View Full Version : Telefonie portering


kingpin
4 september 2008, 17:18
Belangrijke tip: Wanneer klanten telefonie aanvragen en het nummer willen meenemen, dan moet hun huidige/oude provider NIET zelf opgezegt worden.
Ziggo zegt het contract automatisch op als het nummer is overgenomen.

paullus
4 september 2008, 18:30
Dit is een zeer goede tip.
De vraag is alleen of een en ander alleen geldt voor overgang van analoge telefonie van KPN naar Ziggo, of ook voor overgang van een combinatie Internet plus bellen?

Ziggo Webteam_Geoffrey
5 september 2008, 15:35
Dit is een zeer goede tip.
De vraag is alleen of een en ander alleen geldt voor overgang van analoge telefonie van KPN naar Ziggo, of ook voor overgang van een combinatie Internet plus bellen?


Dit geldt voor beide.

Met vriendelijke groet,

Geoffrey (Ziggo Webteam)

Ziggo Webteam_Geoffrey
5 september 2008, 15:37
Belangrijke tip: Wanneer klanten telefonie aanvragen en het nummer willen meenemen, dan moet hun huidige/oude provider NIET zelf opgezegt worden.
Ziggo zegt het contract automatisch op als het nummer is overgenomen.


En hopende dat dit ons een hoop onnodige tickets gaat verminderen :)

Het kwam regelmatig voor dat klanten een telefoonnummer hadden waarvan ze niet wisten dat dat hun nummer was en dan blijkt achteraf dat het nummer dat ze wilde behouden (nummerportering dus) is uitgeporteerd en bij een andere provider (bijvoorbeeld) ligt. Dan is er een probleem.
Maar goed. De tip is van zeer belang en ik hoop dat veel klanten daar van bewustworden, want dat zal een hele hoop elende besparen.

Onlinegamer
7 september 2008, 21:49
Wanneer je als klant zelf je telefonie abonnement opzegt zal deze provider indien het nummer uit zijn eigen reeks komt, deze in quarantaine status zetten en zal dit nummer niet meer op naam staan. Mocht het nummer uit een reeks van een andere provider komen omdat je in het verleden al een keer het nummer vanuit de orginele bezitter geporteerd hbet, zal het nummer gedeactiveerd worden ofwel teruggegeven worden aan de orginele reeks bezitter. In beide gevallen kan het nummer niet meer geporteerd worden.

Quote: "dan blijkt achteraf dat het nummer dat ze wilde behouden (nummerportering dus) is uitgeporteerd en bij een andere provider (bijvoorbeeld) ligt". Een nummer zal nooit zomaar naar een andere provider uitgeporteerd worden, slechts als deze dit in naam van de huidige bezitter aanvraagt.

evdalen
19 september 2008, 23:32
Hoe zit het bij portering van een ISDN-2 nummer, maar dan niet het hoofdnummer, maar juist 1 van de 3 MSN-nummers?

Op de website van Consuwijzer staat dat dit mogelijk moet zijn: http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_over/Internet_telefonie_kabel_en_post/Telefoonnummers/Telefoonnummer_meenemen/Veelgestelde_vragen/Ik_heb_ISDN_2_hoeveel_nummers_mag_ik_meenemen

Wie heeft hier ervaring mee?

Bedankt,\
Edwin

tja
21 september 2008, 23:24
Bij @Home was het altijd zo dat alleen het hoofdnummer overgenomen kon worden. Aanvragen voor de bij-nummers werden door KPN geblokkeerd.

Handig om te weten:

Als je ISDN2 bij KPN hebt, en je gaat verhuizen, wordt er voor je verhuizing alvast een nieuw abonnement op je nieuwe adres aangemaakt. Hierbij kan het hoofdnummer nog niet worden gebruikt. En van de bij-nummers wordt dan op het nieuwe adres als hoofdnummer gebruikt en het oude hoofdnummer wordt op de dag van de verhuizing als bij-nummer toegevoegd aan het nieuwe abonnement. Dit geeft normaal niet snel problemen, totdat je wilt uitporteren, en het gewenste nummer ineens niet meer het hoofdnummer is...

Erik70
13 november 2008, 12:09
Ook is handig om te weten dat, ook bij Ziggo evenals bij b.v. KPN, nummerbehoud niet mogelijk is wanneer je naar een ander netnummergebied verhuist. Na een vraag hierover via het reactieformulier de site is dit mij zelfs schriftelijk, via email door een klantenservice medewerker, medegedeeld dat dit WEL mogelijk zou zijn! Bij KPN staat dit ook op hun site in de F.A.Q.'s vermeld maar kan hier over niets terug vinden bij Ziggo.

Excalibur
13 november 2008, 12:30
Ook is handig om te weten dat, ook bij Ziggo evenals bij b.v. KPN, nummerbehoud niet mogelijk is wanneer je naar een ander netnummergebied verhuist. Na een vraag hierover via het reactieformulier de site is dit mij zelfs schriftelijk, via email door een klantenservice medewerker, medegedeeld dat dit WEL mogelijk zou zijn! Bij KPN staat dit ook op hun site in de F.A.Q.'s vermeld maar kan hier over niets terug vinden bij Ziggo.

Volgens mij (weet dit dus niet zeker) heeft dit ook te maken met het feit hoe je huidige nummer opgebouwd is, en hoe de situatie gaat zijn in de nieuwe regio. Om dit een beetje te verduidelijken het volgende voorbeeld:

Je woont op je huidige adres in een regio met een 3-cijferig kengetal, en je telefoonnummer is: 012-3456789 Je gaat vervolgens verhuizen naar een regio met een 4-cijferig kengetal. Als je nummer dan overgezet zou worden zou er een 11-cijferig telefoonnummer ontstaan, immers, het kengetal is een vaststaand feit. Visa verse werkt het ook de andere kant op, van een 4-cijferig kengetal naar een 3-cijferig kengetal zou een telefoonnummer van slechts 9 cijfers geven.

evdalen
13 november 2008, 20:50
Hallo,

Het is inmiddels gelukt om van ISDN-2 over te stappen naar Ziggo en daarbij niet het hoofdnummer, maar een onderliggend MSN-nummer mee te nemen (porteren).

Dus je hoeft niet eerst van ISDN-2 naar analoog te migreren en daarna pas over te stappen naar Ziggo.

Deze mogelijkheid was bij de helpdesk van Ziggo niet bekend.

Overigens ben ik erg tevreden met de overstap. De kwaliteit van de telefonieaansluiting is prima. Nog geen storing gehad.

Groeten,
Edwin

Hessel
18 november 2008, 13:19
Sinds vorige week heb ik een telefonie modem als onderdeel van het Alles-in-Een pakket.

Na aansluiten kon ik ook meteen bellen. Ook mijn KPN nummer was overgezet. Als ik op de ziggo lijn uitbel, komt mijn KPN nummer in de nummer melder te staan.

Echter, ik kan nu nog steeds niet gebeld worden op de Ziggo lijn. Ik heb ook nog geen bericht van KPN ontvangen over het afsluiten van mijn KPN aansluiting?

Maar het vreemde is, ik bel met Ziggo onder hetzelfde nummer als nu nog op de KPN lijn. Een nummer kan toch niet 2x bestaan?

Net nog even gechat met de Ziggo thuishelp, maar die adviseerden mij om te bellen met de technische helpdesk?

Ik ga ze vanavond dan maar eens bellen.

Hessel
19 november 2008, 20:17
Zojuist gebeld met de Ziggo helpdesk. (20:10uur) Meteen doorverbonden en een medewerker aan de telefoon. Hij zei dat er veel fouten zijn gemaakt met nummer portering die vannacht allemaal opgelost zullen worden.

Morgenochtend moet ik alle kabels uit het modem halen, 5 minuten wachten, alles weer aansluiten en dan zou alles opgelost moeten zijn?

Jammer dat ik moet werken morgen, ik zou er bijna voor thuis blijven... :mrgreen:

Wordt vervolgd.

mvandeursen
19 november 2008, 20:37
Nou Hessel ik hoop voor je dat het je beter afgaat dan bij ons. Wij zijn verhuisd binnen hetzelfde dorp, konden na aansluiting ook meteen bellen maar wachten nu al bijna anderhalve maand (sinds 8 oktober) op een telefoonaansluiting. Telkens wordt ons beloofd dat het zo opgelost is, bij de een duurt het 2 dagen bij de ander 4, maar nog steeds duurt het maar en duurt het maar. Het hoofdstuk telefoonportering is bij ons nog niet afgesloten (terwijl ik me niet kan voorstellen dat het z enorm ingewikkeld zou moeten zijn maarja :cry:

Hessel
20 november 2008, 08:13
Vanochtend voor ik weg ging nog even gecontroleerd. Maar ik heb nog gewoon een kiestoon op de KPN lijn.

Dus al zal ik honderd keer het modem resetten, de lijn zal toch eerst moeten zijn afgesloten voordat ik telefoontjes via de Ziggo lijn binnen krijg... :rolleyes:

Vanavond maar weer bellen.

Hessel
20 november 2008, 21:02
En weer gebeld. Toegegeven, ik kom er telkens nu wel meteen door. Maar ja, een antwoord heb ik niet gekregen. :rolleyes:

Het is bekend. De nummer portering duurt nu langer omdat er een andere procedure wordt gevolgd. Alles moet nu eerst in orde zijn aan de Ziggo kant. Daarna pas wordt aan KPN gevraagd om het nummer door te geven aan Ziggo. Alle aanvragen van oktober en november worden op deze manier afgehandeld.

Vroeger kwam het voor dat Ziggo al het nummer had gekregen van KPN (of andere provider) en het technische deel nog niet klaar had. Hierdoor kwam het nummer vrij en dat was ook weer niet de bedoeling.

Maar deze medewerker kon geen datum noemen wanneer ik dan wel volledig met Ziggo kon bellen en gebeld kon worden. :roll:

Hij stelde voor om uit te bellen met Ziggo en een telefoon aan te sluiten op de KPN lijn zodat ik daarop gebeld kon worden. Tja, die situatie heb ik al dus...

Dus wordt voorlopig nog niet vervolgd.

Jammer.

Hessel
25 november 2008, 20:34
Vandaag een brief gekregen van KPN. Totaal 4 kantjes. Hierin wordt meegedeeld dat mijn nummer binnenkort wordt opgeheven. Mocht ik mij bedenken, kon ik meteen bij ze terug komen ;)

Maar op geen enkele bladzijde stond de datum van afsluiting. Dus moest ik ook met KPN bellen ;)

18 December wordt ik afgesloten (in verband met een maand opzeg termijn). Hopelijk is Ziggo tegen die tijd technisch zo ver om mij aan telefonie te helpen. Op dit moment weten ze het nog steeds niet... :rolleyes:

Hessel
27 november 2008, 16:19
Vanochtend plotseling geen kiestoon meer op de KPN lijn. En we konden nog niet gebeld worden op de Ziggo lijn.

Vanmiddag ging ineens de telefoon over! Dus na ruim 2 maanden eindelijk telefoon van Ziggo! :applause:

paullus
2 december 2008, 10:45
Let er wel op dat als je lijn eerder overgaat naar Ziggo dan de opzegtermijn van KPN, de KPN strafgeld berekend voor contractbreuk.
Mijn moeder heeft dit ook gehad. In plaats van een behoorlijk bedrag terug, kreeg ze een heel klein beetje. Het terug te geven bedrag werd verminderd met strafgeld.
Zielige organisatie dus die KPN. Ik had verleden jaar met overstap naar de kabel nog geen last van dat strafgeld. Is blijkbaar dus iets nieuws.

Hessel
2 december 2008, 12:26
Volgens de brief van KPN blijf ik abonnee t/m 18 december.

Ik betaal dus gewoon abonnement t/m 18 december.

Ik zal de eindafrekening afwachten.

LameDog
7 december 2008, 23:10
Ik ben overgestapt van KPN ISDN2 & XS4All ADSL naar Ziggo alles-in-1-plus. Ik wacht nog op de ontvangst van de decoder voor de tv, maar afgelopen vrijdag is internet en bellen door een monteur geinstalleerd. Is keurig verlopen, hij heeft zelfs nog even de netwerkkabel door de muur gehaald en op maat gemaakt zodat ik een router kon aansluiten die in een andere kamer staat dan de modem.
Maar hij heeft mij wel in verwarring gebracht. Ik heb ivm het overstappen van telefonie nummerportering aangevraagd voor het hoofdnummer van mijn ISDN abonnement, heb ook het formuliertje dat ik hiervoor kreeg van ziggo ondertekend en teruggestuurd. Maar volgens de monteur moest ik eerst nog bij KPN regelen dat mijn isdn wordt omgezet in een analoge aansluiting. Hiervoor heb ik vrijdagmiddag aan de lijn gehangen bij KPN. Toen ik na een lange wachttijd eindelijk iemand aan de lijn kreeg die me zou kunnen helpen begon die persoon te zeuren over dat ik beter kpn alles in een had kunnen nemen. Ik heb m uitgelegd dat ik dat niet wilde en dus al ben overgestapt en alleen mn nummer wilde houden maar dat de ziggo monteur had gezegd dat de lijn eerst omgezet moest worden naar analoog. Deze gast bij kpn beaamde dat en zij dat daar kosten aan verbonden waren en dat ie me ging doorverbinden naar een collega die dat kon regelen. Na een half uur in de wacht was ik het zat omdat we visite hadden en het telefoontje al genoeg had gekost. Dus ik heb nog niks laten omzetten, maar kreeg wel een raar gevoel van dit verhaal, want ik schijn opeens met extra kosten te worden opgezadeld. Klopt dit wel???

tja
7 december 2008, 23:19
Het klopt niet!!!

Ziggo kan gewoon je ISDN nummer overnemen.

LameDog
8 december 2008, 12:03
Ok, dus ik moet nu gewoon niks doen en afwachten? En als het goed is zegt Ziggo mijn ISDN op en neemt mijn hoofdnummer over?

ikke2000
12 december 2008, 01:24
Als het om 1 van beide telefonie nummers gaat is het geen probleem...

Stroot
7 januari 2009, 09:14
Beste allen,

Wij zitten na een verhuizing nu al geruime tijd zonder telefoon. Ziggo is blijkbaar niet in staat om een verhuizing te regelen. Nu heb ik twee telefoonnummers (een oud KPN-nummer en een 3 jaar oud "@home"-nummer (de 2e lijn)).
Vragen:
Weet iemand of het mogelijk is beide nummers te porteren naar een nieuwe provider?
Verwachten jullie dat dit sneller tot de mogelijkheid leidt dat wij weer kunnen bellen, dan in het geval van afwachten op Ziggo?

Kanjer
10 januari 2009, 15:29
Wij zijn vanwege telefoonklachten overgestapt naar een andere provider die heeft ons nummer bij ziggo gevraagd en gekregen maar ziggo moet ons nummer uit de database bij hun halen en dat schijnt erg moeilijk te zijn.
Dus kunnen nu al de mensen die bij ziggo zijn aangesloten ons niet meer
bellen, zij krijgen ingesprektoon.
Ik zal niemand vermoeien met mijn klachtenlijst maar mijn vrienden en kennissen zijn niet blij die moeten mij bellen via hun gsm.

Damajero
28 januari 2009, 20:06
Wij zijn twee weken geleden overgegaan van KPN naar het alles in 1 pakket van Ziggo. Ziggo heeft het contract bij KPN opgezegd en hier hebben we ook een brief van KPN van ontvangen. We kunnen echter nog steeds niet gebeld worden. Ziggo wijst naar de KPN en als ik de KPN bel dan krijg ik te horen dat het nummer al is vrijgegeven.

Wij hadden eerst een ISDN aansluiting. Het ISDN kastje en het Tiptel kastje heeft de monteur van Ziggo laten zitten. Op het Tiptel kastje knippert voortdurend een groen lampje. Heeft iemand hier ervaring mee? Kan het misschien hier nog aan liggen? We kunnen nu al anderhalve week niet gebeld worden. En daar worden we niet vrolijk van

Kanjer
30 januari 2009, 16:57
Ik hoop dat het bij twee weken blijft.
Bij ons was het twee maanden omdat er een order vastgelopen was.
Zeggen ze!!!
En er is bij hun niemand capabel genoeg om dat te verhelpen.
Zelfs nu we ons abonnement opgezegd hebben zijn er problemen
want eerst moet de vastgelopen order hersteld worden terwijl we niet eens meer via hun bellen.
Dus God weet wat ons nog allemaal te wachten staat.
We hebben doorgegeven dat we t.v. en radio wel via hun willen blijven betrekken maar ik houd mijn hart vast.

Pivo
16 maart 2009, 21:16
Ik heb afgelopen zaterdag Ziggo Alles in Een Plus aangevraagd met nummerbehoud. Heb nu Telfort ADSL + Telefonie. De geplande (monteur) installatiedatum is 16-04. Is het dan ook zo dat vanaf die datum mijn nummer geporteerd is vanaf Telfort?

Ik maak geen gebruik van de Ziggo overstapservice en moet dus zelf m'n Telfort abonnement opzeggen. Uiterste opzegdatum is 22-04. Kan ik nu na de installatiedatum (16-4) gewoon Telfort opzeggen zonder het risico dat ik m'n telefoonnummer kwijtraak?

Excalibur
16 maart 2009, 21:27
Ik heb afgelopen zaterdag Ziggo Alles in Een Plus aangevraagd met nummerbehoud. Heb nu Telfort ADSL + Telefonie. De geplande (monteur) installatiedatum is 16-04. Is het dan ook zo dat vanaf die datum mijn nummer geporteerd is vanaf Telfort?

Ik maak geen gebruik van de Ziggo overstapservice en moet dus zelf m'n Telfort abonnement opzeggen. Uiterste opzegdatum is 22-04. Kan ik nu na de installatiedatum (16-4) gewoon Telfort opzeggen zonder het risico dat ik m'n telefoonnummer kwijtraak?
Als jij het nummer laat porteren zal de bijbehorende lijn bij de voorgaande provider stop gezet worden, immers een telefoonlijn kan niet blijven bestaan zonder telefoonnummer.

Echter vermoed ik dat de installatiedatum nog niet de datum is waarop het nummer is overgezet. Als ik mij niet vergis vind je in het pakket ook een machtigingskaart waarmee je het een en ander nog moet ondertekend retour moet sturen.

Pivo
16 maart 2009, 21:29
Een machtigingskaart? Die kaart krijg ik dan ook pas op de dag van de installatie? Dat kan wel een probleem worden, het Telfort abonnement en de Ziggo aanvraag staan op naam van mijn vriendin. Die zit echter vanaf 3 april in Ghana dus zo'n machtiging tekenen gaat dan lastig :!:

Reind
20 maart 2009, 18:51
Hallo,
Even het volgende,ik heb mijn ziggo tv abonnement om gezet naar alles in 1 abonnement,alles wordt geregeld door ziggo,nu is mijn vraag,wanneer wordt het abonnement opgezegd bij kpn,en moet ik dan nog een maand extra betalen voor mijn kpn internet plus bellen .
Vanmiddag gebeld met Ziggo om pakket te bestellen,daar werd mij gezegd dat,als het pakket bij mij word genstalleerd dat ik direct moet gaan betalen voor de geleverde diensten van Ziggo.
Wordt dan pas mijn KPN abonnement opgezegd?
Als dat zo is zit ik vervolgens wel nog een maand aan het abonnement van KPN vast,of zie ik dat verkeerd.
Is er misschien iemand die mij daar een antwoord op kan geven in dit forum
Groet
R.v.d.Laan

Hallo,
OP 1-5-2009 is bij mij het A in 1 pakket geinstalleerd,er was geen decoder bij,werdt later opgestuurd volgens de monteur,dus nog even afwachten,Telefoon zou over een dag of 10 moeten werken ,ik heb nu nog van KPN,als ik geen kiestoon meer hoor zei de monteur dan even het stekkertje uit de modem van KPN halen en in de Modem van Ziggo
steken.
Internet geeft mij voldoening, download volgen speedtest.nl varierend van 9.9 - 10.9,upload zit op 1.39-1.45 dus dat is allemaal wel goed.tv signaal is ook O K.Ik werk met een decoder van Humax 5050C ,nu nog afwachten hoe het gaat met de telefoon,en hoe het zit met het abonnement van KPN wanneer dat door Ziggo is opgezet,weet ik niet ,want ik mocht mij daar niet mee bemoeien dat deed Ziggo allemaal.
Ik laat het allemaal terzijnertijd nog wel even weten ,tot nu toe dus geen problemen.
Reind

bombarie70
21 maart 2009, 20:50
Hallo Reind,
Het klopt,dat Ziggo opzegt bij KPN in geval van nummerbehoud, nadat de modem geactiveerd is.Let wel op dat je een machtiging hebt afgegeven voor nummerbehoud.De portering is geslaagd als de kiestoon op je oude KPN-lijn weg is,sluit dan je telefoon aan op de modem.Meestal is dit binnen 6 werkdagen.Ik raad je aan, nadat dit gebeurd is,alsnog je abonnement bij KPN zelf op te zeggen voor de zekerheid.Het hangt dus eerst van jezelf af,wanneer je de modem activeert en dan hangt het van Ziggo en KPN af,wanneer de portering plaatsvindt.Het kan dus helaas voorkomen,dat je 1 maand of zelfs 2 maanden,als het tegenzit, dubbele lasten hebt.Houd daar dus rekening mee als je een datum afspreekt voor de monteur.

P.S gemaakte afspraken kan je alleen verzetten op een later tijdstip!!!!

FRanatic
26 maart 2009, 14:00
Ik heb afgelopen zaterdag Ziggo Alles in Een Plus aangevraagd met nummerbehoud. Heb nu Telfort ADSL + Telefonie. De geplande (monteur) installatiedatum is 16-04. Is het dan ook zo dat vanaf die datum mijn nummer geporteerd is vanaf Telfort?

Ik maak geen gebruik van de Ziggo overstapservice en moet dus zelf m'n Telfort abonnement opzeggen. Uiterste opzegdatum is 22-04. Kan ik nu na de installatiedatum (16-4) gewoon Telfort opzeggen zonder het risico dat ik m'n telefoonnummer kwijtraak?

Ik zit min of meer met dezelfde situatie.
Ik heb vandaag Ai1+ besteld. Het installatie pakket kan ik binnen 5-10 dagen verwachten.
Ik heb aangegeven dat ik mijn nummer wil porteren.

Nu is het volgende mij niet helemaal duidelijk. Als mijn nummer geporteerd wordt, vervalt dan alleen mijn telefonie deel of (omdat de telefoonlijn geen nummer meer heeft en dus feitelijk niet kan bestaan) zowel mijn internet als telefonie.

Dit is namelijk voor mij van belang, want als mijn internet verbinding blijft bestaan, zal ik deze toch zelf moeten opzeggen. Aangezien ik niet (te lang) voor extra kosten wil opdraaien zal ik de opzegging (indien noodzakelijk) deze maand nog moeten doen.

Wie kan mij verder informeren ?

