View Full Version : Vraag: Ziggo medewerkers niet meer zichtbaar???


Ziggofan
16 november 2008, 13:21
Sinds korte tijd zijn de Ziggo-medewerkers niet meer zichtbaar. Wordt dit weer snel verholpen????

Het lijkt me toch niet de bedoeling dat dit onderscheid volkomen weg is.

Daarnaast is het erg handig dat Ziggo-medewerkers een aparte status hebben waardoor ze de forumleden snel kunnen helpen.

anoniem
16 november 2008, 13:26
Sinds korte tijd zijn de Ziggo-medewerkers niet meer zichtbaar. Wordt dit weer snel verholpen????

Het lijkt me toch niet de bedoeling dat dit onderscheid volkomen weg is.

Daarnaast is het erg handig dat Ziggo-medewerkers een aparte status hebben waardoor ze de forumleden snel kunnen helpen.

volgens mij zijn we nog steeds herkenbaar.

Ziggofan
16 november 2008, 13:32
Raymond en Saywhat niet.....

anoniem
16 november 2008, 13:57
Raymond en Saywhat niet.....

klopt die zijn er mee gestopt..helaas

Ed
16 november 2008, 14:18
klopt die zijn er mee gestopt..helaasZe hebben nog gelijk ook! Doen heel goed werk en dan komt er ineens een 'nieuw' persoon klagen over onafhankelijkheid van de Ziggo-gebruikersforum. Kan er zo kwaad om worden. Maar aan de andere kant, waarom laten ze zich door zo'n geval uit de weg slaan? Ziggo-User is ook weg.

vinnie-terranova
16 november 2008, 14:22
Ja inderdaad jammer, maar zullen ze door ziggo zelf niet op het matje geroepen zijn? geen idee hoor....maar wel apart dat ze ineens allemaal stoppen..... ziggo-user bijvoorbeeld heeft mij goed geholpen met mijn vastgelopen order.........

kingpin
16 november 2008, 14:37
Saywhat is ook nog steeds actief en Webcare team scrollt ook af en toe door het forum.

klopt die zijn er mee gestopt..helaas

vinnie-terranova
16 november 2008, 14:54
Saywhat is ook nog steeds actief en Webcare team scrollt ook af en toe door het forum.


Ja, dat wel..... maar ik neem niet aan dat ziggo zit te wachten dat al haar medewerkers op een forum speciefiek problemen gaan oplossen (al ben ik daar wel voorstander van) ik denk dat ze het willen houden bij een geselecteerd groepje.... maar kan het mis hebben natuurlijk......

kingpin
16 november 2008, 15:00
De medewerkers doen dit in hun eigen tijd, dat is hier al eens meer over gecommuniceerd
.. maar ik neem niet aan dat ziggo zit te wachten dat al haar medewerkers op een forum speciefiek problemen gaan oplossen

Ed
16 november 2008, 15:34
ziggo-user bijvoorbeeld heeft mij goed geholpen met mijn vastgelopen order.........Hij was nog steeds bezig bij mij... Dus nu maar WEER afwachten :D

CeeS
16 november 2008, 16:37
Ja inderdaad jammer, maar zullen ze door ziggo zelf niet op het matje geroepen zijn? geen idee hoor....maar wel apart dat ze ineens allemaal stoppen..... ziggo-user bijvoorbeeld heeft mij goed geholpen met mijn vastgelopen order.........
- Ziggo-user is door tijdgebrek gestopt omdat hij een andere functie heeft.
- Raymond is niet meer actief nadat forumleden niet meer wilden dat hij de mogelijkheid had om het ip-adres te zien van mensen die in het internet-deel van het forum hun problemen doorgaven. Sommigen vonden dat dit niet kon in verband met hun privacy. Dit handmatig steeds op moeten vragen via PB's kost Raymond te veel tijd.
- Saywhat is nog gewoon actief.

Ed
16 november 2008, 16:40
- Raymond is niet meer actief nadat forumleden niet meer wilden dat hij de mogelijkheid had om het ip-adres te zien van mensen die in het internet-deel van het forum hun problemen doorgaven. Sommigen vonden dat dit niet kon in verband met hun privacy. Dit handmatig steeds op moeten vragen via PB's kost Raymond te veel tijd.Dus door die paar gevallen (Mark, Xamhol en nog een paar) kunnen wij niet meer op de expertise van Raymond rekenen??????

Eigenlijk te belachelijk voor woorden, het is toch een eigen keuze om gebruik te maken van het forum? En hier je klachten te deponeren in de hoop dat er iets aan gedaan wordt?

Aan de andere kant, laat die 'veroorzakers' eens een potje praten met Ziggo, misschien dat Ziggo ook wel overstag gaat! :D

CeeS
16 november 2008, 16:55
Dus door die paar gevallen kunnen wij niet meer op de expertise van Raymond rekenen??????


Nee, het gaat niet om bepaalde personen, of om dit ene geval. Meer om het feit dat het heel veel vrije tijd kost voor de mensen. Ik weet dat veel ziggo medewerkers momenteel meer dan 4 uur per dag aan vrije tijd in het forum steken en dat houdt een keer op. Zeker als de sfeer steeds slechter wordt. Veel mensen die alleen maar negatief lopen te 'schreeuwen' en er maar vanuit gaan het dat normaal is dat sommige mensen in hun vrije tijd proberen te helpen. En als dat niet snel genoeg gaat ook nog met rotopmerkingen komen. Op een gegeven moment houdt het dan op. Dat kan ik heel goed begrijpen. In het geval van de ip-adressen werd heel makkelijk geroepen dat Raymond dan maar zelf de ip-adressen moest gaan opvragen via pb's van alles wat hij zag langskomen. Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand dan denkt "doe dat effe lekker zelf in het vervolg, ik heb het al druk genoeg". Gelukkig kunnen vrijwilligers zelf beslissen wat ze wel en niet doen en dat hebben wij te respecteren. Het heeft geen zin om hier nu veel stennis over te maken maar ik hoop dat mensen in de toekomst wat meer waardering hebben in de verschillende forumdelen als ziggo medewerkers zich priv ook inzetten om problemen te verhelpen.

Mart
16 november 2008, 17:10
Dus door die paar gevallen (Mark, Xamhol en nog een paar) kunnen wij niet meer op de expertise van Raymond rekenen??????

Eigenlijk te belachelijk voor woorden, het is toch een eigen keuze om gebruik te maken van het forum? En hier je klachten te deponeren in de hoop dat er iets aan gedaan wordt?


Ik denk dat u mij bedoelt? Maar goed, u geeft hiermee tenminste aan dat u van die discussie niets begrepen hebt.

Ed
16 november 2008, 17:16
Ik denk dat u mij bedoelt? Maar goed, u geeft hiermee tenminste aan dat u van die discussie niets begrepen hebt.Ik heb de discussie heel goed begrepen, maar als u denkt dat ik de discussie niet begrepen heb (en met mij dan ook vele anderen dus) is dat uw volste recht. Maar goed, geen kwaad woord over dit hoor. Ik meng mij dan ook verder niet in deze discussie met u, Mart. Als u maar begrijpt dat menig bezoeker het totaal NIET met u eens is (en ja, we begrijpen de discussie wel degelijk!) en mocht u nogmaals op jacht gaan naar de volgende onafhankelijkheidsstrijd betreffende de privacy, deze gelieve ergens anders te voeren. Onder andere dankzij u is een onwijs waardevolle optie van het forum verdwenen. Mijn grote dank daarvoor!

Ed
16 november 2008, 17:20
Nee, het gaat niet om bepaalde personen, of om dit ene geval. Meer om het feit dat het heel veel vrije tijd kost voor de mensen. Ik weet dat veel ziggo medewerkers momenteel meer dan 4 uur per dag aan vrije tijd in het forum steken en dat houdt een keer op. Zeker als de sfeer steeds slechter wordt. Veel mensen die alleen maar negatief lopen te 'schreeuwen' en er maar vanuit gaan het dat normaal is dat sommige mensen in hun vrije tijd proberen te helpen. En als dat niet snel genoeg gaat ook nog met rotopmerkingen komen. Op een gegeven moment houdt het dan op. Dat kan ik heel goed begrijpen. In het geval van de ip-adressen werd heel makkelijk geroepen dat Raymond dan maar zelf de ip-adressen moest gaan opvragen via pb's van alles wat hij zag langskomen. Ik kan me heel goed voorstellen dat iemand dan denkt "doe dat effe lekker zelf in het vervolg, ik heb het al druk genoeg". Gelukkig kunnen vrijwilligers zelf beslissen wat ze wel en niet doen en dat hebben wij te respecteren. Het heeft geen zin om hier nu veel stennis over te maken maar ik hoop dat mensen in de toekomst wat meer waardering hebben in de verschillende forumdelen als ziggo medewerkers zich priv ook inzetten om problemen te verhelpen.Ik ben het volledig met je eens en ik moet eerlijk toegeven dat ik de 'makkelijkheid' van het forum zelf ook wel eens overschat had. Ben toen iets te ver gegaan toen er na een paar dagen nog geen reactie was. Ik waardeer ten zeerste dat mensen in hun vrije tijd dit doen en ja, dat kan niet altijd doorgang vinden en daarom ben ik zo boos! Mensen verwachten teveel en het wordt als 'vanzelfsprekendheid' gezien. Juist de mensen die daadwerkelijk de oplossingen naar buiten brachten houden er mee op en dat is jammer. Ben juist, mede dankzij Ben onwijs goed geholpen door de medewerkers en alles was gelijk opgelost. Iets waar ik zelf al weken mee bezig was. Ik hou dan ook mijn hart vast hoe het straks zal verlopen met de 'gratis' extra smartkaarten. Ik verwacht 1 grote chaos qua administratie.

