View Full Version : Wii errorcode 86420


shifter
19 september 2008, 22:37
Ik heb sindskort het alles in 1 pakket van Ziggo. inclusief een draadloos modem van sitecom WL-173.

Alles is geinstalleerd en lijkt te werken. Ik kan namelijk prima internetten via het draadloze modem.

Echter de Wii geeft problemen (en ik denk ook de DS). Namelijk hij lijkt gewoon online te gaan en ik kan ook gewoon firmware upgrades uitvoeren/downloaden, ook gaat bij Mariokartwii het spelen in Worldwide versus races prima. Alleen is het onmogelijk om gebruik te maken van de friendcode optie, ik kan namelijk een room hosten alleen kan niemand joinen (errorcode 86420). Hetzelfde geld andersom ik niet joinen in andermans room (krijg dezelfde melding)

Ik heb al het eea uitgezocht en waarschijnlijk komt het doordat het modem gescheiden is van de router en sommige poorten worden geblokkeerd. Zover ik heb begrepen gebruik je voor internet poort 80, maar voor dit soort zaken gelden andere poorten en moet je iets gaan doen met poortforwarding etc. zie linken naar de websites.

http://nintendoe3.com/consumer/systems/wii/en_na/onlineFirewall.jsp

Ik begrijp niet echt wat ik moet instellen en waar. De wii heb ik al gedaan, maar de router lukt me niet. Wie kan mij helpen het liefst met screenshots.

Alvast bedankt,

PS: aangezien mijn internetplusbellen nog in bedrijf is, heb ik het voor de zekerheid teruggezet en hier werkt het feilloos.

Bloebly
20 september 2008, 10:42
Zou zeggen kijk eens bij sitecom op de site.
Snap niet helemaal wat het met Ziggo te maken heeft hier.:rolleyes:

shifter
20 september 2008, 12:38
Het heeft in zoverre te maken met ziggo, dat zij een werkende verbinding op zouden leveren. Aangezien hun het modem en de router hebben geplaatst.

Bloebly
20 september 2008, 12:41
Dat doen ze toch?
Je schrijft zelf dat een update uitvoeren en racen in de mario world wel gewoon werkt.
Dus dan werkt het internet en dus de verbinding wel.

shifter
20 september 2008, 20:21
Nee het werkt niet, althans niet volledig. Daarnaast bij het oversluiten heb ik aangegeven wat ik wil. nummerbehoud, tv, internet en mijn Wii draadloos kunnen aansluiten. Alles was mogelijk alleen moest ik wel een draadloos router erbij kopen, anders kon dat niet. De monteur zou alles volledig werkend opleveren. Niet dus.

Bij KPN Internetplus Bellen werkt alles perfect ook draadloos.

Volledig Offtopic Voorbeeld jij koopt een auto, maar zijn 5 doet het niet, dus je gaat terug naar de garage en dan zegt de verkoper hij rijdt toch.

Oftwel ja ik heb internet alleen niet volledig bepaalde zaken worden geblokkeerd en dit zit hoogst waarschijnlijk in de manier waarop men de router en modem aan elkaar heeft gekoppeld.

Eric van Beek
20 september 2008, 21:19
Alles werkt dus gewoon, dat is dus duidelijk.

Dit is dus duidelijk niet in eerste instantie voor Ziggo, en dat kan je ook niet verwachten van Ziggo.

Dat jij met je Wii niet in een room kan, zul je dus bij de verantwoordelijke partij moeten navragen hetzij bij Nintendo, hetzij bij de makers van het betreffende software pakket, en dat hoeft dus niet Nintendo te zijn. Zij kunnen je vertellen als er extra poorten opengezet moeten worden, welke dat zijn.

Als je een softwarematige firewall hebt, zul je dat zelf moeten uitzoeken met de handleiding, tenzij deze door Ziggo geleverd is. Dan geldt ook het onderstaande.

Ziggo kan alleen helpen bij het instellen op de modem, router of softwarematige firewall als deze door hun geleverd zijn, en als jij weet welke poorten of wat dan ook ingesteld moeten worden.

Dus met andere worden. de verbinding is goed opgeleverd, maar jij hebt dus problemen met programatuur van een derde partij.

