View Full Version : Ongelooflijk...


Raymond 75
20 augustus 2008, 16:38
Voordat ik jullie forum ga bevuilen met mijn frustraties even het volgende: Ik ben normaal gesproken iemand met vrij veel geduld, een gezonde mate van begrip voor ogenschijnlijk onlogische werkwijzes van bedrijven/instanties en er zijn weinig dingen die me tot waanzin drijven. Maar toch, ik heb net na het zoveelste belletje richting de helpdesk de telefoon neergelegd, en ik heb het gevoel dat ik langzaam gek wordt. Een beetje het "mijn vrouw begrijpt me niet"-gevoel in het kwadraat. Ik wil zo graag klant worden, maar het schijnt niet te mogen.

Mei 2008 kreeg ik op mijn nieuwe woonadres een mooie folder van Ziggo in de bus. De alles-in-één-pakketten glommen me tegemoet en ik, echte man als ik ben, liet me al snel overhalen om één van deze technische hoogstandjes te bestellen. Na twee pogingen via de website (geen reactie) maar even gebeld, een vriendelijke meneer hielp me door de bestelprocedure heen en de afspraak voor (gratis) montage was snel gemaakt. Echter, geen monteur. Ik nogmaals gebeld, een bestelling van mij was onbekend in het systeem. Nog maar een nieuwe bestelopdracht gemaakt, de monteur kwam twee weken later mooi op tijd langs.

Internet werkte al snel, telefonie nog niet, er was ondanks dat alle papieren op tijd verzonden waren iets fout gegaan mbt nummerportatie. Ook was er nog geen decoder voor de digitale tv, ik had gelukkig zelf een decoder gekocht waardoor ik toch van digitale tv kon genieten. Internet deed het zoals gezegd wel, echter nog niet op de beloofde snelheid. Kleinigheid vergeleken met de rest van de malaise, maar wel een puntje wat ook nog steeds niet opgelost is.

Digitale tv beviel prima, dus ik wilde graag het digitaal totaal pakket houden. Dus maar even de bestellijn bellen. Wel grappig dat je die wel altijd meteen aan de lijn hebt, in tegenstelling tot bijv de helpdesk. De Ziggo-mevrouw hielp me prima, het pakket was besteld. Maar alles wat er gebeurde, na mijn previewperiode geen digitale tv. Weer even gebeld, er stond niets in het systeem. Nogmaals besteld. Na een week nog steeds geen digitale tv. Nogmaals gebeld, nogmaals besteld. Wederom geen digitale tv. Nogmaals gebeld. weer besteld, maar nu maar even gevraagd of het deze keer echt geregeld zou worden. "Ja hoor", zegt de vriendelijke dame weer, "ehh tenminste..., ik zie dat uw order geblokkeerd wordt!".

Oke. Het blijkt dat de nummerportatie nog steeds niet geregeld is. "Het ligt bij Orange (mijn vorige provider)", zegt de mevrouw. Dus ik even met Orange gebeld, maar die vertellen me dat er bij Orange niets meer bekend is over een nummerportatie. Ziggo gebeld, het formulier blijkt toevalligerwijs net uit het bakje bij een collega gehaald te zijn, dat is toeval! Maar ook de oplossing voor mijn probleem, denk ik positief. De Ziggo-dame vertelt me dat het nog een week duurt voordat e.e.a. afgerond is. of ik daarna nogmaals wil bellen om het digitaal totaal pakket te bestellen, want dat kon ze nu ook nog niet doen in het systeem. Een week wachten om een wijziging door te voeren, het verbaast me eigenlijk geeneens meer.

Echter na twee weken wachten, nog steeds niet bereikbaar via de telefoon en ik kan dus nog steeds niets bestellen omdat nummerportatie mijn bestelling blokkeert. Maar weer eens contact opgenomen met de helpdesk. "Er staat een error in het systeem", zegt de medewerker. Dat weet ik, dat komt door een onwillige nummerportatie. "O, dan ga ik het even navragen, momentje!". Na een tijdje gewacht te hebben krijg ik de mededeling dat een collega een cijfertje verkeerd heeft getypt, dat wordt nog even een weekje wachten.

