View Full Version : stream stopt steeds


Janvan
19 september 2008, 08:11
van 11 op 12 september werkzaamheden door Ziggo aan het net, vanaf dat moment stopt de stream van www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl) steeds. Erg irritant, herstelt verbinding en programma begint weer van voren af aan.

Schriftelijke klacht aan Ziggo, geen antwoord. Bellen naar nummer in de brief over de werkzaamheden, geen antwoord, wil niet vertellen wat de werkzaamheden inhielden, doorverwezen naar klantennummer. Daar eerst een half uur wachten, niet opgenomen. 's Avonds opnieuw, wel opgenomen. Verhalen over het gebruik van de buffer door Windows XP updates (??), instructies om computer op te ruimen e.d. (wat kan dat nu met (waarschijnlijk) packet loss te maken hebben?) - resultaat: nog steeds stopt de stream van www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl) .

Iemand een idee?

Jan

Unknown
19 september 2008, 10:17
Welk internet abonnement heb je? Youtube filmpjes kijken, lukt dat wel? Als je een speedtest op speedtest.net uitvoert, wat is daarvan het resultaat? Hoeveel computers heb je aangesloten in je netwerk? Is het echt alleen uitzending gemist die hapert/langzamer is of zijn er ook andere websites waar je het aan merkt?

Janvan
20 september 2008, 06:31
Z2
speedtest geeft naar de meeste bestemmingen ongeveer 4000 en 1000 http://www.speedtest.net/
ik heb een modem aan de kabel, een router aan het modem en drie computers (windows 98se, windows xt en mac os X). Meestal is alleen de windows xt in gebruik. Alles bekabeld.
Het enige wat is veranderd van 11 op 12 september is, dat Ziggo werkzaamheden aan het net heeft uitgevoerd. Ik moest op 12 september daarom alles uitzetten, daarna eerst modem aan, daarna router aan, daarna de computer aan, daarna had ik weer internet, maar vanaf dat moment dus met vier of vijf keer 'verbinding verbroken' per programma van www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl)
Verder heb ik op 11 september Windows XP automatische updates KB890830 en KB938464 ontvangen (update symbooltje bij het afsluiten van de windows xp; ik gebruik Norton Antivirus, daarmee kon ik nagaan dat deze twee automatische updates op 11 september zijn ontvangen en genstalleerd). KB890830 is eenmalig voor het zoeken en verwijderen van schadelijke software, KB938464 is een beveiligingsupdate van xp.
http://support.microsoft.com/kb/938464/


Ik heb bij Youtube filmpjes geen probleem geconstateerd, maar die vragen ook minder dan www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl)
Wel krijg ik soms tijdens het surfen op het world wide web de mededeling dat er geen verbinding is met internet, als ik dan opnieuw proberen kies, dan is er weer wel verbinding en kan ik verder surfen
Voorzover ik weet is het verbreken van de verbinding tijdens het kijken naar www.uitzenindggemist.nl (http://www.uitzenindggemist.nl) een kwestie van packet loss. Klopt?

Jan

Janvan
20 september 2008, 08:52
Zaterdag 20 sept 's ochtends tussen 07.00 en 08.00 heb ik twee programma's bekeken op www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl) , geen enkele keer 'verbinding verbroken'.

Twee mogelijkheden: f Ziggo heeft na de werkzaamheden van 11 op 12 september ng iets bijgesteld waardoor de stream nu niet meer wordt onderbroken, f Ziggo heeft met de werkzaamheden van 11 op 12 september teveel aansluitingen op n kabel gezet en daardoor gaan teveel stukjes verloren als er veel mensen van internet gebruik maken, waardoor de verbinding nu en dan wordt verbroken.

Ik ben benieuwd, ik zal later op de dag ook nog eens een programma kijken, als er veel mensen op internet zitten.

Wat hielden de werkzaamheden van Ziggo van 11 op 12 september eigenlijk in? In de brief staat alleen 'ons netwerk verbeteren'.

Jan

Unknown
20 september 2008, 11:27
Wel krijg ik soms tijdens het surfen op het world wide web de mededeling dat er geen verbinding is met internet, als ik dan opnieuw proberen kies, dan is er weer wel verbinding en kan ik verder surfen
Voorzover ik weet is het verbreken van de verbinding tijdens het kijken naar www.uitzenindggemist.nl (http://www.uitzenindggemist.nl/) een kwestie van packet loss. Klopt?
Zou kunnen. Het zou ook kunnen dat je verbinding gewoon weg valt (gezien de verbinding af en toe ook weg valt tijdens het surfen).

