View Full Version : levering en afspraken van Ziggo


roel.loes
13 juni 2008, 12:30
Hieronder vermeld ik mijn klacht zoals ik die verzonden heb naar Ziggo. Alle info staat er in om een goed beeld te vormen van het door mij beleefde probleem en teleurstelling. Benieuwd of meer mensen deze ervaringen hebben.
----------------------------------------
Om niet de slechte ervaringen eerst uit te storten wil ik beginnen met een compliment.

U bent de enige die op mijn postcode producten aanbiedt zonder het te hoeven plaatsen van een schotel. Mijn postcode ****** met huisnummer ** ligt kennelijk aan het eind van de beschaafde wereld want u bent werkelijk de enige aanbieder.

Als ik dan noodgedwongen moet kiezen voor een nieuwe aanbieder is die keuze dus snel gemaakt. Echter heb ik rond de 20ste van mei definitief bij u een alles in één pakket besteld voor telefonie, televisie en internet. Heden ten dage ( 13 juni ) heb ik van u nog steeds helemaal niets ontvangen. De mondelinge afspraak aan de telefoon met uw verkoopster was dat het pakket binnen uiterlijk twee weken geleverd zou worden. Als ik het voor de zekerheid nog een keer natel op mijn vingerknokkels heeft mei 31 dagen. Dat zou dus betekenen dat het pakket op uiterlijk 4 juni bij mij thuis geleverd zou zijn. 20 mei plus 14 dagen is 3 juni plus een dag extra voor de post is 4 juni. Nu is het dus de dertiende. Op maandag 9 juni heb ik nogmaals gebeld met uw klantenservice en werd mij verteld dat het pakket uiterlijk vandaag, vrijdag 13 juni geleverd zou worden. En zoals u reeds gelezen heeft is het er nog steeds niet. Dus vandaag nogmaals gebeld en daar werd mij verteld dat het nog niet verstuurd was en dat er zelfs nog geen aanstalten waren gemaakt om het te versturen.

Dit vind ik niet alleen jammer, het irriteert mij ook nog eens mateloos. Afspraken worden in mijn werk gemaakt om nagekomen te worden. Als het dan niet lukt om een gemaakte afspraak na te komen wordt dat medegedeeld aan alle betrokken partijen. Ik hoop, maar draag geen enkele verwachting, dat u een passende oplossing zult vinden voor het feit dat u uw afspraken al tweemaal niet bent nagekomen en daarbij geen enkele vorm van fatsoen of wederzijds respect heeft laten zien aan mij, de andere partij van de afspraak. Ik hoop dat ziggo in werkelijkheid een beetje meer gaat lijken op die vriendelijke oude man uit de door u gemaakte reclame. Mocht dit zulk een tegenvaller blijven zie ik mijzelf genoodzaakt om alsnog een schotel op mijn dak te gaan plaatsen en ziggo in het teleurstellende rijtje aanbieders te zetten waarin alle samengevoegde componenten die ziggo vormen ook al stonden.

In afwachting van uw repliek verblijvend;


Roel Timmermans.

Santpoort
13 juni 2008, 16:07
Ik zit ook maar te wachten op het installatiepakket.
Wel is er keurig een brief gestuurd met activatiecodes maar zonder modem heb ik daar weinig aan.
Het is dan ook te hopen dat de achterstand in verzending snel wordt opgelost en mocht dit niet lukken dat de kanten die zitten te wachten een schrijven krijgen dat een en ander helaas wat langer duurt.
Een compensatie in de vorm van een tijdelijke korting op de abonnementsgelden zou verder ook een sympathieke geste zijn.
Het vertrouwen in Ziggo kan op die manier weer groeien. Nu heb ik iets van: waar ben ik aan begonnen...

roel.loes
14 juni 2008, 11:22
Das exact het idee dat wij ook hadden; "waar zijn we aan begonnen"..

En we wachten nog maar even af.

c0sm0s
14 juni 2008, 19:42
Als je zoekt op de ziggo site kan je het volgende vinden;

Onlangs bestelde ik een digitale ontvanger en/ of een modem en/ of een draadloze router en deze is nog niet bezorgd, terwijl mij kenbaar was gemaakt dat dit binnen 14 dagen plaats zou vinden.

Er is een vertraging ontstaan in de verzending van deze hardware producten. Wij verzoeken je nog uiterlijk 14 dagen geduld te hebben. Wij doen ons uiterste best jouw pakket(ten) zou spoedig mogelijk over te dragen aan TNT Post die de producten bij jou zal aanbieden

Dit komt er dus op neer dat door de grote drukte.. en wat problemen bij ziggo.. het nu maximaal 28 dagen is voordat je je pakket binnen zou moeten hebben.

CeeS
14 juni 2008, 20:06
Als je zoekt op de ziggo site kan je het volgende vinden;
Er staan meer interessante weetjes, waarvoor je niet meer de helpdesk hoeft te bellen, zie http://www.ziggo.nl/klantenservice/meest-gestelde-vragen

Onder andere staat daarbij ook:


Onlangs bestelde ik (telefonisch of via de Ziggo website) één of meerdere Ziggo producten. Ik heb echter nog geen bevestiging ontvangen. Klopt dat?

Na een bestelling ontvang je te allen tijden een schriftelijke bevestiging per post. Hierin wordt kenbaar aangegeven wat je hebt besteld, wat de maandelijks en/ of eenmalige kosten zijn en wanneer wij verwachten de diensten te kunnen leveren. Heb je de bestelling langer dan 7 werkdagen geleden gemaakt, dan adviseren wij je telefonisch contact op te nemen met de Ziggo Klantenservice: 0900-1884 (lokaal tarief).


Ofwel als je langer dan 7 dagen geleden iets besteld hebt en nog geen schriftelijke bevestiging hiervan gekregen, dan is er vermoedelijk iets mis gegaan en moet je bellen. Is die bevestiging er wel dan gewoon geduld hebben.

roel.loes
15 juni 2008, 11:56
Das dan jammer want zelfs die biref hebben we nog niet gehad!!!!

tiswat
15 juni 2008, 12:45
Als reactie op jouw verhaal even mijn ervaring


Ik was een tevreden gebruiker van het allersnelste pakket van multikabel. Echter ik geloof dat multikabel niet zo tevreden met mij was!!!! DUSSSS oplossing!! Gewoon 1 zijdig het abo van 80 euro, zonder enige vorm van bericht of wat dan ook opzeggen!!! weg internet!!! Tja makkelijk toch!! Bellen van hoe en waarom was niet mogelijk wat ons ZIGGO is met geen mogelijkheid te bereiken. Droom er nog van : toets uw postcode een x of 80 dan verbreken wij de verbinding. Het past wel in de nieuwe strategie, toch!!! Oke drie dagen later en 45 telefoontjes later, eindelijk ja hoor een leuke nog enthousiaste dame!! Goede avond, waar kan ik u mee van dienst zijn!!! euhhhhh tjaaaaaa eeeee hmmmmm......................... ik neem alleen de telefoon maar op, ik kan u niet helpen belt u morgen maar eens terug!!!! Wattttttttttttttttttttt!!! @#$$#@#$$$#@#............. weer 3 dagen later. Ik zou niet gereageerd hebben op een brief waarin staat dat ik mijn modem moest aanmelden (dit was idd nog niet gebeurd ivm verhuizing, klopt helemaal) wat niet klopt is die brief!!!! En dat is de reden dat wij de abo hebben afgesloten, goed he!!! Dat scheelt ons weer 1000 euro pj aan inkomsten, je zal er maar mee opgezadelt zitten toch!!! Maaaaaaaaar we kunnen u wel een pakket aanbieden wat a. langzamer is 22mbit naar 16mbit, b. een telefoon aansluiting heeft (up wilt toch met 3000kb uploaden!!!) en u krijgt gelijk wat tv zenders meer!! superrr toch! !!!!!@####!!! Ze zijn echt gek geworden daar!!! Heb daarvoor vriendelijk bedankt. Echter de mannen zijn bekent met het feit dat in mijn woonplaats er maar weinig aanbieders zijn die een 16mbit aansluiting aanbieden. Dus ik met schaam rood op de kaken me toch maar weer aangemeld bij zig no go, via inetrnet van de buren. 14 dagen later maar weer eens gebeld. U raad het al : tja meneer dat is bij ons niet door gekomen, kan gebeuren he fouten worden overal gemaakt. Tuurlijk johhh. Maaaaaaaar we kunnen het ook telefonisch regelen, schikt het u nu!!!! Dus nogmaals de hele riedel weer doorgelopen. En ook nu weeeeer niks. Ik baaaal hier van. Dussss mensen ik wil mijn multikabel trug enne laat ziggo zijn bedrijfje maar opgaan starten tussen een aantal iglo's op de noordpool ofzo, kunnen ze daar gaan oefenen. blegggg.

woy
16 juni 2008, 14:15
Ziggo is inderdaad lekker bezig, Ik had 16 Mei een alles in een pakket besteld op de site ( Had alleen internet en tv ). Daar heb ik een bevestigings mailtje van ontvangen.

Nadat ik er 2 weken later nog niks van gehoord had heb ik maar weer eens gebeld, en het bleek dat het niet in het systeem stond. Dus toen heb ik het mondeling nogmaals doorgegeven. Er werd toen vermeld dat ik binnen 2 dagen een bevestigingsbrief zou krijgen en mijn pakket binnen 2 weken zou ontvangen.

Ik ben nu nog steeds op de bevestigingsbrief aan het wachten. Ik heb afgelopen vrijdag wel mijn installatie pakket gehad, maar dat modem werkt nog niet. Als ik daarmee probeer te internetten dan krijg ik de melding dat het modem nog niet geactiveerd is. Als ik dan op de knop "volgende" druk krijg ik de melding dat ik de ziggo helpdesk moet bellen. Als je dat vervolgens doet moet je het keuze menu door en nadat je voor de 2e keer je postcode hebt ingevoerd word de verbinding dood leuk verbroken, of er word gevraagd om later terug te bellen omdat het te druk is.

Uiteindelijk heb ik vandaag in het keuze menu maar gekozen om een nieuw abbo af te sluiten en dan krijg je ploteseling wel iemand aan de lijn, en die kon me wel doorverbinden met iemand van de helpdesk. De persoon aan de lijn kon mijn modem ook via de telefoon activeren, helaas ben ik op het moment op mijn werk dus kon de gegevens niet opzoeken.

Vanavond nog maar een keer proberen te bellen. Ik ben benieuwd vanaf wanneer ze het nieuwe abbo geld af gaan schrijven. Als ze dat ook maar 1 dag doen voordat het allemaal werkt laat ik het ieder geval weer terug boeken.

Ik was op zich een tevreden klant van Casema, en gelukkig werkt mijn huidige internet ook nog goed, maar de helpdesk is een grote aanfluiting en ik zal ook niet zo snel iemand meer aanraden om op Ziggo over te stappen.

roel.loes
18 juni 2008, 22:24
En wonder boven wonder kwam vandaag zowel het pakket als de welkomstbrief!!

Tot nog toe werkt het prima.. Hopen dat het blijft...

Roel

Manolito
19 juni 2008, 11:23
Hieronder vermeld ik mijn klacht zoals ik die verzonden heb naar Ziggo. Alle info staat er in om een goed beeld te vormen van het door mij beleefde probleem en teleurstelling. Benieuwd of meer mensen deze ervaringen hebben.
----------------------------------------
<knip>


Dit vind ik niet alleen jammer, het irriteert mij ook nog eens mateloos. Afspraken worden in mijn werk gemaakt om nagekomen te worden. Als het dan niet lukt om een gemaakte afspraak na te komen wordt dat medegedeeld aan alle betrokken partijen. Ik hoop, maar draag geen enkele verwachting, dat u een passende oplossing zult vinden voor het feit dat u uw afspraken al tweemaal niet bent nagekomen en daarbij geen enkele vorm van fatsoen of wederzijds respect heeft laten zien aan mij, de andere partij van de afspraak. Ik hoop dat ziggo in werkelijkheid een beetje meer gaat lijken op die vriendelijke oude man uit de door u gemaakte reclame. Mocht dit zulk een tegenvaller blijven zie ik mijzelf genoodzaakt om alsnog een schotel op mijn dak te gaan plaatsen en ziggo in het teleurstellende rijtje aanbieders te zetten waarin alle samengevoegde componenten die ziggo vormen ook al stonden.

In afwachting van uw repliek verblijvend;


Roel Timmermans.
Dit stukje over 'afspraken' is mooi geschreven, hier 16 mei telefonisch besteld en nog geen bevestiging of een teken van een brief dat het wat later word. (toch maar eens bellen)

Edit: 14:30 uur ,
Daarnet even gebeld met Ziggo, vriendelijk te woord gestaan, geen wachtijd, als na een week de decoder er nog niet is evt. met brief, of ik dan even terug wil bellen.
Ik sta in het systeem dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken.

roel.loes
19 juni 2008, 14:20
Ja gisteren was het zover dat de doos eindelijk thuis op me stond te wachten na een dag werken. Nog voor het eten alles aangesloten en zowaar na het eten kon ik internetten, bellen en digitaal tv kijken.

Toen ik vanochtend uit bad kwam, kon ik alleen nog maar tv kijken. En u raadt het al. Ook de monteur laat op zich wachten. Maandag op zijn vroegst. Maarja ik werk dus dat wordt woensdag. Hopen dat het dan na 6 weken eindelijk allemaal werkt.

Roel

Casj
19 juni 2008, 21:54
Sinds 16 Mei heb ik geen enkel digitaal signaal meer kunnen ontvangen, de digitale ontvanger was vastgelopen, na vele telefoontjes, monteursbezoek en weer vele telefoonjes, eindelijk een zg Rma code kunnen bemachtigen zodat ik het ding kon terugsturen. 5 juni dat vermalijde ding in een doos opgestuurd, en inmiddels is het 19 juni, geen spoor te bekennen van een andere decoder, sterker nog, na weer een aantal telefoontjes en een uur verder, kunnen ze alleen maar zien code 01 en het moet naar code 15 toe. Niemand kan vertellen hoe of wat, ze weten geen nummer (?) van de technische dienst in Waddinxveen, zeggen niet naar buiten te bellen, wat op zich al heel vreemd is:roll:. Dus mevrouw, gewoon maar afwachten, en hopen dat je een enig moment digitale tv krijgt. Ik ga in ieder geval een klacht indienen en weiger zeker een maand digitale tv te betalen, want dit gaat nergens over:evil:.

Santpoort
20 juni 2008, 15:13
Eindelijk heb ik bericht van TNT dat mijn pakket is aangeboden en klaar ligt bij het postkantoor.:)
Het valt uiteindelijk toch mee. Maar men kent het wel: als je iets bestelt, wil je het eigenlijk meteen hebben.:wink:
Ik zal na ophalen en installeren, posten of alles goed werkt.

tiswat
20 juni 2008, 21:25
Hai story continues. Heb begint ondertussen een lachwekkende vertoning te worden. Heb nog geen ontvangst bevestiging, geen datum, geen apparaat.Let op wat ik wel heb!! Ik moet opletten dat ik tegenwoordig moet inloggen met mijn ...................... email adres. Email adres en oude inlog naam meegestuurd. Jaaa echt waar. Een hele echte serieuze brief met ZIGGO er boven, kreeg ut er een beetje warm van, ga hem ook zeker inlijsten. Echterrrrrrrrrrrrrrr ik heb helemaal geen ZIGGO ABONEMENT. DUS ZEKER GEEN EMAIL ADRES, TOCH!!!. Althans dat zegt ziggo, dat ik die niet heb!! Tja maar we sturen die brief alleen om u er aan te herinneren dat u moet inloggen met uw email adress!!! HEBBEN JULLIE GEZOPEN OFZO, joeeeeehoeeeeeee heeee. Ik hoop op het beste voor jullie maaar ik geef op veel plezier met ONZE ZIGGO.

marcedwin
22 juni 2008, 11:53
Ik heb vorige week decoder ontvangen. Heb me laten omzetten van alles los naar alles-in-1. Kom van Casema.

Krijg ik gisteren brief binnen met nieuwe contract gegevens waar de honden geen brood van lusten. Moet ik opeens 39,95 betalen voor startpakket enzo terwijl er toch DUIDELIJK op de site staat dat dat gratis is (alles-in-1 49,95).
Kan ik daarvoor weer achter mijn geld aan.

Tevens is mijn nieuwe snelheid zo'n 6200/1300 ipv 8000/1500. Ook grrr.

Ik ben na alle gedoe erg boos en geirriteerd. Als ik vandaag nog een goed alternatief had was ik weg.

Nog meer mensen die ook aangeslagen voor kosten die niet terecht zijn??Gratis digitale ontvanger en smartcard

Bij Alles-in-1 Plus kijk je zonder extra kosten Televisie Z1 in digitale kwaliteit. Je krijgt de standaard digitale ontvanger en het startpakket Digitale Televisie namelijk gratis. Kies je niet voor de standaard digitale ontvanger, maar voor de digitale televisie harddisk recorder of de HD ontvanger, dan krijg je € 99 korting. Bovendien ontvang je nu het Digitaal Totaal pakket twee maanden gratis.

Bordewolf
22 juni 2008, 12:07
Tja ik roep het nog maar eens: Laat Ziggo even een abo-stop inlassen, waardoor er geen nieuwe aanmeldingen kunnen plaatsvinden. Dat geeft even de lucht die men nodig heeft om de lopende aanmeldingen netjes en op juiste manier te verwerken. Als ik alle verhalen lezen ben ik blij dat ik (voorlopig) uberhaupt niet KAN overstappen op alles in 1 !!!!

Al zou ik het kunnen dan zou ik op zeker nog een maand wachten met aanmelden zodat alle kou uit de lucht is

tiswat
22 juni 2008, 12:38
Nee nog niet!!! Maar het ligt in de lijn der verwachting. Ohww nieuws!! Ze gaan mij na 1 1.2 maand, "plechtig beloofd", een welkoms brief sturen:confused:. Dus als het allemaal goed en gesmeerd loopt :lol: heb ik over 1 1.2 internet!!!!!!:mrgreen:

messed-up
22 juni 2008, 13:43
Ik heb het hele verhaal al in een ander forum geplaatst, telefonisch werd mij vandaag bevestigd dat het alles in één Ziggo pakket " naar verwachting in Augustus " zal gaan werken. Een levertijd van 3 maanden i.p.v de toegezegde 2 weken. :evil:
Het pakket, waar ik dus voorlopig niets aan heb, komt "als het goed is " wel binnenkort. Ik zal zeker niet de enige zijn, het verhaal geldt voor een groot deel van de @Home klanten.
Mij is geadviseerd om het aan de deur te weigeren als ik het niet eens ben met de gang van zaken en de levertijd. Dat ben ik dus zeker niet.
Als mij in Mei was verteld dat het pakket pas in Augustus zou gaan werken had ik het niet besteld maar had ik een adsl aansluiting genomen.

Al met al een zeer chaotische overgang naar Ziggo, excuses worden steeds weer aangeboden, de chaos wordt alleen maar groter.

Santpoort
23 juni 2008, 10:23
Helaas, de boel werkt niet. Het pakket was verder netjes in orde compleet met nieuwe wandcontactdoos. Ook de gratis digitale tv ontvanger was al bijgeleverd.
Eerst de wcd vervangen, opsteekverdeler geplaatst en het modem aangesloten.
Vervolgens modem aanzetten en toen ging het mis. Modem blijft knipperen op upstreamlampje. Tv en radio geven via de verdeler na het omzetten van het schakelaartje op de verdeler perfect beeld en geluid.
Met de laptop het modem benaderd voor diagnose. Binnenkomend signaal is -5dBmV, niet echt sterk dus en upstream blijft het modem de frequenties afgaan om verbinding te krijgen hetgeen dus niet lukt.
De wcd zit rechtstreeks op de groene buitenkabel, er zit dus niet nog een verdeler voor de wcd.
Er is dus blijkbaar iets mis met de aansluiting buiten, teveel demping bijvoorbeeld. Dat wordt dus een monteur.

Manolito
23 juni 2008, 10:49
Helaas, de boel werkt niet. Het pakket was verder netjes in orde compleet met nieuwe wandcontactdoos. Ook de gratis digitale tv ontvanger was al bijgeleverd.
Eerst de wcd vervangen, opsteekverdeler geplaatst en het modem aangesloten.
Vervolgens modem aanzetten en toen ging het mis. Modem blijft knipperen op upstreamlampje. Tv en radio geven via de verdeler na het omzetten van het schakelaartje op de verdeler perfect beeld en geluid.
Met de laptop het modem benaderd voor diagnose. Binnenkomend signaal is -5dBmV, niet echt sterk dus en upstream blijft het modem de frequenties afgaan om verbinding te krijgen hetgeen dus niet lukt.
De wcd zit rechtstreeks op de groene buitenkabel, er zit dus niet nog een verdeler voor de wcd.
Er is dus blijkbaar iets mis met de aansluiting buiten, teveel demping bijvoorbeeld. Dat wordt dus een monteur.

Houd de codes van het macadres e.d. van je modem bij de hand en bel even naar de helpdesk, en vraag hun je modem even te activeren.
Tenminste zo werkte dit bij @home.

messed-up
23 juni 2008, 11:16
Helaas, de boel werkt niet. Het pakket was verder netjes in orde compleet met nieuwe wandcontactdoos. Ook de gratis digitale tv ontvanger was al bijgeleverd.
Eerst de wcd vervangen, opsteekverdeler geplaatst en het modem aangesloten.
Vervolgens modem aanzetten en toen ging het mis. Modem blijft knipperen op upstreamlampje. Tv en radio geven via de verdeler na het omzetten van het schakelaartje op de verdeler perfect beeld en geluid.
Met de laptop het modem benaderd voor diagnose. Binnenkomend signaal is -5dBmV, niet echt sterk dus en upstream blijft het modem de frequenties afgaan om verbinding te krijgen hetgeen dus niet lukt.
De wcd zit rechtstreeks op de groene buitenkabel, er zit dus niet nog een verdeler voor de wcd.
Er is dus blijkbaar iets mis met de aansluiting buiten, teveel demping bijvoorbeeld. Dat wordt dus een monteur.

