View Full Version : Ziggo: alles in 1 plus i.c.m. Sony KDL-46w4000


niels2103
31 juli 2008, 20:55
Ik wil deze tv aanschaffen (ja ja...geld teveel;)) icm het alles in 1 plus pakket van Ziggo.
Heb ik hierbij perse de digitale ontvanger van Ziggo nodig, of kan ik de DVB-C tuner gebruiken die standaard al in de tv zit?
En welk modem levert Ziggo voor het gebruik van Internet en hoe wordt dit alles aangesloten (vanaf waar de kabelaansluiting m'n woonkamer in komt)

alvast bedankt.
gr. Niels

tja
31 juli 2008, 23:02
De TV heeft inderdaad een DVB-C tuner. Om deze te laten werken zul je een Alphacrypt nodig hebben (even zoeken op het forum voor meer info).

In Multikabel gebied worden voor de combinatie internet/telefonie Scientific Atlanta (EPC2203) en Motorola (SB5120 of SB5121) modems gebruikt.

@ziggo
31 juli 2008, 23:23
1.Voor de Digitale tv heb je een alphacrypt nodig. (heb er zelf geen ervaring mee maar meer info te vinden op dit forum/
2.Voor internet en telefonie krijg je waarschijnlijk een Scienfatic Atlanta Webstar of een moterola hier kan het internet + telefoon op worden aangesloten. Je krijgt er een splitter bij die het singaal van het modem split hierop kan je ook de tv(s) en radio aansluiten

Mr_Parker
1 augustus 2008, 09:35
2 aanvullende opmerkingen... (puur als vooraf info om later niet teleurgesteld te zijn)

1. Er bestaat een theoretische kans dat (een deel van) de zenders in de toekomst niet meer gedecodeerd zouden kunnen gaan worden mbv de Alphacrypt. Hoe wie en wat is uitvoerig te vinden in dit (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11272) deel van het forum.

2. Er zijn enkele posts op diverse fora te vinden dat deze generatie van Sony tv's met dvb-c na verloop van tijd de zenders uit het geheugen verliest een een rescan vereist. Tevens dient, zover ik begrepen heb via div. fora, er een volledige rescan uitgevoerd te worden zodra er een zender verplaatst wordt door Ziggo om die betreffende zender terug ter krijgen.

Karel Appels
1 augustus 2008, 10:06
2. Er zijn enkele posts op diverse fora te vinden dat deze generatie van Sony tv's met dvb-c na verloop van tijd de zenders uit het geheugen verliest een een rescan vereist. Tevens dient, zover ik begrepen heb via div. fora, er een volledige rescan uitgevoerd te worden zodra er een zender verplaatst wordt door Ziggo om die betreffende zender terug ter krijgen.

Laat dit je niet afschrikken. Het verliezen van de zenders kan alleen voorkomen als de optie "auto update" in het Sony menu aan laat staan. Als die uitstaat blijven alle zenders behouden.

Als er een nieuwe zender moet worden toegevoegd dan moet je inderdaad opnieuw scannen. Echter, dit gebeurt niet veel. Tenminste, als je net als ik slechts het basispakket en HD pakket hebt. Mocht dat toch nodg zijn, dan ben ik in staat om binnen 10 minuten alles te sorteren.
Kortom, ik vind de voordelen absoluut afwegen tegen de nadelen.

Een tevreden 40W4000 kijker....

niels2103
1 augustus 2008, 11:09
Hardstikke bedankt voor jullie reacties.
Is er nog verschil in kwaliteit beeld tussen de Alphacrypt en de geleverde decoder van Ziggo zelf?

Alvast bedankt

Bas1980
1 augustus 2008, 21:59
Het mag geen verschil uit maken zo lang je van te voren weet dat de ingebouwde decoder werkt met een kabel verbinding. Dit kan je meestal op internet bij sony in dit geval vast wel vinden onder de eigenschappen van de tv.

Houdt dus in dat je niet een losse decoder nodig hebt.

Kennisen hebben zelf ook een ingebouwde decoder en werkt zelfs nog iets beter dan een externe.

niels2103
1 augustus 2008, 22:04
Bedankt voor je reactie Bas, denk dat ik inderaad zo'n Alphacrypt erbij haal, en die in de tv aansluit. Nu maar hopen dat deze en de interne decoder van de tv zelf prima werken met Ziggo. Zoniet kan ik altijd nog de externe decoder van Ziggo zelf ertussen zetten.

Bullet NL
1 augustus 2008, 23:08
Hardstikke bedankt voor jullie reacties.
Is er nog verschil in kwaliteit beeld tussen de Alphacrypt en de geleverde decoder van Ziggo zelf?

Alvast bedankt


Volgens mij ondersteund de Alphacrypt geen HD!

niels2103
1 augustus 2008, 23:14
hoeft ook niet, wil ook alleen digitale tv van Ziggo, en niet het HD pakket ;) evengoed bedankt voor de info

The_Doman
1 augustus 2008, 23:19
Volgens mij ondersteund de Alphacrypt geen HD!
De Alphacrypt wordt alleen gebruikt voor het decoderen van de data, dit kan zowel HD als SD zijn.
Werkt hier in ieder geval prima met HD. :wink:

CeeS
1 augustus 2008, 23:44
Ook zonder HD-abonnement heb je toch een aantal HD kanalen, waaronder nederland 1 HD (t/m de olympische spelen), eurosport HD en nog een cultuur/opera-kanaal.

gjstroom
2 augustus 2008, 18:16
Het werkt prima hoor, ik gebruik ook een Alphacrypt met mijn 40W4000.
In theorie zou de ingebouwde decoder beter beeld moeten geven, zeker als je geen hdmi connected decoder hebt, het scheelt nl een digitaal-analoog analoog-digitaal omzetting.
Er gaan geruchten dat Ziggo dit gaat blokkeren maar ik geloof daar niet in, de Alphacrypt werkt met een IRDeto licentie en zal dus altijd blijven werken, of Casema moet zijn hele codering omgooien maar dat zie ik ook niet zo 123 gebeuren (idereen andere decoders).
Er zit wel een klein probleempje in het onthouden van de zenders, kijk maar eens hier (http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1298518).

nieuweziggoman
4 augustus 2008, 20:21
Ik heb ziggo besteld, gaat nog wel een paar weekjes duren voor het binnenkomt.
Ik zit te kijken naar een nieuwe digitale tv.

