View Full Version : Vraag: Is video kijken nu geschiedenis?


Elsie
22 september 2008, 21:47
Hallo,

Ben nieuw op deze forum en heb een vraag:

Kan ik nog steeds video kijken of moet ik nu een hdd recorder aanschaffen? Ik heb nog enkele uitzendingen opgenomen voordat ik over ben gegaan naar digitale televisie. Wil deze graag gaan kijken maar het beeld wordt niet weer gegeven.

Heb een Samsung DVB-B270R (dubbele tuner, toch?).

Heb de scart kabel in de video en de andere in de televisie.

tja
22 september 2008, 23:57
Met de scart tussen decoder en video kun je het digitale signaal op video opnemen. Hiervoor moet je op de video de externe ingang kiezen.

Om videobanden te bekijken of het analoge signaal op te nemen, dien je een coax- of scartkabel tussen de video en de TV aan te sluiten. Het bekijken/opnemen gaat dan op dezelfde manier als je eerder gewend was.

Eric van Beek
23 september 2008, 12:21
volgens mij bedoel je de DCB-B270R, en die heeft maar 1 tuner aan boord.

tja
24 september 2008, 00:15
Inderdaad maar een tuner, maar wel twee scartaansluitingen, dus een VCR aansluiten naast je TV is mogelijk. Digitaal kijken kan bij opnemen echter alleen op dezelfde zender als de opgenomen zender.

Crelis
30 november 2008, 13:44
Kan iemand mij vertellen hoe ik het één en ander het slimste aansluit?
Krijg het niet voor elkaar en raak lichtelijk gefrustreerd.

Ik had altijd de video via de "loop" functie aangesloten, maar dat gaf een dramatisch beeld, het sneeuwt ook binnen zeg maar.

Ik heb het nu tijdelijk opgelost door vanaf de setup box een scart naar de video en van daaruit naar de tv. Nu moet ik dus zappen via de video en kan ik geen gebruik maken van de guide functie op de setup box.

Ik kan natuurlijk ook een scart tussen de tv en setup box plaatsen en 1 tussen video en tv, maar dan heb ik geen scart meer voor de dvd speler:evil:.

Graag help.

Grtz
Cees

Manolito
30 november 2008, 15:24
Een scart(schakel)box kan dan uitkomst bieden.

Jansen!
30 november 2008, 20:41
Het is vrij simpel, want het werkt hier ook: met de video neem je het analoge signaal via coax op. Dat kun je gewoon via de tweede scart op je lcd/plasma afspelen, waarbij ik aanneem dat de decoder op scart 1 is aangesloten.

Crelis
1 december 2008, 14:15
Bedankt voor jullie reactie.

Iets van een scart(schakel)box (zelf dacht ik aan een splitter of zoiets) dacht ik zelf ook al aan. Maar dat kan toch niet de bedoeling zijn? Ik neem digitale televisie en ik moet me in allerlei bochten wringen om het allemaal aan te sluiten. Het is toch niet zo vreemd om een video en dvd speler te hebben of ben ik te ouderwets nu:wink:.

@Jansen!: Ik had dus zelf al eerder de video via de zogenaamde "loop" op de setup box aangesloten. Bedoel je dat? De kwaliteit is dan echt dramatisch.

grtz
Cees

Manolito
1 december 2008, 15:20
Ik had voorheen ook een scartbox (verdeler), deze gaf groen beeld op de sattelietontvanger, na aanschaf van een scartschakelbox was dit voorbij.

En ja, een video is volgens mij overbodig tegenwoordig:wink:, ik heb er ook nog eentje hoor, mar niet (meer) aangesloten. Of ik ga werken met de andere kabels de gele voor video en de audiopluggen als ik hem nodig heb.

Voor komend jaar staat er hier een mediaspeler op het verlanglijstje, eentje waarmee je kan opnemen en afspelen en tevens aan de pc kan.
Een combi van mijn Humax voor digi-tv en die mediaspeler (met hdd) voorkomt dan overbodige apparaten onder de tv.

btw: als je de apparaten in een loop (coaxiaal) aansluit en je krijgt ietwat storing, denk dan eens aan de kabels of de aansluitingen daarvan, hier gaf dat ook storing, maar na de steker er wat beter in te duwen en te draaien was het weer over. Wat wil je er waren kabels bij van 20 jaar en ouder.:oops: Inmiddels nieuwe aangeschaft en 't resultaat mag er zijn.
Edit2: en niet te vergeten, als sommige apparaten te dicht op elkaar staan kan dat ook storing weergeven.

Jansen!
1 december 2008, 16:40
@Jansen!: Ik had dus zelf al eerder de video via de zogenaamde "loop" op de setup box aangesloten. Bedoel je dat? De kwaliteit is dan echt dramatisch.
Nee, dat bedoel ik niet. De decoder is op de tv via scart 1 aangesloten. De videorecorder is op scart 2 van de tv aangesoten. Het coax-signaal krijgt-ie via de antenna in/out van de decoder.
En ja, de kwaliteit is nogal bedroevend, maar dat is ook niet zo gek.
Ik vind het overigens acceptabel genoeg voor het bekijken van een gemiste tv-uitzending en mijn vrouw en dochter vinden zelfs het kijken van een film of tv-serie op video geen straf :shock:

Crelis
1 december 2008, 20:49
Hmmmmm, lastig.

Met de coax was op sommige zenders te doen (maar meer ook niet) andere zenders waren gewoon het aankijken niet waard, waarbij we 1x het ook daadwerkelijk niet meer konden zien:?.

De kabels zijn volgens mij vrij nieuw en niet erg oud. Ik was gister aardig aan het rommelen ermee en dacht, nou dan maar weer op de oude manier terugzetten, helaas kreeg ik het niet meer voor elkaar. Alleen maar blauw beeld:neutral:.

Heb nu de video aangesloten op de scart2 en dus geen dvd (er had een scart3 op de tv moeten zitten:wink:). We zappen nu op de video. Maar dat omdat ik persé 24 gister wilde opnemen op goede kwaliteit:grin:.

Hoe werkt een scart schakelbox? En wat kosten die?

Tijd voor een dvd recorder zeker? Jammer dat ik zo gehecht ben aan mijn dvd-audio player:roll:.

grtz
Cees

Manolito
2 december 2008, 00:01
Een scartbox kost om en nabij de € 10,- , google er even op en je hebt weer wat extra info, of de lokale electronica zaak, ik schakelde ermee en gebruikte dan één van de gewenste scarts.

Met een dvd recorder kan je ook dvd's kijken, ik heb er eentje met hdd.
Maar toch word een mediacenter de toekomst als ik eerlijk mag zijn, daar zet je je films én je mp3's op....even goed jezelf orienteren eer je wat nieuws aan gaat schaffen.
Succes

Crelis
1 januari 2009, 15:21
Heb inmiddels deze aangeschaft:

http://www.redcoon.nl/res/shop/cataloge/product_200/B105763.jpg

En dat werkt (na wat gerommel) erg goed.

Nog bedankt voor alle hulp.
grtz
Cees

1977
17 april 2009, 23:03
dit is dan wel een oud topic maar ik wil er wel even wat over vragen.

Ik kan ook al een paar weken geen video kijken en opnemen, we hebben zodra de stroom op de video komt, blauw beeld op de tv:evil:

zo'n kastje als op de foto van het vorige bericht hebben wij ook maar verhelpt het probleem jammer genoeg niet

weet er iemand waar dit probleem mee op te lossen is:?: