View Full Version : Sport1 en Primera Division


Mr. Zap
23 augustus 2008, 10:42
Geachte leden,

Ik probeer al weken via de klantenservice duidelijkheid te krijgen of wij (leden van sport1) dit seizoen de Primera Division kunnen bekijken.

Tot op heden heb ik hier geen reactie op mogen ontvangen. Op de site van sport1 staat vermeld dat men aan het onderhandelen is met de Spaanse voetbalbond en er alles aan zal doen om het Spaanse voetbal dit jaar wel te mogen doorgeven.

Hebben jullie al informatie mbt wel/geen doorgifte van de Primera Division?

freddy
23 augustus 2008, 11:13
hoi lees net op duchtmedia dat spaans voetbal word uitgezonden op sport 1.groetje

aartstyle
23 augustus 2008, 11:29
Vorige maand stond er in het AD ook een artikel waarin gezegd werd dat sport 1 de primera division ging uitzenden. Echter is pas op de website van sport 1 verschenen dat ze nog in onderhandeling zijn. (zie het kopje voor de abonnees).

Aangezien dit bericht van dutchmedia niet als hoofdonderwerp spaans voetbal heeft, maar een extra 24 uurs zender ben ik bang dat ze dat stukje over het spaans voetbal niet gecontroleerd hebben. Uiteraard laat ik me graag verassen :)

CHATA
23 augustus 2008, 11:42
Zo goed als zeker is Spaans voetbal vanaf de start van het komend voetbalseizoen weer te zien via de sportzender Sport1. Chellomedia, eigenaar van Sport1, is op dit moment in gesprek hierover met de rechthebbenden. Deze gesprekken verlopen goed en zijn in een vergevorderd stadium terecht gekomen. Als voorloper op een definitieve distributieovereenkomst zal Sport1 in ieder geval vanaf komend weekeinde al live wedstrijden van het Spaanse voetbal uitzenden.


Aanstaande zondag is de returnwedstrijd van de Spaanse Supercup tussen Real Madrid en Valencia te zien via Sport1. De eerste wedstrijd eindigde in Valencia in 3-2 voor de thuisclub. Een week daarna zal in ieder geval de eerste speelronde van La Liga, zoals de Primera Division van dit jaar genoemd wordt, via Sport1 te zien zijn. Zowel live als in samenvatting. Sport 1 hoopt daarna voor de tweede speelronde, die in Spanje gepland is in het weekeinde van 13 en 14 september, definitief wit rook uit de schoorsteen te laten komen. “Sport1 is in ver gevorderd gesprekken met de rechtenhouders en streeft er naar alles voor het beging van de Spaanse competitie - op 30 augustus - rond te hebben. Door de onduidelijkheid binnen Spanje over de uitzendrechten, zou dat nog iets later kunnen zijn. In ieder geval zullen we wanneer wij hier duidelijkheid over hebben (naar verwachting voor de tweede speelronde op 13/14 september), verdere informatie naar buiten brengen.” aldus woordvoerder Bert Holtkamp van Chellomedia.

aartstyle
23 augustus 2008, 11:47
top, dat zijn nog eens berichten!

Mr. Zap
23 augustus 2008, 12:12
Bedankt voor jullie snelle reacties. Dit is inderdaad goed nieuws. Nu maar hopen dat de laatste fase van deze onderhandelingen ook succesvol zijn. De Primera Division blijft toch de mooiste competitie van Europa!

maurice.becholz
23 augustus 2008, 15:26
denk dat de problemen vooral in spanje liggen. sport1 kan wel tot overeenstemming komen maar ik denk niet dat dat zekerheid geeft omtrent het uitzenden van de wedstrijden. je krijgt de zelfde situatie als vorig jaar. het ene weekend wel spaans voetbal en het andere weer niet. zolang de problemen in spanje zelf niet zijn opgelost zal het onzeker blijven wat betreft de uitzendrechten. maar zelf hoop ik ook weer op spaans voetbal dit seizoen, dat wel.:lol::lol::-P:mrgreen::)