Zit er een brief bij met de activeringsdatum van het pakket ?
Volgens een mail en de Ziggo/@Home helpdesk zal het nog 2 maanden duren voordat mijn @Home wordt omgezet naar Ziggo. Tot die tijd geen telefoon en geen aangepaste snelheid. Oftewel, ik heb niets aan het pakket.

messed-up
23 juni 2008, 11:19
Zit er een brief bij met de activeringsdatum van het pakket ?
Volgens een mail en de Ziggo/@Home helpdesk zal het nog 2 maanden duren voordat mijn @Home wordt omgezet naar Ziggo. Tot die tijd geen telefoon en geen aangepaste snelheid. Oftewel, ik heb niets aan het pakket.

Ik zie nu dat je Multikabel hebt, daar zou het anders kunnen zijn.
Mocht er iemand zijn in de regio Groningen die een Alles in één pakket heeft gekregen ben ik heel benieuwd wanneer de ingangsdatum van het pakket is.

crazylegs
23 juni 2008, 11:37
Ik heb het hele verhaal al in een ander forum geplaatst, telefonisch werd mij vandaag bevestigd dat het alles in één Ziggo pakket " naar verwachting in Augustus " zal gaan werken. Een levertijd van 3 maanden i.p.v de toegezegde 2 weken. :evil:
Het pakket, waar ik dus voorlopig niets aan heb, komt "als het goed is " wel binnenkort. Ik zal zeker niet de enige zijn, het verhaal geldt voor een groot deel van de @Home klanten.
Mij is geadviseerd om het aan de deur te weigeren als ik het niet eens ben met de gang van zaken en de levertijd. Dat ben ik dus zeker niet.
Als mij in Mei was verteld dat het pakket pas in Augustus zou gaan werken had ik het niet besteld maar had ik een adsl aansluiting genomen.

Al met al een zeer chaotische overgang naar Ziggo, excuses worden steeds weer aangeboden, de chaos wordt alleen maar groter.


WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!! Augustus pas?? Hier ook oud-@home.. (assen) gelukkig werkt alles hier nog wel maar augustus is @#$) niet te geloven... Ik hoop dat iemand van de sicko helpdesk dit leest en oppakt want dit is gewoon bij de konijnen af...
Ik heb vanmorgen ook nog maar is gebeld met de HD, 16 mei overstap aangevraagd maar ook nog geen enkele reactie gehad.

Mod : @#$) zo klinkt het ook boos genoeg.

Santpoort
23 juni 2008, 12:24
Ik heb gebeld met de helpdesk, gelukkig tegen lokaal tarief momenteel, en het probleem was dat er buiten iets geschakeld moest worden. Blijkbaar zijn de multitaps op afstand bestuurbaar hier in Santpoort en moest de retourband ingeschakeld worden, deze staat standaard uit om storingen door instraling te voorkomen.
Nu dit gebeurd is, branden alle lampjes keurig op het modem.
Er hoeft dus geen monteur te komen.
Slordig natuurlijk dat het inschakelen van de retourband niet al gebeurd was maar men heeft excuses aangeboden en het was binnen 5 minuten geregeld.
Het activeren doe ik vanavond en zal nog melden of alles dan goed werkt. Het begin is er tenminste.

messed-up
23 juni 2008, 15:23
Ik ben net naar aanleiding van een mail gebeld door een Ziggo medewerker die de situatie duidelijk en eerlijk heeft uitgelegd.
Door alle problemen worden Alles in één Ziggo pakketten die besteld zijn door "oude" @Home klanten pas in September geactiveerd. Pakketten worden wel binnenkort verstuurd, de snelheden worden echter pas in september aangepast, tevens zal telefonie als je dat nog niet hebt van @home niet voor September gaan werken. Het is niet mogelijk om de snelheden van "oude" @Home klanten eerder aan te passen aangezien het netwerk dat niet aan kan.
Er is mij de mogelijkheid geboden per direct op te zeggen, maar aangezien ik thuis dan zonder internet zit maak ik daar op dit moment geen gebruik van.
Ook als je het pakket wel accepteert (maar dus je oude snelheid houdt) blijft de opzegtermijn 1 maand.

Het was wel zo prettig geweest als ik dit 6 weken geleden te horen had gekregen maar er is nu in ieder geval eindelijk duidelijkheid.

c0sm0s
23 juni 2008, 19:51
Het is niet mogelijk om de snelheden van "oude" @Home klanten eerder aan te passen aangezien het netwerk dat niet aan kan.


Het netwerk kan makkelijk nieuwe snelheden aan..

Eurodocsis 1.0 Down 55Mbit Up 10Mbit
Eurodocsis 2.0 Down 55Mbit Up 30Mbit

Op sommige plaatsen was het @home netwerk nog niet geschikt voor Eurodocsis 2.0 (3.0) .. maar zelfs dan zouden de snelheden gewoon haalbaar moeten zijn.

Het netwerk kan het wel aan... maar het is gewoon een grote chaos en als ze nu ook de @home's nog omzetten wordt het nog een grotere chaos

CeeS
23 juni 2008, 21:53
Het netwerk kan makkelijk nieuwe snelheden aan..

Eurodocsis 1.0 Down 55Mbit Up 10Mbit
Eurodocsis 2.0 Down 55Mbit Up 30Mbit

Op sommige plaatsen was het @home netwerk nog niet geschikt voor Eurodocsis 2.0 (3.0) .. maar zelfs dan zouden de snelheden gewoon haalbaar moeten zijn.