Ik wil de Sony KDL-40W4000 tv aanschaffen en ik weet dat daar al een decoder in zit. Die decoder wil ik niet gebruiken. Ik wil wel de bijgeleverde Ziggo decoder gebruiken (nu weet ik natuurlijk nog niet welk merk dat heeft).
Mijn vraag is: kan dat?

Of moet ik een tv aanschaffen waar geen decoder inzit? Ik ben duidelijk geen ervaren digitale tv gebruiker.

Bas1980
4 augustus 2008, 21:38
Nieuweziggoman

Dat kan zonder problemen hoor het is alleen al makkelijk als hij al ingebouwd is heb je geen extra kastje meer, maar als je gewoon een externe wil kan dat.:wink:

nieuweziggoman
4 augustus 2008, 22:46
je hebt dan toch nog wel een extra kastje nodig dat op de tv aangesloten moet worden, ook al heb je een ingebouwde decoder?

tja
4 augustus 2008, 23:29
Dat 'kastje' is geen kastje maar een insteekkaart waar je niets van ziet en met de afstandbediening van je TV te bedienen is:

http://www.acmediacom.de/onlineshop/assets/big/AlphaCrypt-gross.gif

nieuweziggoman
5 augustus 2008, 10:53
http://www.kieskeurig.nl/review/3D9F90E0C4893C65C125740F004715DB.htm

Daar staat een verhaaltje over dat iemand de alphacrypt van Mascom heeft voor de 52W4000 televisie.

http://www.mascom.de/

Dus misschien werkt die wel?

(ik begin trouwens te vermoeden dat er maar een alphcrypt is, die van Mascom..)

Mr_Parker
5 augustus 2008, 14:33
Alphacrypt is bij mijn weten inderdaad een merknaam van Mascom.

De Alphacrypt is een CAM die meerdere licenties tegelijk in een module heeft. Daarbij komt dat hij net iets anders werkt dan een "originele" cam van bijvoorbeeld Irdeto. Hierdoor werkt de Alphacrypt wel in combinatie met Ziggo en een originele van Irdeto niet terwijl Ziggo wel irdeto encryptie gebruikt.

In tegenstelling tot bij de door ziggo goedgekeurde decoders vindt er tussen tv (dvb-c tuner) en cam communicatie plaats. Omdat een bepaalde communicatie die bij CI+ toegevoegd gaat worden, soort digital right managment, bij CI niet aanwezig is en deze bij de goedgekeurde decoders zover ik begrepen dus niet nodig is door de wijze waarop die decoders werken, wordt het technisch theoretisch mogelijk om risitrcties in welke vorm dan precies ook toe te gaan passen. Dat is het "Gaat ziggo Alphacrypt CAM saboteren" verhaal.

Ja mijn inziens, als ik de verhalen van oa Anoniem goed gevolgd heb, zou het dus kunnen gaan gebeuren dat op termijn mogelijker wijze het gebruik van Alphacrypt misschien wellicht minder aantrekkelijk zou kunnen gaan worden.

Je begrijpt hopelijk aan de wijze waarop ik het meldt dat niks zeker is en dat ziggo er zeker niks over zal loslaten. Het enige dat wel duidelijk is is dat mocht het gebeuren je niet bij Ziggo, Sony, Mascom of wie ook hoeft te gaan klagen. Elk van hun heeft zich "lekker" ingedekt tegen het gebruik buiten de "goedgekeurde" decoders om.

nieuweziggoman
6 augustus 2008, 12:27
Ik geloof dat de opta meer concurrentie op de kabel wil, dat hoorde ik vandaag op rtl7. De kabelbedrijven willen dat niet want ze vinden dat er al genoeg concurrentie is.
Ze noemden kpn digitenne (met het slechte beeld en slechte ontvangst, maar ja) en internet tv.

Als dit er door komt, zou het misschien toch goed kunnen komen met die ontvangers. Het is ook beter voor het milieu want de ontvanger zit al in de tv ingebouwd, dus geen extra stroomvreter aanwezig lijkt me.

madlenp
8 augustus 2008, 21:39
Beste forum leden

Hoe denken jullie over de aanschaf van een Humax LGB32 DRC/NL LCD TV .
Voor zover ik weet is dat het enige merk TV dat alles in een biedt voor de Ziggo kabelklant. dubbele DVC C-tuner plus smart card ingang en harddisk.van 160 Gb...Nadeel is dat hij in vergelijking met bv een Philps Full HD LCD 32PFL9603H geen USB stick aansluiting heeft en de kleur en contrast kwaliteit gewoon minder is. Als je genoemde nadelen niet wilt is er dan een LCD TV te vinden die ook een harde schijf heeft en waarvan de DVB-C tuner met een Alphacryptcardreader kan worden uitgerust en is voorzien van een USB ingang om foto's te laten afspelen??