View Full Version : Edimax BR-6104K + Torrent


hentin
5 augustus 2008, 23:17
Een hele goede avond,
zoals jullie wel gezien hebben , ben ik een nieuweling.
Maar ik heb toch al een vraag.
Ik zwerf nog al eens op diverse torrent-sites, om iets te downloaden, maar dat gaat haast nooit.
Steeds krijg ik de mededeling dat mijn Ip-Nummer geblokkeerd, of onherkenbaar is.
Na veel zoeken en informatie vragen, moet de storing in de afstelling van mijn router zitten. Alleen is er dan meteen een probleem, wat moet ik afstellen, en hoe ??.
Is er iemand die mij dit kan uitleggen ??.
Alvast hartelijk dank voor de genome moeite.
groetjes hentin

InternetGuru
30 september 2008, 23:55
Oei, dat is een probleem wat een heleboel oorzaken kan hebben. Controleer eerst of je Firewall uit staat bij het downloaden van Torrents. De Windows Firewall mag wel aanstaan aangezien deze toch bijna niets doet. Programma's als Norton en Zone Alarm kunnen echter wat hardnekkiger zijn.

Als dit niet helpt dan zul je een aantal poorten open moeten zetten in je Router. Echt veilig is dit niet en ik heb dit nog nooit zelf hoeven te doen bij Torrents. Probeer dus eerst de Firewall uit te zetten, mocht dat niet helpen, geef even een tingeltje ;)

hentin
1 oktober 2008, 00:05
Goede avond,
De fire wall heb ik al uitgeschakeld gehad, maar dat helpt niets.
Ik heb de PC al meegenomen naar de leverancier, en deze zei dat alle instellingen juist waren. Via internet heb ik al meerdere sites bezocht voor informatie over instellen van de router, maar ik kom er niet uit. Nu heb ik mij er eigenlijk al bij neergelegd, dat het niet te wijzigen is, maar geheel tegen mijn zin . Er komt een installateur bij mijn buren, en die zet ook twee PC's achter een router. Als dat klaar is ga ik daar kijken naar de instellingen. Misschien komt het dan goed.
Maar hartelijk dank voor Uw reactie, en de groetjes van
hentin

tja
1 oktober 2008, 00:11
Om voor deze router de juiste poorten in te stellen ga je naar:

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Edimax/BR-6104K/BR-6104Kindex.htm

Klik in de lijst op het programma dat je gebruikt, en je krijgt uitgebreide instructies voor zowel het programma als je router.

Voor mensen die een andere router gebruiken, ga dan naar http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm en kies eerst je router. Daarna krijg je de lijst met programma's.

Denk er wel aan dat je bij IP adres het lokale IP van je PC invult (eventueel dien je dit vast in te stellen op je PC)