View Full Version : Nieuwe hostname


JohnZ
18 augustus 2008, 19:33
Via http://ip-lookup.net/ zie ik, dat ik naast een nieuw IP-adres ook een nieuwe hostname blijk te hebben. Ook de site http://www.grc.com (Shields Up) blijkt dit te bevestigen. Alleen via ipconfig /all zie ik mijn oude hostname nog (of wordt dit overgenomen van wat er bij computername staat ingevuld)? Anyway, is het gebruikelijk dat de hostname (zonder mijn medeweten) zomaar wordt gewijzigd? Via de router krijg ik alleen nog lokale toegang. Als ik de router ertussenuit haal werkt alles, maar dus met de nieuwe hostname actief.

Bloebly
18 augustus 2008, 20:58
Lijkt mij dat ziggo maar zo niet je cc1234567 naam kan veranderen zonder dat jij dat weet.
Of is alleen alles na dat nummer veranderd?
Anders zou ik even contact opnemen met de klantenservice.

JohnZ
18 augustus 2008, 21:36
Of is alleen alles na dat nummer veranderd?

Geen idee wat er het eerst is veranderd. Ik kon, toen ik thuis kwam, geen verbinding krijgen (alleen lokaal dus). Modem gereset, router eruit gehaald en toen werkte het, incl. nieuw IP-adres en hostname.

Bloebly
18 augustus 2008, 21:41
Hm raar mischien toch even na vragen.
heb ook @home maar hier is alles nog zoals vanouds.
Mischien ben je wel voor een deel omgezet wie zal het zeggen.
Maar dan was het wel leuk geweest dat ze even melden dat je hostname werd veranderd.

JohnZ
18 augustus 2008, 22:11
Mischien ben je wel voor een deel omgezet wie zal het zeggen.

Ha, dat dacht ik eerst ook. Gecheckt, maar nee, hoor. Heb nu de nieuwe hostname in mijn router aangepast en nu wel Internet. Terwijl ipconfig /all nog steeds met het oude komt. Blijft de vraag: waarom? (Is het 0800-nummer nog steeds actief)?

Bloebly
18 augustus 2008, 22:14
weet niet als het 0800 nummer nog actief is
je kunt altijd het andere nummer bellen van ziggo is volgens mij nog steeds lokaal tarief.

Manolito
19 augustus 2008, 00:48
Probeer het eens zonder gebruik te maken van de hostname, bij mijn weten is de hostname niet meer nodig.
Maar mocht dat op een of andere manier hier of daar nog wel werken, verbinding maken via de hostnaam, dan kan een andere user van @home nu waarschijnlijk niet op internet, telefoneert en jij word beticht van ip-diefstal.

tja
19 augustus 2008, 01:33
De hostname bij Ipconfig wordt overgenomen van wat je zelf als computernaam hebt ingesteld.

De hostname die sites zoals ShieldUp laten zien, is de hostname die in de DNS server aan je IP gekoppeld is. Je geeft zelf al aan dat je een nieuw IP hebt gekregen. Dit IP is eerder in gebruik geweest bij een andere klant die de hostname die ShieldsUp aangeeft, toegewezen heeft gekregen. Dit zal op korte termijn (max 2 weken) veranderen in je eigen hostname. Dit komt omdat de DNS servers qua hostnames altijd wat achterlopen op de echte situatie.

Sinds @Home een dynamisch IP heeft ingevoerd (1,5 jaar geleden) maakt het niet meer uit welke hostname je gebruikt. Hierdoor komt je router ook met de andere hostname online. Je hoeft niet bang te zijn dat je hierdoor een andere klant offline gegooid hebt.

Kortom: Niets om je druk om te maken. Enige probleem wat kan optreden is dat je tijdelijk niet vindbaar bent voor verbindingen van buitenaf die op hostname je router/PC opzoeken in plaats van op IP. Zolang je zelf geen webserver oid draait, heb je hier geen last van.

PS: het 0800 nummer van @Home voor technische ondersteuning is in 2003 afgeschaft. Er is nog wel een tijdje een 0800 nummer geweest voor telefonie klanten, maar ook dit is al geruime tijd buiten gebruik.

JohnZ
19 augustus 2008, 18:01
Dit zal op korte termijn (max 2 weken) veranderen in je eigen hostname. Dit komt omdat de DNS servers qua hostnames altijd wat achterlopen op de echte situatie.

Dat blijkt idd het geval te zijn. Ik heb mijn "eigen" hostname weer terug. Heb alleen een nieuw IP-adres, maar daar is niets verkeerd aan. Bedankt voor de info (ook de anderen). :)

tesseract
20 augustus 2008, 16:01
Je mag je host naam lekker achterwege laten, is niet meer in gebruik. Gaat allemaal via de mac adressen.