En ja hoor, als een geschenk uit de hemel vandaag voor het eerst naar mijn huistelefoon kunnen bellen! Wat een weelde! Dus ik pak snel de telefoon om mijn gewilde digitaal totaal pakket te bestellen, nummerportatie is doorgevoerd dus niemand houdt me nog tegen! "U moet de technische dienst bellen, dat staat bij uw account", zegt de medewerker. "Waarom?", vraag ik. Dat weet de mevrouw niet. Via iemand van het oude Casema gebied (ik zit zelf in Multikabelgebied) heb ik uiteindelijk contact met de helpdesk. Mijn order kan nog steeds niet doorgezet worden wegens een onverklaarbare error. De mevrouw zegt dat ze naar een andere afdeling gaat "zetten",maar wanneer die er mee aan de slag gaan weet ze niet te vertellen. "Tsja het is druk he", zegt ze, "En dit systeem werkt niet goed, dus u bent niet de enige met een probleem". Daar heeft ze gelijk in. Maar tevreden ben ik hier natuurlijk niet mee, en ik vraag om een iets constructievere oplossing, een beetje oplossingsgerichte flexibiliteit zeg maar. Na veel heenenweer geloop op de afdeling, biedt de dame me een oplossing aan. Er zou een tijdelijke oplossing komen, niet helemaal conform de vaste gang van zaken, maar ik zou tenminste binnen twee dagen tv hebben. Mooi, dat is spijkers met koppen slaan, die twee dagen zit ik nog wel even uit. Ik bedank haar vriendelijk voor de gedane moeite. Maar dan: telefoon. "Sorry meneer, maar de oplossing die ik voor u had werkt sinds een week niet meer", zegt de medewerkerster. Gewoon maar even wachten tot de andere afdeling uw probleem uit haar bakje vist en het nodig vindt om het op te lossen dus. Een oplossing waar ik weinig hoop meer uit put eerlijk gezegd. Ik ben in dit hele traject al zoveel keer naar andere gedeeltes van de helpdesk, errorteams en nog zowat gestuurd, en heb daar nooit ook maar enige reactie van gehad.

Het steekt me al dat je op een simpele administratie wijziging een week moet wachten, dat sommige essentiele onderdelen van een helpdesk voor klanten gewoon dagenlang niet bereikbaar is (in Multikabel gebied, Casema is een stuk beter), dat je eerst twee keer je postcode moet invoeren voordat je hoort dat de technische dienst het te druk heeft om je te woord te staan, dat Ziggo maar bepaalt dat je niet langer dan tien minuten mag wachten en bruut de lijn verbreekt, dat er niet gereageerd wordt op via de website verstuurde formulieren, dat er jubelend op de website staat dat Ziggo weer bereikbaar is terwijl je alleen de afdeling Sales een beetje fatsoenlijk kan bereiken en nog veel meer van dat soort dingen, maar daar valt met wat goede wil mee te leven.

Maar ik voel echt onmacht als ik merk dat het merendeel van de helpdesk er niet zit om je te helpen, maar om gewoon je probleem van het ene naar het andere bakje te schuiven. En als klant weet je helemaal niet meer wat er gebeurd, wordt er aan een oplossing gewerkt of ligt het formuliertje in een bakje in een verlaten kantoor te verteren? Ik zou graag anders willen, maar ik denk inmiddels dat de twee optie de meest voorkomende is. Ik heb zelden bij een bedrijf zo'n minachting van haar klanten gezien.

Tuurlijk hoor ik je denken, kies gewoon een andere provider. Maar dat wil ik helemaal niet, het moet toch mogelijk zijn om gewoon een abonnement af te sluiten? Komt nog bij dat ik nu al bang ben voor het traject wat ik in ga om mijn abonnement af te sluiten.

Ik ga even een biertje nemen, het getuigd trouwens van doorzettingsvermogen dat je dit hele verhaal hebt gelezen, bedankt daarvoor :). Van mensen op een Ziggoforum had ik ook eigenlijk niets anders verwacht, Ziggoklant wordt je niet zomaar!

Jassy
20 augustus 2008, 17:06
Wat een gezeur heb je gehad met alleen maar het aanvragen van betrekkelijk zeer simpele zaken!

Hulde aan je geduld, ik had allang de handdoek in de ring gegooid.