Reind
26 maart 2009, 14:24
Hallo,
Ik heb vanmiddag ziggo nog weer gebeld,en gevraagt of ik zelf nog iets moest opzeggen,hun antwoord was,ik hoefde niets meer te doen,zij zorgden er voor dat mijn Abonnement Intenet plus bellen van KPN wordt opgezegt.Zoals het er nu voor staat wordt het abonnement op 20 April beeindigt,en komt de monteur op 1 Mei alles aansluiten,hoe het intussen met de tussenligende dagen zit met internet en bellen is mij niet bekend,maar deze periode kan ik nog wel opvangen zonder internet en telefoon.
Of is er misschien iemand die echt een antwoord heeft op onze vragen.
In afwachting van een reactie,
Met vriendelijke groet,
Reind

Decibert
27 maart 2009, 15:34
Als je nummerportering wilt, moet je altijd zelf het internet opzeggen. Ga daar maar van uit, voor de zekerheid. Uitzondering is Internet+Bellen van KPN, dit vervalt in zijn geheel. Telfort internet schijnt ook zo te werken, maar dan nog is de regel altijd: bel meteen voor of na je bestelling met je huidige aanbieder om na te gaan hoe hun contracten werken!

Ziggomedewerkers hebben lang niet alle informatie over de contracten van andere aanbieders, en kunnen ook niet voor je nakijken wat de exacte voorwaardes van je huidige contract zijn. Controleer dit altijd zelf, zodat je weet wat en wanneer je moet opzeggen.

De beste werkwijze is als volgt:

Zoek uit wanneer en hoe je je internet moet opzeggen. Doe dit telefonisch indien mogelijk, zodat je meteen vragen beantwoord kunt krijgen.

Zodra je dt hebt gedaan, doe je je bestelling bij Ziggo, liefst ook dan telefonisch zodat je het meteen hoort als iets niet mogelijk is. Laat je abonnement daar n of twee weken eerder ingaan dan de opzegdatum van je internet. Zo weet je zekerder dat je niet tussentijds zonder zit.

Als je nummerportering wenst, geef dit dan aan ook als er niet naar gevraagd wordt. Zorg ervoor dat je de exacte tenaamstelling weet van je telefonie-abonnement zoals het nu bekend is bij je huidige aanbieder! Ziggo neemt dan binnen n tot drie weken na je ingangsdatum van het pakket het nummer over, als alles goed gaat. Als je elke dag probeert of je nog een kiestoon hebt, valt die op gegeven moment weg, en zet je de telefoonstekker over.

De meest gemaakte fouten mbt overstappen worden gemaakt omdat mensen de voorwaarden van hun contracten niet kennen. Dit kan je dus ondervangen door altijd navraag te doen bij je huidige aanbieder vr je overstapt.

Overigens, let op dat je niet onbedoeld ook je telefonie-abonnement opzegt. Als je dat vr de ingangsdatum van je pakket doet, is de kans groot dat er problemen ontstaan bij het meenemen van het nummer, dit wordt na een tijdje gewoon weer vrijgegeven, en misschien al weer overgenomen door een nieuwe klant.

FRanatic
27 maart 2009, 16:16
@decibert:

Duidelijk verhaal.
En ik ben blij om te lezen dat ik de zaken toch goed heb aangepakt.

De bestelling bij ziggo loopt en het installatie pakket zal er over 5-10 dagen zijn. Dus 1ste week van april.
Als alles is aangesloten bij ziggo heb ik dus nog 3 weken een lijn van telfort, die ik waarschijnlijk zelf opzeg per eind april.
Als ik contact met de helpdesk van telfort heb zal ik goed navragen wat er gebeurt zodra ziggo mijn nummer heeft geporteerd en of opzeggen dan nog noodzakelijk is.

Ik zal de vorderingen hier posten.

bezoeker
2 april 2009, 18:21
Hoe krijg ik mijn abonnementskosten terug van Ziggo ?
Bij overstap van KPN naar Ziggo, waren ze vergeten om mijn abonnement bij KPN op te zeggen. Vervolgens heb ik 2 maanden dubbel moeten betalen, voordat ik daar achter kwam.

Excalibur
2 april 2009, 19:21
Wat voor KPN abonnement? Internet+telefonie? Alleen Interne? Alleen telefonie?

bezoeker
2 april 2009, 20:52
Hoe krijg ik mijn abonnementskosten telefoon terug van Ziggo ?
Bij overstap van KPN naar Ziggo, waren ze vergeten om mijn abonnement bij KPN op te zeggen. Vervolgens heb ik 2 maanden dubbel moeten betalen, voordat ik daar achter kwam.

telefoon dus

tja
2 april 2009, 20:58
Ik lees in een ander topic dat je een nieuw nummer hebt genomen bij Ziggo. In dat geval moet je zelf de opzegging regelen. Dit staat ook duidelijk bij de FAQ voor Telefonie op de producten pagina's.

Excalibur
3 april 2009, 06:38
Ik lees in een ander topic dat je een nieuw nummer hebt genomen bij Ziggo. In dat geval moet je zelf de opzegging regelen. Dit staat ook duidelijk bij de FAQ voor Telefonie op de producten pagina's.
Wat Tja ook zegt. Heb je middels een nummerportering je oude nummer meegenomen naar Ziggo, of heb je een nieuw nummer aangevraagd/gekregen bij Ziggo?

Ziggo zegt enkel je telefoonabonnement op als je het nummer meeneemt. Bij een nieuw nummer van Ziggo is dit niet van toepassing.

BitByter
9 april 2009, 17:11
Vanaf 3 april plusminus 10.30 uur is er door een monteur "Alles in 1 extra" aangesloten. Ik had al eind januari alles aangevraagd en wilde het ook i.o.m. de helpdesk in april dat alles zou worden aangesloten. Meteen het formulier ingevuld en opgestuurd van de nummer portering (eind januari).
Tot op heden is dit nog niet gelukt. Ik kan wel bellen, maar niet gebeld worden. Vandaag de helpdesk gebeld en zij zeggen dat mijn vorige provider (Online) het telefoonnummer nog niet vrijgegeven hebben.
Ben ik mooi klaar mee. Ik hoop maar dat ik hetzelfde nummer behoudt.

BitByter
12 april 2009, 18:41
Vanaf 3 april plusminus 10.30 uur is er door een monteur "Alles in 1 extra" aangesloten. Ik had al eind januari alles aangevraagd en wilde het ook i.o.m. de helpdesk in april dat alles zou worden aangesloten. Meteen het formulier ingevuld en opgestuurd van de nummer portering (eind januari).
Tot op heden is dit nog niet gelukt. Ik kan wel bellen, maar niet gebeld worden. Vandaag de helpdesk gebeld en zij zeggen dat mijn vorige provider (Online) het telefoonnummer nog niet vrijgegeven hebben.
Ben ik mooi klaar mee. Ik hoop maar dat ik hetzelfde nummer behoudt.

Afgelopen vrijdag zei de helpdesk dat Online wel het nummer heeft vrijgegeven, en dat er nog 1 dingetje moest gebeuren. Ze verwachten aanstaande dinsdag dat alles zou gaan werken.
En dat hopen we dan maar, want ik heb de laatste week veel problemen gehad dat mensen mij niet kunnen bereiken.

BitByter
13 april 2009, 15:21
Afgelopen vrijdag zei de helpdesk dat Online wel het nummer heeft vrijgegeven, en dat er nog 1 dingetje moest gebeuren. Ze verwachten aanstaande dinsdag dat alles zou gaan werken.
En dat hopen we dan maar, want ik heb de laatste week veel problemen gehad dat mensen mij niet kunnen bereiken.

Hiep, hiep, hoera, de telefoon werkt, ik kan weer gebeld worden.
Alleen geen nummerweergave meer, maar dit ligt vermoedelijk aan mijn Siemens Gigaset 3010 micoset, deze werkt volgens mij alleen met DTMF, dat is wel jammer.

jubbels
5 mei 2009, 19:50
Hoe krijg ik mijn abonnementskosten terug van Ziggo ?
Bij overstap van KPN naar Ziggo, waren ze vergeten om mijn abonnement bij KPN op te zeggen. Vervolgens heb ik 2 maanden dubbel moeten betalen, voordat ik daar achter kwam.

Een andere variant.
Een tante van mijn vrouw, mens is ver in de 70, wilde ivm de kosten ook een telefoonabonnement bij Ziggo. Had ze een foldertje van gekregen en zag dat Ziggo goedkoper was.
In december vorig jaar heeft ze de antwoordkaart ingevuld maar had ook bij de HD gevraagd of Ziggo niet alleen KPN zou opzeggen en porteren maar ook Tele2 zou opzeggen.
Geen enkel probleem was het antwoord, even op de kaart vermelden dat ook via Tele2 gebeld werd.
Eind januari 2009 is haar nummer geporteerd, de modem aangesloten en alles werkte.
Vandaag krijgt ze ook nog een rekening van Tele2. Dat was dus niet opgezegd! Met Tele2 gebeld, nee nooit een opzegging van Ziggo gehad, maar nu kon opgezegd worden per 1-7-2009.
Ze had bij Tele2 een belgratis 's-avonds abo ad 17,00 per maand.
Ze heeft ook met de HD van Ziggo gebeld maar die wisten niet wat ze er mee moesten, werd doorverbonden waarna de verbinding verbroken werd.
Ze heeft nog 2x gebeld maar de helpdesk wist het ook niet.
Ze zit nu met een strop van 5 x 17,00 en de helpdesk van Ziggo kan/wil niets doen.

CeeS
5 mei 2009, 20:36
In december vorig jaar heeft ze de antwoordkaart ingevuld maar had ook bij de HD gevraagd of Ziggo niet alleen KPN zou opzeggen en porteren maar ook Tele2 zou opzeggen.

Vraagje:

Als het nummer geporteerd is via KPN, had ze dan nog een tweede lijn bij Tele2 met een ander nummer ?

Want als het porteren wel gebeurd is, en ze haar telefoonnummer dus meegenomen heeft naar Ziggo is het porteren van het telefoonnummer gewoon wel gebeurd lijkt me.

Een extra ADSL lijn zegt Ziggo volgens mij nooit op, alleen een telefoonnummer wat je porteert kunnen ze voor je opzeggen en porteren volgens mij.

Als het geporteerde nummer wel van Tele2 afkomt en nu dus bij Ziggo werkt is er dus ook geporteerd en vertelt tele2 een onjuist verhaal lijkt me.

Of had je tante nog een lopend jaarcontract bij Tele2 wat afgemaakt moet worden ?

Zie ook hier (http://www.ziggo.nl/producten/overstapservice/), daar staat meer info hierover.

tja
5 mei 2009, 21:39
Ik denk dat het een carrier-select abonnement is (abonnement van een derde partij over de analoge KPN lijn). Deze abonnementen vallen buiten de overstapservice.

jubbels
5 mei 2009, 22:01
Ik denk dat het een carrier-select abonnement is (abonnement van een derde partij over de analoge KPN lijn). Deze abonnementen vallen buiten de overstapservice.

Ja, denk dat dit het geval is.
Maar dan had Ziggo toch moeten zeggen dat dit buiten de overstapservice valt. Stond ook nergens in de folder.
Volgens de helpdesk was dit geen enkel probleem en is ook expliciet op de antwoordkaart gezet. Kpn en Tele2. Had Ziggo toch wel mogen zeggen dat Tele2 door haar zelf opgezegd diende te worden.
Maar het nummer is dus normaal geporteerd.

bobus
27 mei 2009, 21:19
Mij hebben ze ook verteld dat mijn oude Tele2 abonnement zou worden opgezegd en hier is het ook niet gebeurd. Ik heb gisteren maar een brief naar Tele2 gestuurd, want die kunnen anno 2009 nog geen email ontvangen.
Ik begin mij als klant niet serieus genomen te voelen door de diverse aanbieders, hooguit genomen.

Decibert
27 mei 2009, 21:55
Had Ziggo toch wel mogen zeggen dat Tele2 door haar zelf opgezegd diende te worden.

