View Full Version : Philips DCR 2022 hangt steeds vast


Julion
16 juni 2008, 10:55
Ik heb sinds een week, via de Maastricht-actie van @home, een Philips DCR 2022 ontvanger.
Iedere keer al ik mijn Sharp LCD TV aan zet krijg ik de DCR 2022 niet meer aan.
Dan moet ik de stekker er uit trekken om hem weer aan de gang te krijgen.
Als ik de DCR 2022 eerst aan zet dan hangt het beeld vast.
Ik heb wel geluid maar de ontvanger doet niest meer.
Om hem uit te zetten moet ik weer de stekker er uit trekken.

Dit is al de 2e ontvanger met dat probleem.

Ik heb ook al een andere scart-kabel gebruikt.

ejkruith
16 juni 2008, 11:25
Als de Philips vastloopt, en daar heb ik eigenlijk geen problemen mee, komt dit doordat het digitale tv signaal op de kabel ernstig gestoord binnenkomt. Het heeft verder niets te maken met de gebruikte scart kabel. Het omwisselen van de ontvanger lost het probleem niet op; het is de aard van het beestje...

antonius
16 juni 2008, 12:10
Hallo Julian, ik heb hetzelfde probleem, (ook Maastricht) het ligt in de meeste gevallen niet aan de decoder, ook niet aan de kabels.

Julion
16 juni 2008, 20:51
Ik heb vandaag de ontvanger bij IT'S omgeruild voor een Samsung.
En tot nu toe ben ik zeer te vreden.
Ik heb van de verkoper gehoord dat zij al 40 Philips ontvangers retour hebben ontvangen met verschillende problemen.
Vooral bij een zwakker signaal hapert de ontvanger.

antonius
16 juni 2008, 21:11
bij mij vanavond tot nu toe geen enkele vastloper, ben ook benieuwd naar de verdere ervaringen met de samsung... trouwens 40 stuks retour :shock: er zijn wel veel philipsen geleverd in maastricht vanwege het 15 euro aanbod

Jansam
18 juni 2008, 16:54
Ik heb vandaag de ontvanger bij IT'S omgeruild voor een Samsung.
En tot nu toe ben ik zeer te vreden.
Ik heb van de verkoper gehoord dat zij al 40 Philips ontvangers retour hebben ontvangen met verschillende problemen.
Vooral bij een zwakker signaal hapert de ontvanger.

Julion, Ik heb dezelfde problemen steeds. Toch geeft de decoder aan dat het signaal 100% is. Kijk ook maar eens op de andere link in dit decoder forum.
Heb je deze Philips decoder dan ook via It's gekregen? Ik heb hem via een leverancier in Heer ontvangen. Ik was verbaasd dat ik deze Philips moest nemen. Er was geen keus zeiden zij. Had jij die dan wel? Ik had persoonlijk liever een Samsung gehad vanwege mijn Samsung LCD scherm en te combineren afstandsbediening.

Jansam
23 juni 2008, 15:46
Beste lezers, kijk even in het andere draadje van dit apparaat. Uiteindelijk heb ik deze Philips ook kunnen omruilen voor een Samsung DCB270R. Ben er zeer tevreden over. Maar feitelijk dient elk apparaat, na aansluiten, gewoon goed te functioneren. Ik begrijp niet dat fabrikanten hun naam te grabbel gooien door niet goed functionerende apparaten in de markt te zetten. Het lijkt er op of ze ergens in een of achteraf land in elkaar gepriegeld worden voor zeer weinig geld. Zoveel problemen lees ik over decoders. Zonde en bovendien kweekt men achterdocht daardoor en kat uit de boom kijken. Enfin ik ben tot zover nu geholpen.

Giuseppo
24 juni 2008, 12:08
Ik heb afgelopen weekend ook de Philips gehaald. Nu had ik ook meteen problemen met de sterkte van het signaal, wat blijkt het meegeleverde kabeltje voor het doorlussen naar de TV stoort gigantisch (En dan zeggen ze dat je je eigen installatie moet controleren, terwijl ze nog niet eens een fatsoenlijk kabeltje kunnen meeleveren).

Ik vind trouwens wel dat de Philips een totaal onleesbaar teletekst/ondertiteling lettertype heeft, ik vraag me echt af hoe ze daar bij komen.

nesciof
9 februari 2009, 20:42
Mijn Philips DCR 2022 blokkeerd alléén als deze niet geheel vrij staat. Moet dus goed kunnen ventileren! Verder uitstekend beeld en geluid (ruim een jaar in mijn bezit).

fortuna
8 april 2009, 13:13
hallo

Wij hebben ook problemen met de zenders RTL 5, SBS 6 en RTL 7.... ook een Philips decoder van de aanbieding gekocht.... We wonen in Maastricht... ik heb via de helpdesk verschillende opties gekregen, zoals... splitter ertussenuit, nieuwe kabel... allemaal gedaan en we krijgen totaal geen beeld op die zenders.... wat nu??? ik word daar niet vrolijk van!!!
groet fortuna

DonaldDuck
15 april 2009, 21:38
Hier nu ook ineens weer, na maanden geen problemen te hebben gehad, weer slecht beeld (blokvorming, vasthangers, voornamelijk de commerciëlen die het niet doen). Het is me echt een raadsel. Het vreemde is dat als ik de Humax van vrienden aansluit, alles perfect werkt.. Zeer vreemd dus.
Naar mijn mening zou Ziggo de Philips niet langer moeten certificeren gezien de vele problemen ermee. De beschikbaarheid ervan is (misschien bewust?) sowieso al erg afgenomen. Ik zou voorstellen; gooi 'm eruit. De Humax en Samsung zijn gewoon de besten (ik heb het hier over de SD-ontvangers).:mrgreen: