View Full Version : Stilzwijgende verlenging van gratis proefperiode


sir_jeroen
16 juni 2008, 19:35
Hi,

Misschien dat iemand mij het volgende kan bevestigen danwel ontkrachten.

Ik heb zojuist de helpdesk van Ziggo aan de lijn gehad, in verband met de voortijdige stopzetting van de preview periode van Digitale TV Pakket. De helpdesk medewerker heeft mij netjes geholpen en wees mij vervolgens erop dat indien je het niet aangeeft het "Totaal Digitaal Pakket" automatisch en stilzwijgend verlengd wordt na afloop van de 2 maanden proefperiode. Dit ondanks hetgeen je hebt aangegeven op de "blauwe" kaart.

Mag dit zomaar, want ik zie het nl nergens staan op de website? En heb ik het goed begrepen van de Ziggo helpdesk?

Bordewolf
16 juni 2008, 19:39
Nee standaard krijg je al;een de standaard kanalen. De extra kanalen worden na 2 maanden stopgezet

Ed
16 juni 2008, 19:41
Mag dit zomaar, want ik zie het nl nergens staan op de website? En heb ik het goed begrepen van de Ziggo helpdesk?Maar uh, het wordt niet automatisch verlengd. Weet niet in welke map die scholier op de Klantenservice dat gelezen heeft, maar de proefperiode geldt enkelt voor 2 maanden. Daarnaast moet de smartcard ook binnen 2 weken (na ingebruikname) geregistreerd zijn, anders is het kijkgenot sowieso weg, na 2 weken.

sir_jeroen
16 juni 2008, 21:51
Hoi Bram,

Dat dacht ik dus ook, maar zowel de persoon achter
0900-1884 optie 4 - 1 als de persoon achter optie 5-2 zeiden hetzelfde: Je moet het echt opzeggen :shock: Ze komen wel met een niet te volgen argumentatie, maar op mijn vraag: "Wordt na mijn proefperiode het contract stilzwijgend verlengd" kreeg ik het antwoord: "JA".

**Het kan zijn dat ik gewoon te dom ben en dat ik het niet begrijp**

amiboy
17 juni 2008, 09:10
het is zo dat je binnen twee weken je kaart moet activeren. iedereen heeft standaart de eerste twee weken alle zender die zigo bied. als je niks invult val je niet aangeeft welk pakket je wilt val je terug naar de basis als het goed is is het met de actie van 2 maanden ook zo. kortom geef je niet aan dat je extra zenders wil dan vervallen ze gewoon na de proefperiode

sir_jeroen
17 juni 2008, 14:46
Dat dacht ik ook en daar ging ik ook vanuit, alleen hebben 2 personen van de Ziggo helpdesk mij erop gewezen dat als ik bij het 2 maanden proefpakket niet EXPLICIET aangeef dat ik het na de 2 maanden niet meer wil, ik hen dat schriftelijk danwel telefonisch moet doorgeven :?

Vandaar ook dat ik dit bericht geplaatst heb, omdat ik er vanuit ging dat het zou gaan op de manier als door jou beschreven.

tja
17 juni 2008, 23:21
Dergelijke voorwaarden worden vaak verkeerd begrepen, en ook nog wel eens verkeerd uitgelegd door de verkopers. Met name telefonische verkoop (jij wordt spontaan gebeld) en dealers zijn soms maar half op de hoogte van de voorwaarden, of geven zelfs bewust verkeerde informatie.

Bij de eigen verkoopafdeling (als je zelf belt, of de terugbeloptie van de site gebruikt), wordt nogrmaalgesproken prima info verstrekt over dit soort zaken.

Om onduidelijkheden en discussies te voorkomen: Lees ALTIJD de (actie-) voorwaarden door die je bij of kort voor/na je installatiepakket thuisgestuurd krijgt. Dit zijn de voorwaarden waaraan je uiteindelijk gehouden wordt.

Bij telefonische verkoop wordt er natuurlijk een opname gemaakt, maar voor je die boven water hebt, ben je een eind verder, terwijl je door het lezen van de voorwaarden op tijd had kunnen opzeggen zonder problemen.