View Full Version : Series opnemen met behulp van de EPG met de iPVR-9200C


verypsb
6 september 2008, 11:27
Hoi,

Ik heb zelf een Samsung DCB-P850. Als je een serie en/of repeterende opnames wilt inplannen met behulp van de EPG, wordt de EPG informatie alleen bij de eerste opname gebruikt. Bij alle volgende opnamen wordt alleen de tijdsinformatie gebruikt, zonder rekening te houden met de programmainformatie.
Als ik dus een serie inplan, laten we zeggen 'CSI' welke ik elke dinsdag wil opnemen, dan wordt deze opname gepland en herhaald volgens het schema van de eerste opname, bijvoorbeeld van 22:30 tot 23:00. Als nu 'CSI' een keer van 22:45 tot 23:15 ipv van 22:30 tot 23:00 wordt uitgezonden, of een keer helemaal niet wordt uitgezonden, wordt hier GEEN rekening mee gehouden. M.a.w. de programmagids wordt NIET gebruikt bij opnamen, alleen een vaststaand tijdschema wordt gebruikt. Wat ik wil als ik een serie opneem, bijv. 'CSI', is dat de PVR zelf daar het uitzendschema bij zoekt in de EPG, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het uitzendschema gewijzigd wordt.

Ik vind het echt onbegrijpelijk dat niet de EPG gebruikt wordt voor opnames, maar een doodgewone tijdklok.

Hoe werkt dit op de iPVR-9200C?

Hieronder nog een quote van anoniem:

de siemens pvr controleert elke ochtend de tijden van de epg met de geplande series. Hierdoor worden afwijkingen voor zover ze in de epg van die dag zijn vermeld verwerkt in de timers van die dag. De Siemens PVR is hier vooralsnog uniek in

En een van RDP:

Dit wordt in de komende firmware release gefixed, nog even een paar weken wachten dus....

Is dit inmiddels aangepast?

Prof
9 september 2008, 16:48
Nee, dit werkt nog steeds puur op tijds-interval in v17 vd software.

Klinkt wel als een handig optie. Voor bijvoorbeeld de World Poker Tour op RTL7 heb ik voor dinsdag, woensdag, donderdag & vrijdag 4 verschillende timers aangemaakt. Ook nog eens met ruime (uitloop)tijden want ze schuiven nogal met die uitzending tov hoe ze in de tv gids staan.

1 timer met als title World Poker Tour op RTL7 zou genoeg moeten zijn en dan de Humax het laten uitzoeken per dag