Ongelofelijk dat Ziggo er zn puinhoop van maakt, er gaat daar binnen echt iets niet goed!

ziggo-newby
20 augustus 2008, 17:09
welkom:pompom:
tja, ziggo-klant wordt je inderdaad niet zomaar.
het is ons "overkomen" ik zat voorheen bij @home , dat heet nu ziggo.

ik wil heel graag ook zo'n combinatie-pakket, maar durf het niet eens aan te vragen. als je hoort wat er allemaal wel niet mis kan gaan. wat ik nu heb werkt prima, losse onderdelen. dus ik geef voorlopig maar geen wijziging door.

hoop voor je dat het allemaal voor elkaar komt voordat je een hoge bloeddruk en/of hartklachten krijgt.
heb geen idee of je ziggo daarvoor aansprakelijk zou kunnen stellen trouwens. :confused: is misschien iets voor de rechten-studenten om dat uit te gaan zoeken

mr-leo
20 augustus 2008, 17:44
Heej je kon de helpdeskmedewerkers in ieder geval verstaan! Ik heb laatst me laten terug bellen (via de website, belden idd op de gekozen tijd terug!) maar de beste man (jongen) kon amper Nederlands. Praten in lettergrepen en in jip-en-janneke-taal is het uiteindelijk wel gelukt.... denk ik. ik zit nog in de preview-periode maar daarna als het goed is digitaal totaal+hd pakket.. we zullen zien :)

prijk
20 augustus 2008, 22:02
Ik heb helaas ongeveer dezelfde ervaringen als de OP. Ik werd nota bene spontaan gebeld door meneer Ziggo zelf met het aanbod een alles-in-een pakket te nemen omdat dat goedkoper zou zijn.
Nu wil het geval dat het Casema tv-abonnement op naam van mijn vrouw stond en Casema internet en telefoon op mijn naam, en dat moest dus allemaal op mijn naam komen, maar deze simpele administratieve handeling blijkt voor Ziggo veel te hoog gegrepen.
Gevolg: niet werkende smartcards, afschrijven van verkeerde bankrekeningen, berekenen van aansluitingskosten a € 168,40 enzovoort enzovoort. Telkens als ik bel (nu al een keer of vijf), wordt net gedaan of het ter plekke in orde wordt gemaakt, maar dat is gewoon NIET waar. Ik weet niet wat die helpdeskers op dat moment in de computer invoeren en of ze überhaupt iets invoeren of dat het een slinkse manier is om de klant aan het lijntje te houden, maar het heeft allemaal in elk geval niet het beoogde gevolg.
Zo krijg je natuurlijk al snel een overbezette helpdesk (En Ziggo, doe eens wat aan die verschrikkelijke schreeuwmuziek als je in de wacht staat en aan dat achterlijke menu waarbij je eerst tweemaal veel te veel keuzes moet maken voordat je te horen krijgt dat de wachttijd te lang is!!!).

rutten2008
21 augustus 2008, 17:07
Deze klachten komen mij ook bekend voor, ik wacht nu al meer dan een maand op mijn decoder. Ik heb al enkele keren met de helpdesk gechat maar krijg steeds het antwoord dat de aanvraag de ene keer niet is aangevraagd en de andere keer niet in behandeling is genomen, elke keer krijg ik weer te horen dat ik nog twee weken moet wachten, om moe van te worden.
Als je niet op tijd betaald krijg je gelijk reactie maar als de fout aan hun kant ligt en zij geen afspraken nakomen heb je geen dwangmiddelen!!

pvd
21 augustus 2008, 19:23
Deze klachten komen mij ook bekend voor, ik wacht nu al meer dan een maand op mijn decoder. Ik heb al enkele keren met de helpdesk gechat maar krijg steeds het antwoord dat de aanvraag de ene keer niet is aangevraagd en de andere keer niet in behandeling is genomen, elke keer krijg ik weer te horen dat ik nog twee weken moet wachten, om moe van te worden.
Als je niet op tijd betaald krijg je gelijk reactie maar als de fout aan hun kant ligt en zij geen afspraken nakomen heb je geen dwangmiddelen!!

Ik wacht al sinds 18 mei op de decoder.:evil:

pvd

CeeS
21 augustus 2008, 20:56
ZO KAN HET DUS OOK
PLUIM :mrgreen:
Natuurlijk kan het zo. Je kunt het gewoon telefonisch doorgeven en ze kunnen het dan direct voor je activeren. Het systeem doet er hooguit nog een tijdje over om het te verwerken. Toen ik een paar weken geleden ook telefonisch (bij Multikabel) het HD pakket heb laten activeren was het ook binnen een uur nadat ik belde 'online'. Dat gaat sneller dan het insturen van kaartjes....

Dus slechte zaak dat je jezelf bij @home eerst boos moet maken voordat men een medewerker vind die dit wel voor je kan/wil doen. Hopelijk kan iedere medewerker dat doen als straks de systemen "over" zijn naar Ziggo.

