View Full Version : Philips settop box DCR 2022


Jansam
9 juni 2008, 12:21
Via een recente actie van Ziggo heb ik zonder keuze voor een Samsung decoder deze Philips decoder in mijn bezit. Op het apparaat staat DCR2022 en bij de scherm info staat DCR2020. Welke decoder heb ik nu?
Ook kan ik nu niets meer de instellingen van mijn scherm doen omdat de afstandsbediening van mijn Samsung scherm LE37M87B Full HD niet werkt. Of moet ik scherm instellingen in de analoge modus aanpassen en dan maar hopen dat bij digitaal kijken de gewijzigde instellingen te zien zijn?
Ook zijn letterbox uitzendingen niet schermvullend te maken. Of de zgn breedbeeld van ca. 80 cm, dus een zwarte rand eromheen op mijn 94cm scherm, kan ik niet schermvulend maken. Doe ik iets verkeerd? Analoog kon ik dat wel.
Kortom mogelijkheden om iets aan het scherm aan te passen zijn er bijna niet. De digitale kwaliteit is stukken beter als analoog.
Mijn vraag is: kan er inderdaad niets aan scherm instellingen gewijzigd worden tijdens het digitaal kijken? Wat als ik een Samsung DCB270R had gehad was dat dan ook zo?Of met de High Definition decoder van Samsung de DCB360RA had ik dan ook niets aan de scherminstellingen kunnen aanpassen?
Misschien kan iemand mij informeren of ik iets over het hoofd zie?
Alvast bedankt voor de informatie

ejkruith
9 juni 2008, 16:15
Bij mijn weten zijn de 2020 en de 2022 gewoon dezelfde decoder op de kleur na. De 2022 wordt echter wel geleverd met de laatste firmware versie, maar die staat voor de 2020 gewoon op het netwerk.

Voor schermvullende weergave moet je op de decoder het juiste formaat van de TV instellen. Als je op de TV dan ook de bijbehorende instellingen maakt gaat de rest vanzelf.

Jansam
9 juni 2008, 19:45
Beste heer Kruith,
Bedankt voor uw antwoord. :) Maar wat bedoeld u met het juiste tv formaat invullen in de decoder? Je kunt toch alleen maar kiezen voor een schermformaat in letterbox of 16 bij 9 en dan full format?
Ik kan toch nergens invullen dat ik een 94cm scherm heb?
Of zie ik dat verkeerd.
Groet Jan

ejkruith
10 juni 2008, 10:14
Ik doelde ook op het instellen van de juiste verhouding. Als die overeenkomt met het TV scherm is de rest aan de TV.

Mr_Parker
10 juni 2008, 12:13
@Jansam.

Als je in de decoder ingevuld hebt dat je een Breedbeeld toestel hebt zou alles verder vanzelf goed moeten gaan.
Op het moment dat je dan een breedbeeld uitzending bekijkt die ook als zodanig is aangemerkt, bijv. op Ned 1, 2 of 3 zal je tv ook naar de bijbehorende stand omspringen, net zoals hij dat bij anamorphe dvd's doet.
Bij 4:3 uitzendingen krijg je, mits je de tv zo ingesteld hebt balken links en rechts te zien. Sommige mensen storen zich hier aan en zetten de tv op een automatische stand of zo en laten het beeld een beetje oprekken en een beetje buiten beeld vallen zodat het toch schermvullend is, maar dus ook een beetje vervormd.

Naast de zenders als Ned 1, 2,3 RTLs en SBSs, en nog vele anderen, zijn er ook enkele zenders die het niet helemaal goed doen. Bij die zenders moet je bijvoorbeeld aan de themazenders van de publieke omroep denken of diverse, niet alle, uitzendingen op de commerciele duitsers.
Bij die zenders wordt het beeld niet, of niet altijd, anamorph doorgegeven maar letterboxed. Bij dit letterboxed zit geen schakel signaal voor je tv om naar de zoom 16:9 stand te gaan, dit zou je dan zelf handmatig moeten doen. Dit komt omdat die schakeling eigenlijk puur voor analoge signale bedoelt is en niet voor digitale zenders. Dit terwijl het anamorphe schakel signaal juist voor digitale bronnen bedoelt is, zoals dus dvd's en dtv.