Tja zij hebben je nummer niet in beheer, dus het is niet vrmd dat het zo gaat. Alleen wel jammer dat de verkoopafdeling niet de meest genformeerde is.

jubbels
27 mei 2009, 21:55
Mij hebben ze ook verteld dat mijn oude Tele2 abonnement zou worden opgezegd en hier is het ook niet gebeurd. Ik heb gisteren maar een brief naar Tele2 gestuurd, want die kunnen anno 2009 nog geen email ontvangen.
Ik begin mij als klant niet serieus genomen te voelen door de diverse aanbieders, hooguit genomen.

Had een klacht ingediend bij Ziggo omdat ze Tele2 niet hadden opgezegd.

Dit was het antwoord:

Geachte heer/mevrouw

Ik kan begrijpen dat dit verwarrend voor u is geweest vandaar dat ik 2maal 9,95 voor u heb gecrediteerd. U zult dit in mindering zien op uw volgende factuur.


Met vriendelijke groet,

XXXX, XXXX
Afdeling Klantenservice
Ziggo

droste
5 augustus 2009, 21:56
Ik heb een vraag voor als ik wil overstappen naar alles in 1.
Ik betaal nu iedere 2 maanden alleen abonnements geld telefoon aan KPN en de gesprekskosten lopen via TELE 2.
Zijn er als ik overstap problemen met het meenemen van mijn telefoonnummer of word dit gewoon door KPN en ziggo afgehandelt.?

En is bellen via ziggo al aan te raden.?

Ik heb nu totaal:
Z1 internet ziggo.
telefoon abonnement van KPN en belkosten via TELE2
en analoge en digitale TV van Ziggo.

Poupou
5 augustus 2009, 22:40
Het telefoonnummer is van KPN, dus dat zegt Ziggo op (je stapt dan over naar Ziggo met nummerbehoud); vooral niet zelf opzeggen, want dan ben je je nummer kwijt . Maar Tele2 moet je, voor zover ik weet, zelf opzeggen (Ik heb helaas geen flauw idee of je bij Tele2 ook een opzegtermijn o.i.d. hebt).

Isis
8 oktober 2009, 17:13
Nog een belangrijke tip:
Als je overstapt met nummerbehoud vanaf Pretium moet je WEL zelf je abonnement opzeggen.
Opta heeft bepaald dat elke provider bij de oude op kan zeggen als de klant dit aangeeft, maar Pretium *weigert* daaraan mee te werken.

Isis
11 oktober 2009, 23:14
Mij hebben ze ook verteld dat mijn oude Tele2 abonnement zou worden opgezegd en hier is het ook niet gebeurd. Ik heb gisteren maar een brief naar Tele2 gestuurd, want die kunnen anno 2009 nog geen email ontvangen.
Ik begin mij als klant niet serieus genomen te voelen door de diverse aanbieders, hooguit genomen.
Helaas gaat de portering vanaf Tele2 nog wel eens mis. Waar dat aan ligt weet ik niet, want in principe werkt het gewoon, maar feit is dat het de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet (ook al is voor zover Ziggo kan zien alles goed gegaan).

Ziggo Support Peter
15 oktober 2009, 11:34
het is geen feit dat het de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet.. Porteringen vanaf Tele2 gaan gewoon prima, en er zjin geen problemen mee. Waar het echter nog wel eens fout wil gaan is hetvolgende;

Je hebt Tele2 als zijnde ADSL provider en je hebt Tele2 als Carrier Pre Select, een aanvullend abbonement (1602) bovenop het KPN abbonement.

De Carrier Pre Select dienst zal door de klant zelf opgezegd moeten worden.

Isis
15 oktober 2009, 11:53
het is geen feit dat het de ene keer wel goed gaat en de andere keer niet.. Porteringen vanaf Tele2 gaan gewoon prima, en er zjin geen problemen mee. Waar het echter nog wel eens fout wil gaan is hetvolgende;

Je hebt Tele2 als zijnde ADSL provider en je hebt Tele2 als Carrier Pre Select, een aanvullend abbonement (1602) bovenop het KPN abbonement.

De Carrier Pre Select dienst zal door de klant zelf opgezegd moeten worden.
Aha. Dat was mij niet duidelijk, vandaar mijn (ondoordachte?) opmerking. Excuus :giveup:

Dokie
29 oktober 2009, 15:53
Wij hebben nu alles in 1 plus en kpn isdn. Dat laatste overweeg ik op te zeggen als het volgende mogelijk is:
Mijn huidige nummer bij Ziggo vervangen door 1 van de isdn nummers, een tweede isdn nummer gebruiken voor 2e ziggo-lijn. Beide nummers zijn niet het hoofdnummer van isdn.
Op het eerste nummer wil ik dan Vollop bellen.
Nu ben ik erg bang dat dit misloopt omdat het niet alledaags is.
Volgens Consuwijzer moet het mogelijk zijn om 2 msn nummers van isdn mee te nemen als nieuwe situatie ook 2 nummers kan gebruiken.
Kan misschien iemand van Ziggo bevestigen of dit gaat lukken en dit eventueel dan ook regelen?
Bij voorbaat dank voor een reactie.

Isis
29 oktober 2009, 17:58
Volgens mij kan dat gewoon, maar ben hier niet helemaal zeker van.

Dokie
29 oktober 2009, 22:45
Ik hoop dat een Ziggomedewerker dit leest en mij kan helpen dit in goede banen te leiden. Als met Kpn iets misloopt..... Ik kan er een flink boek over schrijven.

Poupou
30 oktober 2009, 10:07
Op de Ziggo site staat het volgende (http://www.ziggo.nl/producten/telefonie/vragen):

Ik wil 2 telefoonlijnen, kan ik dan ook 2 nummers meenemen?

Ja, wanneer je 2 telefoonlijnen bestelt bij Ziggo, kun je 2 nummers meenemen. Je kunt echter maar 1 ISDN-nummer meenemen. Je kunt wel 1 ISDN-nummer meenemen en een extra nummer bij Ziggo aanvragen. Een alternatief is dat je de ISDN-nummers van de huidige aanbieder omzet naar 2 analoge lijnen en vervolgens deze nummers meeneemt. Je huidige aanbieder brengt kosten in rekening voor het omzetten van ISDN naar analoog.

Dokie
30 oktober 2009, 10:33
Op de Ziggo site staat het volgende (http://www.ziggo.nl/producten/telefonie/vragen) (http://www.ziggo.nl/producten/telefonie/vragen%29):

Ik wil 2 telefoonlijnen, kan ik dan ook 2 nummers meenemen?

Ja, wanneer je 2 telefoonlijnen bestelt bij Ziggo, kun je 2 nummers meenemen. Je kunt echter maar 1 ISDN-nummer meenemen. Je kunt wel 1 ISDN-nummer meenemen en een extra nummer bij Ziggo aanvragen. Een alternatief is dat je de ISDN-nummers van de huidige aanbieder omzet naar 2 analoge lijnen en vervolgens deze nummers meeneemt. Je huidige aanbieder brengt kosten in rekening voor het omzetten van ISDN naar analoog.Ja, dat had ik wel gelezen, maar Consuwijzer geeft iets anders aan en soms is dergelijke informatie ook al weer achterhaald. Zo kon je in het begin alleen je hoofdnummer meekrijgen maar nu kun je ook kiezen voor een msn nummer.
Wellicht kan ondertussen al weer meer dan op de site vermeld wordt. Waarom zou je eerst naar analoog moeten om nummers die toch vrij komen, mee te kunnen nemen?
Het zijn weer typische kpn spelletjes: moeilijk doen tot regelgeving anders oplegt.
Voor mij is het een voorwaarde om bij Ziggo echt te gaan bellen. Ik geef het faxnummer al op, maar voor de rest wil ik toch 2 nummers handhaven.

Dokie
30 oktober 2009, 11:05
Ik heb net alle moed verzameld en de bestellijn gebeld. Volgens de dame aan de andere kant kon het gewoon.
Ik heb nu besteld om mijn huidige Ziggo het nummer te veranderen naar een van de isdn nummers en een ander isdn nummer mee te nemen voor de 2e lijn. Op het hoofdnummer heb ik dan "vollop bellen" erbij besteld.
Ik ben benieuwd of het gaat lukken of dat er een hoop ellende gaat komen.

Ziggo Support Peter
30 oktober 2009, 11:54
Hoi Dokie,

dit is uiteraard gewoon mogelijk.
Om eventuele problemen de kop in te drukken, is het misschien het slimst om eerst je huidige Ziggo lijn op te zeggen, en zodra die opzegging erdoor is de 2 nummers laten inporteren vanaf KPN.

Echter de manier waarop jij het omschrijft is ook mogelijk.

gr, Peter

Dokie
30 oktober 2009, 12:43
Hoi Dokie,

dit is uiteraard gewoon mogelijk.
Om eventuele problemen de kop in te drukken, is het misschien het slimst om eerst je huidige Ziggo lijn op te zeggen, en zodra die opzegging erdoor is de 2 nummers laten inporteren vanaf KPN.

Echter de manier waarop jij het omschrijft is ook mogelijk.

gr, Peter

Hoi peter,

Bedankt voor je reactie. Voel me meteen stuk geruster. De aanvraag is gedaan. Heb daarbij aangegeven dat van het alles in 1 pakket het nummer moet wijzigen (kost iets van 19 euro meen ik) in een isdn nummer. De dame heeft het volgens mij overzichtelijk gevraagd wat alles moet worden. Hoofdnummer met vollop bellen en extra nummer zonder.
Bijna een kpn-loos leven.

Groet.

Dokie

teerex
10 november 2009, 17:51
In theorie zou het misschien allemaal moeten werken, maar ik zit dus nu al ruim een week zonder ingaande lijn. Op 24/10 Alles in 1 genstalleerd door monteur, en op 2 november liep mn contract bij KPN af. Ondanks netjes nummerbehoud te hebben aangegeven bij Ziggo en de overstapservice hebben gebruikt, kan ik nog steeds niet gebeld worden. Na verscheidene keren gebeld te hebben met de helpdesk, kwam op 10/11 een medewerker met het bericht dat de afdelingen storingen een storing had gehad (:shock:). Dat wisten ze volgens mij toch ECHT bij de eerdere gesprekken toch ook dan? Het zou nog wel een week kunnen duren voor mn nummer geporteerd zou worden!
Dit in combinatie met het Ubee modem wat steeds uitvalt brengt mij sterk aan het twijfelen over de kwaliteit van Ziggo produkten.

CeeS
10 november 2009, 22:53
In theorie zou het misschien allemaal moeten werken, maar ik zit dus nu al ruim een week zonder ingaande lijn. Op 24/10 Alles in 1 genstalleerd door monteur, en op 2 november liep mn contract bij KPN af. Ondanks netjes nummerbehoud te hebben aangegeven bij Ziggo en de overstapservice hebben gebruikt, kan ik nog steeds niet gebeld worden. Na verscheidene keren gebeld te hebben met de helpdesk, kwam op 10/11 een medewerker met het bericht dat de afdelingen storingen een storing had gehad (:shock:). Dat wisten ze volgens mij toch ECHT bij de eerdere gesprekken toch ook dan? Het zou nog wel een week kunnen duren voor mn nummer geporteerd zou worden!
Dit in combinatie met het Ubee modem wat steeds uitvalt brengt mij sterk aan het twijfelen over de kwaliteit van Ziggo produkten.

