View Full Version : overspanningsbeveiliging CAI


boertjes
14 augustus 2008, 11:37
Hallo,
Ik ben op zoek naar een overspanningsbeveiliging voor de CAI. Ik heb Ziggo gemaild of zij een oplossing hebben. Dat was een week geleden en nog geen antwoord.... Bij de CAI-contactdoos zit de splitter als eerste en daarvoor moet wat komen maar wat weet ik niet. Als iemand wat weet graag.

thomas999
14 augustus 2008, 16:41
Je hebt grote stekkerdozen van Belkin ("SurgeMaster") die naast de 230 Volt contactdozen ook overspannings-beveiligde in- en uitgangen hebben voor telefoon en antenne/kabel tv.

mr-leo
14 augustus 2008, 17:03
Of je neemt een inboedelverzekering die schade door blikseminslag dekt, zoals bijna elke tegenwoordig :)

tja
14 augustus 2008, 22:38
Zo'n verzekering dekt wel kosten, maar niet de ergenis van (soms dagenlange) uitval van je verbinding doordat je op een nieuw modem moet wachten. Dat kan zo'n beveiliging wel voor je voorkomen.

BenJ
14 augustus 2008, 23:02
Verzekering, ja ik was blij dat ik hem ook had, alleen klein probleem daarbij. Iets wat volkomen terziele is of duidelijk "beschadigd" is, wordt zonder mankeren vergoed. Maar zaken die nadien nog sneuvelen en pas veel later aan het licht komen dat wordt veel lastiger. Wat te denken van de chips die een enorme opdoffer hebben gehad en heel langzaam afsterven bv. Dat geeft een apparaat met allerlei rare en onverklaarbare verschijnselen. Kom daarmee nog maar eens bij een verzekering weken of maanden later. Kortom voorkomen is ook hier beter dan genezen, ook met een goede verzekering.