De meeste tv's kunnen bij mijn weten op een Scart aansluiting alle mogelijke beeld schakelingen aan, evt. dus handmatig. Als je nu een HD tv decoder van Samsung neemt wordt het verhaal voor HDMI iets anders.
Bij HDMI kun je normaal niet zomaar alle beeld schakelopties gebruiken. Doorgaans werken daar alleen 4:3 en breedbeeld. Hierdoor krijg je dus bij "letterboxed" uitzendingen het probleem dat je het haast niet kunt opvangen. Maar goed dat is weer iets anders.

Jansam
10 juni 2008, 16:35
Beste Parker en Kruith, bedankt voor jullie reacties. Ik kwam er gisteren achter dat ik een essentiele instelling nog niet had gedaan, n.l. de decoder in het menu van het Samsung LCD scherm benoemen op Ext1, mijn DVD verschuift nu dus naar Ext2.
Toen ik dat had gedaan en daarnaast in de Samsung afstandsbediening de code voor Philips setop boxen had gevonden, werkte e.e.a. toch zoals ik dacht dat het ook zou moeten kunnen. Met de toets STB op de Samsung afstandsbediening kan ik instellingen van de Philips decoder eventueel aanpassen en met de knop TV kan ik de Samsung afstandsbediening weer gebruiken voor alle andere (TV) beeldscherminstellingen. Ook kan ik andere kanalen kiezen en het geluid/helderheid e.d. aanpassen met 1 afstandsbediening. Ik ben nu tevreden over digitaal kijken ook omdat 1 afstandsbediening toch wat handiger is, ook voor mijn echtgenote.:?
Groet Jansam

venz
12 juni 2008, 19:59
Ik heb ook een zwarete DCR 2022/03 met software versie 1.13.
Deze loopt regelmatig vast zonder aantoonbare reden.
Soms zet ik hem uit en zet hem 's avonds weer aan en reageert hij nergens meer op.
hij gaat niet aan en doet gewoon helemaal niets. Als ik dan de stekker er uit trek doet hij het weer. Soms kijk ik naar een programma, dan staat opeens het beeld stil en is het geluid weg. Weer reageert hij nergens meer op. Zowel afstandsbediening en knoppen op het kastje doen niets meer.

Dit doet hij eigenlijk al vanaf de eerste dag. Ik ga hem maar terugbrengen, want dit is niets op deze manier. Ik heb in de woonkamer een samsung, daar ben ik heel tevreden over en vindt ik persoonlijk ook makkelijker te bedienen. Ook is de afstandsbediening comfortabeler.

Ik heb de philips in mijn maag gesplitst gekregen vanwege een actie als compensatie voor het vervallen van de gemeentesubsidie op de kabeltelevisie. Geef mij maar een samsung hoor.

Ik laat nog wel even weten hoe het afloopt.

Venz.

Jansam
13 juni 2008, 09:53
Venz, dezelfde problemen heb ik ook al vanaf de eerste dag, 1 week in gebruik nu ook met een actie. Ik heb het vermoeden dat als je te snel enkele knoppen (wellicht alleen sommige knoppen) achter elkaar indrukt dat het beeld bevriest, het geluid loopt dan nog even door en dan stopt dat ook. Uitzetten kan dan ook niet meer. Inderdaad de afstandsbediening reageert dan niet meer. Maar terugbrengen? Je heb dan toch geen andere keus? Ik had ook veel liever een Samsung gehad ivm met mijn Samsung scherm, maar dat ging niet.
Ik gebruik wel mijn Samsung afstandsbediening en moet op deze bediening eerst de knop STB of TV indrukken voordat ik voor een van beiden afstellingen kan veranderen. Staat hij op TV en ik druk dan per ongeliuk op een ander kanaal dan komt een analoog kanaal op het scherm. Ik kijk het even aan want ik wacht in feite op een HD decoder met 2 of 3 tuners met harde schijf en eventueel VOD er op. Sterkte!!

venz
13 juni 2008, 15:01
Ik heb vandaag gebeld met de zaak waar ik het ding heb afgehaald.
Ik was blijkbaar niet de enige die dit probleem had.
Hij ging het probleem terugkoppelen naar Ziggo en zou er volgende week op terug komen.

Ik heb in elk geval geen probleem met te snel op de knoppen drukken. Dat heb ik wel al eens meegemaakt met mijn samsung decoder.

Bij de Philips gebeurt het spontaan zonder dat je ook maar iets doet.

groet,

Venz

Jansam
14 juni 2008, 12:45
Ik heb vandaag gebeld met de zaak waar ik het ding heb afgehaald.
Ik was blijkbaar niet de enige die dit probleem had.
Hij ging het probleem terugkoppelen naar Ziggo en zou er volgende week op terug komen.

