View Full Version : Ziggo actie Maastricht e/o €79,00


Jansam
25 juli 2008, 15:35
Begin juni heb ik de actie van @home aangegerepen om digitale TV te gaan gebruiken. Deze actie was als goedmaker om de abonees van Nutsbedrijven kabel Maastricht e.o. tegemoet te komen omdat zij na overname na 2 jaar een hogere abonnementsprijs moesten gaan betalen. Deze actie kostte €15,=. Hiervoor kreeg men dan een SD decoder en een smartcard. Men moest wel binnen 7 dagen opgeven welke digitale dienst men wilde afnemen. Ik heb voor het digitale basispakket gekozen t.w.v. €15,90.
Tot mijn grote verbazing zag op 22 juli €79,= van mijn rekening afgeschreven. Navraag bij Ziggo gaf als informatie dat men per abuis de decoder had ingehouden. Op dat moment heb ik dus €96,= voor deze mooie actie van Ziggo betaald. Deze medewerker zei dat dit de volgende maand hersteld word want het was en interne afboekingsfout. Prima, maar als dit met alle Maastricht actieklanten zo doet dan heeft Ziggo wederom een mooie rente ontvangen, net zoals het tegelijkertijd innen van 2 maanden abonnementsgeld en ook nog eens 2 maanden vooruit. Ik vind dit wederom zeer klant onvriendelijk van deze MONOPOLIST. Het vertrouwen in Ziggo zakt met de maand. Ik denk dan ook nog eens aan die mooie aanvangsreclame van Ziggo.

BenJ
25 juli 2008, 16:36
€ 0,15

Jansam
26 juli 2008, 13:04
Benj? Nee niet €0,15, maar bijna € 1.000,= van samen 3600 deelnemers (volgens de Limburger). Koele reactie van jou. Is jou zeker niet overkomen? Ook niet begin mei bij het te vroeg vooraf afboeken? Ook niet de 2e fout van Ziggo? Excuus brief inderdaad ontvangen, maar direct terugstorten kan blijkbaar niet. Dit is arrogantie naar de klant. Zo voel ik het.

tja
26 juli 2008, 23:07
Ziggo ontvangt maandelijks 3,2 miljoen (klanten) keer (gegokt gemiddelde) 30,= abonnementsgeld, ofwel bijna 100.000.000,= euro. Hierbij zijn de veel duurdere zakelijke abonnementen nog niet eens meegerekend.

Het is ze echt niet om die 1000,= euro te doen...

Jansam
27 juli 2008, 00:20
Tja: nee dat zal niet. Maar wel een oerstomme fout. Je mag als monopolist dergelijke fouten niet maken. Zeker als je zegt te willen luisteren naar je klanten!! Typisch toch dat dit soort bedrijven steeds weer het nieuws halen.
Vanavond kon ik niemand van Ziggo bereiken. Geen TV signaal in onze hele blok. Ik denk blikseminslag. Het storingsnummer 09001844 (dacht ik) daar kun je niets kwijt. Je kunt alleen maar luisteren naar wat het telefoonprogramma je verteld en dat is:"er zijn geen storingen op dit moment". Iets aan hun melden kan/mag blijkbaar niet. Ik heb de storing toen maar via internet gemeld. Ik heb toevallig geen internet via Ziggo (of gelukkig?). Ik ben benieuwd wanneer e.e.a. weer in orde is.

messed-up
27 juli 2008, 10:54
Typisch toch dat dit soort bedrijven steeds weer het nieuws halen.


Daar is niets "typisch" aan. Als je "dit soort bedrijven" even vervangt door "grote bedrijven" zou je zelf kunnen bedenken dat de groenteboer op de hoek niet echt interessant nieuws is, ook al zijn 90 % van zijn klanten ontevreden.

Een klachten Top 3 zoals b.v. Kassa die samenstelt alleen gebaseerd op het aantal klachten is statistisch gezien volkomen waardeloos. Het zegt werkelijk niets over het functioneren van een bedrijf als er op geen enkele manier rekening wordt gehouden met het aantal klanten.
Als dan ook nog eens dit soort "klachten" meegeteld worden, een maand rente over € 79, is het aantal klachten tellen zo mogelijk nog zinlozer.

vinnie-terranova
27 juli 2008, 21:26
Lees hier het artikel.............


http://www.limburger.nl/article/20080726/REGIONIEUWS01/797861477/1008

Jansam
28 juli 2008, 10:47
Daar is niets "typisch" aan. Als je "dit soort bedrijven" even vervangt door "grote bedrijven" zou je zelf kunnen bedenken dat de groenteboer op de hoek niet echt interessant nieuws is, ook al zijn 90 % van zijn klanten ontevreden.

Een klachten Top 3 zoals b.v. Kassa die samenstelt alleen gebaseerd op het aantal klachten is statistisch gezien volkomen waardeloos. Het zegt werkelijk niets over het functioneren van een bedrijf als er op geen enkele manier rekening wordt gehouden met het aantal klanten.
Als dan ook nog eens dit soort "klachten" meegeteld worden, een maand rente over € 79, is het aantal klachten tellen zo mogelijk nog zinlozer.

