View Full Version : Trager wordende news-server


RJMulder
4 augustus 2008, 20:22
De laatste paar wekenis het mij opgevallen dat de snelheid van de nieuwsserver steeds lager wordt. Ik zat normal rond de 1850 KB/s, opeens ging dat omlaag naar de 1500 en nu al een tijdje nooit hoger dan 1200 KB/s. Is er een probleem met de capaciteit?

Saywhat
4 augustus 2008, 21:24
Je hebt nog mazzel vergeleken met mij.
Ik zit met halve snelheid al vanaf November vorig jaar op de newsserver...

chrisdb
6 augustus 2008, 00:04
Je hebt nog mazzel vergeleken met mij.
Ik zit met halve snelheid al vanaf November vorig jaar op de newsserver...

Kun je op het moment dat de news server 'traag is' ook eens wat bestanden downloaden vanaf ftp.quicknet.nl (ftp://ftp.quicknet.nl). Dit even ter controle of het idd de news server is, of gewoon de verbinding richting het server park.

( uiteraard wel even je news download stoppen op dat moment ;) ... )

mvg,
Chris

dazzle
8 augustus 2008, 21:04
heeft de overboeking op dsl hier nog invloed op??:?

chrisdb
9 augustus 2008, 12:32
heeft de overboeking op dsl hier nog invloed op??:?

Zekers wel! Daarom ben ik ook benieuwd of -alleen- news trager is, of de rest ook. We hebben al eerder gehad dat mensen aangaven dat de newsserver trager is op bepaalde momenten, maar dan bleek het niet aan de newsserver te liggen ....

RJMulder
9 augustus 2008, 13:02
Nu lijkt het zich hier weer te herstellen. Ik zit nu meestal weer rond de 1850 KB/s. Wellicht is de (bouwvak)vakantie die nu voor veel mensen ten einde loopt een oorzaak? Een aantal dagen rotweer en we gaan met z'n allen films en muziek downloaden want je zit toch thuis.

Saywhat
10 augustus 2008, 21:45
Kun je op het moment dat de news server 'traag is' ook eens wat bestanden downloaden vanaf ftp.quicknet.nl (ftp://ftp.quicknet.nl/). Dit even ter controle of het idd de news server is, of gewoon de verbinding richting het server park.

( uiteraard wel even je news download stoppen op dat moment :wink: ... )

mvg,
Chris


Hoi Chris, is 100% het serverpark probleem... sterker nog je hebt zelf al vaker met mij gemaild :wink:

Als je meer wilt weten pb maar even...

chrisdb
10 augustus 2008, 22:41
Hoi Chris, is 100% het serverpark probleem... sterker nog je hebt zelf al vaker met mij gemaild :wink:

Als je meer wilt weten pb maar even...

Die uitdaging ga ik graag aan :) :) ... zojuist even een pb gestuurd.

bye,
Chris

CeeS
10 augustus 2008, 22:50
Hoi Chris, is 100% het serverpark probleem...
Dan zou ik nog willen zeggen dat het 100% zeker NIET het serverpark is, maar de verbindingen erheen.

Ik heb dat bewezen door op hetzelfde moment (remote ingelogd) vanaf een hispeed lijntje vanuit Amsterdam met 25Mbit data van de newsserver in Alkmaar af te snoepen, terwijl het bij mij thuis dan op dat moment niet sneller liep dan 4 tot 6 Mbit terwijl het overdag wel goed was (12Mbit destijds). Dat verschijnsel is nu nog steeds zo en op dezelfde tijd dat de newsserver inzakt, zakt ook ftp.quicknet.nl (ftp://ftp.quicknet.nl) en de homepageserver snelheid in elkaar.

Als het aan het serverpark zou liggen zou ik vanuit Amsterdam de snelheid niet zo hoog halen. Vanuit sommige regio's in Noorholland haal je wel de snelheid, vanuit andere niet. Conclusie is dus dat de lijnen richting Alkmaar vol lopen in de drukke uren.

En het is niet mijn verbinding zelf, want naar "buiten" haal ik 'savonds wel mijn volledig (16Mbit) snelheid. Alleen dus niet richting Alkmaar. En ik ben niet de enige. Dit speelt al sinds december 2007 en is volledig bekend bij Multikabel. Blijkbaar is de aandacht om dit op te lossen niet meer aanwezig ??

Wat er met de nieuwsserver gebeurt, zie je ook terug op de speed van andere servers uit alkmaar, zie bijgaand plaatje van bijvoorbeeld de laatste 4 dagen. Test ik deze vanuit Amsterdam zie ik dat niet. Mijn verbinding zelf laat op dezelfde tijd een rechte lijn op 16Mbit zien (testservers die niet in Alkmaar staan)

Saywhat
11 augustus 2008, 10:43
Ja ok, maar het issue staat bekend en gelogd intern alszijnde het serverpark probleem, vandaar die opmerking...
Dat het wat anders is is inmiddels duidelijk...


Dit speelt al sinds december 2007


November al :cry: