View Full Version : humax stotterend beeld


piet53
20 september 2008, 21:36
Ik heb ongeveer 1 jaar een humax 9200. De laatste tijd heb ik veel last van een stotterend beeld. Wie kan me vertelen hoe ik kan achterhalen waar het probleem zit.

copymaster
21 september 2008, 10:44
Dit zou kunnen duiden op een slecht signaal of problemen met je aansluiting. Wat zijn je "kwaliteit"en "BER" waardes op de Humax tijdens de problemen. Kwaliteit moet 100% zijn en de BER 0.
Controleer de aansluitingen van je installatie. Alle stekkers van de coax aansluitingen goed aangesloten. Maak gebruik van goede metalen afgeschermde coax stekkers en goede kwaliteit coax kabel. Maak je gebruik van splitters en of antenne- signaalversterker(s) probeer dan eens om de Humax direct op het AOP aan te sluiten met een zo kort mogelijke kabel. Blijf je dan nog last houden van het probleem zul je contact met Ziggo moeten opnemen en je signaal laten doormeten.

piet53
5 oktober 2008, 17:43
ik heb de connectoren allemaal vervangen door exemplaren van metaal. Verder waar mogelijk ook de coax door een dikkere versie.
Ik zie echter nog steeds een schokkend beeld. Alhoewel het vlg mij minder is (subjective waarneming)
Verder bedenk ik me dat Essent (voormalig eigenaar van@home) indertijd de voedingskabel vervangen heeft om de aansluiting voor internet geschikt te maken. Hierbij hebben ze echter buiten de woning de kabel doorgeknipt en het laatste stuk van ongeveer 10 meter laten zitten. Kan dit ook het probleem veroorzaken?

copymaster
5 oktober 2008, 19:14
Dit zou kunnnen maar dit moet dan zichtbaar zijn direct op je AOP als je de Humax daar op hebt aangesloten met een zo kort mogelijke kabel.
Is je AOP voorzien van 1 gat of 2 gaten? Indien je hier ook slecht beeld hebt zou ik Ziggo bellen met het verzoek de kabel door te meten en/of monteur te sturen.