Mocht hij vanavond toch weer beginnen te schokken, probeer het dan eens zonder router? Mocht hij zonder router dan nog steeds af en toe wegvallen, zal je even contact op moeten nemen met de helpdesk.

irix
21 september 2008, 14:23
Ik weet niet beter of het is ellende bij uitzendinggemist.nl
Bij veronica/sbs/net5/rtl/youtube/google video etc. etc. etc. en vroeger talpa/tien heb ik nooit problemen gehad, alleen met uitzendinggemist via media player.

Ze hebben nu ook Quicktime ondersteuning bij uitzendinggemist, wellicht werkt dat beter.

Janvan
22 september 2008, 18:03
Zaterdag, zondag, maandag: geen problemen meer, de stream loopt gewoon door, ook op momenten dat er waarschijnlijk veel mensen via de kabel op internet zijn. Kennelijk heeft Ziggo n de werkzaamheden van 11 op 12 september nog wat 'getuned'. Mogelijk n.a.v. mijn klacht (in dat geval, klagen helpt, liefst schriftelijk). Ziggo, houden zo.

Irix, met uitzendinggemist heeft het in dit geval niet te maken. Het probleem van het regelmatig verbreken van de verbinding begon direct na de werkzaamheden van Ziggo. Ik denk dat het gaat om de ruimte op de kabel, of er voldoende 'packets' achter elkaar naar mijn computer gaan.

Dank voor de reacties.

Jan

Janvan
23 september 2008, 23:09
Te vroeg gejuicht. 23 september ca. 22.50 en daarna alweer drie onderbrekingen (verbinding verbroken) bij het kijken naar uitzendinggemist.

Tja, als simpele ziel denk je toch dat Ziggo zich iets aantrekt van een schriftelijke klacht. :-(

Jan

Janvan
23 september 2008, 23:21
Beste Ziggo Unknown,

WAT heeft Ziggo in de nacht van 11 op 12 september 2008 voor werkzaamheden verricht 'om ons netwerk te verbeteren'?

Jan

Janvan
25 september 2008, 19:30
WAT HEEFT ZIGGO IN DEN HAAG VOOR 'VERBETERING' UITGEVOERD AAN HET NETWERK?

De andere twee computers (windows 98SE en Apple OS X) vinden zo nu en dan een website helemaal niet. De computer met Windows XP meldt nu k nu en dan geen verbinding met internet en op sommige dagen stopt uitzendinggemist wel 5 keer per programma.

WAT HEEFT ZIGGO VOOR 'VERBETERING' DOORGEVOERD?

Jan

Saywhat
26 september 2008, 10:19
Dergelijke interne info wordt nooit op fora gezet, harder roepen gaat daar niet bij helpen.

Nooit anders geweest, snap overigens wel dat je het graag zou willen weten, maar helaas...

Janvan
29 september 2008, 21:11
Nog steeds nu en dan (maar dan ook meerdere keren per programma) verbreken van de verbinding met www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl)

Soms ook de mededeling 'momenteel geen verbinding met internet' en nu en dan zeer traag of niet ladende webpagina's.

Wat hielden de werkzaamheden van 11 op 12 september 2008 in?

Jan

Janvan
29 september 2008, 21:18
Saywhat, ik heb een schriftelijke klacht per brief ingediend bij Ziggo, maar niet de gevraagde bevestiging van ontvangst gekregen - niets, geen enkele reactie. Ik heb gebeld met de storingsdienst, alleen maar iemand die mij de cookies liet verwijderen en nog zowat, onzin dus, dat bepaalt niet de ongestoorde ontvangst van packages via internet. Ik heb sterk de indruk dat Ziggo gewoon tig meer klanten op dezelfde kabelcapaciteit heeft gezet en dan maar blijven roepen, dat de dienstverlening hetzelfde is.

Ziggo medewerker, wat is er volgens jou aan de hand? Je hebt mij geschreven 'enkelt wat onderdelen vervangen'. Welke onderdelen en waarom heb ik nu vaker package loss en verbinding verbroken dan vr de nacht van 11 op 12 september 2008?

Jan

Janvan
29 september 2008, 22:02
Ik word er niet goed van. En als de stream stopt en ik probeer meteen www.google.com (http://www.google.com) te openen, nee hoor. Dat duurt even en als het lukt, dan loopt www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl) ook weer, maar wel weer aan het begin van het programma. +&*^%$#@( !!!

Jan

Janvan
30 september 2008, 22:27
met de helpdesk had ik al contact opgenomen. Helpt niet. Ik heb ook een brief aan Ziggo gestuurd. Geen antwoord. En vanavond (30 september) kom ik thuis en wil de e-mail van mijn werk lezen - geen internet. GEEN INTERNET. Alsof ik in Afrika leef, soms wel of geen electriciteit of water. Gelukkig heb ik nog een normale telefoon via een KPN-draad naar dds.nl en daarom kan ik dit schrijven. Ik lees op de ziggo website dat er een groepsstoring is sinds vanavond 20.** uur. GEEN INTERNET. Heel overtuigend, als ik morgen tegen mijn baas zeg, sorry, internet deed het niet (en de brug was ook open). Neem me niet kwalijk dat ik zo cynisch reageer, maar het is niet van deze tijd, GEEN INTERNET. Maar ik hoop altijd op het beste, misschien dat n het verhelpen van deze groepsstoring ook de stream weer gewoon loopt, zonder package loss.

Janvan
3 oktober 2008, 19:09
Om helemaal gek van te worden.

Na de werkzaamheden van 11 op 12 september regelmatig onderbrekingen van de verbinding met internet. Nu en dan werkt internet helemaal niet en moet ik de volgende ochtend de modem, router en computers achter elkaar aan zetten om weer internet te hebben. Regelmatig stoppen de streams, niet alleen van www.uitzendinggemist.nl (http://www.uitzendinggemist.nl) maar ook van andere websites, vanwege verbreken van de verbinding.

Help! Ziggo! Wt hebben jullie van 11 op 12 september gedaan en waarom kan internet daarna niet meer zijn zoals daarvoor? Mt doorlopende streams en niet regelmatig urenlang geen internet?

Geen enkele reactie op mijn klacht, niet eens een bericht van ontvangst.

De Ziggo medewerker hier op het forum reageert ook niet meer.

WAARDELOOS.

z-user
3 oktober 2008, 21:39
De ziggo-medewerker hier op het forum reageert in zijn eigen tijd. De officials die hier rondhangen zijn voor specifieke producten (DTV/VOD).

Er zijn de afgelopen week problemen geweest met de DNS, deze lijken erg op jouw problemen: de ene keer een pagina niet laden en dan weer wel.

Lees het volgende topic eens door:
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=13486

Janvan
12 oktober 2008, 20:12
Afgelopen week twee keer geen internet. In tegenstelling tot vr de werkzaamheden van 11 op 12 september moet ik nu elke keer alle computers uitzetten, de router uit, modem uit, modem aan, wachten, router aan, computers weer aan en dan maar hopen .... nu en dan de hele procedure opnieuw. Voorheen was softwarematig renewen van de router voldoende.

Afgelopen week gn stoppende streams, maar vanavond is het nog gekker, nu stoppen de streams subiet en proberen niet eens de verbinding te herstellen.

Kan best dat een medewerker van Ziggo hier aan het forum deelneemt in zijn vrije tijd, maar waarom doet hij dat dan? Ik heb een contract met Ziggo en Ziggo moet goede waar leveren, maar doet dat niet. Stoppen van streams, regelmatig geen internet meer en alles moeten resetten, terwijl dat voorheen niet nodig was, betekent een minder goed product leveren dan ik van Casema had, maar Ziggo blijft wel hetzelfde geld van mijn rekening afschrijven. Dat klopt niet.

Jan

Ed
12 oktober 2008, 20:26
Afgelopen week gn stoppende streams, maar vanavond is het nog gekker, nu stoppen de streams subiet en proberen niet eens de verbinding te herstellen.Heb je je Flash en Java al eens vernieuwd?

Zorgde hier ook regelmatig voor een vastloper... wie weet heb je er wat aan. Aan de andere kant, je kan wel klagen, maar ze proberen je alleen maar te helpen. Ze hoeven het niet te doen...

Janvan
14 oktober 2008, 18:57
Bram, met flash en java heeft het niet te maken. Van 11 op 12 september heeft Ziggo werkzaamheden uitgevoerd en daarna stoppen streams en moeten alle computers en de router uit als internet het niet doet. Vr die werkzaamheden was dat niet zo. Er zijn veranderingen doorgevoerd waardoor de streams stoppen en een renew van de router niet meer voldoet.

'Ze proberen je te helpen'. Wie? Ziggo in ieder geval niet! Die kosten alleen maar, ik heb een klacht gestuurd, geen antwoord, ik heb meerdere malen de helplijn gebeld, kost mij geld en ervoor zorgen dat de streams niet meer stoppen en dat niet alle computers uit moeten doet Ziggo niet. Nogal wiedes. Ziggo heeft waarschijnlijk de kosten verlaagd door meer mensen op de kabel te zetten met een ander systeem, waardoor eerder package loss optreedt en een renew van de router niet meer werkt. Maar ja, antwoord over de werkzaamheden van 11 op 12 september geeft Ziggo niet ...

Jan