View Full Version : Sony W3000 en Alphacript


Nakamissy
13 september 2008, 17:57
Vanmiddag geprobeerd de TV ( Sony KLD 40W3000) van een vriend digitaal te laten werken.
Alphascript met 3.15 firmware, Ziggo kaart uit de Humax en in de Alpha.

Alle zenders gevonden maar het vervelende blauwe scherm met
"You are not entitled....... enz op alle digitale kanalen.

De Alpha wordt herkend door de TV en de Ziggo "smartcart" werkte oke in de Humax
Volgende gedaan:
Quick scan, uitgebreide scan ( geen Ned 1,2 en 3), ID en frequenty handmatig ingevoerd, Alpha en smartkaart verschillende keren erin en eruit. Wel kanaalinfo maar GEEN beeld en geluid, alleen dat vervelende blauwe scherm.
Hebben we ergens een instelling niet goed staan?

Damandan
13 september 2008, 18:59
Nope, waarschijnlijk geen instelling fout, maar de Sony KDL-<maat>W3000 heeft nou eenmaal problemen met de alphacrypt CAM. Enigste wat je zou kunnen proberen is om de alphacrypt in de winkel waar je hem hebt gekocht om te ruilen tot je er 1 krijgt die wel werkt. Het hele niet werken van de Alphacrypt op dit type Sony TV heeft te maken met toleranties. De ene alphacrypt werkt nog net wel met de tv, de andere net niet. Blijven wisselen tot je een werkende hebt is dus het enige advies wat ik je kan geven.

Lees voor meer info maar dit topic eens door: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1268718/last

Nakamissy
14 september 2008, 17:19
Bedankt voor je advies, gaan we volgende week doen.

Toch nog FF een vraagje/opmerking, oftewel: ik begrijp er geen bal van en dat kan ik niet uitstaan!

1) De tv DVB-C tuner vind alle digitale zenders
2) De tv herkent de Alphacard , kan uitgelezen worden via het menu en
3) De Ziggo smartcard ( werkt in de Humax) kan uitgelezen worden via
de Alphacard.

Wat is er dan mis????

G038
14 september 2008, 17:27
Zoals Damandan je al probeerde uit te leggen heeft de Sony Bravia W3000 een ontwerpfout waardoor deze niet goed samenwerkt met de ALPHACRYPT CAM. Het lijkt er op dat de Sony Bravia W3000 een verkeerde doorvoersnelheid/bitrate heeft waar veel Alphacrypt CAMs niet goed mee overweg kunnen.

Nakamissy
14 september 2008, 17:46
Zoals Damandan je al probeerde uit te leggen heeft de Sony Bravia W3000 een ontwerpfout waardoor deze niet goed samenwerkt met de ALPHACRYPT CAM. Het lijkt er op dat de Sony Bravia W3000 een verkeerde doorvoersnelheid/bitrate heeft waar veel Alphacrypt CAMs niet goed mee overweg kunnen.
Oke, nu wordt het me iets duidelijker. De fabrikage datum van de W3000 is
1/2008. Er zijn dus geen Service Bulletins en/of firmware upgrades uitgevoerd. Zou dat helpen?

Damandan
14 september 2008, 18:34
De vraag is inderdaad of het huidige probleem met de verschillende doorvoersnelheden softwarematig opgelost kan worden. Echter het grootste obstakel om hierop een antwoord te verkrijgen is Sony zelf. Zij beweren namelijk gewoon dat het DVB-C gedeelte in Nederland niet ondersteund wordt en dat er daarom ook niet door hun na gekeken hoeft te worden.

Nakamissy
19 september 2008, 15:26
Alphacrypt cart omgeruild, ingestoken en.........beeld en geluid.

boetje
23 september 2008, 20:27
Ik heb een paar weken geleden de sony 32w4000 gekocht en gelijk deze module maar nu ontvang ik niet alle zenders zo iemand mij uit kunnen leggen waardoor dit komt?

G038
23 september 2008, 22:26
Heb je toen je de zenders zocht de "Snel Scan" methode, met de juiste Netwerk ID, frequentie gebruikt? De Snel Scan methode werkt beter dan de Volledige Scan (al zou je dat gezien de naam niet verwachten).

Ook kan een probleem met de bekabeling in jouw huis een oorzaak zijn.

grunnsat
11 oktober 2008, 11:00
Heb je toen je de zenders zocht de "Snel Scan" methode, met de juiste Netwerk ID, frequentie gebruikt?

Onze grote vrienden van Ziggo houden zich niet aan de DVB-C standaard, dus werkt het zoeken op Netwerk-ID niet goed bij apparatuur die dat wel doet.

Je kunt het beste gewoon alle transponders handmatig inscannen, hier (http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml) vind je de tabellen met frequenties die je moet inscannen (even doorscrollen naar beneden).

ziggo-user
11 oktober 2008, 12:55
Onze grote vrienden van Ziggo houden zich niet aan de DVB-C standaard

Over welke standaard heb je het dan?

grunnsat
11 oktober 2008, 14:29
Over welke standaard heb je het dan?
De wijze waarop omgesprongen wordt met het Netwerk-ID. Op diverse plaatsen in de DVB-C pakketten staat een Netwerk-ID, en bijvoorbeel voor Groningen (waar ik woon) zou dat 9700 moeten zijn. In plaats daarvan staat er 1000, waardoor mijn receiver niet automatisch alle zenders vindt. Het fijne er van kan ik je momenteel niet uitleggen, maar zou dat wel kunnen opzoeken. Zelfs de provider naam is niet consequent, ik zie Home , home , en Ziggo .

Klaus_1250
11 oktober 2008, 16:58
Ziggo hoort in het signaal een tabel met frequenties e.d. door te geven die gelden voor jouw kabelnetwerk. Ziggo geeft echter de tabel voor het standaard netwerk (1000) door als geldend voor jouw kabelnetwerk, wat niet gaat werken. De correcte tabellen zitten wel in het signaal, maar daar moet je handmatig naar verwijzen omdat ze niet automatisch gevonden kunnen worden.

Het is in zijn geheel niet conform de DVB-specs omdat daar duidelijk staat hoe het eea moet werken. Ziggo maakt echter onterecht gebruik van een uitzonderingsregeleing die bedoeld is voor netwerken die op bepaalde plaatsen van verzend-medium wisselen.