Heb je zelf het contract bij KPN opgezegd dan ??Normaal gesproken gaat het zo:

Je krijgt je Ziggo pakket thuis en het wordt geactiveerd, daarna heb je internet en je modem werkt. De telefoon doet het dan nog niet, je kunt vaak wel 'uitbellen' maar het inbellen blijft gewoon doorlopen bij KPN.
Als je modem geactiveerd is wordt het porteringsproces in gang gezet, je krijgt dan van KPN een bevestiging op welke dag het nummer geporteerd wordt. Ziggo zet dit normaal gesproken voor je in gang als je bij de bestelling hebt aangegeven dat je het oude nummer wilt porteren. Totdat je nummer geporteerd is blijf je gewoon bereikbaar via KPN.
Nadat het nummer geporteerd is wordt je contract beeindigd bij KPN.
Aangezien je schrijft dat je al per 2 november het contract bij KPN hebt gestopt, denk ik dat er bij jou toch een andere volgorde gevolgd is. Of missschien is het niet goed verwerkt dat je nummer geporteerd moet worden ? In dat geval gaat het dus niet automatisch en zegt Ziggo ook niet je KPN lijn voor je op. Dus blijft het nog steeds vreemd dat per 2 november je KPN contract stopte.

reinvrugt
11 november 2009, 10:05
Heb sinds een paar week het Alles-in-1 Extra pakket. Alles werkt, behalve telefonie. Het nummer is nog steeds niet overgezet naar Ziggo. Op 7 november nog maar eens gebeld met de helpdesk van Ziggo. Die vertelde dat ik nu op een lijst geplaatst ben van nog te porteren nummers.
Heeft iemand enig idee hoe lang dit gaat duren?
Zit ik straks zeker met telefoonkosten van KPN en de kosten van het Alles-in-1 Extra pakket.
:sad:

golfje
11 november 2009, 12:06
Heb sinds een paar week het Alles-in-1 Extra pakket. Alles werkt, behalve telefonie. Het nummer is nog steeds niet overgezet naar Ziggo. Op 7 november nog maar eens gebeld met de helpdesk van Ziggo. Die vertelde dat ik nu op een lijst geplaatst ben van nog te porteren nummers.
Heeft iemand enig idee hoe lang dit gaat duren?
Zit ik straks zeker met telefoonkosten van KPN en de kosten van het Alles-in-1 Extra pakket.
:sad:


Ik zit inmiddels ook in het traject. Ben overgestapt van tele2 compleet naar ziggo alles in 1 plus. De leverdatum van alle spullen was 7 november 2009 en tot op heden nog niets ontvangen. Ga zo ook nog maar even bellen. Had wel diverse keren aangegeven dat ik absoluut niet dubbel wil betalen in de overstap fase. Heb 4 ziggo medewerkers aan de lijn gehad die mij allemaal het zelfde verhaal vertelde nl:

Zolang uw nummer portering niet gerealiseerd is zult u nog niet gaan betalen voor uw alles in 1 pakket. U gaat pas betalen zodra nummer portering afgerond is..

Wellicht heeft u iets aan dit antwoord

Isis
11 november 2009, 12:09
Voor zover ik weet ga je aie betalen op het moment dat het abo ingaat. Eventueel dubbel betaalde kosten kan je wel terugkrijgen. Volgens mij werkt het zo, zou het voor de zekerheid toch nog even navragen.

golfje
11 november 2009, 12:17
Voor zover ik weet ga je aie betalen op het moment dat het abo ingaat. Eventueel dubbel betaalde kosten kan je wel terugkrijgen. Volgens mij werkt het zo, zou het voor de zekerheid toch nog even navragen.


Het vage is dat ik begin vorige week een brief had ontvangen waarop stond vermeld 7 november 2009 startdatum... Alleen ik heb nog helemaal niets gehad. Wellicht zal dat te maken hebben dat ik nog niet tijdig weg kan bij tele2.....

Isis
11 november 2009, 13:14
Dat heeft daar volgens mij weinig mee te maken. De nummerportering gaat sowieso pas lopen als jij het modem activeert. Stel: startdatum is 7 november, maar je activeert het modem 10 november, dan word dan pas het porteerverzoek ingediend bij je oude provider.

golfje
11 november 2009, 13:49
Dat heeft daar volgens mij weinig mee te maken. De nummerportering gaat sowieso pas lopen als jij het modem activeert. Stel: startdatum is 7 november, maar je activeert het modem 10 november, dan word dan pas het porteerverzoek ingediend bij je oude provider.

Bedankt voor je reactie Isis,

Dus stel ik kan pas bij tele2 weg per 1 januari 2010. Dan is het verstandig om een week daarvoor de modem te activeren of zie ik dat verkeerd.. Want ik ben bang dat ik pas per 1 januari 2010 weg kan ivm maand opzegtermijn.

reinvrugt
11 november 2009, 14:00
Ik zou maar een wat ruimere marge hanteren. Het automatisch porteren van telefoonnummers na activatie van het modem gaat dus in veel gevallen niet goed.
Overigens gaat Ziggo je abo bij je oude telefoonprovider opzeggen na portering van het nummer. Je hoeft het dus niet zelf op te zeggen.
Ben alleen wel bang dat je straks met dubbele abonnementskosten komt te zitten. Dat zou je dan weer apart moeten gaan declareren bij Ziggo. :no:

Isis
11 november 2009, 14:05
Bedankt voor je reactie Isis,

Dus stel ik kan pas bij tele2 weg per 1 januari 2010. Dan is het verstandig om een week daarvoor de modem te activeren of zie ik dat verkeerd.. Want ik ben bang dat ik pas per 1 januari 2010 weg kan ivm maand opzegtermijn.
Je kan je modem al direct activeren zodra je hem binnenkrijgt. Op dat moment wordt het verzoek bij Tele2 ingediend om het nummer over te nemen. Tele2 zal dan aangeven of en wanneer het mogelijk is om het nummer daadwerkelijk over te laten gaan naar Ziggo.

@reinvrugt: het gaat inderdaad niet altijd goed, maar in verreweg de meeste gevallen gaat het wel goed. Technische storingen kunnen helaas nooit helemaal uitgesloten worden.

reinvrugt
11 november 2009, 14:21
Een medewerker van de Ziggo helpdesk heeft mij op 7 november verteld dat het in veel gevallen niet goed gaat. Die komen na melding bij de helpdesk op een lijst te staan. Ook ik sta daar inmiddels op. Geen idee hoe lang dat gaat duren.

Isis
11 november 2009, 14:24
Een medewerker van de Ziggo helpdesk heeft mij op 7 november verteld dat het in veel gevallen niet goed gaat. Die komen na melding bij de helpdesk op een lijst te staan. Ook ik sta daar inmiddels op. Geen idee hoe lang dat gaat duren.
Veel gevallen wil niet zeggen de meeste gevallen. De HD ziet eigenlijk alleen de gevallen die niet goed gaan, omdat die mensen bellen dat de telefoon nog niet werkt. Het gaat inderdaad niet altijd goed, er zijn veel mensen bij wie het misgaat, maar nog steeds gaat het in verreweg de meeste gevallen goed.
Overigens: de reden dat het de afgelopen paar maanden vaak misging is dat er een storing was waardoor de portering na activatie van het modem niet automatisch ging lopen. Die is inmiddels verholpen.

reinvrugt
11 november 2009, 14:45
Veel gevallen wil niet zeggen de meeste gevallen. De HD ziet eigenlijk alleen de gevallen die niet goed gaan, omdat die mensen bellen dat de telefoon nog niet werkt. Het gaat inderdaad niet altijd goed, er zijn veel mensen bij wie het misgaat, maar nog steeds gaat het in verreweg de meeste gevallen goed.
Overigens: de reden dat het de afgelopen paar maanden vaak misging is dat er een storing was waardoor de portering na activatie van het modem niet automatisch ging lopen. Die is inmiddels verholpen.

Isis, weet jij misschien hoe lang het handmatig overzetten dan gaat duren. Alle negatieve berichten over Ziggo maakt de mens natuurlijk ook een beetje huiverig. Misschien onterecht, maar wel begrijpelijk.

golfje
11 november 2009, 14:50
Dus als ik alles goed begrijp, dan zal er pas een verzoek gedaan worden voor portering zodra ik de modem heb geactiveerd. Op dat moment zal er dan ook een opzegging gedaan worden richting tele2. Dan weet ik in iedergeval nu al dat ik per 1 januari 2010 van tele2 compleet af ben, en dat per die datum de portering een feit is. Dan ben ik toch benieuwd of ik dan al ga betalen voor alles in 1 bij ziggo op het moment dat ik mijn modem activeer.... Na 4 keer iemand gesproken te hebben werd mij steeds bevestigd dat ik pas ga betalen zodra de nummer portering rond is........

Isis
11 november 2009, 14:53
Isis, weet jij misschien hoe lang het handmatig overzetten dan gaat duren. Alle negatieve berichten over Ziggo maakt de mens natuurlijk ook een beetje huiverig. Misschien onterecht, maar wel begrijpelijk.
Ik heb werkelijk geen idee. Ik weet niet hoe lang het per klant duurt, maar ga er maar vanuit dat het totaal wel een paar weken kan duren. Door die storing moeten er nogal wat handmatig gedaan worden... Maar ik durf je echt niet te zeggen hoe lang het kan duren.

@golfje: wat betreft de portering heb je het correct :) Wat betreft die betaling: ik weet het niet zeker, maar volgens mij betaal je aie per de ingangsdatum van je abo. Maar omdat vier mensen je hebben verzekerd dat het niet zo is, begin ik toch te twijfelen. Als je het cht zeker wil weten zou ik het email (contactformulier (https://www.ziggo.nl/#help/contactformulier)) nog eens vragen. Bewaar dat antwoord dan ook, dan heb je bewijs voor het geval het anders gaat dan beloofd ;)

teerex
11 november 2009, 17:56
Heb je zelf het contract bij KPN opgezegd dan ??

Nee hoor. Ik heb netjes de overstapservice van Ziggo ingeschakeld. Oorspronkelijk had ik zelfs de monteur op de 16e besteld, maar Ziggo heeft dat verschoven waardoor de marge nog krapper werd. Dat in combinatie met het feit dat ze nu handmatig moeten porteren ( wel netjes mailtje van Ziggo gehad) betekent dat ik nu al anderhalve week zonder inkomend telefoonverkeer zit....

Hans345
26 januari 2010, 11:17
Ik las een reactie/mail van 'Dokie' via dit forum dat het hem gelukt was om 2 nummers van KPN ISDN te porteren naar Ziggo. Helaas kreeg ik vanmorgen antwoord van Ziggo dat het NIET mogelijk is:


Via de website heeft u op 25 januari 2209 onlangs een vraag gesteld Alles-in-n-Pakket. Wanneer u uw huidige abonnementen wilt omzetten naar een Alles-in-n-Pakket met nummer behoud, kunnen wij alleen n hoofdtelefoonummer overnemen.
Wij hopen u voldoende te hebben genformeerd.

Maar er kunnen toch TWEE lijnen op de Ziggo modem worden aangesloten?? Wie helpt?

Hans

Dokie
26 januari 2010, 12:36
Het is bij mij inderdaad gelukt, dus ik denk dat iemand niet op de hoogte is van de mogelijkheden bij de helpdesk. KPN was de lasige partij die in het verleden alleen het hoofdnummer mee liet nemen, maar ik heb nu juist 2 extra nummers naar Ziggo overgeheveld, dus niet het hoofdnummer.

Hans, misschien moet je per telefoon de aanvraag doen en aangeven dat je weet dat het kan. Mogelijk dat de hd-medewerker het wel meteen oppakt.

bongerston
22 april 2010, 16:31
Graag wil ik toekomstige Ziggo-gebruikers waarschuwen als ze 'Alles in n, pluspakket' willen bestellen. Wanneer je nu bij een provider zit die op de website van Ziggo niet in een lijstje staat waarbij het mogelijk is om je huidige nummer te behouden en dus niet de mogelijkheid bestaat dat Ziggo zelf de overzetting regelt, zul je zelf je huidige abonnement bij de huidige provider op moeten zeggen.
Dit heb ik dus tijdig gedaan (bij Scarlet) en 2 april j.l. is het alles in npakket bij mij door een installateur van Ziggo genstalleerd. En nu komt het; vandaag 22 april heb ik nog geen goed werkende telefoonaansluiting. (meer dan 3 weken na installatie) Ik kan zelf wel bellen maar ben onbereikbaar voor de buitenwereld. Reeds vele telefoontjes aan gespendeerd naar Ziggo, zonder resultaat. Als ik dit had geweten had ik er niet voor gekozen om mijn oud nummer te behouden en had Ziggo de hele omzetting kunnen regelen. In de folder van Ziggo staat: Bij installatie door onze installateurs gaan zij niet weg voordat alles werkt!!
Groetjes Ton.