Maar goed, ik geef ze geen ongelijk!
De andere opmerkingen waren dan ook een tikkeltje sarcastisch, maar dat is geloof ik wel begrepen.

Nogmaals, heel jammer!

Mart
16 november 2008, 17:26
Ik heb de discussie heel goed begrepen, maar als u denkt dat ik de discussie niet begrepen heb (en met mij dan ook vele anderen dus) is dat uw volste recht. Maar goed, geen kwaad woord over dit hoor. Ik meng mij dan ook verder niet in deze discussie met u, Mart. Als u maar begrijpt dat menig bezoeker het totaal NIET met u eens is (en ja, we begrijpen de discussie wel degelijk!) en mocht u nogmaals op jacht gaan naar de volgende onafhankelijkheidsstrijd betreffende de privacy, deze gelieve ergens anders te voeren. Onder andere dankzij u is een onwijs waardevolle optie van het forum verdwenen. Mijn grote dank daarvoor!

Prima, ik zal op zoek gaan naar een ander forum, in de trant van het TVHomeForum. Maar bedank mij niet, ik ben niet diegene die tot doel had de priveleges van Raymond weg te halen (maar dat had u ongetwijfeld goed gelezen :wink:).

The_Doman
16 november 2008, 17:29
Wat betreft Webcare op het Chelloo/UPC forum is het daar tenminste wel wat duidelijker allemaal.

Chelloo.com - UPC Forum: Officiele UPC medewerkers op dit forum. (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=17317.0)
Chelloo.com - UPC Forum: UPC Webcare update. (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=26991.0)

Ed
16 november 2008, 17:30
Maar bedank mij niet, ik ben niet diegene die tot doel had de priveleges van Raymond weg te halen (maar dat had u ongetwijfeld goed gelezen :wink:).Niet tot doel had, daar heeft u volledig gelijk in, maar wel 1 van de oorzaken! Maar deze discussie is nutteloos zoals al eerder aangegeven en in het belang van het forum, onthoud ik mij verder van enig commentaar omtrent dit onderwerp.

Ed
16 november 2008, 18:05
Wat betreft Webcare op het Chelloo/UPC forum is het daar tenminste wel wat duidelijker allemaal.

Chelloo.com - UPC Forum: Officiele UPC medewerkers op dit forum. (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=17317.0)
Chelloo.com - UPC Forum: UPC Webcare update. (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=26991.0)Het had misschien wat duidelijk gemogen, maar dat forum bestaat op die manier al wat langer ;)

Ziggofan
16 november 2008, 19:06
Tja zoals ik ooit al eens heb aangegeven moeten alle Ziggo-medewerkers gewoon bekend zijn op dit forum.

Verder de volgende opmerkingen:

1) Geef de webcare/ziggomedewerkers een eigen forumonderdeel waar fouten, problemen etc gepost kunnen worden.

2) Ziggo-medewerkers in de moderatie vind ik persoonlijk ook net een stap te ver gaan. Hoe goed de medewerkers van dit forum hem ook kennen (en misschien dan zelfs wel TE goed), de onafhankelijkheid komt dan wel in het geding. Je moet als Ziggo-klant gewoon kritisch kunnen zijn zonder dat je de mond gesnoerd wordt omdat ziggo meeleest.

3) Ziggomedewerkers als Raymond en noem ze maar op moeten gewoon aanblijven (tenzij ze geen tijd hebben). het is echt belachelijk dat dergelijke goedwillende mensen door een handjevol mensen weggestuurd worden, waarvan de grote massa de dupe wordt. Ik zal niet de overtreffende trap gebruiken (voor je het weet wordt het gezien als opruiing)

4) IP-adressen moeten alleen op verzoek gegeven kunnen worden, daar ben ik het wel mee eens, zo ook namen etc. Maar helemaal verbieden is onmogelijk aangezien dan hulp onmogelijk wordt.

5) Alle Ziggo-medewerkers zullen zich er echt niet aan branden om opzettelijk leden die ze niet mogen of leden die kritisch zijn slecht te behandelen. Of het uiterste gewoon dingen uithalen als internet 'per ongeluk' afsluiten of lagere snelheden doorprikken. Als dat in de buitenwereld komt dan hebben zij geen baan meer en Ziggo zou zich dermate blameren als bedrijf...

6) Kortom graag de hulptroepen per direct terug (en geef ze een ziggo-status zodat iedereen kan zien dat ze van Ziggo zijn)

Mart
16 november 2008, 19:23
Tja zoals ik ooit al eens heb aangegeven moeten alle Ziggo-medewerkers gewoon bekend zijn op dit forum.

Verder de volgende opmerkingen:

1) Geef de webcare/ziggomedewerkers een eigen forumonderdeel waar fouten, problemen etc gepost kunnen worden.

2) Ziggo-medewerkers in de moderatie vind ik persoonlijk ook net een stap te ver gaan. Hoe goed de medewerkers van dit forum hem ook kennen (en misschien dan zelfs wel TE goed), de onafhankelijkheid komt dan wel in het geding. Je moet als Ziggo-klant gewoon kritisch kunnen zijn zonder dat je de mond gesnoerd wordt omdat ziggo meeleest.

3) Ziggomedewerkers als Raymond en noem ze maar op moeten gewoon aanblijven (tenzij ze geen tijd hebben). het is echt belachelijk dat dergelijke goedwillende mensen door een handjevol mensen weggestuurd worden, waarvan de grote massa de dupe wordt. Ik zal niet de overtreffende trap gebruiken (voor je het weet wordt het gezien als opruiing)

4) IP-adressen moeten alleen op verzoek gegeven kunnen worden, daar ben ik het wel mee eens, zo ook namen etc. Maar helemaal verbieden is onmogelijk aangezien dan hulp onmogelijk wordt.

5) Alle Ziggo-medewerkers zullen zich er echt niet aan branden om opzettelijk leden die ze niet mogen of leden die kritisch zijn slecht te behandelen. Of het uiterste gewoon dingen uithalen als internet 'per ongeluk' afsluiten of lagere snelheden doorprikken. Als dat in de buitenwereld komt dan hebben zij geen baan meer en Ziggo zou zich dermate blameren als bedrijf...

6) Kortom graag de hulptroepen per direct terug (en geef ze een ziggo-status zodat iedereen kan zien dat ze van Ziggo zijn)

Dit is exact mijn mening. Voor de goede orde niemand is weggestuurd, uw punt 4 waren voor Raymond reden om af te zien van verdere bijdrage. Dat is zeer spijtig en als er iets gemaakt kan worden waarmee Raymond het gemak behoudt en punt 4 gehandhaafd blijft dan is dat in mijn ogen een prima oplossing.

ber000000-6
16 november 2008, 19:34
ip adressen privacy? man das zo "90's.
daar zijn al zoveel oplossingen voor. jammer dat er goede mensen stoppen. maar weer uitkijken naar nieuwe kansen.

succes.

CeeS
16 november 2008, 19:37
en geef ze een ziggo-status zodat iedereen kan zien dat ze van Ziggo zijn

Dit laatste is al uitgebreid besproken in het forum, maar nogmaals dan voor diegenen die dit niet terug kunnen vinden:

Ziggo medewerkers die een 'officiele status' hebben, hebben al lang de 'ziggo-official, ziggo-helpdesk of andere ziggo-status'.
Ziggo medewerkers die zelf niet willen dat ze een officiele ziggo-status krijgen kunnen wij niet dwingen om dit wel te doen, dat is hun persoonlijke keuze.
Blijkbaar willen jullie wel gebruik maken van deze personen zonder officiele ziggo-status, maar wij kunnen ze niet dwingen om dit formeel te regelen.
Deze "zonder ziggo-status" medewerkers doen vaak goed werk en wij zullen hen niet bannen van het forum omdat ze andere mensen helpen. Wat dat betreft zien wij ze niet anders als gewone forumleden die elkaar ook onderling helpen.

CeeS
16 november 2008, 19:48
ip adressen privacy? man das zo "90's.
daar zijn al zoveel oplossingen voor.

Ik heb me persoonlijk ook nogal gestoord aan de stelling dat ip-adressen privacy-gevoelige gegevens zijn. Er wordt dat even snel geroepen dat hier 'jurisprudentie' over is.

Dat lijkt misschien zo, omdat er vrij recent een uitspraak is geweest van de rechtbank in een zaak tussen een aantal weblogs die onderling ruzie hadden. Er was n weblog die een soort 'val' opgezet had voor in zijn ogen vervuilers van forums. De ip-adressen daarvan werder geregistreerd en konden later dan weer als een soort spam-filter gebruikt worden.
Dat is door de rechtbank verboden.

Ik ken de uitspraak niet precies, dus of het echt zo strikt is weet ik niet, maar als we dit door zouden trekken dat moet het hele internet eigenlijk stoppen met bestaan. Ten eerste zouden alle oplossingen van spam-filtering nu dus illegaal zijn, want elk spamfilter werkt met blacklists van ip-adressen waarvan bekend is dat er spam vandaan gestuurd wordt.

Maar het wordt nog erger, want als ip-adressen gelijk zijn aan gegevens zoals bedoeld in de wet over privacy, dan moet elke website, elke router, firewall, server enzovoorts op het internet stoppen. Doodeenvoudig omdat er geen enkele voldoet aan de strenge eisen die gesteld zijn aan het bewaren van privacy gevoelige informatie. Elke webserver heeft logfiles, zo ook andere internet componenten. De beveiliging van logfiles voldoet zeker niet aan de eisen die bijvoorbeeld gesteld worden aan de bescherming persoonsgevens. Daarom kan deze rechtelijke uitspraak nooit zo bedoeld zijn. Anders moet internet gewoon 'dicht'.

Mart
16 november 2008, 20:06
Ik heb me persoonlijk ook nogal gestoord aan de stelling dat ip-adressen privacy-gevoelige gegevens zijn. Er wordt dat even snel geroepen dat hier 'jurisprudentie' over is.

Dat lijkt misschien zo, omdat er vrij recent een uitspraak is geweest van de rechtbank in een zaak tussen een aantal weblogs die onderling ruzie hadden. Er was n weblog die een soort 'val' opgezet had voor in zijn ogen vervuilers van forums. De ip-adressen daarvan werder geregistreerd en konden later dan weer als een soort spam-filter gebruikt worden.
Dat is door de rechtbank verboden.

Ik ken de uitspraak niet precies, dus of het echt zo strikt is weet ik niet, maar als we dit door zouden trekken dat moet het hele internet eigenlijk stoppen met bestaan. Ten eerste zouden alle oplossingen van spam-filtering nu dus illegaal zijn, want elk spamfilter werkt met blacklists van ip-adressen waarvan bekend is dat er spam vandaan gestuurd wordt.

Maar het wordt nog erger, want als ip-adressen gelijk zijn aan gegevens zoals bedoeld in de wet over privacy, dan moet elke website, elke router, firewall, server enzovoorts op het internet stoppen. Doodeenvoudig omdat er geen enkele voldoet aan de strenge eisen die gesteld zijn aan het bewaren van privacy gevoelige informatie. Elke webserver heeft logfiles, zo ook andere internet componenten. De beveiliging van logfiles voldoet zeker niet aan de eisen die bijvoorbeeld gesteld worden aan de bescherming persoonsgevens. Daarom kan deze rechtelijke uitspraak nooit zo bedoeld zijn. Anders moet internet gewoon 'dicht'.
Ik heb mij erg verbaasd over de uitspraak van het CBP over die weblogs, daar het puur om de ip-adressen ging. Ip-adressen kun je niet direct herleiden naar persoonsgegevens, dat is een fabeltje. De enigen die dat kunnen zijn diegene die ze uitgeven (de ISPs) en eventueel alle locaties waar je persoonsgegevens achterlaat. Deze laatste moeten de gok nemen dat je van je "eigen" ip-adres je persoonsgegeven hebt ingevuld.

Ziggofan
16 november 2008, 20:15
Dit laatste is al uitgebreid besproken in het forum, maar nogmaals dan voor diegenen die dit niet terug kunnen vinden:

Ziggo medewerkers die een 'officiele status' hebben, hebben al lang de 'ziggo-official, ziggo-helpdesk of andere ziggo-status'.
Ziggo medewerkers die zelf niet willen dat ze een officiele ziggo-status krijgen kunnen wij niet dwingen om dit wel te doen, dat is hun persoonlijke keuze.
Blijkbaar willen jullie wel gebruik maken van deze personen zonder officiele ziggo-status, maar wij kunnen ze niet dwingen om dit formeel te regelen.
Deze "zonder ziggo-status" medewerkers doen vaak goed werk en wij zullen hen niet bannen van het forum omdat ze andere mensen helpen. Wat dat betreft zien wij ze niet anders als gewone forumleden die elkaar ook onderling helpen.


Ik zou niet weten waarom de medewerkers zonder status niet gewoon als Ziggo-medewerker aangeduid kan worden. Wat is hiervoor de beweegreden dat men dit NIET wil??? Ik noem dat van twee walletjes eten. Ik vind persoonlijk dat hoe dan ook aan de forumstatus of een uniforme naam-afspraak (zie UPC) bekend moet zijn dat hij/zij van Ziggo is.

Dubbele petten lijkt me totaal verkeerd, dit forum is bedoeld voor klanten van Ziggo. Ik neem als klant aan dat ik discussieer met andere klanten en de belangengroep en niet met Ziggo-medewerkers. Wanneer een Ziggo-medewerker reageert en het beleid van Ziggo predikt dan is het toch maar wat handig dat je als forumlid ook weet dat hij/zij van Ziggo is.

Voor de stamgasten is het wellicht wel duidelijk wie van ziggo is en wie niet, maar voor nieuwkomers is dit niet te doen!

CeeS
16 november 2008, 20:21
Dubbele petten lijkt me totaal verkeerd, dit forum is bedoeld voor klanten van Ziggo. Ik neem als klant aan dat ik discussieer met andere klanten en de belangengroep en niet met Ziggo-medewerkers.

Veel Ziggo medewerkers zijn ook Ziggo-klanten en kunnen in hun vrije tijd best meediscussieren, zelfs goede tips geven of mensen belangenloos helpen.


Maar dit is weer een nieuw standpunt en voorstel, die had ik nog niet gehoord.

Voorstel van Ziggofan is dus: Alle medewerkers van Ziggo mogen vanaf vandaag niet meer toegelaten worden tot dit forum tenzij ze toegeven dat ze bij Ziggo werken. Wie dit niet toegeeft wordt gebanned. Als jullie dat willen geen probleem, kan geregeld worden.....

Wie volgt met goede voorstellen ??

BenJ
16 november 2008, 20:26
Ja inderdaad jammer, maar zullen ze door ziggo zelf niet op het matje geroepen zijn? geen idee hoor....maar wel apart dat ze ineens allemaal stoppen..... ziggo-user bijvoorbeeld heeft mij goed geholpen met mijn vastgelopen order.........

Ziggo heeft geen van deze personen terug gefloten. Het is gewoon een samenloop.

Waar we op dit forum wel voor moeten gaan waken is dat het een helpdesk van Ziggo wordt. Want dan zeg ik Ziggo richt er zelf maar 1 in.

Onze intentie is om te kunnen discussieren over ontwikkelingen en ervaringen mbt Ziggo produkten en diensten en een plek waar klanten elkaar kunnen vinden en helpen.

De MGV stelt zich o.m. tot doel om te bemiddelen bij problemen waarbij Ziggo en de klanten er samen niet meer uitkomen. Ook daar is het forum voor bedoeld. Daarnaast biedt het forum ruimte voor support op zaken waar Ziggo dat formeel niet doet.

De situatie op dit moment rond een groot aantal klachten, waarvan wij weten dat Ziggo echt zijn uiterste best doet om die op te lossen, maar waar maar geen schot in komt, zien wij als een "noodsituatie". Echter brengt dit een aantal aspecten met zich mee. M.n. gaan veel problemen gepaard met grote woede (en terecht vaak). Deze woede keert zich niet alleen tegen Ziggo, maar ook tegen MGV, Ziggo vrijwilligers en zelfs mede forum leden.

Wat dacht je van een reactie als iemand na veel vallen en opstaan eindelijk geholpen is, in de trant van "Nou het werd wel eindelijk eens tijd ook". Of je helpt iemand terwijl ondertussen alles wat los en vast zit aan je bedrijf voor rotte vis wordt uitgemaakt. Toch niet echt een sfeertje waar je je als helper enthousiast instort. Toch zijn er een stel van dat soort mensen die hun medemens niet willen laten stikken en proberen zaken te bespoedigen of voor elkaar te krijgen.

Dan is het toch ook begrijpelijk, als je al een tijdje in alle opzichten "op je tenen loopt" er niet veel nodig is om het voor gezien te houden ?

Als moderatoren proberen we de sfeer hier nog een beetje "leefbaar" te houden. Maar net zoals forumleden iemand aanspreken, zo krijgen wij ook meteen de kous op de kop. Sterker nog onze onafhankelijkheid staat soms ook meteen ter discussie. Zelfs als we kunnen instaan voor 1 bepaalde medewerker en hem heel gecontroleerd beperkte rechten geven popt die discussie weer op.

Als dan ook nog 1 figuur volkomen offtopic en verder aldaar genegeerd op tweakers.net een bericht hierover plaatst en in 1 adem zegt dat wij toelaten dat onzichtbare Ziggo medewerkers van phishing achtige technieken gebruik maken, teneinde mensen monddood cq buiten het forum te houden. Wat dan weer moet suggereren hoe onbetrouwbaar Ziggo en ook de forumleiding cq de MGV is. En dat terwijl velen zich verre hielden van de ontstane discussie.

Dan is dit de achtergrond waartegen mensen keuzes maken. Dat kan dan overtrokken lijken. Ook wij vinden het verre van leuk dat helpers afhaken, maar begrijpen doen we het, zeker met wat wij zelf meemaken, maar al te goed.

Ziggofan
16 november 2008, 20:27
Veel Ziggo medewerkers zijn ook Ziggo-klanten en kunnen in hun vrije tijd best meediscussieren, zelfs goede tips geven of mensen belangenloos helpen.


Maar dit is weer een nieuw standpunt en voorstel, die had ik nog niet gehoord.

Voorstel van Ziggofan is dus: Alle medewerkers van Ziggo mogen vanaf vandaag niet meer toegelaten worden tot dit forum tenzij ze toegeven dat ze bij Ziggo werken. Wie dit niet toegeeft wordt gebanned. Als jullie dat willen geen probleem, kan geregeld worden.....

Wie volgt met goede voorstellen ??

Cees, dat is de zwart/witte versie. Ik vind persoonlijk wel dat de Ziggo-medewerkers die zich openlijk inzetten een andere status moeten hebben. Dat er mogelijk ook anders Ziggo-medewerkers zijn die meediscussieren maar verder niet in het openbaar treden heb ik verder geen problemen mee, maar dan dus ook niet met een dubbele pet op gaan zitten en vervolgens hulp bieden of Ziggo-standpunten keihard verwoorden.

CeeS
16 november 2008, 20:31
Cees, dat is de zwart/witte versie. Ik vind persoonlijk wel dat de Ziggo-medewerkers die zich openlijk inzetten een andere status moeten hebben. Dat er mogelijk ook anders Ziggo-medewerkers zijn die meediscussieren maar verder niet in het openbaar treden heb ik verder geen problemen mee, maar dan dus ook niet met een dubbele pet op gaan zitten en vervolgens hulp bieden of Ziggo-standpunten keihard verwoorden.

Toch blijft het iemand zijn persoonlijke beslissing of hij wel of niet zo herkend wil worden. Daar kunnen vele redenen voor zijn.

Dus de enige oplossing om dit te doorbreken is om deze mensen te bannen. Dan ben jij tenmiste ook weer gerust dat je niet met een wolf in schaapskleren aan het discussieren bent tenminste.

pletter
16 november 2008, 20:37
over open ip alle ip zijn tracbaar of jullie bram en consorte niet douwnloaden en dan beginnen over privicie ich lach me broek aan flarden
elk ip is trace baar en openbaar dus dat domme gelul over wie is wie slaat echt nrgens op

maar ja jullie hebben wel berijkt dat een paar goede mensen verdwijnen

succes

peter

lijkt wel kinderspel btw sinterklaas is nu aanwezig KIDZ

Ziggofan
16 november 2008, 20:45
Toch blijft het iemand zijn persoonlijke beslissing of hij wel of niet zo herkend wil worden. Daar kunnen vele redenen voor zijn.

Dus de enige oplossing om dit te doorbreken is om deze mensen te bannen. Dan ben jij tenmiste ook weer gerust dat je niet met een wolf in schaapskleren aan het discussieren bent tenminste.
Ze moeten dan eerst maar de reden noemen waarom ze geen aparte status willen?????? Ik zie die niet. Ook wanneer ze met een aparte status spreken kunnen ze op persoonlijk titel spreken en dit er uitdrukkelijk bijvermelden (of komt men dan in problemen met Ziggo zelf???)

pletter
16 november 2008, 20:52
hey ziggo fan ken jij niet een week offline gaan lijkt me beter voor forum

alles wat ik lees van jou is fout in een forum

ga weg een week wij blij

peter

en vergeet niet jou ip is tracebaar rotf

CeeS
16 november 2008, 21:06
Ze moeten dan eerst maar de reden noemen waarom ze geen aparte status willen?????? Ik zie die niet. Ook wanneer ze met een aparte status spreken kunnen ze op persoonlijk titel spreken en dit er uitdrukkelijk bijvermelden (of komt men dan in problemen met Ziggo zelf???)

Je kunt je misschien beter maar weer gaan richten op Cogas, dit wordt net zo'n disussie geloof ik.

BenJ
16 november 2008, 21:11
Ze moeten dan eerst maar de reden noemen waarom ze geen aparte status willen?????? Ik zie die niet. Ook wanneer ze met een aparte status spreken kunnen ze op persoonlijk titel spreken en dit er uitdrukkelijk bijvermelden (of komt men dan in problemen met Ziggo zelf???)Wat jij eigenlijk vraagt is dat we van ieder lid dat zich aanmeldt een antecedenten onderzoek doen, terwijl ze juist anoniem lid kunnen worden. En dan niet alleen om Ziggo medewerkers te vangen. Er komt hier een heel breed publiek, leveranciers, fabrikanten, media, enz enz. Ieder met zijn eigen insteek en wellicht belangen. Dan wel als Ziggo klant dan wel op andere titel, al dan niet anoniem.

Een ieder staat het vrij om al dan niet zijn identiteit en titel te onthullen. Een ieder staat het vrij om hulp aan te bieden. Aan een ieder staat het vrij dat al dan niet te accepteren. Ik heb al directe contacten zien ontstaan tussen router leverancier en forumleden. Iets waar Ziggo helemaal niet in voorkomt.

We hebben met de formele Ziggo helpers afspraken gemaakt dat ze als zodanig herkenbaar zijn. Van medewerkers die zich als helper aanbieden en waar wij weet van hebben vragen wij of ze ook een status predicaat willen voeren. Doen zij dat niet dan zijn ze gewone forumleden, niet anders dan al de mensen die ik in de vorige alinea aanhaalde.

Kortom als je hulp accepteert van een "gewoon" forumlid, dan is het net zoals waar dan ook, je eigen verantwoordelijkheid met wie je in zee gaat.

catastrofus
16 november 2008, 21:27
Je kunt je misschien beter maar weer gaan richten op Cogas, dit wordt net zo'n disussie geloof ik.

Ach ja, de reincarnatie van Bor...

Gert.

kingpin
16 november 2008, 21:37
De ondertekening van een webcare medewerker is:
Wij hebben gemerkt dat klanten steeds vaker hun vragen en problemen op het internet plaatsen. Het Ziggo Webteam is opgericht om deze klanten te helpen en van de juiste informatie te voorzien. Ons team is dagelijks actief op diverse fora.

Helaas kunnen wij niet direct en overal op reageren. Hiervoor vragen wij uw begrip.


Wat betreft Webcare op het Chelloo/UPC forum is het daar tenminste wel wat duidelijker allemaal.

Chelloo.com - UPC Forum: Officiele UPC medewerkers op dit forum. (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=17317.0)
Chelloo.com - UPC Forum: UPC Webcare update. (http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=26991.0)

catastrofus
16 november 2008, 21:50
Wat jij eigenlijk vraagt is dat we van ieder lid dat zich aanmeldt een antecedenten onderzoek doen, terwijl ze juist anoniem lid kunnen worden. En dan niet alleen om Ziggo medewerkers te vangen. Er komt hier een heel breed publiek, leveranciers, fabrikanten, media, enz enz. Ieder met zijn eigen insteek en wellicht belangen. Dan wel als Ziggo klant dan wel op andere titel, al dan niet anoniem.

Een ieder staat het vrij om al dan niet zijn identiteit en titel te onthullen. Een ieder staat het vrij om hulp aan te bieden. Aan een ieder staat het vrij dat al dan niet te accepteren. Ik heb al directe contacten zien ontstaan tussen router leverancier en forumleden. Iets waar Ziggo helemaal niet in voorkomt.

We hebben met de formele Ziggo helpers afspraken gemaakt dat ze als zodanig herkenbaar zijn. Van medewerkers die zich als helper aanbieden en waar wij weet van hebben vragen wij of ze ook een status predicaat willen voeren. Doen zij dat niet dan zijn ze gewone forumleden, niet anders dan al de mensen die ik in de vorige alinea aanhaalde.

Kortom als je hulp accepteert van een "gewoon" forumlid, dan is het net zoals waar dan ook, je eigen verantwoordelijkheid met wie je in zee gaat.

En nog vind ik het jammer dat een medewerker zoals Raymond dit forum heeft verlaten. Gezien het feit dat een ieder zijn ip achter laat bij het bezoeken van welke site dan ook, zou zeker dit forumlid
inzicht in de ip's moeten kunnen hebben, zonder dit valt er weinig te fixen (in z'n vrije tijd) voor de leden met problemen. Een gemiste kans dus weer voor de privacy-fanaten.

Gert.

Saywhat
16 november 2008, 22:03
Ik zie hier ook mijn naam een aantal keer voorbijkomen, en wil graag een en ander vanaf mijn kant gezien verduidelijken.

Ik ben 1 van de mensen die het prima vind onder zijn eigen naam, en dus geen officieele status wilt hebben.
Als ik officieel vanuit Ziggo hier deelneem, kan ik dus nooit meer mijn eigen mening verkondigen. Ook als medewerker ben ik het wel eens ergens niet mee eens, en wil dan graag mee kunnen discussieren zonder de naam Ziggo tegen Ziggo te gebruiken.
Klanten die dingen roepen waar ik me niet in kan vinden wil ik een normaal antwoord geven, en geen antwoord die aan alle kanten eerst afgewogen moet worden op correctheid.
Morraal, ik wil gewoon mezelf kunnen zijn op dit forum, en als extra probeer ik af en toe schrijnende gevallen mee te pikken.

Anoniem gaf aan dat ik ben gestopt. Dit klopt grotendeels, ik heb me afgelopen vrijdag afgemeld als webcare medewerker (van oud Multikabel).
Meerdere redenen:
1 is de belangrijste die doorslaggevend was. Ik begin in een andere functie binnen Ziggo op 1 December, en wil me daar volledig op storten. Mede door die functie ben ik de directe aansluiting met de oplossende partijen kwijt.

2 ik ben 1 van de mensen die veel moeite heeft met de fusie, dit in de zin van veranderingen in mijn functie die ik niet als positief heb ervaren. Daardoor dus behoorlijk op mijn tenen gelopen, en daardoor dus een kort lontje... Artsen noemen het ook wel simpelweg stress... Door dat korte lontje begon ik steeds meer moeite te krijgen met bepaalde reacties van sommige mensen, en twijfelde ik al een poosje over hiermee te stoppen, want zoals al meer gezegd: Dit is WERK in de vrije tijd uitvoeren, alleen maar als pure goodwill naar klanten!!! Ik doe/deed dat voor de lol, de lol wordt echter steeds minder als je steeds vaker minder leuke berichtjes van mensen ontvangt, die dus niet willen begrijpen dat je je vrije tijd voor hun zit op te offeren...

Sorry voor spelfouten zinsopbouw en noem maar op, heb dit even snel neergezet om een en ander te verduidelijken...

Cees en Ben: ik had jullie wel bekend gemaakt te willen stoppen, maar jullie wisten nog niet dat dat al volledig rond was (Anoniem heeft dit intern waarschijnlijk al vernomen), maar bij deze, is dus vrijdag intern gecommuniceerd door mij...

Ik zal nog veel op het forum zijn, maar zal geen persoonlijke berichten meer oppakken om uit te zoeken voorlopig.

internetter
16 november 2008, 23:18
Ik zal nog veel op het forum zijn, maar zal geen persoonlijke berichten meer oppakken om uit te zoeken voorlopig.

Hoop van harte dat voorlopig van zr korte duur zal zijn.

Vr. gr.
Internetter.

jubbels
16 november 2008, 23:20
Ik vind deze discussie nogal overtrokken. Elk ip-address is traceerbaar.

Over privacy gesproken, iedere nederlander heeft 2 weken geleden een brief gehad van minister Klink over het starten van het electronisch patienten-dossier. (EPD) Als je geen bezwaar aantekent doe je automatisch mee en kan iedere zorgverlener jouw medisch dossier inzien.

Hebben ook een stemformulier gekregen van de waterschappen. Hiermee kun je stemmen, maar er staan wel diverse nummers op het stemformulier zodat ze kunnen zien op wie je gestemd hebt.

Over deze 2 voorbeelden hoor je niemand.

Vind het heel jammer dat er nu diverse ziggomensen afhaken omdat sommige forumleden bezwaar hebben tegen het ip-address.
Volgens mij kan iedere helpdeskmedewerker ook deze gegevens zien als iemand belt..............................

John
16 november 2008, 23:24
.....en zo gaat dit uitstekende forum naar de knoppen.
en dat mede door dat eeuwige drammerige doorgezannik van Bordewolf uit Almelo (nu uiteraard hier onder een andere naam zijn reacties plaatst).
En dat noemt zich ook nog FAN.
Dat was het laatste wat ik hier nog kwijt wil.
Ik ben weg hier (inclusief 350 berichten) en alleen nog maar enkel "read only" aanwezig. (onder de naam Hengelerweend want ik hoef me niet te verschuilen)

Bedankt Ziggo medewerkers voor jullie uitstekend bijdrage :applause:

Manolito
17 november 2008, 00:36
Ik zal nog veel op het forum zijn, maar zal geen persoonlijke berichten meer oppakken om uit te zoeken voorlopig.

Ik als gebruiker zeg hierop, "als je, wanneer je op het forum bent, ons bij een probleem een schopje in de goede richting geeft, waardeer ik dat zeer.
Dit geld ook voor raymond en ziggo-user.
Met mij zullen er vele zijn die jullie gaan missen.

Excalibur
17 november 2008, 11:25
Ze hebben nog gelijk ook! Doen heel goed werk en dan komt er ineens een 'nieuw' persoon klagen over onafhankelijkheid van de Ziggo-gebruikersforum. Kan er zo kwaad om worden. Maar aan de andere kant, waarom laten ze zich door zo'n geval uit de weg slaan? Ziggo-User is ook weg.

Je bedoelt mij hiermee neem ik aan?

Ik heb me persoonlijk ook nogal gestoord aan de stelling dat ip-adressen privacy-gevoelige gegevens zijn.

De discussie of dit nu wel of niet zo is zal ik hier niet gaan starten aangezien dit niet van toepassing is en ook niet relevant.

Net als oa Mart ging het ook mij er slechts om dat een Ziggo-medewerker alleen na toestemming van de betreffende gebruiker inzicht krijgt in dergelijke gegevens. Niets meer en niets minder. En bij dit standpunt blijf ik ook, het moet aan een ieders eigen keuze zijn om dergelijke gegevens te verstrekken aan een Ziggo medewerker.

Ik zal ook even uitleggen waarom. Of het nu wel of niet wettelijk privacy gevoelige informatie is staat hierbuiten. Met alleen een IP-adres kan je op zich niet zoveel. Neem de mods, die hebben onze ip-adressen ook, niets aan de hand.

Als we echter uitgaan van een bad-case-scenario dan kan het volgende om de hoek: Een ziggo mederwerker kan met een IP-adres waarschijnlijk wel alle klantgegevens erbij zoeken in hun systeem, en dan komen we wel bij privacy gevoelige informatie terecht. Dat wil zeggen dat een Ziggo mederwerker waarschijnlijk met een ip-adres alle persoons & account gegevens kan opzoeken van iemand die hier bv mogelijk minder leuke berichten over ziggo post. (zonder dat die persoon het weet).

Nu hoor ik al roepen, ja maar dat is een bad-case-scenario maar een dergelijke constructie waarbij persoonsgegevens op te zoeken zijn moet je denk ik niet alleen op basis van vertrouwen werken, maar zekerheden inbouwen. ALS het ooit in de toekomst wel misgaat in zo'n situatie zijn het dan waarschijnlijk de mensen die het hardst roepen dat het nooit had modem gebeuren dezelfde mensen die er nu zo op dit verhaal tegen zijn en tegen oa ondergetekende.

Volgens mij kan iedere helpdeskmedewerker ook deze gegevens zien als iemand belt..............................

Klopt, maar heb je dan niet zelf gebeld met Ziggo? Dus ga je ermee akkoord (en ben je ervan op de hoogte aangezien ze die gegevens aan je vragen) dat ze jou klantgegevens erbij zoeken. Dat is een andere situatie dan een medewerker jou gegevens kan opzoeken aan de hand van een ip-adres wat je hier achtergelaten hebt middels posten, immers dit forum is geen ziggo en toch onafhankelijk? Dus ben ik van mening dat deze mensen pas inzicht moeten krijgen na toestemming, bv als een gebruiker een PB naar een medewerker stuurt met daarin zijn/haar gegevens. Anders heeft een Ziggo mederwerker toch inzicht in jou gegevens zonder dat je weet dat hij/zij jou gegevens erbij gezocht heeft.

Saywhat
17 november 2008, 12:13
Even een ding uit de wereld helpen, Raymond heeft geen inzicht in jouw gegevens als hij je IP heeft...
Dit omdat hij het klantensysteem niet ter beschikking heeft, maar via een andere weg storingtickets doorgezet krijgt.
Dit argument gaat dus niet op in zijn geval.

BenJ
17 november 2008, 12:27
...Nu hoor ik al roepen, ja maar dat is een bad-case-scenario maar een dergelijke constructie waarbij persoonsgegevens op te zoeken zijn moet je denk ik niet alleen op basis van vertrouwen werken, maar zekerheden inbouwen. ALS het ooit in de toekomst wel misgaat in zo'n situatie zijn het dan waarschijnlijk de mensen die het hardst roepen dat het nooit had modem gebeuren dezelfde mensen die er nu zo op dit verhaal tegen zijn en tegen oa ondergetekende...

Voor alle duidelijkheid, om ook maar enige twijfel weg te nemen, hebben wij deze voorziening dan ook meteen geblokkeerd. Het enige dat wij erg betreuren is dat de beperkingen en "borging" die wij hieraan hadden verbonden als onvoldoende worden ervaren. De gesignaleerde problematiek ligt in onze ogen gevoelig genoeg om hier inderdaad gehoor aan te geven ondanks dat het slechts door een handjevol wordt opgebracht en achteraf velen daar door worden geraakt. Zo gaat het wel vaker, ook in een democratie.

Op zich was en is het een in mijn ogen dan ook een volkomen legitieme en eerlijke discussie. Dat daardoor een vervelende situatie is ontstaan mag de mensen die deze discussie "aanslingeren" niet worden aangerekend.

Aan ons is het nu om binnen deze context een oplossing te vinden.

Wat mij wel stoort dat blijkt dat men zich niet altijd geheel inleest als men een oordeel velt. Zo hebben de "tegenstanders" allemaal stuk voor stuk verklaard dat zij er niet op uit zijn mensen weg te jagen, maar het probleem te signaleren. Wij van onze kant hebben laten zien dat het slechts zeer selectief werd toegepast. Desondanks lees je verwijten dat men mensen heeft weggejaagd en aan de andere kant, en nu chargeer ik een beetje, Ziggo van alle forum bezoekers kan achterhalen wie het zijn.

Ik weet dat het moeilijk is om jezelf te vrijwaren van emoties als er discussies lopen en men geneigd is om zaken aan te dikken om argumentatie aan te zetten. Toch moet je proberen het een beetje "zuiver" te houden.

Nogmaals we denken na over oplossingen. Zowel op het gebied van privacy als het punt dat sommigen zich wat vrijer zouden willen kunnen uiten.

Excalibur
17 november 2008, 12:52
Voor alle duidelijkheid, om ook maar enige twijfel weg te nemen, hebben wij deze voorziening dan ook meteen geblokkeerd.

Waar ik het mee eens ben. Persoonlijk vind ik dit een goede en adequate aktie van de moderators.

Het enige dat wij erg betreuren is dat de beperkingen en "borging" die wij hieraan hadden verbonden als onvoldoende worden ervaren. De gesignaleerde problematiek ligt in onze ogen gevoelig genoeg om hier inderdaad gehoor aan te geven ondanks dat het slechts door een handjevol wordt opgebracht en achteraf velen daar door worden geraakt. Zo gaat het wel vaker, ook in een democratie.
Op zich was en is het een in mijn ogen dan ook een volkomen legitieme en eerlijke discussie. Dat daardoor een vervelende situatie is ontstaan mag de mensen die deze discussie "aanslingeren" niet worden aangerekend.Aan ons is het nu om binnen deze context een oplossing te vinden.

Wat mij wel stoort dat blijkt dat men zich niet altijd geheel inleest als men een oordeel velt. Zo hebben de "tegenstanders" allemaal stuk voor stuk verklaard dat zij er niet op uit zijn mensen weg te jagen, maar het probleem te signaleren. Wij van onze kant hebben laten zien dat het slechts zeer selectief werd toegepast. Desondanks lees je verwijten dat men mensen heeft weggejaagd en aan de andere kant, en nu chargeer ik een beetje, Ziggo van alle forum bezoekers kan achterhalen wie het zijn.

Aan het chargeren ben ik zelf ook schuldig, ik heb dan in mijn post ook nogal gedaan. Echter wat ik daarmee wilde bereiken en aanhalen in de richting van de "tegenstanders" is dat iets "onschuldigs" als een ip-adres wat niet prive en privacy gevoelig is, dat wel kan worden en dat er wel mogelijk een privacy gevoelige kwestie kan ontstaan wanneer er persoonsgegevens bij kunnen worden gezocht. En Raymond staat hierbuiten aangezien hij in zijn persoon nooit ter discussie heeft gestaan en het daar geen van de mensen die de discussie aangeslingerd hebben om te doen was.

Jullie statement en uitleg was ook zeer helder over hoe de vork nu in de steel zat en dat er wel beperkingen waren. Wel ben ik het eens met dat die situatie opgeheven is en dit niet meer mogelijk is. Dank in elk geval vanaf mijn kant voor jullie geduld, tijd en uitleg.

verwijder ieders account. begin opnieuw.
Zet bij het aanmaken van een account neer dat ziggo medewerkers van webcare of what effer team, ip adressen kunnen opvragen.
akkoord ja nee button er bij. 50% klaar.

Het gaat mijns inziens niet alleen om het ip-adres. Als een ziggo-medewerker over de mogelijkheid beschikt om aan de hand van een ip-adres er persoonsgegevens bij te zoeken verandert de gehele situatie.

Er zouden mogelijkerwijs situaties uit kunnen ontstaan die niet wenselijk of zelfs vervelend zouden kunnen zijn voor gebruikers van hier, bijvoorbeeld in de vorm van counterakties nadat een lid hier nogal zijn gal heeft lopen spuien over Ziggo. Nogmaals het is een worst-case-scenario, maar dit soort situaties moet je in mijn ogen als onafhankelijk forum altijd en bij voorbaat zien te voorkomen.

Ik denk namelijk dat als zo'n situatie wel ontstaan de mensen die nu het hardst roepen dat het kunnen zien van een ip-adres geen probleem is, dan het hardst moord en brand schreeuwen en klagen over dat het wel mogelijk is of is geweest.


In het algemeen:
Als ik even puur vanuit mezelf spreek ging het mij puur om de algemene situatie. De situaite dat een Ziggo medewerker aan de hand van een ip-adres mogelijkerwijs de account en persoons gegevens erbij zou kunnenz zoeken leek mij, en een aantal andere mensen niet wenselijk. Of dit aan de hand van een ip-adres links of rechtsom kan (of direct door eigen toegang tot klantsysteem of via collega) leek mij en een aantal andere mensen niet wenselijk. Niet meer en niet minder.

Dat Raymond er dan voor kiest om ermee te stoppen is zijn goed recht en keuze. Heel vervelend dat hij ermee stopt, hij was een aanwinst voor het forum en had zeer goede bijdragen, er is volgens mij ook niemand die het tegendeel beweert, maar zijn keuze moeten we respecteren.


En dan te bedenken dat ik het bewuste topic alleen maar gestart met de vraag hoe de medewerkers herkenbaar waren op het forum :? wat voor topic/discussie daar al niet achter vandaan kan komen.

Jdd
17 november 2008, 12:56
Nogmaals we denken na over oplossingen. Zowel op het gebied van privacy als het punt dat sommigen zich wat vrijer zouden willen kunnen uiten.

verwijder ieders account. begin opnieuw.
Zet bij het aanmaken van een account neer dat ziggo medewerkers van webcare of what effer team, ip adressen kunnen opvragen.
akkoord ja nee button er bij. 50% klaar.

Verder hard modereren.
In topic alleen on topic toe laten, anders verwijderen.
Een keer een klagen is prima maar alles met maten, daarna worden ze verwijderd. Massaal klagen (etc etc) account nuken en ip bannen.

Ziggo medewerkers wel of niet zichtbaar. Het is hun tijd hun keuze, daar hoeft geen verantwoording aan de rest in nederland afgelegd worden.

En voor wie het weten wil:
JDD geen ziggo medewerker, maar wel iemand die blij is dat ziggo wil luisteren naar de klanten. Ziggo is niet perfect en laat best vaak steken vallen. Maar de wil is er (zeker bij de medewerkers) om het allemaal beter te maken.
Geloof me na zo een fussie zit niemand lekker in zijn/haar vel, en dat men toch hier zoveel uur prive aanwezig is zegt mij voldoende.

internetter
17 november 2008, 13:22
verwijder ieders account. begin opnieuw.
Zet bij het aanmaken van een account neer dat ziggo medewerkers van webcare of what effer team, ip adressen kunnen opvragen.
akkoord ja nee button er bij. 50% klaar.

Verder hard modereren.
In topic alleen on topic toe laten, anders verwijderen.
Een keer een klagen is prima maar alles met maten, daarna worden ze verwijderd. Massaal klagen (etc etc) account nuken en ip bannen.

