View Full Version : Internet via stopcontact Homeplug


abyss
29 juli 2008, 14:28
Hallo Forum leden,

Ik wil eens weten of er hier mensen zijn die een Powerplug of Homeplug gebruiken.

Ik zit er n.l aan te denken zo'n setje aanteschaffen

Ik heb op hardwareinfo.nl wel een recentie gelezen, maar ben nieuwsgierig naar hoe deze dingen het echt doen.

Aangezien ik in een nieuwbouw woning woon met veel beton ijzer
Lukt het mij niet om vanaf beneden een goed WiFi signaal op de bovenste verdieping te krijgen.
Ik gebruik als router een Fonera fon (https://shop.fon.com/FonShop/shop/NL/ShopController;jsessionid=FC462109B849DA43EC032BF1 754D752B.BillingCluster) (https://shop.fon.com/FonShop/shop/NL/ShopController;jsessionid=FC462109B849DA43EC032BF1 754D752B.BillingCluster)deze is super handig en werkt direct zonder enige instellingen (als je dit wenst).

nu dacht ik eigenlijkaan een homeplug. Omdeze centraal in het huis te plaatsen. (Ik heb n.l geen cat5 kabel centraal liggen) en daar vervolgens een router aan te hangen.

Maar wil wel eersteens horen of dit nou echt werkt. i.c.m stoppen kast met verschillende groepen. Of maakt dit niets uit.:roll:


Abyss

heerden
29 juli 2008, 15:44
Ik heb vrij lang met een devolo Dlan 200Mbit kit gewerkt. Mijn ervaringen daarmee zijn redelijk positief maar inmiddels heb deze wel vervangen door een directe utp netwerkkabel.

Het werkt allemaal door de verschillende groepen etc heen maar het was in mijn geval toch wel even uitzoeken welke stopcontacten beneden i.c.m de zolder het beste resultaat gaven. Het verschil uit zich direct in de beschikbare bandbreedte die je over je stroomnet heen krijgt. Eenmaal de meest ideale combinatie gevonden kwam ik bruto op een verbinding van 144Mbit down om 90Mbit up. Met een tooltje van devolo kan je dat uitlezen. Netto moet je dat ruwweg door 3 delen.

Een nare eigenschap van die dingen is wel dat ze bandbreedte dynamisch afstemmen aan de hand van de belasting. Je kan dus niet zelf de download en upload verhouding instellen. Gevolg was dat ik soms te weinig bandbreedte downstream kreeg omdat alles aan de upstream werd gegeven terwijl dat niet nodig was. Soms liep de devolo ook vast omdat 1 van de 2 altijd aan bleef staan door lijnactiviteit van de router. Devolo was daarbij niet erg behulpzaam.

Uiteindelijk heb ik om deze reden een utp kabel naar beneden aangelegd. De devolo's zijn nu bij een collega in gebruik en die haalt er standaard al veel betere resultaten mee. Zijn bandbreedte is 180Mbit om 160Mbit bruto over het stroomnet en zijn alles-in-1-extra 16Mbit abo werkt uitstekend.

Het is dus erg afhankelijk van de kwaliteit van het stroomnet, grootste factor schijnt de stoppenkast te zijn. Ik heb er net eentje die niet zo gunstig is.

abyss
29 juli 2008, 15:58
Het is dus erg afhankelijk van de kwaliteit van het stroomnet, grootste factor schijnt de stoppenkast te zijn. Ik heb er net eentje die niet zo gunstig is.


Ik heb een na genoeg nieuwe stoppen kast. laat ik het zo zeggen ik heb geen stoppen (niet van die ouderwetse kegeltjes)

Ik ben van plan de König Homeplug te kopen.
Deze komt vrij goed uit verschillende testen.