Ziggo Support Peter
22 april 2010, 16:40
Hoi Ton,

zou je mij je postcode en huisnummer kunnen sturen in een prive bericht, dan kan ik eens een kijkje nemen.

gr Peter

bongerston
22 april 2010, 16:43
Nou Hessel ik hoop voor je dat het je beter afgaat dan bij ons. Wij zijn verhuisd binnen hetzelfde dorp, konden na aansluiting ook meteen bellen maar wachten nu al bijna anderhalve maand (sinds 8 oktober) op een telefoonaansluiting. Telkens wordt ons beloofd dat het zo opgelost is, bij de een duurt het 2 dagen bij de ander 4, maar nog steeds duurt het maar en duurt het maar. Het hoofdstuk telefoonportering is bij ons nog niet afgesloten (terwijl ik me niet kan voorstellen dat het z enorm ingewikkeld zou moeten zijn maarja :cry:

Nou, ik lees hier dat ik niet de enige ben. Vanaf 2 april ben ik al aan het wachten op nummerportering. We kunnen wel zelf bellen maar zijn onbereikbaar voor de buitenwereld.

bongerston
22 april 2010, 16:45
Hoi Ton,

zou je mij je postcode en huisnummer kunnen sturen in een prive bericht, dan kan ik eens een kijkje nemen.

gr Peter

Hoi Peter

Dank je voor de snelle reactie!
Ton.

Ziggo Support Peter
22 april 2010, 16:58
ik zal morgen eens een kijkje nemen als ik de juiste systemen beschikbaar heb. Ik heb je postcode en huisnr genoteerd, misschien is het slim om deze niet op een openbaar forum te plaatsen.
Als het goed is kun je deze verwijderen.

bongerston
22 april 2010, 17:00
ik zal morgen eens een kijkje nemen als ik de juiste systemen beschikbaar heb. Ik heb je postcode en huisnr genoteerd, misschien is het slim om deze niet op een openbaar forum te plaatsen.
Als het goed is kun je deze verwijderen.

Alvast hartelijk dank!
Ton.

bongerston
22 april 2010, 18:44
Alvast hartelijk dank!
Ton.

Hoera, het werkt.
Ziggo heeft zich achteraf aan zijn woord gehouden om 22 april (vandaag) de overzetting te bewerkstelligen. Toch nog een goed gevoel!
Groetjes Ton.

UDS-Hunter
4 mei 2010, 10:21
heb zelf ook problemen met de telefonie, ik zou per 31 juli compleet overgezet worden(KPN telefoon internet via Online)
Heb tijdens de aanvraag dit al aangegeven en dit is vervolgens niet opgepikt.

Ik heb er toen achteraan gebeld en dit zou gewijzigd worden.

En gister kwam ik er dus achter dat de telefoon al afgesloten is.

Bel ik net met Ziggo blijkt dat ze dit wel in het systeem hadden staan maar dus niet goed gecommuniceerd word intern... PFFFFFFFFFF

Stelletje Amateurs bij die helpdesk, weten van toeten nog blazen, word er wel btje moe van... :? :sad:

Ziggo Support Peter
4 mei 2010, 10:34
Hoi UDS Hunter,

zou je mij in een privebericht je postcode en huisnummer kunnen sturen?
Dan zal ik eens een kijkje nemen.

gr,
Peter

UDS-Hunter
4 mei 2010, 10:43
Hoi UDS Hunter,

zou je mij in een privebericht je postcode en huisnummer kunnen sturen?
Dan zal ik eens een kijkje nemen.

gr,
Peter
Heb je pbtje gestuurd

Rouske
29 juni 2010, 12:06
Bij mijn schoonouders de volgende situatie:
postcode: 1711 SR (Hensbroek)
Telefoonnummer begint met 0229....

Echter volgens Ziggo kan hun nummer niet naar Ziggo geporteerd worden, aangezien 0229 onder Spierdijk valt en Hensbroek 0226 heeft. Er wordt wel betaald voor alles in 1 basis.

Nu komt het mooie, de buren (met dezelfde postcode en ook 0229 als telefoon) hebben wel telefonie van ziggo!!
Geporteerd op 28-01-2008 naar Ziggo, gecontroleerd bij http://www.opta.nl/nl/nummers/nummers-zoeken/

Iemand enig idee hoe dit opgelost (indien mogenlijk) kan worden?

Skinkie
29 juni 2010, 12:31
Als Ziggo niet wil porteren via de Consumentenautoriteit een klacht bij de OPTA indienen.

http://www.consumentenautoriteit.nl/

Excalibur
30 juni 2010, 15:45
Je zal het abonnee nummer wel mee kunnen nemen, maar het netnummer zal hierbij wel wijzigen, omdat je naar een andere regio gaat verhuizen. Dat is altijd zo geweest en zal zo ook wel blijven.

Dokie
1 juli 2010, 09:04
Je zal het abonnee nummer wel mee kunnen nemen, maar het netnummer zal hierbij wel wijzigen, omdat je naar een andere regio gaat verhuizen. Dat is altijd zo geweest en zal zo ook wel blijven.

Je kunt en kon altijd alleen je nummer behouden binnen het gebied met hetzelfde netnummer. Het is nooit mogelijk geweest je aboneenummer te verhuizen naar ander netnummer, immers daar is dat nummer wellicht al in gebruik. Anders zouden onze abonneenummers wel langer zijn dan 6 of 7 cijfers. Alleen 088-nummers zijn niet regiogebonden.

mseegers
1 juli 2010, 10:32
Je zal het abonnee nummer wel mee kunnen nemen, maar het netnummer zal hierbij wel wijzigen, omdat je naar een andere regio gaat verhuizen. Dat is altijd zo geweest en zal zo ook wel blijven.

In het bericht lees ik niets over een verhuizing. Volgens mij willen ze hun niet-Ziggo nummer porteren naar Ziggo, maar kan dat volgens Ziggo niet. Als de buren wel Ziggo-telefonie hebben met een 0229-nummer, dan is er inderdaad iets vreemds aan de hand.

Dokie
1 juli 2010, 11:03
In het bericht lees ik niets over een verhuizing. Volgens mij willen ze hun niet-Ziggo nummer porteren naar Ziggo, maar kan dat volgens Ziggo niet. Als de buren wel Ziggo-telefonie hebben met een 0229-nummer, dan is er inderdaad iets vreemds aan de hand.

Tja, ik ken een geval van iemand die op het platte land woont en het netnummer had van de ene gemeente maar officieel in de andere woonde. Zo'n grensgeval. Ik neem dan ook aan dat dit niet in een stad speelt maar ergens in een dorp en dat de grens dus niet voor beide bedrijven op de zelfde plek ligt.

Er is zelfs eens een programma op tv geweest die aandacht besteede aan een huis dat zo over een dorpsgrens gebouwd was dat in het tweepersoons bed de een in de ene plaats lag en de andere in de andere plaats.

Excalibur
2 juli 2010, 14:30
In het bericht lees ik niets over een verhuizing. Volgens mij willen ze hun niet-Ziggo nummer porteren naar Ziggo, maar kan dat volgens Ziggo niet. Als de buren wel Ziggo-telefonie hebben met een 0229-nummer, dan is er inderdaad iets vreemds aan de hand.
Wat er ook precies aan de hand is maakt eigenlijk niet veel uit, onderstaande wel:

aangezien 0229 onder Spierdijk valt en Hensbroek 0226 heeft.
Ofwel een ander netnummer, en dus helaas pindakaas volgens mij. Vervelend als je naast mekaar woont, maar je hebt van die grensgevallen die daarmee steeds met dergelijke zaken geconfronteerd worden, maar dat kan je Ziggo moeilijk kwalijk nemen.

Rouske
3 juli 2010, 21:16
Om alle onduidelijkheden weg te nemen, het gaat opgelost worden.:applause:
Het oorspronkelijke KPN nummer (0229xxx) gaat geporteerd worden naar Ziggo.

@Dokie:
inderdaad ze wonen aan een lange weg die tussen de dorpen Hensbroek en Spierdijk in ligt, maar deze weg verbind de dorpen niet met elkaar.

Fritsie
8 juli 2010, 11:49
per 1/7 overgestapt van XS4ALL ADSLOnly Lite naar Ziggo Alles-In-1 Plus met behoud van tel. nummer. 30/6 was de Ziggo verbinding reeds live. kon wel uitbellen, maar niet gebeld worden. gisteren is m'n tel. nr. geporteerd en is bellen weer zoals we gewend waren.

ik geloof dat ik niet mag klagen met een weekje ongemak qua telefonie :-P


Gr.
Fritsie

P.S. niets te klagen over XS4ALL, maar wilde graag DTV. toen ik merkte dat je fors minder betaald voor dezelfde dienst met hogere snelheid incl. DTV, ben ik overgestapt.

M146
3 oktober 2010, 09:57
Op 13-09-2010 ben in bij de Ziggo winkel in Zwolle geweest om een alles in 1 pakket af te sluiten. Hierbij is meteen nummerportering aangevraagd, plus installatie. De installatie heb ik direct naar achteren geschoven, omdat ik weet dat nummerportering enige tijd in beslag neemt. Bij de Ziggo winkel is verteld dat ik zelf mijn internet-abonnement bij Alice moest opzeggen. Ik had het comfort pakket, dus telefoon en internet ineen.
Op 14-09-2010 bericht van ZIGGO over de installatiemonteur. Deze is op 28-09-2010 geweest.
Op 16-09-2010 direct een aangetekende brief naar Alice voor het opzeggen. Op 21-09-2010 via mail bericht ontvangen van Alice dat deze het abonnement zal beeindigen op 01-11-2010. Daarna tevens via de post ontvangen van Alice.
Op 28-09-2010 heeft de monteur alles keurig geinstalleerd met uitzondering van de telefoonverbinding. De telefoonaansluiting zou nog volgen. Ook kreeg ik geen tijdelijk telefoonnummer (038-850****) van ZIGGO.
Op 30-09-2010 heeft iemand mij geprobeerd te bellen op mijn vaste telefoonnummer, echter helaas niet te bereiken. Als je mijn telefoonnummer kiest, dan krijg je de melding "fout in verbinding".
==> ik een dag gewacht ivm overzetten (= logisch).
Op 01-10-2010 nog steeds hetzelfde probleem. Dus contact gehad met Alice (mobiel 13 minuten), deze verwees me door naar Ziggo. Ziggo gebeld (eveneens mobiel maar dan 30 minuten) deze meldden dat zij een probleem hadden met het overzetten en dat dit met alle nieuwe aansluitingen het geval was. Helaas kon hij geen termijn opgeven waarop het was opgelost. Naar mijn idee geen goede zaak.
Op dit moment duurt deze situatie voort en nog steeds ben ik niet bereikbaar.:giveup::giveup::giveup:

ruygrap1
3 oktober 2010, 10:46
Mijn ervaringen telefonie-portering twee telefoonnummers inclusief alles-in-1 plus.

