View Full Version : Wel webmail maar geen pop3 mail


Nightking.nl
20 augustus 2008, 22:05
Voor iemand anders ben ik aan het kijken waarom internet in MS Outlook niet wilt ontvangen, maar tot heden blijkt hij nog steeds geen e-mail te kunnen ontvangen.

Inmiddels zijn instellingen nagekeken:
pop3.casema.nl
smtp.casema.nl

Gebruikersgegevens zijn e-mail adres als gebruikersnaam en natuurlijk een wachtwoord instellen. Webmail werkt gewoon wel met zijn gegevens, dus het wachtwoord is goed.

kan dit liggen aan iets in Vista, heb ook al iets gelezen over silverlight. bij laatst ge´nstalleerde updates staat dit er niet bij. Misschien zijn er nog waar ik aan kan denken of na kan kijken?

Charlotte Faber
24 augustus 2008, 18:05
Ik heb dit zelfde probleem sinds de wijziging uit juni.
Geen enkel mailprogramma - Netscape, Thunderbird of Outlook - werkt, hoewel alle instellingen juist zijn.
En ik gebruik Windows XP pro.

Nightking.nl
24 augustus 2008, 20:08
en het rare is op de pc die op een vaste lijn staat naar de modem toe werkt gewoon wel, alleen niet de laptop die op een draadloze verbinding zit

CeeS
25 augustus 2008, 22:53
en het rare is op de pc die op een vaste lijn staat naar de modem toe werkt gewoon wel, alleen niet de laptop die op een draadloze verbinding zit
Dan heb je dus bewezen dat het in de instellingen van de laptop zit.
Zou bijvoorbeeld nog de virus-scanner kunnen zijn of toch nog een account instelling die niet goed staat. Wat gebeurt er als die laptop via een kabel wordt aangesloten ??

Mocht het ook om 'verzenden' gaan wat niet wil lukken, dan zou het ook nog kunnen zijn dat je per-ongeluk via het netwerk van de buren werkt en dan kun je niet via de smtp-server van casema werken als de buren niet bij casema zitten. Als je mailprogramma dan eerst een mail wil sturen voordat hij gaat ontvangen krijg je ook een foutmelding.