Messed-up: Inderdaad. Prima, dan moeten we alles maar accepteren en onze beurs op tafel leggen. Want daar wordt nu geld uitgehaald zonder onze toestemming, toch? Want de betreffende Maastrichtenaren hebben daar nooit toestemming voor gegeven. En dat is het heikele punt dat mij erg verontrust in deze tijd van machtigingen. Als je geen machtiging afgeeft mag je niet meedoen, toch?

tja
28 juli 2008, 22:05
De grootste reden voor het niet direct terugstorten lijkt mij het feit dat je via automatische incasso betaalt. In het verleden is nogal gebleken dat bij fouten de klanten massaal aan het storneren slaan. Wanneer er dan ook nog geld teruggeboekt wordt, moet je de volgende maand weer extra incasseren.

Door een maand af te wachten, kan de correctie gewoon verrekend worden met de nieuwe factuur of, in geval van stornering, het openstaande bedrag.

Dit is ook de reden dat je een maand moet wachten op een uitbetaling als je om wat voor reden dan ook een tegoed overhoudt aan het einde van je abonnement.

Jansam
29 juli 2008, 10:23
Ja, wij moeten betalen via een machtiging, anders krijg je niks. Maar de ooit eens afgegeven machtiging geldt voor alleen maar het abonnementsgeld en niet voor ieder bedrag dat Ziggo zomaar denkt te moeten afboeken? Gelukkig dat er een excuusbrief is verzonden. Alleen dat feit is voor mij de reden om dan maar niet te storneren en het administratieve proces bij Ziggo niet te verstoren. Ik wens/hoop dat Ziggo ook zoveel begrip kan/zal opbrengen als het eens een keer andersom is.

tja
29 juli 2008, 22:47
In de AV en de oorspronkelijke machtiging staat dat behalve abonnementsgelden ook andere kosten zoals (uit mijn hoofd) gesprekskosten, installatiekosten, installatiepakketten, boetes enz. op deze manier geοnd kunnen worden.

Jansam
31 juli 2008, 19:34
Tja: U heeft helemaal gelijk dat het zo in de voorwaarden staat. Maar Ziggo zal toch niet zomaar elk bedrag, dat hun te binnenschiet of goeddunkt innen. Enige zorgvuldigheid moet daarin betracht worden, dunkt mij. In ieder geval is het een grote slordigheid van Ziggo, de onterechte inning van een onverschuldigd bedrag. Want zo heet dat juridisch!!
We kunnen er nog lang en breed over praten en hopelijk niet proberen Ziggo's actie goed te praten want dan denk ik dat dit de onpartijdigheid van dit forum niet ten goede komt.

tja
31 juli 2008, 22:53
Het was niet mijn bedoeling om de fout goed te praten, elke fout is te veel.

Mijn reactie was vooral bedoeld om aan te geven dat Ziggo dergelijke bedragen zonder extra machtiging mag incasseren (mits correct, wat in dit geval dus niet zo is).

Jansam
5 september 2008, 13:04
Wij zijn nu 6 weken verder. Ik heb de door Ziggo terug te storten onverschuldigde €79,00 afgewacht + nog eens 2 weken extra. Maar zoals velen allang weten is Ziggo heel goed in het automatisch innen van onverschuldigde bedragen maar zιιr slecht in het tijdig terugstorten van deze onverschuldigde bedragen. Naar ik vernomen heb zijn er meer mensen die deze € 79,00 nog niet terug mochten ontvangen en ik denk dat nog niemand dat heeft ontvangen!!:evil:
Ik ben een beschaafd iemand en geef iemand/bedrijf bij twijfel het voordeel. Maar ik denk dat als je dit forum regelmatig leest dan hoef je bij Ziggo geen twijfel te hebben, het is een grote administratieve/technische puinhoop. Dat het nog vaak goed gaat en komt mag een wonder heten. Maar dat is dan vaak te danken aan enkele goedwillende en behulpzame medewerkers. Als Ziggo zou moeten concurreren met gelijksoortige aanbieders dan zou Ziggo dit allemaal heel snel in orde moeten maken of anders zou een faillissement heel snel volgen.
Ik ben benieuwd wanneer wij met zijn allen die €79,00 op onze bankrekening mogen bijgeschreven zien. Ik ga maar een bellen want op een E-mail wordt al helemaal niet gereageerd!! Alhoewel bellen schijnt ook geen pretje te zijn. Ben benieuwd!

Jansam
5 september 2008, 15:32
Ongeveer 1 uur na mijn schrijven hierboven op dit forum een E-mail reactie van Ziggo. Helaas nooit een zogenaamde creditnota ontvangen, alleen maar een excuusbrief. Maar nu staat weer nergens wanneer we het geld mogen verwachten. Zoals gezegd: al 6 weken geleden afgeboekt. Maar we blijven positief: in ieder geval wel een reactie.

De reactie van (oude) @home:

Wij bieden u onze excuses aan voor de lange tijd die het beantwoorden
van uw e-mail in beslag heeft genomen. Naar aanleiding van uw e-mail
informeren wij u als volgt.

Wij hebben inderdaad ten onrechte 79 euro bij u in rekening gebracht.
Inmiddels heeft u een zogenaamde creditnota van ons ontvangen. U krijgt
uw geld zo spoedig mogelijk terug. Onze excuses voor het ongemak.

Heeft u nog vragen, dan kunt u ook terecht op onze online help via http://help.ziggo.nl/ (http://help.ziggo.nl/).

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,

Ziggo
Afdeling Klantenservice