En nummer van KPN.
En nummer van Telfort.
Internet van Telfort.
Geregeld via Ziggo helpdesk.
Alles door Ziggo laten regelen.
Je krijgt netjes brieven van zowel KPN als Telfort dat je abonnementen worden beindigd, zie dat als controle dat Ziggo de overzetting in gang heeft gezet.
Monteur modem laten aansluiten en initiren (ik had al een versterker voor interactive TV).
Volgens monteur zou de overzetting de andere dag plaats vinden.
Tot mijn verrassing waren de beide nummers een half uur na vertrek van de monteur al geporteerd.
Mijn advies: laat alles door Ziggo regelen.

sizzler1224
3 oktober 2010, 18:56
Op 13-09-2010 ben in bij de Ziggo winkel in Zwolle geweest om een alles in 1 pakket af te sluiten. Hierbij is meteen nummerportering aangevraagd, plus installatie. De installatie heb ik direct naar achteren geschoven, omdat ik weet dat nummerportering enige tijd in beslag neemt. Bij de Ziggo winkel is verteld dat ik zelf mijn internet-abonnement bij Alice moest opzeggen. Ik had het comfort pakket, dus telefoon en internet ineen.
Op 14-09-2010 bericht van ZIGGO over de installatiemonteur. Deze is op 28-09-2010 geweest.
Op 16-09-2010 direct een aangetekende brief naar Alice voor het opzeggen. Op 21-09-2010 via mail bericht ontvangen van Alice dat deze het abonnement zal beeindigen op 01-11-2010. Daarna tevens via de post ontvangen van Alice.
Op 28-09-2010 heeft de monteur alles keurig geinstalleerd met uitzondering van de telefoonverbinding. De telefoonaansluiting zou nog volgen. Ook kreeg ik geen tijdelijk telefoonnummer (038-850****) van ZIGGO.
Op 30-09-2010 heeft iemand mij geprobeerd te bellen op mijn vaste telefoonnummer, echter helaas niet te bereiken. Als je mijn telefoonnummer kiest, dan krijg je de melding "fout in verbinding".
==> ik een dag gewacht ivm overzetten (= logisch).
Op 01-10-2010 nog steeds hetzelfde probleem. Dus contact gehad met Alice (mobiel 13 minuten), deze verwees me door naar Ziggo. Ziggo gebeld (eveneens mobiel maar dan 30 minuten) deze meldden dat zij een probleem hadden met het overzetten en dat dit met alle nieuwe aansluitingen het geval was. Helaas kon hij geen termijn opgeven waarop het was opgelost. Naar mijn idee geen goede zaak.
Op dit moment duurt deze situatie voort en nog steeds ben ik niet bereikbaar.:giveup::giveup::giveup:


hier geld hetzelfde probleem, 29-09-2010 is de monteur hier geweest om alles in 1 extra aan te sluiten.
Het internet en tv gedeelte werkt naadloos perfect.

Het telefoniegedeelte werkt echter nog steeds niet, het is nu 3-10-2010.
Wij zijn niet bereikbaar per telefoon, kunnen niet bellen of gebeld worden, en de kpn heeft de lijn afgesloten op de dag dat de monteur kwam (slechte zaak van kpn).

ook de storingsdienst gebeld van ziggo over dit telefonieprobleem, ook ik kreeg te horen dat er een grote landelijke storing is met alle nieuwe klanten die tevens telefonie nemen. deze storing is nu op de dag van vandaag al 20 dagen gaande bij ziggo (info van interne medewerkers:) )

Ben zeer benieuwd wanneer deze storing nu eindelijk wordt opgelost, zo moeilijk kan het voor zo'n groot bedrijf toch niet zijn om alle modems een MTA ip adres te geven zodat men eindelijk kan bellen?

20 dagen storing waar elke dag nieuwe klanten bijkomen........ en die ook deze storing ervaren..... lijkt me toch iets wat je SNEL wilt oplossen?

ow en nog iets wat ik wil toevoegen: is het de bedoeling dat ik nu die 66 euro betaal terwijl ik geen telefonie heb?

M146
4 oktober 2010, 13:52
Op 13-09-2010 ben in bij de Ziggo winkel in Zwolle geweest om een alles in 1 pakket af te sluiten. Hierbij is meteen nummerportering aangevraagd, plus installatie. De installatie heb ik direct naar achteren geschoven, omdat ik weet dat nummerportering enige tijd in beslag neemt. Bij de Ziggo winkel is verteld dat ik zelf mijn internet-abonnement bij Alice moest opzeggen. Ik had het comfort pakket, dus telefoon en internet ineen.
Op 14-09-2010 bericht van ZIGGO over de installatiemonteur. Deze is op 28-09-2010 geweest.
Op 16-09-2010 direct een aangetekende brief naar Alice voor het opzeggen. Op 21-09-2010 via mail bericht ontvangen van Alice dat deze het abonnement zal beeindigen op 01-11-2010. Daarna tevens via de post ontvangen van Alice.
Op 28-09-2010 heeft de monteur alles keurig geinstalleerd met uitzondering van de telefoonverbinding. De telefoonaansluiting zou nog volgen. Ook kreeg ik geen tijdelijk telefoonnummer (038-850****) van ZIGGO.
Op 30-09-2010 heeft iemand mij geprobeerd te bellen op mijn vaste telefoonnummer, echter helaas niet te bereiken. Als je mijn telefoonnummer kiest, dan krijg je de melding "fout in verbinding".
==> ik een dag gewacht ivm overzetten (= logisch).
Op 01-10-2010 nog steeds hetzelfde probleem. Dus contact gehad met Alice (mobiel 13 minuten), deze verwees me door naar Ziggo. Ziggo gebeld (eveneens mobiel maar dan 30 minuten) deze meldden dat zij een probleem hadden met het overzetten en dat dit met alle nieuwe aansluitingen het geval was. Helaas kon hij geen termijn opgeven waarop het was opgelost. Naar mijn idee geen goede zaak.
Op dit moment duurt deze situatie voort en nog steeds ben ik niet bereikbaar.:giveup::giveup::giveup:


Vanmorgen 04-10-2010 opnieuw gebeld met ZIGGO. Na vele minuten in de wacht de Technische Dienst gesproken. Er zat een storing in het porteringsysteem. De medewerker van de Technische Dienst zal een taak aanmaken voor deze storing. Dit zal dan binnen 2 dagen worden opgelost.

Vanmiddag kwam ik er zelf achter dat de telefoon nu ineens was aangesloten.

sizzler1224
4 oktober 2010, 15:33
ook hier even ter info,

even wat extra info, kwam net thuis en dacht ok laat ik me modem en basisstation van telefoon is uit de stroom halen om te zien of het probleem was opgelost.
en jawel hoor, eindelijk kunnen wij nu bellen en gebeld worden. dus als je nieuwe klant bent met telefonie dan doe even hetzelfde en kijk of het nu werkt

dus modem en telefoonbasistation uit de stroom, 5 sec wachten, dan modem in de stroom, helemaal laten opstarten en dan pas telefoonstation weer in de stroom hangen.

Excalibur
4 oktober 2010, 18:16
Ook hier de tip:
Haal apparaten die je wilt resetten in elk geval 30sec van de stroom (anders loop je kans dat de reset niet doet wat je ervan verwacht).

Cyberwub
11 februari 2011, 11:22
Allen,

Ben inmiddels bijna een maand onderweg met de overstap van KPN naar Ziggo. Na vele installatiebezoeken (>2 vind ik te veel), wordt nu pas door de storingsdienst het werkelijke verhaal verteld.

Indien je nummerportering hebt gekozen (in dit geval heeft Ziggo dit zelf gedaan als onderdeel van de overstapservice) wordt pas de daadwerkelijke portering in de systemen (status 4-6) getriggerd vanaf het moment van activatie van de modem.
De doorlooptijd die dit proces nodig heeft (het bereiken van status 6-6) is erg onduidelijk en kan ook geen enkele (heb d'r meer dan 8 gesproken) klantenservice medewerker een duidelijk antwoord op geven.

Op dit moment ben ik overgelaten aan 'het proces' en dit kan 1 to 14 werkdagen duren. Kortom de modem is pas op 4-feb-11 geactiveerd dus met een beetje mazzel kan ik pas 18-feb-11 gebeld worden.

Ik vind het erg teleurstellend dat deze informatie niet expliciet door Ziggo voorafgaand van het aansluitproces wordt gecommuniceerd vandaar dat ik het hier op dit forum plaats.

Wellicht kan het webcare team mij nog 'van binnen uit' helpen met dit specifieke geval.

CeeS
11 februari 2011, 12:59
Kortom de modem is pas op 4-feb-11 geactiveerd dus met een beetje mazzel kan ik pas 18-feb-11 gebeld worden.

Ik vind het erg teleurstellend dat deze informatie niet expliciet door Ziggo voorafgaand van het aansluitproces wordt gecommuniceerd vandaar dat ik het hier op dit forum plaats.


Hmm... standaard hoor je gewoon bereikbaar te blijven via je KPN lijn. Normaal gesproken vraag je bij Ziggo je abbo aan, laat de portering door Ziggo verzorgen. Wanneer je modem geactiveerd is weet het systeem dat je 'bereikbaar' bent en gaat de portering in gang gezet worden. Dat duurt dan een aantal dagen, als het goed is krijg je dan van KPN een brief waarin de datum staat dat je afgesloten en geporteerd wordt. Op die dag gaat je KPN lijn ook 'dood' en kort daarna komen telefoontjes voor jou dan op je Ziggo lijn binnen omdat KPN de routering voor jouw nummer dan omzet. Maar normaal gesproken laat je dus je telefoon gewoon aangesloten op je KPN lijn en wacht tot die 'dood' gaat.

Je Ziggo lijn is wel al beschikbaar op het moment dat het modem geactiveerd is voor telefonie, je kunt wel al uitbellen, alleen inkomende gesprekken komen dan nog via je KPN lijn. Handigste is dan om 2 telefoons aan te sluiten als je dat zou willen.

Volgens mij is dit gewoon de standaard procedure zoals die ook door Ziggo verteld wordt en in de telefonie portering handleiding staat.

Wat is er in jouw geval dan anders gelopen? Heb je soms gelijk je telefoon verwijderd van de KPN lijn, of heb je zelf je KPN lijn opgezegd ipv de portering door Ziggo te laten doen ??

Cyberwub
14 februari 2011, 12:18
Wat is er in jouw geval dan anders gelopen? Heb je soms gelijk je telefoon verwijderd van de KPN lijn, of heb je zelf je KPN lijn opgezegd ipv de portering door Ziggo te laten doen ??

In dit geval is de (volg)tijdigheid belangrijk. Hier zijn een aanal varianten in te onderkennen en dat maakt m.i. het verhaal onduidelijk.

In mijn geval is het opzeggen en de nummerportering door Ziggo gedaan bij KPN. Ik heb zelf niets gedaan richting KPN.
Wat als 'standaard' wordt aangemerkt is dat je een datum hebt waarbij de modem wordt geactiveerd (tenminste 5 werkdagen) voor de einde contracttermijn. Oftewel je moet ervoor zorgen dat je installatiedatum vr je einde contractdatum ligt maar op of na de opzegtermijn.Dit is wat in mijn situatie anders is gegaan.

14-jan Opzegtermijn KPN liep af
28-jan Contract KPN liep af
14-jan Installatieafspraak (constatering geen signaal -> niet plaatsen modem en dus geen trigger van nummerportering)
26-1 Storingsafspraak (in wijkkastje iets verandert -> wel signaal)
28-1 KPN ontrekt nummer aan 'contracttant' (kan niet meer gebeld worden)
4-2 Installatieafspraak (plaatsing modem en trigger nummerportering)
11-2 Nummerportering afgerond
Er moet dus m.i. meer aandacht worden besteed voor die situaties (ook al zijn het 'alternatieve scenario's) waarin de activatie van de modem een dus nummerportering) dus na de datum van het verlatende providercontract ligt. Oftewel; Ziggo geef aan dat je een aantal dagen (max 14 werkdagen) niet gebeld kunt worden in dit geval.