Raymond 75
21 augustus 2008, 22:32
John, ik begrijp dat je blij met je pakket maar vind je het werkelijk een pluim waard dat eerst je order wegraakt, vervolgens iemand zegt dat het 5 tot 10 dagen duurt voordat een simpele aanvraag die in een minuut geregeld kan worden doorgevoerd wordt, en je nadat je je kwaad moet maken één van de weinige behulpzame helpdeskmedewerkers treft die eindelijk doet wat iedere medewerker zou moeten doen? De helpdeskmedewerker begrijp hoe hij een probleem moet oplossen, dat is erg mooi. Helaas is hij in de minderheid op Ziggo's helpdesk.

Voorlopig hier nog geen verandering, helaas. Wel nog vergeten te melden dat ik ook na drie maanden nog geen decoder heb maar wel een factuur die wegens het berekenen van installatiekosten (terwijl de installatie gratis was) ruim honderd euro hoger is dan hoort.

Ik denk dat ik me ook maar eens als zeer vervelende, tierende klant moet gaan gedragen, misschien dat dat helpt. Toch zonde dat je op zo'n manier meer succes lijkt te hebben maar je moet wat he.

mr-leo
22 augustus 2008, 08:45
Ik denk dat ze veel extra mensen op de helpdesk aangenomen hebben. Waarschijnlijk zonder al te veel screening vanwege de tijdsdruk en als enige argument zindelijk zijn en minimaal 100 woorden Nederlands kunnen praten (is het nou Siekgò of Ziggo?). Deze medewerkers zal het niks interesseren of ze iemand helpen, als ze hun salaris maar krijgen... Zal me niks verbazen als ze tijdens het patiencen doen alsof ze gegevens aanpassen :)

Raymond 75
22 augustus 2008, 22:00
Woensdagavond toch nog maar even contact gehad met de helpdesk. Vriendelijke man helpt me, helaas was het al wat laat (tegen tienen) en omdat de helpdesk om tien uur dichtgaat, vroeg hij of hij me vrijdag terug mocht bellen. Drie keer raden of dat gebeurd is... Dus zelf maar weer even bellen, er was niets in het systeem bekend over mijn gesprek van woensdag. Hij vond het vast lastig om een kwartier voor tijd een klant te helpen en besloot me met een k*tsmoes af te wimpelen. Wat een helpdesk :cry:

catastrofus
22 augustus 2008, 22:19
(is het nou Siekgò of Ziggo?). :)

Siekgo oftewel Shego is een character in Jetix 'Kim Possible' als partner van de foute 'Drakken'. Dit maar even ter info. Waar iemand (ik) toch naar kijk :wink: De overeenkomst met Ziggo is trouwens frapant, Shego verliest het altijd... :-P

Gert.

Raymond 75
26 augustus 2008, 11:02
Zondagochtend nogmaals contact gehad met de helpdesk. Ik vertelde mijn verhaal (niet volledig anders hing hij nu nog aan de telefoon), en meneer ging in het inmiddels befaamde systeem kijken. Order werd nog steeds geblokkeerd. Maar deze meneer vertelde het orakel van de afdeling te zijn en zou e.e.a. middels een simpele omweg voor elkaar krijgen. Dus ik vraag nog waarom het hem zo eenvoudig lukt om dit toch al maandenlang complexe probleem op te lossen. "Tsja, het is allemaal niet zo erg moeilijk hoor", grapte hij. Dus ik zou uiterlijk dinsdagochtend van mijn digitale pakket kunnen genieten. Maar je raad het al, geen signaal. Dus net nog maar even gebeld. Mevrouw kon niet van haar mannelijke collega terugvinden, en het probleem was dus helemaal niet opgelost! Of ik nog maar weer een keer mijn smartcardnummer wilde doorgeven, niet dat ik dat al een stuk of tien keer gedaan had natuurlijk, er was niets van in het systeem te vinden. Wat voor een systeem is dat, bij ons op het werk noemen we het gewoon een vuilnisbak trouwens. Gelukkig (...) zit ik op mijn werk en kan mijn smartcardnummer niet doorgeven, dus vanavond maar weer eens bellen. Kijken wat voor nitwit me dan weer een loze belofte gaat doen. Ik ga het vanavond nog één keer proberen, als het niet lukt annuleer ik alles, en gooi ik alles wat ik van Ziggo heb staan hier (router, internetmodem etc) het raam uit. Ik meen het.

aartstyle
26 augustus 2008, 11:20
Hoi Raymond,

Ik ken het gevoel en ik heb zelf ook meermaals op het punt gestaan om alles uit het raam te flikken. Wanneer wordt er nou eens ingegrepen vraag je je af. Dit zijn toch geen zaken doen?