Bloebly
20 september 2008, 21:30
Dat bedoel ik dus ook Ziggo heeft hier naar mijn inzien niks mee te maken.
Heb een vermoeden dat het aan de Wii ligt omdat bepaalde dingen het wel gewoon doen.
Dus contact opnemen met Nintendo.
En als het volgens jou toch aan Ziggo ligt! Al de klantenservice gebeld?

shifter
20 september 2008, 22:36
Alles de router, het modem etc. is geleverd door ziggo. Ik bij nintendo uitgezocht wat het probleem is en deze hebben het verwoord in de link die in mijn startpost staat. Ik krijg het alleen niet ingesteld, vandaar dat ik zoek om hulp. Ziggo beweerde dat je met de Wii gewoon online kunt gamen en dat kan dus niet momenteel. Uiteraard heb ik de helpdesk al gebeld, maar hier kom ik niet doorheen.

Vandaar dat ik het probeer via het forum, want er moeten vast meer mensen zijn met dit probleem en bij wie het wellicht verholpen is.

Nintendo is niet de veroorzaker van dit probleem, want via KPN werkt het wel !!

De poorten staan hieronder beschreven:

Allowing TCP and UDP Traffic:
The Wii console may require unrestricted access to several sites across various ports and protocols to function correctly. These addresses and ports vary, and may change in the future without notice. Many software firewalls restrict outbound access. Only if your firewall blocks outbound traffic do you need to enable this traffic:
TCP:
Allow traffic to all destinations on ports: 28910, 29900, 29901, 29920, 80, and 443

UDP:
Allow all traffic to all destinations. (Necessary for peer-to-peer connections and game play). Our Network Test (http://nintendoe3.com/consumer/systems/wii/en_na/NetworkTest.jsp) tool can be used from a computer behind your firewall to test if outbound UDP is allowed.
Please note that by allowing the traffic to the destinations listed above, you are essentially removing a significant amount of firewall protection for your network. While Nintendo provides this information for our consumers' use, it is up to each consumer to determine what security needs they have for their own networks, and to decide how best to configure their network settings to meet those needs.

CeeS
21 september 2008, 00:49
Nintendo is niet de veroorzaker van dit probleem, want via KPN werkt het wel !!


Blijkbaar werkt je KPN modem zonder firewall dan, want wat je hier beschrijft klopt precies met de werking van een router.

Zodra je 'normale' dingen doet met je WII gebruik je alleen maar uitgaande verbindingen. Maar als je met een 'friend' een spel speelt moet je ook inkomende poorten doorzetten naar je WII. Je router moet dus weten welke poorten dat zijn. En die poorten zijn weer afhankelijk van het spel wat je speelt. Ik heb eens even zitten googelen naar je probleem en ik zie meerdere mensen hiermee klooien en het antwoord is dat er heel veel poorten gebruikt worden.

Het advies wat ik het meeste tegenkom is om een DMZ zone te gebruiken in dit geval. Daarbij zet je de WII dan open voor alle inkomende poorten. Je moet in de router configuratie even kijken of je iets met "DMZ" kan vinden. Daar moet je dan het lokale IP-adres van de WII invullen. (bijvoorbeeld 192.168.0.xxx, het juiste adres moet je even in je WII opzoeken).

Nogmaals: dit ligt niet aan Ziggo, maar aan de instellingen van je router. Dat het bij KPN werkt is toeval, blijkbaar is daar je modem dus helemaal open.

Laat even weten of dit werkt en of je die instelling kunt vinden. Ik wil je wel verder op weg helpen, maar dan moet ik eerst de handleiding van die WL-173 even downloaden, maar misschien kom je er zo zelf uit.

shifter
21 september 2008, 09:37
CeeS,

Bedankt voor je info en om me te helpen.

Ik heb idd het DMZ geburen aangezet en mijn Wii het static IP gegeven 192.168.0.112

Zo staat mijn router nu.

http://hosting06.imagecross.com/image-hosting-12/2922dmz.JPG

Daarnaast las ik ook iets over UPNP service. Deze heb ik ook op enabled gezet. Het instellen van de poorten weet ik niet. Ik heb het volgende gedaan,maar dat zal wel fout staan.

http://hosting06.imagecross.com/image-hosting-12/3478ports.JPG

vervolgens heb ik de modem en router spanningsloos gehad, maar het resultaat is hetzelfde.

Ik hoop dat je me verder kunt helpen. PS: ondanks het feit dat het niet veilig is om alles open te hebben, vind ik dit niet erg zolang het maar werkt.

Groeten,

shifter
21 september 2008, 10:13
Ik lees zojuist dat Turbo Mode ook wel eens problemen kan geven, dus dat heb ik nu uitgezet. Dus vanavond, maar weer eens testen. Testen is lastig omdat ik een tweede persoon nodig heb voor het opzetten van een room. Nou ja ik laat wel weten of dit iets verhelpt.

CeeS
21 september 2008, 10:55
Ik lees zojuist dat Turbo Mode ook wel eens problemen kan geven, dus dat heb ik nu uitgezet. Dus vanavond, maar weer eens testen. Testen is lastig omdat ik een tweede persoon nodig heb voor het opzetten van een room. Nou ja ik laat wel weten of dit iets verhelpt.
Als je DMZ gebruikt zou je router alles door moeten laten naar je WII, op zich is dat niet zo onveilig aangezien alleen je WII er last van kan hebben. Ik weet niet of er al exploits voor de WII zijn....

Maar ik zou alle andere settings voor de WII in dat geval verwijderen. Bij de special-applications heb je zo te zien ook iets ingevuld, dat kun je beter weghalen. Geld ook voor UPNP als het nu niet werkt, probeer dat dan ook uit te zetten. Beter is om 1 ding tegelijk te wijzigen.

Zolang je het MAC adres van je router's WAN poort niet wijzigt hoef je niet het kabelmodem te resetten, maar alleen je router opnieuw te laten starten na wijzigingen.

Verder zie ik nog veel tab-bladen bij de router instellingen, misschien kan het ook nog iets in die settings zijn (QOS of firewall settings) meestal overbrugt DMZ dit in 1 keer trouwens.

Je "tegenpartij" moet trouwens ook zijn poorten open hebben en moet jou accepteren omdat je een ander ip-adres gebruikt bij Ziggo dan bij KPN, maar ik neem aan dat je zeker weet dat dit goed is.

shifter
21 september 2008, 14:13
Ik heb verschillende mensen gehad en bij geen van alle lukt het, dus bij de tegenpartij zit het goed denk ik voor 99%.

Ik heb gedaan wat je zei, maar begrijp niet goed wat je bedoeld met exploits. Daarnaast neem ik aan dat mijn Wii nog steeds wel een static IP moeten hebben namelijk die 192.168.0.112, die ingevuld staat bij DMZ.

Overigens is er bij de WII niet veel in te stellen.

Maar zoals ik al zei ik ga vanavond weer eens testen.

In ieder geval wedero enorm bedankt voor je hulp.

shifter
21 september 2008, 17:42
This is a log which i made when trying to join a room several times.

15:19:19 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54281->207.38.11.14:28910 [Forward]
2008-09-21 15:19:23 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54282->207.38.11.14:28910 [Forward]
2008-09-21 15:19:25 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54283->207.38.11.14:28910 [Forward]
2008-09-21 15:19:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:55187->207.38.11.41:27901 [Forward]
2008-09-21 15:19:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60363->207.38.11.41:27901 [Forward]
2008-09-21 15:19:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60363->207.38.11.42:27901 [Forward]
2008-09-21 15:19:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60363->207.38.11.43:27901 [Forward]
2008-09-21 15:19:26 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:55187->92.13.78.135:55013 [Forward]
2008-09-21 15:19:26 [New UDP Inbound Flow] (UDP) WAN to LAN 92.13.78.135:55013->192.168.0.112:32895 [Forward]
2008-09-21 15:19:36 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54284->125.199.254.50:80 [Forward]
2008-09-21 15:19:44 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60365->207.38.11.173:27900 [Forward]
2008-09-21 15:19:49 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54285->192.195.204.143:443 [Forward]
2008-09-21 15:19:50 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54286->207.38.11.34:29900 [Forward]
2008-09-21 15:19:51 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:49207->207.38.11.34:27900 [Forward]
2008-09-21 15:19:53 [New UDP Inbound Flow] (UDP) WAN to LAN 207.38.8.131:3553->192.168.0.112:33704 [Forward]
2008-09-21 15:19:53 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54287->207.38.11.34:29901 [Forward]
2008-09-21 15:20:23 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54288->207.38.11.14:28910 [Forward]
2008-09-21 15:20:25 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54289->207.38.11.14:28910 [Forward]
2008-09-21 15:20:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:49207->207.38.11.41:27901 [Forward]
2008-09-21 15:20:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60366->207.38.11.41:27901 [Forward]
2008-09-21 15:20:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60366->207.38.11.42:27901 [Forward]
2008-09-21 15:20:25 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60366->207.38.11.43:27901 [Forward]
2008-09-21 15:20:26 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:49207->92.13.78.135:55013 [Forward]
2008-09-21 15:20:26 [New UDP Inbound Flow] (UDP) WAN to LAN 92.13.78.135:55013->192.168.0.112:32875 [Forward]
2008-09-21 15:21:43 [New UDP Inbound Flow] (UDP) WAN to LAN 202.97.238.201:60989->192.168.0.112:1026 [Forward]
2008-09-21 15:22:47 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60368->207.38.11.173:27900 [Forward]
2008-09-21 15:22:51 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54290->192.195.204.143:443 [Forward]
2008-09-21 15:22:52 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54291->207.38.11.34:29900 [Forward]
2008-09-21 15:22:53 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:64600->207.38.11.34:27900 [Forward]
2008-09-21 15:22:55 [New UDP Inbound Flow] (UDP) WAN to LAN 207.38.8.131:3672->192.168.0.112:33320 [Forward]
2008-09-21 15:22:55 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54292->207.38.11.34:29901 [Forward]
2008-09-21 15:24:12 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54293->207.38.11.14:28910 [Forward]
2008-09-21 15:24:14 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:54294->207.38.11.14:28910 [Forward]
2008-09-21 15:24:14 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:64600->207.38.11.41:27901 [Forward]
2008-09-21 15:24:14 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60369->207.38.11.41:27901 [Forward]
2008-09-21 15:24:14 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60369->207.38.11.42:27901 [Forward]
2008-09-21 15:24:14 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:60369->207.38.11.43:27901 [Forward]
2008-09-21 15:24:14 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:64600->92.13.78.135:55013 [Forward]
2008-09-21 15:24:15 [New UDP Inbound Flow] (UDP) WAN to LAN 92.13.78.135:55013->192.168.0.112:32791 [Forward]
2008-09-21 15:25:39 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:64829->125.199.254.50:80 [Forward]
2008-09-21 15:26:37 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:61861->207.38.11.173:27900 [Forward]
2008-09-21 15:26:41 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:56330->192.195.204.143:443 [Forward]
2008-09-21 15:26:43 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:56331->207.38.11.34:29900 [Forward]
2008-09-21 15:26:43 [New UDP Outbound Flow] (UDP) LAN to WAN 192.168.0.112:62421->207.38.11.34:27900 [Forward]
2008-09-21 15:26:45 [New UDP Inbound Flow] (UDP) WAN to LAN 207.38.8.131:4405->192.168.0.112:32787 [Forward]
2008-09-21 15:26:46 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:56332->207.38.11.34:29901 [Forward]
2008-09-21 15:26:47 [New TCP Outbound Flow] (TCP) LAN to WAN 192.168.0.112:56333->207.38.11.163:443 [Forward]


The only thing i discovered is this outbound to port 55013, so thi s has been added into the following list (this hasn't been tested yet). The other case didn't work.

http://img217.imageshack.us/img217/4679/vserveroi2.jpg

btw port is enabled, maar dat staat hier nog niet zo in het plaatje

CeeS
21 september 2008, 17:49
Ik weet niet wat je met je log wilt laten zien, maar als je DMZ ingesteld hebt dan hoef je juist geen poorten meer te forwarden, die gaan allemaal automatisch en het invullen van de poorten kan dan juist averechts werken.

Verder klopt de invoer niet, ik zie dat je veel TCP poorten ingesteld hebt, waarbij je log aangeeft dat het UDP is.... En dat werkt dan zowiezo niet.

En het ip-adres lijkt me fout, dat moet het adres van je Wii zijn

shifter
21 september 2008, 21:43
Ok Cees, dus in principe staat het DMZ gedeelte goed ingesteld.

Dan zou dus een static ip in mijn Wii en het DMZ enablen voldoende zijn ?