Ziggo medewerkers wel of niet zichtbaar. Het is hun tijd hun keuze, daar hoeft geen verantwoording aan de rest in nederland afgelegd worden.

En voor wie het weten wil:
JDD geen ziggo medewerker, maar wel iemand die blij is dat ziggo wil luisteren naar de klanten. Ziggo is niet perfect en laat best vaak steken vallen. Maar de wil is er (zeker bij de medewerkers) om het allemaal beter te maken.
Geloof me na zo een fussie zit niemand lekker in zijn/haar vel, en dat men toch hier zoveel uur prive aanwezig is zegt mij voldoende.

Volledig mee eens.
Terug naar de basis, inclusief de door mij gewaardeerde bijdragen van de Ziggo medewerkers.

Mijn telefoonnummers staan in het telefoonboek, heb mobieltje, en mijn gegevens staan in allerlei bestanden, surf op het internet.
Kortom door een ieder traceerbaar.
Als dan een goed willende Ziggo mederweker het IP adres nodig heeft om een probleem op te lossen heb ik daar geen enkel probleem mee.

Vr. gr.
Internetter.

Excalibur
17 november 2008, 13:35
Als dan een goed willende Ziggo mederweker het IP adres nodig heeft om een probleem op te lossen heb ik daar geen enkel probleem mee.

Vr. gr.
Internetter.

De andere kant, net zo makkelijk:
Dan stuur je een Ziggo-medewerker toch een PB en maak je op die manier je gegevens kenbaar aan de medewerker?

Zo moeilijk is het toch niet om een medewerker in een PB je gegevens kenbaar te maken? De enige moeite die je zult moeten investeren is dat je een PB zult moeten versturen, kleine moeite, groot gemak.

Ziggofan
17 november 2008, 17:46
Hoop van harte dat voorlopig van zr korte duur zal zijn.

Vr. gr.
Internetter.

Ik ook. Ik ben begonnen met deze post juist omdat ik vind dat o.a. Raymond in ere hersteld moeten worden. Het restant van de discussie komt n.a.v. een klein groepje dat begon over IP's etc. Vandaar mijn voorstel. Ik zie echter ook wel dat mijn voorstel ook geen werkbare situatie is (lees ook het verhaal van BenJ).

Ik hoop van harte dat Webcare blijft, dat is voorlopig nog hard nodig.

Excalibur
17 november 2008, 19:23
Ik hoop van harte dat Webcare blijft, dat is voorlopig nog hard nodig.

Om een webcare team goed te laten functioneren hoeven ze volgens mij geen inzicht te hebben in ip-gegevens.

Indien nodig kunnen de benodigde gegevens ook per PB aan de medewerkers verstrekt worden. Dit systeem werkt op andere fora ook prima, kijk naar het www.chelloo.com forum, hier word op dezelfde wijze gewerkt en hier doet het webcare team prima werkzaamheden. De UPC webcare medewerkers zijn daar wel als zodanig te herkennen, maar hebben geen extra rechten. Ze hebben daar overigens wel een eigen forumdeel.
Als het daar op dit manier kan, waarom zou het hier dan niet op die manier kunnen werken?

BenJ
17 november 2008, 19:30
1 bijzonder persoon met beperkte rechten voor een speciaal soort problemen! Praten we nu alweer over alle Ziggo medewerkers. Zo hou je fabeltjes overeind.
En natuurlijk gluren we over de muur bij het UPC forum. Alleen was webcare hier nog een pilot van AtHome; de formele Ziggo webcare moet nog worden ingericht.

Excalibur
18 november 2008, 13:17
1 bijzonder persoon met beperkte rechten voor een speciaal soort problemen! Praten we nu alweer over alle Ziggo medewerkers. Zo hou je fabeltjes overeind.
En natuurlijk gluren we over de muur bij het UPC forum. Alleen was webcare hier nog een pilot van AtHome; de formele Ziggo webcare moet nog worden ingericht.

Zo is het niet bedoeld. Echter wat ik daarmee wilde aangeven is dat hier heel makkelijk word gedaan over een ip-adres, en het enige wat ik ermee wilde aangeven is dat een medewerker met alleen een ip-adres veel meer kan achterhalen.

Ik zal de gehele discussie verder gaan verlaten aangezien dit toch geen discussie is waar de voor en tegenstanders het me elkaar eens zullen worden.

CeeS
18 november 2008, 13:35
het enige wat ik ermee wilde aangeven is dat een medewerker met alleen een ip-adres veel meer kan achterhalen.

En dt hebben we al meerdere keren geschreven:
Deze medewerker dus niet, want die heeft helemaal geen inzage in de klantgegevens. Dus in dit geval was dit geborgd en niet van toepassing. Maar om alle schijn weg te halen is dit nu geblokkeerd.

Bullet NL
18 november 2008, 14:55
En dt hebben we al meerdere keren geschreven:
Deze medewerker dus niet, want die heeft helemaal geen inzage in de klantgegevens. Dus in dit geval was dit geborgd en niet van toepassing. Maar om alle schijn weg te halen is dit nu geblokkeerd.

Lees lees...

pffffff.... Denk denk....

een IP adres is een openbaar adres.. helemaal te vergelijken met een huis adres. Het gevaar van een IP adres is dat men sporen achter laat op het internet, heb je hier bezwaar tegen maak dan gebruik van een proxy.
Het grootste gevaar van een IP adres is een onjuiste beveiliging van het eigennetwerk. Dit komt volledig voor rekening van de gebruiker.
Neem aan dat iedereen hier z'n voordeur dicht doet als hij/zij van huis gaat?

Snap de discussie niet zo goed waarom iemand zou willen dat deze afgeschermd zou worden. Helemaal niet als de gene die er evt iets mee zou kunnen dit kan gebruiken om iemand te helpen.

Als een medewerker van Ziggo in z'n vrije tijd mij kan helpen dmv van mijn ip adres zeg ik direct doen.

Hoop dat alle medewerker van Ziggo die aangegeven hebben door bepaalde praktijken moeite te hebben om actief te blijven op dit form toch door gaan. Ze hebben namelijk goed werk gedaan en ik hoop van harte dat ze dit ook blijven doen.

Jammer genoeg heb je op een forum als dit altijd een bepaalde groep mensen die het nodig vindt om "niet normaal" te reageren. Natuurlijk het het vervelend dat de dienst waar voor je betaald in jou geval niet (goed) werkt. Maar stuur dan een brief naar Ziggo ipv hier te flamen.

Laten we dit forum vooral gebruiken om elkaar te helpen en informeren.


Wie de schoen past trekt hem aan! En gaat in vervolg op een andere toon verder.

Excalibur
18 november 2008, 17:22
En dt hebben we al meerdere keren geschreven:
Deze medewerker dus niet, want die heeft helemaal geen inzage in de klantgegevens. Dus in dit geval was dit geborgd en niet van toepassing. Maar om alle schijn weg te halen is dit nu geblokkeerd.

Om hier toch even op in te haken. Hoe was dit geborgd als ik vragen mag? Hij mag dan zelf geen toegang hebben tot die systemen, maar (intern) via een collega die wel toegang heeft tot het (klant)systeem waar die gegevens in staan zijn die gegevens zo verkregen. Het is en was niet te borgen op die wijze, en dat probeer ik al die tijd al duidelijk te maken.

Staan de moderators nu ook achter het besluit om het te blokkeren of is het om de schijn voor te houden en om er maar vanaf te zijn?

Excalibur
18 november 2008, 17:30
een IP adres is een openbaar adres..

Snap de discussie niet zo goed waarom iemand zou willen dat deze afgeschermd zou worden. Helemaal niet als de gene die er evt iets mee zou kunnen dit kan gebruiken om iemand te helpen.


Jammer genoeg heb je op een forum als dit altijd een bepaalde groep mensen die het nodig vindt om "niet normaal" te reageren. Natuurlijk het het vervelend dat de dienst waar voor je betaald in jou geval niet (goed) werkt. Maar stuur dan een brief naar Ziggo ipv hier te flamen.
Wie de schoen past trekt hem aan! En gaat in vervolg op een andere toon verder.


Wie de schoen past trekken hem aan: Eerst goed topic lezen. En voordat je oordeelt over mensen, eerst eens goed analyseren uit de posts wat voor standpunt ze nou precies hebben. Ik heb even de schoen aangetrokken uit jou post, en als je mij onder degenen schaart die je hierboven bedoelt heb je mijn tekst niet goed gelezen en ook niet begrepen wat ik duidelijk heb willen maken. Heb je ook nog niet helemaal begrepen waar het uiteindelijk om ging.

internetter
18 november 2008, 17:39
Zo is het niet bedoeld. Echter wat ik daarmee wilde aangeven is dat hier heel makkelijk word gedaan over een ip-adres, en het enige wat ik ermee wilde aangeven is dat een medewerker met alleen een ip-adres veel meer kan achterhalen.

Ik zal de gehele discussie verder gaan verlaten aangezien dit toch geen discussie is waar de voor en tegenstanders het me elkaar eens zullen worden.

?????

BenJ
18 november 2008, 17:57
... Tot zover prima. Echter druipt het van alle reacties van af dat het eigenlijk maar voor de "schijn" is, en ik/wij (voorstanders) eigenlijk niet zo moeten overdrijven en bij voorkeur onze mond moeten houden, want het ging toch maar om een ip-adres en waar doen we toch zo moeilijk over. Ik doe een poging om uit te leggen dat het mogelijk niet zo onschuldig is als men voor doet komen, en het enige wat daar op volgt een reactie dat het voor de schijn geblokkeerd is.

Als het toch maar voor de schijn is, waarom is het dan geblokkeerd? Om van eventuele kritiek af te zijn en niet omdat jullie erachter staan? Als het puur is om de schijn op te houden kunnen jullie net zo goed alles terug draaien want dan heeft het geen enkel nut dat het geblokkeerd is.

"Alle" reacties ? Ik hoop niet dat de mijne ook onder die noemer vallen, want dan ben ik niet duidelijk genoeg geweest. Als het was om de mond te snoeren dan hadden we dat ieg niet gedaan door "maar toe te geven".

Men had een punt. Onze "verzachtende omstandigheden" wogen daar niet tegen op. Zo simpel ligt dat. Als bij mij thuis er opeens ergens water door het plafond komt dan draai ik ook meteen eerst de hoofdkraan dicht. (Ik weet het beeldspraak is soms bloedje gevaarlijk :wink: )

Excalibur
18 november 2008, 18:15
"Alle" reacties ? Ik hoop niet dat de mijne ook onder die noemer vallen, want dan ben ik niet duidelijk genoeg geweest. Als het was om de mond te snoeren dan hadden we dat ieg niet gedaan door "maar toe te geven".

Men had een punt. Onze "verzachtende omstandigheden" wogen daar niet tegen op. Zo simpel ligt dat. Als bij mij thuis er opeens ergens water door het plafond komt dan draai ik ook meteen eerst de hoofdkraan dicht. (Ik weet het beeldspraak is soms bloedje gevaarlijk :wink: )

Excuus, nee het was niet tegen jou en eigenlijk niet zozeer tegen iemand. Maar de reactie (misschien ongelukkig uitgedrukt) van CeeS, althans de formulering van de post schoot hier even in het verkeerde keelgat.

Elsido
18 november 2008, 19:30
Om hier toch even op in te haken. Hoe was dit geborgd als ik vragen mag? Hij mag dan zelf geen toegang hebben tot die systemen, maar (intern) via een collega die wel toegang heeft tot het (klant)systeem waar die gegevens in staan zijn die gegevens zo verkregen. Het is en was niet te borgen op die wijze, en dat probeer ik al die tijd al duidelijk te maken.

Staan de moderators nu ook achter het besluit om het te blokkeren of is het om de schijn voor te houden en om er maar vanaf te zijn?

Het ip word uitgedeeld door de DHCP server voor een bepaalde tijd. Het lijkt mij dus niet logische dat een ziggo medewerker dit zou gebruiken om klantgegevens te achterhalen. Het ip adres kan immers in de theorie elke dag wel weer bij een ander modem zijn. en is dan dus geen betrouwbaar middel om gegevens op te zoeken/achterhalen.

Excalibur
18 november 2008, 19:41
Het ip word uitgedeeld door de DHCP server voor een bepaalde tijd. Het lijkt mij dus niet logische dat een ziggo medewerker dit zou gebruiken om klantgegevens te achterhalen. Het ip adres kan immers in de theorie elke dag wel weer bij een ander modem zijn. en is dan dus geen betrouwbaar middel om gegevens op te zoeken/achterhalen.

Het is ook niet meer als vrij logisch dat een provider logs bijhoud van die DHCP server, dus dat er precies na te gaan tot een x tijd terug wie wanneer welk ip heeft en gehad heeft. En aangezien bij een post ook de datum en tijd te zien is, juist alle componenten om precies na te kunnen gaan welke klant er nou achter dat ip-adres schuilt.

Elsido
18 november 2008, 20:03
Het is ook niet meer als vrij logisch dat een provider logs bijhoud van die DHCP server, dus dat er precies na te gaan tot een x tijd terug wie wanneer welk ip heeft en gehad heeft. En aangezien bij een post ook de datum en tijd te zien is, juist alle componenten om precies na te kunnen gaan welke klant er nou achter dat ip-adres schuilt.

Dit lijkt mij niet de manier waarop zij hun gegevens ergens uit halen het is te omslachtig. Daarnaast lijkt mij het ook niet van zelfsprekend dat iedere medewerker bij de log gegevens kan van de DHCP server.

Persoonlijk vind ik het spijtig dat medewerkers van ziggo door dit soort dingen worden belet van hun werk te doen. Wat vele tevens nog eens na hun werk tijd doen ook en vind dit dan ook een achteruitgang. Jammer dat er toch mensen zijn die uitgaan van een worst case scenario en daarmee blijkbaar niet uitgaan van professionaliteit van de medewerkers van ziggo.

Excalibur
18 november 2008, 20:15
Dit lijkt mij niet de manier waarop zij hun gegevens ergens uit halen het is te omslachtig. Daarnaast lijkt mij het ook niet van zelfsprekend dat iedere medewerker bij de log gegevens kan van de DHCP server.

Persoonlijk vind ik het spijtig dat medewerkers van ziggo door dit soort dingen worden belet van hun werk te doen. Wat vele tevens nog eens na hun werk tijd doen ook en vind dit dan ook een achteruitgang. Jammer dat er toch mensen zijn die uitgaan van een worst case scenario en daarmee blijkbaar niet uitgaan van professionaliteit van de medewerkers van ziggo.

Ik heb persoonlijk de volgende onderbouwingen voor mijn standpunt:

1- Het forum verklaart onafhankelijk te zijn, dit heeft bepaalde gevolgen. Wanneer een of meerdere ziggo medewerkers meer rechten krijgen kom je op een hellend vlak/grijs gebied terecht. Wanneer ben je nog volledig onafhankelijk en wanneer niet.

2- Een medewerker kan nog zoveel goed werk doen, maar ik vind als het om mogelijke situaties gaat waarbij de privacy van de forumgebruikers in het geding kan komen of vervelende situaties uit kunnen ontstaan (zie het als worst-case-scenario) je als forum iemand niet op "zijn/haar" blauwe ogen alleen moet vertrouwen. Praktijk voorbeelden genoeg waarbij zoiets gigantisch mis is gelopen.

En als forum wil je dergelijke situaties ook voorkomen en (waar)borgen dat het niet kan voorkomen. Als het eenmaal gebeurt is, dan is het al veel te laat. Kennen we het gezegde "als het kalf verdronken is dempt men de put" nog? Dat zou dan erg van toepassing zijn, en wanneer het misgaat weet ik vrij zeker dat heel veel mensen die het nu overdreven vinden dan het hardst moord en brand schreeuwen.

3- De medewerkers kunnen volgens mij hun werk nog steeds prima doen. Er is alleen een stapje extra nodig vanaf de kant van de forumgebruikers, niet vanaf de Ziggo medewerkers. Het is namelijk de forumgebruiker die een PB richting een medewerker zal moeten sturen, het posten in een topic alleen is niet meer voldoende. Dus waar hebben we het over, een enkel PB wat verstuurd moet worden naar een Ziggo medewerker.

Punten 1 & 2 alleen ter illustratie en uiteenzetting standpunten omdat het niet meer actueel is.

Saywhat
18 november 2008, 23:02
Ik zal het nog eens herhalen: Raymond was de enige die die rechten had, laat nou net hij geen inzicht hebben in het klantsysteem.

Deze hele discussie is dus hoe dan ook zinloos :censored:

Bullet NL
19 november 2008, 00:01
Ik zal het nog eens herhalen: Raymond was de enige die die rechten had, laat nou net hij geen inzicht hebben in het klantsysteem.

Deze hele discussie is dus hoe dan ook zinloos :censored:

Slotje er op?

p.s. blijf het geneuzel tegen Ziggo medewerkers vreemd vinden, men mag blij zijn dat deze personen hun vrijetijd hier voor beschikbaar stellen.

internetter
19 november 2008, 00:04
Slotje er op?

p.s. blijf het geneuzel tegen Ziggo medewerkers vreemd vinden, men mag blij zijn dat deze personen hun vrijetijd hier voor beschikbaar stellen.

Graag.

Vr. gr.
Internetter.

CeeS
19 november 2008, 00:06
Okee, deze keer gaat er weer een slotje op. Dat zat op de vorige discussie over zelfde onderwerp ook al, dus hopelijk niet weer een nieuwe over hetzelfde onderwerp :wink:.