Het netwerk kan het wel aan... maar het is gewoon een grote chaos en als ze nu ook de @home's nog omzetten wordt het nog een grotere chaos
Het eurodocsis netwerk kan ook maar een maximum aantal klanten per wijk bedienen. Als een wijk 'vol' zit moet er dus uitbreiding komen (meer kanalen). Het zou dus kunnen dat men bang is dat bepaalde gebieden overvol komen waardoor niemand zijn snelheid meer zal halen. Als er heel veel aanmeldingen komen in een gebied en de hardware daar nog niet klaar voor is zullen ze niet meer uitleveren denk ik. En da's verstandiger dan straks iedereen zonder verbinding te laten zitten.

crazylegs
24 juni 2008, 13:06
Ik ben net naar aanleiding van een mail gebeld door een Ziggo medewerker die de situatie duidelijk en eerlijk heeft uitgelegd.
Door alle problemen worden Alles in één Ziggo pakketten die besteld zijn door "oude" @Home klanten pas in September geactiveerd. Pakketten worden wel binnenkort verstuurd, de snelheden worden echter pas in september aangepast, tevens zal telefonie als je dat nog niet hebt van @home niet voor September gaan werken. Het is niet mogelijk om de snelheden van "oude" @Home klanten eerder aan te passen aangezien het netwerk dat niet aan kan.
Er is mij de mogelijkheid geboden per direct op te zeggen, maar aangezien ik thuis dan zonder internet zit maak ik daar op dit moment geen gebruik van.
Ook als je het pakket wel accepteert (maar dus je oude snelheid houdt) blijft de opzegtermijn 1 maand.

Het was wel zo prettig geweest als ik dit 6 weken geleden te horen had gekregen maar er is nu in ieder geval eindelijk duidelijkheid.

dit kunnen ze gewoon NIET menen!!!!!!!!!!!!!!

messed-up
24 juni 2008, 15:14
Weer een ander verhaal.
Ik heb het "Ziggo" pakket gekregen en een brief met nieuw contract van @Home.
Heb het pakket toch maar aangenomen gezien de toezegging dat ik alsnog per direct op kan zeggen.

"U kunt met ingang van 13 juni 17.00 uur gebruik maken van telefonie".
Dat verklaart ook waarom mijn modem opeens uit het systeem was verdwenen, ik was al overgezet naar het nieuwe pakket terwijl ik dat nog niet eens had.

Verder blijkt dat ik nu dus een nieuw "oud" @Home contract heb (wordt steeds duidelijker) met de snelheden van @Home en niet van het Ziggo alles in één pakket. Bovendien heb ik volgens de brief nu een nieuw contract van een jaar !!!
Half Mei heb ik met @Home/Ziggo gebeld om mijn contract op te zeggen aangezien ik sneller internet wilde. Toen werd mij op het Alles in één pakket gewezen.
Ik ben helemaal niet geïnteresseerd in telefonie van Ziggo/@Home, maar dat zat er nu eenmaal bij.
Ik heb nu dus het pakket (telefonie zou moeten werken, nog niet geprobeerd) maar de eerste maanden nog de oude snelheid. Internet werkte wel direct overigens.
Ook een beetje merkwaardig, het pakket kwam niet met TNT en ik hoefde nergens voor te tekenen. Oftewel, geen enkel bewijs dat ik het pakket heb gekregen.
Ik laat de rest nog maar even in de doos tot er misschien ooit eens echt duidelijkheid komt.

update:
Volgens een medewerkster van de helpdesk regio Groningen wordt de snelheid begin Juli aangepast en zijn per ongeluk oude @Home voorwaarden meegestuurd.
"2 weken", "13 juni", "1 juli", "begin juli", "loop van augustus" en "in september" en diverse keren "zo snel mogelijk" zijn ondertussen de data die ik heb door gekregen als zijnde de ingangsdatum van Het pakket.
Bedankt voor de duidelijkheid Ziggo.
Ik geef het voorlopig op en wacht maar af .....

Santpoort
24 juni 2008, 19:00
Alles werkt nu goed. Telefonie nog niet maar dat duurt even heb ik begrepen.
Router installeren lukte niet, ondanks resetten modem.
uiteindelijk maar het mac-adres van de computer gecloned in de router.
Toen werkte het uitstekend.

messed-up
24 juni 2008, 19:13
Het eurodocsis netwerk kan ook maar een maximum aantal klanten per wijk bedienen. Als een wijk 'vol' zit moet er dus uitbreiding komen (meer kanalen). Het zou dus kunnen dat men bang is dat bepaalde gebieden overvol komen waardoor niemand zijn snelheid meer zal halen. Als er heel veel aanmeldingen komen in een gebied en de hardware daar nog niet klaar voor is zullen ze niet meer uitleveren denk ik. En da's verstandiger dan straks iedereen zonder verbinding te laten zitten.

Helemaal mee eens.
Alleen, ik kan volgens de helpdesk wel een sneller @Home pakket nemen :?

Ed
24 juni 2008, 20:10
Vandaag verstuurt naar de klantenservice.
Wat ze er mee doen is een tweede, maar goed.
Ziggo minded is inmiddels wel erg overdreven...


Naar aanleiding van het zoveelste teleurstellende telefoontje vandaag met de klantenservice, dien ik nu toch een klacht in.

Wij zijn nu al 5 weken bezig om het ‘Alles in 1 Extra’ pakket te krijgen, ter vervanging van ons analoge televisie abonnement en internet Z3i.
Direct na de introductie van Ziggo (16 mei 2008) hebben wij de eerste bestelling geplaatst voor dit pakket. Er werd ons op een vriendelijke wijze verteld dat we ongeveer 10 werkdagen moesten wachten. Ondanks vele klachten omtrent Ziggo (bijvoorbeeld in de media), vond ik dit toch acceptabel. Na 10 werkdagen nog geen pakket, nog geen bevestigingsmail, nog geen brief, nog helemaal niets. ‘Kan gebeuren door alle drukte’, bedenk ik me nog. Nog even afwachten dus.

