View Full Version : Router slaat uit met meerdere verbindingen


DY_DEAD
12 augustus 2008, 21:43
Heb het forum doorgezocht maar kon niet echt specifiek vinden wat op mijn probleem leek, dus:

Ik heb de motorola SBV5121E, met het oude Casema abo: Multi en Telefonie 4mb, nu het Z2 dus. Maar sinds we ziggo hebben, is het volgende probleem ontstaan:

Als ik mijn router, de sweex RO002 ( http://www.sweex.com/producten.php?sectie&item=80&artikel=858 ), er tussen plaats, en er 3 verbindingen op aansluit, werkt het voor een moment, dan herstart de verbinding van de router, en moet ik er 1 verbinding uithalen, dan lukt het wel weer met 2, maar na een tijdje moet ik er weer een verbinding uit gooien en blijft hij stabiel als ik het bij 1 verbinding houd.

Heb ook al een andere router geprobeerd (E-Tech http://www.e-tech.nu/Product_Detail.php?prodtitle=&SET_ID=1278&GET_LANG=N&LANG=N&SUB=Netwerk ) Maar daar gebeurde precies hetzelfde mee.

Weet nu echt niet meer wat te doen, en Ziggo probeert ons alleen maar een duurder abbonoment aan te smeren.

Alvast bedankt voor de hulp.

CeeS
12 augustus 2008, 22:13
Wat doe je op het moment van uitvallen met de computers?
Veel van deze goedkopere routers kunnen niet overweg als je computer veel verbindingen tegelijk open hebben, dan bedoel ik niet de 2 of 3 computers die je aansluit, maar de programma's die op de computers draaien. Vooral P2P programma's kunnen honderden verbindingen tegelijk openzetten. Of virussen/trojans doen dit.

Maar het zou ook kunnen dat je computers zelf het probleem zijn, als je ze bijvoorbeeld allemaal hetzelfde vaste-ip adres hebt gegeven krijg je zo'n verschijnsel als je er nog een met hetzelfde nummer aansluit. Weet je zeker dat al je computers op 'automatisch ip verkrijgen' staan ??

DY_DEAD
13 augustus 2008, 01:11
Laatst viel het uit toen ik op 1 computer alleen maar het Ziggo Thuishelp programma aanhad, maar het rare is: Ik heb eerder bij 12 move dezelfde router gebruikt, en kon daar gewoon makkelijk 4 computers aansluiten met hevig internet gebruik op alle 4.

En ja, alle computers krijgen automatisch een IP aangewezen, wat ook zeker wel werkt. Maar het lijkt alsof de router steeds een nieuwe verbinding krijg van de Modem.

Buren hebben precies hetzelfde, alleen dan Z1 pakket, en zelfs maar 2 computers, met dezelfde router.

Bordewolf
13 augustus 2008, 17:27
En opnieuw een geval met wegvallende verbindingen. Dit zijne r toch wel veel in korte tijd niet ??? Volgens mij gaat er iets mis met het netwerk van Ziggo. Ook in het @home gebied veel problemen met diverse routers en met name draadloze verbindingen die wegvallen nadat de router geen nieuw signaal geeft. Waarom reageert hier niemand van Ziggo ?