View Full Version : ITV (commerciele zender Engeland)


Joop558
24 september 2008, 12:56
Hoe groot is de kans dat we ITV krijgen?
Ik denk dat er veel mensen zijn die ITV graag zouden willen ontvangen.

z-user
24 september 2008, 13:41
Ik denk dat die kans heel erg klein is. ITV is een commerciele omroep, en veel commerciele omroepen in het buitenland hebben niet de rechten om in andere landen uit te zenden (afgezien van het land waar ze oorspronkelijk uitzenden).

Ik weet niet zeker of dit ook voor ITV geldt, maar voor veel buitenlandse commerciele omroepen is dit wel het geval

Mart
24 september 2008, 13:45
Hoe groot is de kans dat we ITV krijgen?
Ik denk dat er veel mensen zijn die ITV graag zouden willen ontvangen.

Ongeveer nul. Probleem is dat ITV veel programma's inkoopt en liefst eigen producties verkoopt. Als ze doorgegeven worden in Nederland moeten zij ook rechten afdragen voor Nederland aan de programmamakers. Daarbij zullen de Nederlandse zenders gaan klagen omdat ze exclusiviteitscontracten hebben gesloten voor de uitzendrechten in Nederland voor sommige programma's. Kortom de kans is zeer klein dat zoiets gaat gebeuren.

ITV is al wel FTA te ontvangen via satelliet, omdat Nederland lekker dicht bij het Verenigd Koninkrijk ligt vallen we net binnen het bereik van Astra 2D.

Jassy
24 september 2008, 16:55
ITV4 wordt wel digitaal uitgekabeld in geheel Zwitserland, dus waarom zou dat hier niet kunnen?

Mart
24 september 2008, 19:18
Omdat volgens Zwitserse wetgeving je alle FTA zenders op de kabel mag zetten, iets wat in Europa verboden is.

DonaldDuck
24 september 2008, 23:14
Too bad, was leuk geweest. Is 'n leuke zender. Op Nederlandse commerciŽlen heb je alleen nog maar die Henk Jan Smits met z'n clubje. En dan die Joling en Gordon figuren.

Dark Angel
25 september 2008, 11:40
Als alle commerciele zenders in de toekomst alle tv rechten op 1 lijn trekken, dan mogen alle commerciele zenders op de kabel komen.
Dat vind ik wel een goede oplossing, want dat geeft meer concurrentie ;)

Ik zie graag CBS, ABC, kanalen van Paramount, Warner Bross, alle engelse - en natuurlijk ook alle commerciele belgische zenders op de kabel komen.

Mart
25 september 2008, 12:17
Hoe zie je dat economisch model dan? Nu verdienen producenten grof geld met wederverkopen in het buitenland, niets is makkelijker verdiend dan hetzelfde programma meerdere keren te verkopen, als je dat weghaalt missen de producenten veel inkomsten.

amiboy
25 september 2008, 16:06
Hoe zie je dat economisch model dan? Nu verdienen producenten grof geld met wederverkopen in het buitenland, niets is makkelijker verdiend dan hetzelfde programma meerdere keren te verkopen, als je dat weghaalt missen de producenten veel inkomsten.

opzig niet zo moeilijk de prijsen gaan gewoon omhoog in hoe meer landen je wilt uitzenden des te hoger de prijs bijvoorbeeld ben je in nederland en belgie actief als zender betaal 2 miljoen ben je ook in duitsland actief dan betaal je 3,5 miljoen. ja je krijgt of per land een andere invulling per zender of de zender zal in bepaalde landen tijdelijk op zwart gaan of heel simpel je berekent de extra kosten voor deze zenders door naar je klant in dit geval ziggo die het weer direct doorberekent aan haar klanten dus of je krijgt een verrotte zender of je moet flink gaan betalen

Mart
26 september 2008, 15:19
Natuurlijk zou dat kunnen, zoiets gebeurt al bij de sportzenders. Echter voor commerciŽle zenders telt maar ťťn ding: winst. Elke Euro geÔnvesteerd moet meer opleveren, daarom zijn investeringen met weinig risico beter dan met een hoog risico. Wat is er nou makkelijker voor ITV dan met eigen producties reclame-inkomsten in eigen land te genereren en de programma's dan te verkopen in het buiteland voor pure winst. Daarom denk ik dat deze zenders niet staan te springen om op een kleine verzadigde markt als Nederland een groot risico te nemen.