3 juni 2008, we hebben lang genoeg gewacht!
Ik ga bellen met de klantenservice. Zowaar binnen 30 minuten een medewerker van de klantenservice aan de lijn. Deze vertelt mij doodleuk dat er helemaal geen bestelling is gedaan door ons. Opnieuw een bestelling plaatsen, ach, het zullen de aanloopproblemen wel zijn. Nog geen man overboord! We hebben geduld, alleen wilden we wel graag Digitale TV hebben voor het EK 2008. Oplossing: ‘We gaan een ‘starterspakket DTV’ aanschaffen.’ Helemaal geen probleem en als ons eigen pakket binnenkomt, gaat de gekochte decoder mooi naar boven. De smartcard van de gekochte decoder is inmiddels geregistreerd en we genieten met volle teugen, alleen nog steeds geen ‘Alles in 1 Extra’.

Ongeveer een week na de tweede bestelling toch maar eens voor de zekerheid weer gebeld. Ik krijg vrij snel contact met een medewerker van de klantenservice en deze meldt mij dat er nog helemaal niets gedaan is. Alleen de registratie van de smartcard is met succes afgerond. Het probleem zit ‘m namelijk in het feit dat wij 2 klantnummers bezitten. 1 voor internet (momenteel Z3i verbinding, internet sinds augustus 2000) en 1 voor televisie. Mocht men nu direct de klantnummers samen gaan voegen, dan zou òf de bestelling van ‘Alles in 1 Extra’ automatisch geannuleerd kunnen worden òf de registratie van de smartcard (reeds in ons bezit) vervalt, waardoor we geen beeld meer hebben.

Oké, als het enkelt iets administratiefs is, dan wachten we nog even.
Niets is echter minder waar. Ik heb afgelopen week gebeld en vandaag (24 juni 2008) weer.
De dame aan de lijn kon mij vandaag alleen mededelen dat zij er niets aan kon doen en dat we moesten wachten op de administratieve samenvoeging van onze 2 klantnummers.

Nu vraag ik jullie… wij betalen aardig wat in de maand. Als wij 2 weken te laat zijn met betalen gaat ook het internet of het televisiesignaal eraf. Daarnaast scheelt het gewoon in de kosten. Internet en TV (zoals we nu hebben) komt op €85,- afgerond. Als we ‘Alles in 1 Extra’ hebben inclusief Digitaal Totaal pakket komen we op €75,-. Opzich niet erg, maar hoelang gaat dit geintje duren? 3 maanden vertraging is toch €30,- extra. We zijn de hele tijd al aardig geduldig, maar dit gaat te ver.

Vertelt u mij maar eens wat we hier mee gaan doen, want dit loopt de spuigaten uit.
Een bevestigingsmail òf een mail met enige uitleg had al voldoende geweest, maar nu lijkt het net alsof Ziggo niet luistert…

roel.loes
26 juni 2008, 13:52
Hier werkt inmiddels alles naar behoren!

Roel en Loes.

PS de Monteur had een opstekertje over het aantal klachten. Alle klachten die Ziggo krijgt moet je delen door drie. Ziggo heeft nu namelijk ook in een keer drie keer zoveeel klanten (@home, Casema en multikabel).

messed-up
26 juni 2008, 14:05
Hier werkt inmiddels alles naar behoren!

Roel en Loes.

PS de Monteur had een opstekertje over het aantal klachten. Alle klachten die Ziggo krijgt moet je delen door drie. Ziggo heeft nu namelijk ook in een keer drie keer zoveeel klanten (@home, Casema en multikabel).

Hoezo opstekertje ? Veel van de klachten worden veroorzaakt door een zeer slecht voorbereide fusie en alle daardoor veroorzaakte onduidelijkheid, de redenering gaat dus niet op.
"Oude" @Home klanten krijgen in plaats van van een Ziggo alles in één pakket een Bundel Internet van @Home. De snelheden daarvan worden zeker niet voor September aangepast.
Aangezien de enige reden om het Ziggo Alles in één pakket te bestellen de dubbele internet snelheid was, heb ik er de eerste maanden dus niets aan, om nog maar te zwijgen over de ergernis en irritatie over elke keer andere toezeggingen.
Ik heb nu definitief te horen gekregen dat op zijn vroegst in September mijn "Ziggo" pakket een Ziggo pakket wordt met bijbehorende snelheden.
Tot die tijd is het een Bundel internet regelmatig van @Home, maar dat had ik niet besteld.
Ook nog een prettige dag :lol:

roel.loes
3 juli 2008, 17:47
Het pakket werkt weliswaar. Maar.......


Ik betaal al vanaf 20 mei 2008 en kreeg mijn pakket,(is terug te lezen in dit forum) pas op 18 juni..........

Beetje gek toch:(

Gisteren dus maar het kordate besluit genomen om op te zeggen bij Ziggo.

Ik fijn naar de Ziggo site gesurft en daar opzegformulier ingetikt in het zoekbalkje. Vervolgens krijg ik een melding dat mijn @Home gegevens nog niet zijn omgezet naar Ziggo. Ik heb echter nooit iets te schaften gehad met @Home. Maar rechtstreeks aangemeld bij Ziggo. Bij Ziggo meld ik aan voor een contract dat per maand opzegbaar is. Bij @Home waarnaar ik doorverwezen werd staat ineens dat ik een minimum contractduur heb van 1 jaar.

DACHT HET NIET!!!!

Heb ik vandaag lichtelijk geirriteerd (klonk blijkbaar door in mijn stem want Ziggo's reactie was hetzelfde) gebeld naar de helpdesk en mijn verhaal uitgelegd. Bleek dat mijn telefonie abonnement al vanaf 6 APRIL liep. En nogmaals ik kreeg pas op 18 juni het pakket.

Er vanuit gaande dat de pakket datum telt ben ik op tijd om in mijn proefperiode op te zeggen. En heb dat gisteren dus gedaan.
Mocht Ziggo daar anders over denken ben ik bereid ze een stukje commercieel strafrecht uit te gaan leggen op een door hen te kiezen rechtbank.

Nu kijken wat Ziggo weer gaat verzinnen om dat onderuit te halen.

Keep you posted

PS Messed-up je mag mijn hele pakket kosteloos komen ophalen.

Groente Roel

Saywhat
3 juli 2008, 20:15
Ziggo heeft nu namelijk ook in een keer drie keer zoveeel klanten


Dit gaat natuurlijk ook niet op, Multikabel was lang niet zo groot als Casema en of @Home...

WilkoK
5 juli 2008, 18:22
Ik heb via internet het installatiepakket interactieve TV besteld op 7 juni 2008. Inmiddels ook een brief met wijzigingsoverzicht van Ziggo ontvangen. Hierop staat ook de kosten vermeld van de digitale ontvanger interactieve TV.

De ingangsdatum is 19 juni 2008!! maar heb nog geen ontvanger in huis.

Neem aan dat alles vanzelf goed komt. Bovendien wil ik liever niet bellen met deze wachttijden en mijn prepaid telefoon.
Geduld is een schone zaak zeggen ze :wink:

Ed
6 juli 2008, 10:02
Neem aan dat alles vanzelf goed komt. Bovendien wil ik liever niet bellen met deze wachttijden en mijn prepaid telefoon.
Geduld is een schone zaak zeggen ze :wink:Tsja, 30 minuten wachten tegen lokaal tarief... in het ergste geval. Ik snap dat niet, tuurlijk het kost geld, maar... Ik zal het wel nooit snappen.

Ed
6 juli 2008, 10:08
Vandaag verstuurt naar de klantenservice.
Wat ze er mee doen is een tweede, maar goed.
Ziggo minded is inmiddels wel erg overdreven...

WOW!!!

Mijn producten

Internet Abonnement

Betaling Automatische Incasso van rekeningnummer *********
Startdatum 22-08-2000
Productnaam Internet Z3i
Startdatum 22-08-2000

Radio & Televisie

Betaling Automatische Incasso van rekeningnummer *********
Startdatum 04-07-2008
Productnaam Televisie Z1
Startdatum 04-07-2008

We zijn op de goede weg :D (eindelijk de klantnummers gekoppeld alleen weer even bellen (Z1 moet Z2 zijn) voordat we straks 'E19 - Preview verlopen' krijgen ;))

Ed
7 juli 2008, 19:59
We zijn op de goede weg :D (eindelijk de klantnummers gekoppeld alleen weer even bellen (Z1 moet Z2 zijn) voordat we straks 'E19 - Preview verlopen' krijgen ;))
We zijn echt op de goede weg! :D

Vandaag wederom door de Klantenservice gebeld, 5e keer sinds afgelopen woensdag. Ik wil ze bij deze toch even de complimenten geven voor datgene wat men tot nu toe geregeld heeft (klantenservice en de kortsluiting hier op het forum). Zoals het nu staat ontvangen wij omstreeks 15 juli het pakket. Aangezien er eindelijk nu defacto ook wijzigingen zichtbaar zijn, heb ik hier nu ook vertrouwen in dat de levering ook daadwerkelijk gebeurd. Die 8 weken wachten is het zeker wel waard ;). Tevens wijziging van Z2 ipv Z1 doorgegeven.

Bedankt!

internetter
10 augustus 2008, 14:01
Hallo,

Overweeg van mijn huidige provider over te stappen naar Ziggo.
Volgens de Ziggo postcodecheck is dit mogelijk hoewel ik woonachtig ben in het @Home verzorgingsgebied.
Zijn er mensen die zeer recentelijk de overstap hebben gemaakt naar Ziggo in het @Home gebied?
Is dat vlekkeloos verlopen, inclusief telefoonummerportering van de vorige provider?
Wordt bij het "Alles in 1 Plus" en "Alles in 1 Extra" abonnement hetzelfde modem geleverd en zo ja, welk merk en type?

Bij voorbaat dank voor de informatie.

internetter.

c0sm0s
10 augustus 2008, 14:13
Hallo,

Overweeg van mijn huidige provider over te stappen naar Ziggo.
Volgens de Ziggo postcodecheck is dit mogelijk hoewel ik woonachtig ben in het @Home verzorgingsgebied.
Zijn er mensen die zeer recentelijk de overstap hebben gemaakt naar Ziggo in het @Home gebied?
Is dat vlekkeloos verlopen, inclusief telefoonummerportering van de vorige provider?
Wordt bij het "Alles in 1 Plus" en "Alles in 1 Extra" abonnement hetzelfde modem geleverd en zo ja, welk merk en type?

Bij voorbaat dank voor de informatie.

internetter.

Het @home gebied is nog niet overgezet naar Ziggo administratief en technisch. Dus nog geem alles in 1 extra op moment.
In september zouden @home mensen worden omgezet naar hun nieuwe pakket.

Dus als ik jou was zou ik nog een maandje even afwachten.. of de omzettingen goed verlopen.


Wat ik van kennissen heb begrepen die 3 weken geleden zijn overgestapt ontvingen ze een doos van ziggo... maar brieven met het @home logo er nog op. Voor de rest werkte alles wel gewoon goed op de afgesproken datum.