Voordat je alles uit het raam flikkert raadt ik je aan om alles chronoligisch op te schrijven en te bewaren. Mocht het ooit tot een conflict komen kan je komen met bewijslast. Altijd handig!!

Veel sterkte vanavond.

Raymond 75
26 augustus 2008, 11:37
Bedankt Aartstyle!

Ik ga in ieder geval die spullen niet terugsturen, ze mogen het op komen halen als ze nog wat van me willen. Laat ik ze alleen wel een half uurtje nutteloos met keiharde klote muziek voor de deur staan waarna ik nog een paar zinloze vragen stel en zeg dat ze het over 48 uur nog maar eens moeten proberen.

Weten ze een beetje hoe ik me voel :wink:

Saywhat
26 augustus 2008, 11:48
Raymond, even een klein tipje: Op mijnziggo.nl kan je zelf je kaart invoeren, dan heb je niemand meer nodig, en weet je zeker dat het naar eigen wens gebeurd:
https://www.ziggo.nl/bestellen?p_bestel=1&p_scenarioid=TVZ2SMAREG

Raymond 75
26 augustus 2008, 11:55
Bedankt voor de tip Saywhat, echter wegens een order die al een paar maanden vastzit is dit niet mogelijk. Het systeem kan niet naar de volgende stap gaan omdat er ergens iets fout zit. En Ziggo doet niet echt zijn best om dat op te lossen.

Raymond 75
27 augustus 2008, 09:16
Gistermiddag nogmaals gebeld met de helpdesk van Ziggo om mijn smartcardnummer door te geven. De vriendelijke mevrouw mijn verhaal een beetje uitgelegd en ze heeft een kompleet nieuwe order aangemaakt. Na mijn smartcardnummer doorgegeven te hebben vertelde ze dat het nu binnen 48 uur geregeld zou moeten zijn. Natuurlijk heb ik dit al vaker gehoord en nog even gevraagd of er echt geen error meer in het scherm verscheen. Maar nee. Een minuut of vijf later belde ze nog even terug om nogmaals naar het smartcardnummer te vragen, ze had het verkeerd verstaan en de invoer gaf zodoende een error. En was schetst mijn verbazing... Gewoon digitale tv vanochtend, ik kon mijn ogen niet geloven!

Ik heb hier veel lopen zeiken, in mijn ogen ook geheel terecht trouwens, maar ik ben blij dat deze mevrouw gewoon het probleem op is gaan lossen, ipv het befaamde doorschuifsysteem te hanteren. Wel jammer dat er weinig zijn op de helpdesk die zo netjes en oplossingsgericht handelen. Maar ik wil niet te veel blijven steken in negativiteit, de oplossing is er en daar ben ik erg blij om.

Nou nog hopen dat mijn decoder komt en factuur gecorrigeerd wordt, anders heb ik volgende week weer een drukke week met bellen, mailen, faxen etc.

marcedwin
28 augustus 2008, 12:16
../..

Ik ga even een biertje nemen, het getuigd trouwens van doorzettingsvermogen dat je dit hele verhaal hebt gelezen, bedankt daarvoor :). Van mensen op een Ziggoforum had ik ook eigenlijk niets anders verwacht, Ziggoklant wordt je niet zomaar!

HaHa,

Jij hebt humor. Wou dat ik zo geduldig was. Ik irriteer me kapot aan ze. En dan werkt alles bij mij zelfs nog redelijk goed.

mr-leo
28 augustus 2008, 22:52
[...] ik zit nog in de preview-periode maar daarna als het goed is digitaal totaal+hd pakket.. we zullen zien :)


Goh verrassend, preview periode inmiddels verlopen en geen totaal en hd pakket meer... de helpdesk kon niks terug vinden van een pakketkeuze van 3 weken geleden. Dan maar nogmaals de bestelling gedaan en als ik geluk heb, heb ik over 10 werkdagen weer beeld :roll:

mr-leo
29 augustus 2008, 17:36
Ik heb maar even een mail gestuurd naar het webcare team en met succes! Opgelost :) Klasse!