View Full Version : SD en HD


H.Lansbergen
27 september 2008, 16:08
Allemachtig, ik ben totaal niet bekend in die wereld, dus ik zal wel een domme vraag stellen. Wat is SD? Om een ontvanger te kiezen valt ook niet mee. Ik heb een JVC 32 HD Ready met fantastisch geluid met die Max-bass en daarvoor ontwikkelde luidsprekers. Het beeld standaard is ook al prachtig. Geeft zo'n dig. kastje echt een beter beeld en geluid? Als ik soms lees dat het helemaal de fout in gaat, durf ik dat niet aan omdat ik niet zo'n techneut ben. Iemand ervaring met comb. Humax en JVC 32 HD Ready?

Falkor
27 september 2008, 16:17
Allemachtig, ik ben totaal niet bekend in die wereld, dus ik zal wel een domme vraag stellen. Wat is SD?

Het tegenovergestelde van HD.
SD staat volgens mij voor Standard Definition, dus het gewone beeld dat je hebt.

CeeS
27 september 2008, 17:42
Het tegenovergestelde van HD.
SD staat volgens mij voor Standard Definition, dus het gewone beeld dat je hebt.
Niet helemaal hetzelfde als 'het gewone beeld' als je daarmee de normale analoge uitzendingen bedoelt....

Ik ken die JVC niet, is dat een gewone analoge TV ? Of heb je het over de http://ziggo-gebruikers.nl/forum/images/statusicon/subforum_old.gif JVC LT-26DC9B (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=199) of http://ziggo-gebruikers.nl/forum/images/statusicon/subforum_old.gif JVC LT-32DC9B (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=200), dus een TV met ingebouwde digitale ontvanger. (ofwel moet je een smartcard in de TV doen ?)

Als het een gewone analoge TV is, zul je met een SD ontvanger al een beter beeld hebben dan wat je nu ziet, plus je hebt meer zenders. Wil je een nog beter beeld, dan moet je een HD ontvanger kopen. Deze geeft op zenders die in HD kwaliteit uitzenden nog een veel mooier beeld. Maar dat zijn nog niet zoveel zenders. Vanaf 2009 gaat de nederlandse publieke omroep ook in HD uitzenden.

Heb je al een digitale TV van JVC (zoals hierboven genoemd, dus geen analoge) dan is het voordeel van een losse ontvanger alleen zinvol als je HD wilt kijken op het beperkte aantal zenders wat er nu is. Je kunt er dan desnoods voor kiezen om nog even te wachten of er meer ontvangers of PVR's (harddisk-recorder met ingebouwde digitale TV ontvanger) voor HD op de markt komen de komende tijd.

H.Lansbergen
27 september 2008, 18:03
Hartelijk dank Falkor en Cees,
Ter informatie; Ik heb een JVC LT32X70BU HD Ready.

M.vr.gr. Henk.L.

H.Lansbergen
27 september 2008, 18:10
Sorry Cees, een beetje summier antwoord in het vorige bericht van mij.
Het is een LCD plat scherm waar geen kaart in kan, dus toch zo'n ontvanger.

Gr. Henk L.

CeeS
27 september 2008, 18:26
Het is een LCD plat scherm waar geen kaart in kan, dus toch zo'n ontvanger.

Inderdaad, als je digitale TV wilt ontvangen moet je dus een digitale ontvanger aanschaffen, als je voor een goedekope SD wilt gaan zou je de Humax IR-Fox kunnen overwegen, de Samsung 270 heeft nogal wat bugs. Ga je voor een HD ontvanger dan is de Humax-5000 naar mijn mening op dit moment de beste keus. Je andere optie is de wat oudere Samsung 360, verder levert Ziggo in Casema gebied nog een PVR van Cisco geschikt voor HD, maar die is net uit en heeft nog wat kinderziektes. Zie verder de betreffende forum-delen hierover.

Ethan1665
11 oktober 2008, 09:13
Beste gebruikers,


Ik wil graag even iets toevoegen aan jullie discussie over de Humax HD 5000-C decoder.

Ik vind dat deze decoder beter beeld geeft dan de Samsung 360 zowel in SD als in HD. Niet geheel toevallig heeft mijn zwager de Samsung HD decoder. Hij heeft nogal eens last van dropout's in het beeld.

Verder vind ik het Samsungdecoderkastje wat uiterlijk betreft veel mooier maar de afstandbediening weer helemaal niets. De Samung HD decoder is overigens niet slecht maar de Humax vind ik mooier wat beeld betreft. Ook de bediening van de Humax is handiger. Maar we moeten niet vergeten dat de Samsung HD decoder reeds wat jaren op de markt is en het gaat met deze technieken natuurlijk soms heel snel wat verbeteringen betreft.

Verder moeten de gebruikers die de SD kanalen van de Humax IR Fox het HD 5000-C wat mij betreft maar een goed naar de zwart waarden kijken als je de HD decoder in ieder geval aansluit met de HDMI of componenten aansluiting. Op een goede tv word gaat dit bij de Fox een beetje richting grijs in plaats van zwart!

Ik hoor graag jullie comentaar!:grin: