View Full Version : Vraag: 1080i niet mogelijk op HD ready projector


Camstar
5 oktober 2008, 20:35
Sinds een week een Humax 5000 als opvolger voor mijn twee jaar oude samsung 360 die het heeft begeven.

Nu tegen een bijzonder probleem aangelopen:

Op mijn televisie (Sony KDF E50A11) werkt alles naar behoren. Ik heb de uitgang van de Humax ingesteld op 1080i, en dat wordt ook doorgegeven.

Wanneer ik de Humax echter aan de projector (Sony VPLHS10) aansluit is de maximale resolutie 720P (kan alleen tussen 576p en 720p kiezen), ook voor de HD kanalen :shock:.

Bij mijn andere HDMI spelers (Philips DVD en de pocornhour) wordt gewoon 1080i geaccepteerd.

De Samsung deedt het wel gewoon op 1080i op zowel de televisie als de projector.

Iemand een idee? Of is dit een software probleempje van de Humax?

CeeS
5 oktober 2008, 20:47
De Samsung deedt het wel gewoon op 1080i op zowel de televisie als de projector.
Het kan zijn dat je projector ook intern de 1080i weer terugscaled naar 720P en dat hij meldt dat hij dit als maximale resolutie wil hebben en dat de Humax dit dan levert. De Humax levert volgens mij wat hij 'herkent' via HDMI. Ik kan bijvoorbeeld ook de resolutie niet op "ORIG" zetten als de HDMI verbinding in gebruik is. Zet ik de TV even van HDMI af, kan ik de Humax op ORIG zetten en als ik daarna HDMI weer aanzet blijft hij dit gebruiken tot hij weer uit gaat.

Misschien werkt dit bij jou ook ?
Dus even op 1080i zetten als hij niet op je projector is aangesloten of als je projector nog uit staat. Je kunt het op het display zien als je omschakelt, dus je hoeft je projector niet aan te hebben staan. Als je dat doet, blijft hij dan wel op die resolutie werken ??

Verder kun je dit soort dingen melden bij de importeur via een formulier wat ze bij de ontvanger meesturen, of online invullen op :
http://www.copaco.nl/humaxHD