View Full Version : Vraag: Eerst Ziggo Z1 aanvragen voor analoog en dan de rest?


mnw83
3 november 2008, 23:52
Eigelijk een domme vraag van een leek die door de bomen het bos niet meer ziet ;)

Ik heb hier een huurwoning en wil nu na maanden zonder televisie- en internetverbinding dit gaan regelen. Televisie via de kabel is dus al een tijd niet gebruikt en waarschijnlijk ook niet door de vorige bewoner, aangezien ze een schotel hadden hangen.

Nu wil ik een TV-aansluiting van Ziggo en een HD-decoder zodat ik o.a. DiscoveryHD kan bekijken. Aangezien ik bekend ben met de ellende van wachten door Ziggo haal ik de decoder+smartcard bij de dealer, maar wat moet ik nu verder regelen?

Kan ik gewoon eerst zo'n HD startpakket bij de winkel halen met decoder en dergelijke, dat aansluiten en het allemaal werkt, of moet ik eerst via de website van Ziggo iets aanvragen omdat ik nog helemaal niks van televisie heb?

tja
3 november 2008, 23:57
TV Z1 (analoog) is in elk geval een vereiste om welk ander pakket dan ook van Ziggo af te kunnen nemen. Aangezien de vorige bewoner een schotel had, heb je grote kans dat je geen actief analoog signaal hebt (te controleren door een TV analoog aan te sluiten en te kijken of je zenders kunt vinden).

Als je al wel analoog signaal hebt, dient een DTV ontvanger te werken. Advies is wel om je zsm aan te melden voor analoog, omdat het anders in de toekomst ineens afgesloten kan worden.

Werkt analoge TV nog niet, dan kun je dit het beste eerst regelen (even bellen met Sales, 0900-0730, of via de website) zodat je voor andere abonnementen weet waar je aan toe bent.