View Full Version : Downloadsnelheid in casema nieuwsgroepen gedaald?


Octo
6 juli 2008, 12:35
Hallo. zijn er mensen waarbij de snelheid van het downloaden uit de nieuwsgroepen de laatste weken ook dramatisch gedaald is? Ik heb vorig jaar een Casema abonnement genomen omdat de snelheid en retentie van de nieuwsgroepen daar voor mij goed waren en ik kon tot vorige week ook met de volle snelheid van mijn abonnement downloaden (512 kb/s). Sinds vorige week is dit echter gedaald naar tussen de 0 en de 50. Is dit een bekend probleem of ligt dit alleen aan mij? Groet, Gerard

thomas999
6 juli 2008, 14:29
Nee, qua downloadsnelheid heb ik niets te klagen bij v/h Casema.
Maar ik hoorde van iemand dat we tegenwoordig op de Multikabel server zitten en (zie: de vorige postings) daar is kennelijk nu toch wel wat mis mee.
Misschien dat het door werkzaamheden komt, maar ik hoop niet dat het zo blijft.

Octo
6 juli 2008, 14:52
Heb net bij speedtest.net een test gedaan en mijn downloadsnelheid totaal kwam niet hoger dan 300 kbps, terwijl uploaden boven de 1000 kbps uitkwam. Uploaden zit dus wel goed, maar downloaden ligt veel te laag (zou minstens 512 kbps moeten zijn, wat het voorheen ook was). Downloaden uit de nieuwsgroepen met Grabit komt nu al dagen niet boven de 50 kbps uit en valt iedere keer terug naar 0 terwijl die voorheen altijd constant rond de 500 kbps lag. Ik wordt zo langzamerhand niet goed van die hele overgang van Casema naar Ziggo. Er is nu al meer dan een maand gedoe, komt hier nog een eind aan?