Als dat zou is dan zet ik hem weer even naar default en voer allen de DMZ wijziging door. Als het dan nog niet werkt kan het dan aan eventuele problemen bij ziggo liggen of zie ik nog iets over het hoofd?

wedrom bedankt voor je reply

Bloebly
21 september 2008, 21:59
Nogmaals probleem ligt niet bij Ziggo.

Als je even zoekt op het internet kom je veel sites en mensen tegen die dit probleem hebben.
Blijkbaar werkt alleen het joinen niet zoals het hoort maar gewoon online spelen wel.
Nintendo weet van dit probleem als je dit leest en stuur dan de mensen een bericht om poorten los te gaan gooien en een static adres aan de wii te gaan koppelen.
Ook dit werkt niet altijd.
Blijkbaar zoals je het allemaal leest is er iets bij nintendo op de servers het een en ander gaande.
hier heb je nog een link waar ook het een en ander staat
http://www.ninyou.nl/forum/thread.php?threadid=22188

Ooh ja heb zelf ook een Wii en heb dit probleem niet heb zelf niet eens een poort los gegooid voor de Wii. Aangesloten en spelen maar zo ook in de rooms. (ook Ziggo)

shifter
22 september 2008, 12:00
Bloeby,

het hangt ook af van de type router. Ik weet niet welke draadloos router jij hebt gekregen, maar ik heb de WL-173 van Sitecom, hier staat schijnbaar alles standaard dicht. Ik probeer dit dus zo goed mogelijk in te stellen, alleen weet niet precies wat ik moet zetten. Als dit goed staat en het werkt nog steed niet dan kan ik verder. het is te vroeg om te stellen of ziggo/ nintendo/ de router het probleem veroorzaakt. Het feit blijft dat toen ik KPN had er geen problemen waren en nu heb ik ziggo en nu werkt het niet meer.

Ik krijg haast het idee dat je een medewerker bent van ziggo, omdat je bijdrage aan dit topic nul is, maar je alleen ziggo loopt te verdedigen.

Bloebly
22 september 2008, 12:40
Ten eerste ben ik geen medewerker van Ziggo (gelukkig niet zelfs).

Ten tweede gebruik ik een Linksys router (niet van Ziggo), maar heeft de buurman wel een Sitecom van Ziggo die heeft ook een Wii en heeft niks ingesteld en werkt gewoon alles 100%.

Ten derde post ik je een link waar staat dat veel meer mensen dit probleem hebben dus heb ik voor niks zitten de snuffelen voor jou, omdat ik geloof dat het niet echt met instelling heeft te maken maar meer een probleem is bij Nintendo.

Ten vierde verdedig ik Ziggo niet maar ben langzamerhand een beetje flauw van mensen die een eerste bericht posten dat iets niet wil en dan met apparatuur van derden en dan direct Ziggo van alles maar de schuld geven.

Nog een tipje als zal je die wel niet aanemen van mij reset de Wii eens haal de verbinding uit de Wii dus de instellingen en stel je verbinding eens helemaal op nieuw in.

shifter
5 oktober 2008, 14:46
Nou ik heb alle tips geprobeerd niks helpt. Sitecom en nintendo waren zeer behulpzaam. Het probleem ligt hoogstwaarschijnlijk gewoon bij ziggo gezien alle andere ellende die ik heb.

Wat een ongelooflijk Slechte provider is dit, je krijgt haast onmogelijk iemand aan de lijn. Als je ze aan de lijn krijgt zijn ze onbeschoft. Vragen per mail worden niet beantwoord.

Ik ben helemaal klaar met ziggo en ga zo snel mogelijk alles terug laten draaien, wat een :censored: bedrijf.

shifter
8 oktober 2008, 10:20
Goed inmiddels is alles rond, ik ben geen ziggo abbonne meer :applause:alles gaat weer terug naar KPN. Voor de zekerheid ook nog even geverifieerd met KPN (wat een genot om weer eens een sociaal iemand te spreken)

Alles is opgezegd, ik heb alleen nog TV. Dit gaat de deur uit zodra er een andere aanbieder is.

Ik wil in ieder geval CeeS bedanken voor alle hulp en support.

Dit zal waarschijnlijk een van mijn laatste berichten zijn.

Groeten