Ziggo WebTeam Jelle
14 februari 2011, 17:23
@Cyberwub,

In jou situatie heeft het langer geduurd dan normaal doordat er problemen waren met de kabelaansluiting. Normaal gesproken is nummer portering binnen 4 werkdagen na activatie voltooid.

Echter is het raar dat je telefoon niet meer werkte via de KPN. KPN wordt door ons namelijk niet van te voren opgezegd, dit gebeurd pas na activatie van het modem. Zodra wij het signaal krijgen (Let op! is een automatisch proces, komt geen mens aan te pas tenzij het mis gaat) wordt er door de computer een bericht gestuurd naar de oude provider (in dit geval kpn) dat het telefoonnummer overgezet moet worden naar ziggo en dan pas weet de oude provider dat er een overstap plaats heeft gevonden.

Poupou
14 februari 2011, 21:52
28-jan Contract KPN liep afWas dit InternetPlusBellen? Als je het Internet zelf hebt opgezegd, houdt de telefoon er ook mee op of vergis ik me nu?

Waudiz
18 februari 2011, 11:51
Als ik een KPN-lijn heb, nu Ziggo Alles-in-1 aanvraag, maar de KPN nummer niet meteen over wil nemen maar eerst een nieuwe nummer krijg door Ziggo, is het dan mogelijk om met de KPN-nummer later nog naar Ziggo over te stappen?

Achtergrond: Ik wil eerst even weten/ervaren of alles goed werkt met Ziggo, d.w.z. ik betaal voor een tijdje zowel voor KPN als voor Ziggo, en als wel alles goed zit, zeg ik KPN op.

Dokie
18 februari 2011, 12:54
Dat hebben wij wel gedaan maar je moet dan eerst alles in 1 omzetten in losse delen en dan opnieuw alles in 1 aanvragen met nummer portering. Dus kan even met iets langzamer internet zitten.

CeeS
18 februari 2011, 23:21
Als ik een KPN-lijn heb, nu Ziggo Alles-in-1 aanvraag, maar de KPN nummer niet meteen over wil nemen maar eerst een nieuwe nummer krijg door Ziggo, is het dan mogelijk om met de KPN-nummer later nog naar Ziggo over te stappen?

Achtergrond: Ik wil eerst even weten/ervaren of alles goed werkt met Ziggo, d.w.z. ik betaal voor een tijdje zowel voor KPN als voor Ziggo, en als wel alles goed zit, zeg ik KPN op.

Je kunt deze vraag beter even stellen aan n van de webcare medewerkers die actief zijn op dit forum. Die kunnen je de handigste manier vertellen. Administratief is het namelijk niet echt handig om dit achteraf te doen meestal, maar misschien is er een goede methode.

Stuur daarvoor een PB naar n van de webcare mensen die op de dag dat je dit stuurt actief zijn in het forum. Zie dit bericht (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=22592).

BounceMeister
18 april 2011, 15:13
Als ik een KPN-lijn heb, nu Ziggo Alles-in-1 aanvraag, maar de KPN nummer niet meteen over wil nemen maar eerst een nieuwe nummer krijg door Ziggo, is het dan mogelijk om met de KPN-nummer later nog naar Ziggo over te stappen?

Achtergrond: Ik wil eerst even weten/ervaren of alles goed werkt met Ziggo, d.w.z. ik betaal voor een tijdje zowel voor KPN als voor Ziggo, en als wel alles goed zit, zeg ik KPN op.

Dat vind ik ook wel interessant om te weten. Dat is de veiligste manier van overstappen.

ruygrap1
18 april 2011, 16:15
Dat vind ik ook wel interessant om te weten. Dat is de veiligste manier van overstappen.

Indertijd twee nummers tegelijk laten overzetten (Telfort en KPN). Dertig minuten na vertrek van de monteur waren beide nummers al werkend via Ziggo, die ik ook alles heb laten regelen.

Dokie
20 april 2011, 00:39
Wij hebben ook eerst een alles in 1 pakket genomen met een nieuw nummer voor we kpn gingen opzeggen. Toen we de overstap gingen maken moesten we wel eerst alles in 1 omzetten naar los internet en tv. Daarna opnieuw alles in 1 met nummerportering aanvragen en dat betekent ongeveer een maand iets lagere internetsnelheid.

K_C
12 december 2011, 20:06
Na 2 dagen speuren en dubbelzinnige antwoorden toch maar hier de vraag stellen:

We willen overstappen van KPN ISDN naar Ziggo.

Van de 4 nummers bij de kpn wil ik er 2 meenemen.

De helpdesk van ziggo kwam met een vreemd verhaal.
Op de site staan het tegenstrijdig.

De vraag is dus: Kan ik twee nummer meenemen naar Ziggo, en niet onbelangrijk.. Hoe regel ik het :roll:

Dokie
12 december 2011, 21:22
Ja, dat kan. Wij hebben dat ook gedaan en niet hetbhoofdnummer meegenomen, maar 2 van de andere nummers. Gewoon aan ziggo doorgegeven welk nummer als eerste en welke als tweede lijn. Ging prima. Let wel op dat als je op het eerste nummer vollop bellen neemt datvdatballeen op eerste nummer is. Bijnalles in een bel je met beide lijnen wel gratis met ziggonummers.

K_C
13 december 2011, 20:05
Oke, dus gewoon bij bestelling opgeven ?

Via internet is het makkelijkst of is bellen handiger?

Skinkie
13 december 2011, 21:44
Oke, dus gewoon bij bestelling opgeven ?

Via internet is het makkelijkst of is bellen handiger?

In elk geval wil je een schriftelijke bevestiging.

Dokie
13 december 2011, 22:23
Ik heb het telefonisch gedaan. Geen problemen gehad. Elke bestelling wordt schriftelijk bevestigd.

mja1265
11 januari 2012, 15:32
iIn de ochtend 09-01-2012 ben ik over gegaan van Tele 2 naar Ziggo voor bellen, internet en TV.
Internet werkt, tv ook :-)
Alles geregeld door een monteur van Ziggo.
Maar gebeld worden op mijn oude nummer.... tot op heden niet!!
Ik kan wel naar buiten bellen maar ben niet bereikbaar, mooi balen :-(
Verhuizing van het nummer zou door Ziggo geregeld worden.
Ziggo servicedesk vertelde mij dat het max 7 dagen kan gaan duren, wel erg lang vind ik, de telefoon lijn aansluiten op het oude modem heeft geen zin want ook daar op kan ik niet meer gebeld worden op mijn oude nummer.
Tele2 heb ik nog tot eind deze maand maar hebben netjes het nummer vrij gegeven op de dag van installatie 09-01-2012 in de middag.
Volgens Tele2 is Ziggo nu aan zet en moeten netjes het nummer over nemen en in bedrijf stellen.
Wanneer kan ik verwachten dat dit gaat werken?

CeeS
11 januari 2012, 17:02
iIn de ochtend 09-01-2012 ben ik over gegaan van Tele 2 naar Ziggo voor bellen, internet en TV.
Internet werkt, tv ook :-)
Alles geregeld door een monteur van Ziggo.
Maar gebeld worden op mijn oude nummer.... tot op heden niet!!
Ik kan wel naar buiten bellen maar ben niet bereikbaar, mooi balen :-(
Verhuizing van het nummer zou door Ziggo geregeld worden.
Ziggo servicedesk vertelde mij dat het max 7 dagen kan gaan duren, wel erg lang vind ik, de telefoon lijn aansluiten op het oude modem heeft geen zin want ook daar op kan ik niet meer gebeld worden op mijn oude nummer.
Tele2 heb ik nog tot eind deze maand maar hebben netjes het nummer vrij gegeven op de dag van installatie 09-01-2012 in de middag.
Volgens Tele2 is Ziggo nu aan zet en moeten netjes het nummer over nemen en in bedrijf stellen.
Wanneer kan ik verwachten dat dit gaat werken?

Weet je zeker dat je niet bereikbaar bent op je oude modem met de telefoon??

Normaal hoort het zo te gaan als je het overstappen door Ziggo laat regelen:

- Je activeert je modem, telefoon werkt nu, uitgaand kun je bellen, inkomend ben je nog steeds bereikbaar via je oude telecomprovider.
- Wanneer je modem online is gekomen, zal het systeem van Ziggo automatisch het porteren in werking zetten en aan je oude provider vragen het nummer om te zetten, of er is van tevoren een datum van nummer portering aangevraagd.
- Op de aangegeven datum geeft je oude provider het nummer vrij en zet hem om naar Ziggo, inkomend ben je dan bereikbaar via Ziggo.

Als je oude provider het nummer dus vrijgegeven heeft en overgezet heeft naar Ziggo zou de routering voor gesprekken goed moeten gaan. Meestal zit je maar een uurtje of zo zonder inkomende lijn op de dag dat het 'over' gaat vanaf je oude provider.

Dus normaal gesproken moet je je telefoon nog aangesloten laten op de aansluiting van je oude provider tot die lijn 'dood' gaat en je onbereikbaar bent, daarna moet je inkomend bereikbaar zijn via Ziggo. Handigste is dan om tot die tijd op elke lijn een telefoon te zetten.

mja1265
11 januari 2012, 19:21
Weet je zeker dat je niet bereikbaar bent op je oude modem met de telefoon??

Normaal hoort het zo te gaan als je het overstappen door Ziggo laat regelen:

- Je activeert je modem, telefoon werkt nu, uitgaand kun je bellen, inkomend ben je nog steeds bereikbaar via je oude telecomprovider.
- Wanneer je modem online is gekomen, zal het systeem van Ziggo automatisch het porteren in werking zetten en aan je oude provider vragen het nummer om te zetten, of er is van tevoren een datum van nummer portering aangevraagd.
- Op de aangegeven datum geeft je oude provider het nummer vrij en zet hem om naar Ziggo, inkomend ben je dan bereikbaar via Ziggo.

Als je oude provider het nummer dus vrijgegeven heeft en overgezet heeft naar Ziggo zou de routering voor gesprekken goed moeten gaan. Meestal zit je maar een uurtje of zo zonder inkomende lijn op de dag dat het 'over' gaat vanaf je oude provider.

Dus normaal gesproken moet je je telefoon nog aangesloten laten op de aansluiting van je oude provider tot die lijn 'dood' gaat en je onbereikbaar bent, daarna moet je inkomend bereikbaar zijn via Ziggo. Handigste is dan om tot die tijd op elke lijn een telefoon te zetten.

Tja....ik weet ook dat het zo zou moeten gaan en werken :-)
Maar jammer genoeg ben ik dus niet meer bereikbaar op de oude lijn van Tele2 (kan daarop nog wel UIT bellen maar op mijn nummer niet meer bereikbaar...''dood'' :sleep:)
Voor Ziggo (kan daarop nog wel UIT bellen maar op mijn nummer niet meer bereikbaar...''dood'' :sleep:)

mja1265
12 januari 2012, 13:24
Tja....ik weet ook dat het zo zou moeten gaan en werken :-)
Maar jammer genoeg ben ik dus niet meer bereikbaar op de oude lijn van Tele2 (kan daarop nog wel UIT bellen maar op mijn nummer niet meer bereikbaar...''dood'' :sleep:)
Voor Ziggo (kan daarop nog wel UIT bellen maar op mijn nummer niet meer bereikbaar...''dood'' :sleep:)

vandaag 12-0-2012 09:00 uur Ziggo weer gebeld, het kan nog wel t/m maandag duren!! :shock:
De reden volgens Ziggo is dat ze een storing hebben waarbij het porteren van nummers niet goed gaat :eek:
Heb ik dat niet vaker gelezen hier op het forum? :oyeah:

......Maar nu 12-0-2012 14:00 uur werkt het!! :pompom: