View Full Version : webspace


drabbe
6 november 2008, 09:55
Ziggo schrijft bij storingen:

Groepsstoring
sinds maandag 3 november 10.23 uur
Wanneer u problemen ondervindt bij het gebruik van Webspace en u gebruikt Internet Explorer 7, adviseren wij u om de update van Microsoft te installeren die u kunt vinden door op www.microsoft.nl te zoeken op het trefwoord "KB907306".

Na het installeren van deze update zou het probleem verholpen moeten zijn.


Helaas lukt het mij maar niet in te loggen bij webspace.
Steeds krijg ik de mededeling:
gebruikersnaam niet bekend(webspace staat wel geaktiveerd).
Wat nu?

dingetje
6 november 2008, 17:46
Welke url gebruik je om in te loggen?

https://www.ziggo.nl/mijnziggo/webspace/homedrive werkt voor mijn @home account namelijk ook niet, zelfs niet als ik inlog met volledige naam, dus met @home.nl erachter.

https://homedrive.home.nl werkt dan ineens weer wel, maar hier moet je (ook bij de authenticatie popup dialog) dan ineens weer *zonder* @home.nl inloggen...

Alweer zo'n prima migratie bij ziggo :oyeah:

drabbe
6 november 2008, 22:20
als ik inlog op homedrive krijg ik dit te zien:

Gebruikersmap niet gevonden

Er is geen Webspace aanwezig. Om gebruik te maken van jouw Webspace moet je eerst een Webspace account aanvragen. (http://www.home.nl/abonnee/internet/webspace/start) Je krijgt dan gratis 50 MB ruimte, Webspace, voor jouw persoonlijke bestanden in je eigen Homedrive of Website.
Als u geen Ziggo abonnement hebt, kun je de website van Ziggo (http://www.home.nl/producten/) raadplegen. Wellicht woon je in ons verzorgingsgebied en kun je een Ziggo aansluiting nemen.

Bij mijn ziggo staat webspace als geaktiveerd

aldieboy
16 november 2008, 22:14
Vanaf juli kan ik al niet meer inloggen op mijn homepage; mijn ftp-server vraagt steeds naar password. Op mijn ziggo-account kan ik inloggen met mijn pw en ook op mijn emailinstellingen kan ik inloggen; mijn webspace is geaktiveerd: dus dat kan ook niet het probleem ziijn. Wat kan er aan de hand ziijn dat ik niet meer op mijn homepage kan komen; ik wil graag met mijn website verdergaan. Ik werk ook voor div anderen aan hun website en daar kan ik met mijn zelfde ftp-prog WEL inloggen:" nl bij upc. Wat is het probleem bij Ziggo; voorheen toen het Casema was kon ik altijd inloggen en het pw is in die tijd niet veranderd!!!

binair
17 november 2008, 15:55
@Drabbe:
die melding heb ik ook een paar keer gekregen, het lijkt wel of ze bezig zijn met verhuizen of zo....
Ik kreeg ook gebruikersnaam onbekend, maar webspace stond ook geaktiveerd.
Maar na het middaguur lukte het me weer.
ftp-client: homedrive.home.nl, gebruikersnaam (zonder @home) en ww
Webbrowser: homedrive.home.nl, gebruikersnaam (zonder @home), daarna weer gebruikersnaam en ww

Gewoon nog eens proberen, misschien lukt het dan ineens wel.

grizzler
17 november 2008, 17:17
Voor abonnees uit het Casemagebied werkt de 'homedrive'-methode niet, heb ik begrepen, tenzij ze voorheen een Orange-account hadden (en dan is hun homedrive er een bij ziggo.nl en uiteraard niet bij home.nl).

Voor mij (ex Orange) werkt een FTP-verbinding opzetten met homedrive.ziggo.nl en dan inloggen met als gebruikersnaam hoofdaccount@ziggo.nl (waarbij 'hoofdaccount' de gebruikersnaam uit mijn Orange-account is) en als wachtwoord het wachtwoord dat ik bij Orange had.

De 'echte' Casemaklanten moeten FTP-en naar web.casema.nl (ook bekend als ftp.casema.nl en home.casema.nl) en dan - naar ik aanneem (zelf geen ervaring mee...) - inloggen met hoofdaccount@casema.nl en hun Casemawachtwoord.

drabbe
17 november 2008, 21:19
Dit bericht heb ik ook via andere bronnen gehoord,maar waarom lees ik daar niets over bij Ziggo.
Dat zou toch zeker zo horen. Op de site staan alleen maar over inloggen bij webspace en niets over abonnees van het vroegere casema, die dit niet zouden kunnen.