Ik heb in elk geval geen probleem met te snel op de knoppen drukken. Dat heb ik wel al eens meegemaakt met mijn samsung decoder.

Bij de Philips gebeurt het spontaan zonder dat je ook maar iets doet.

groet,

Venz


@Venz: Bedankt voor je reactie en antwoord. Ik heb het als ik de TV/decoder aanzet. Wat moet je eigelijk het eerste aanzetten, de decoder of de TV? Ik kijk het nog een week aan. Misschien moet het apparaat nog wennen (of ik aan het apparaat). Maar als het nog een paar keer voorkomt zal ik ook de leverancier hiervan op de hoogte brengen.
Groet Jansam

antonius
14 juni 2008, 19:52
ik zie nogal wat gasten die problemen hebben met de DCR 2022 in het voormalige @home gebied maastricht en ook eijsden zag ik, ik kan me hier bij aansluiten. ik vrees dat men technisch een en ander weer niet op orde heeft. Ik hoop dat Ziggo orde op zaken komst stellen hier.:x

antonius
15 juni 2008, 11:30
Het vervelende bij sommige storingen is dat de afstandsbediening niet meer werkt. Het is dan ook beter niet de stekker los te trekken, maar de aan/uit knop op de philipsbox enkele seconden ingedrukt te houden. Ik zag dit niet terug in de gebruiksaanwijzing onder storingen.

Jansam
23 juni 2008, 15:35
Beste lezers, na 14 dagen deze Philips elke dag gebprobeerd te hebben om goed op te starten: niet starten, via afstandsbediening werkt hij dan ook niet, starten via knop apparaat-aan (groen) maar nog steeds geen beeld, uitzetten met knop apparaat (rood) lang vasthouden, opstarten via knop op apparaat (groen), digitaal beeld-bevriest-daarna geluid na enige minuten, niet uit te zetten, stekker achter eruit, stekker erin-gaat dan vanzelf op groen/aan - maar geen digitaal beeld, weer stekker uit, stekker in, :evil: en dan plotseling wel digitaal beeld. Hij blijft dan verder de hele avond goed beeld geven en reageren met de afstandsbediening. Uitzetten via afstandsbediening gaat dan ook. Enfin gebeld met leverancier, "breng hem dan maar eens hier". Dus alle mooi weggeborgen kabels weer los. In zaak werkte het ook niet met de afstandsbediening, ook een andere afstandsbediening niet. Als hij eenmaal beeld geeft dan gaat het goed. Heb toen dit apparaat kunnen omruilen voor een Samsung DCB270R.
En die werkt perfekt! :-P Ik meen zelfs beter beeld. Kan verbeelding zijn. Betere EPG dan Philips. En kan met 1 Samsung afstandsbediening werken, maar kon dat ook al met de Philips decoder. En dat terwijl ik bij eerste afhalen/levering niet in merk kon kiezen, zei men mij!! Nu kon dat blijkbaar wel!! Ik ben in ieder geval geholpen.:wink:

Bonvivant
2 juli 2008, 11:55
Ook ik heb via de actie van Ziggo een philips decoder mogen ontvangen, afgehaald op 19-06-2008. Na installatie een aantal keren per minuut een blokkerig beeld en E48 melding. Via de klantenservice van Ziggo en de leverancier in Heer alles geprobeerd, randapparatuur (telefoon-internetmodem-videorecoder e.d.) af/uit geschakeld en/of met alufolie afgeschermd, rechtstreekse kabel aangesloten op de decoder, wandcontactdoos vervangen, resultaat: blokkerig beeld! De leverancier beweert bij hoog en bij laag dat het niet aan de Philips decoder ligt maar aan het signaal van Ziggo. Monteur van Ziggo is langs geweest op 1 juli en ook die heeft de wandcontactdoos vervangen zonder resultaat. Het signaal is volgens hem uitstekend. Hij adviseert de decoder om te ruilen voor een Samsung. Mijn leverancier heeft echter geen Samsung. Ik word er een beetje gestresst van. Op de klantenservice van Ziggo werken aardige en vriendelijke mensen maar je wordt er gek van om steeds maar weer je verhaal te moeten herhalen en steeds maar weer dezelfde adviezen te krijgen. Mijn postcode is overigens 6226 en ik heb uitstekend analoog beeld. Stand van zaken per 2 juli: blokkerig beeld!!

antonius
2 juli 2008, 13:10
als de monteur samsung adviseert waarom kan ziggo dan niets voor je regelen? het is toch te gek voor woorden dat jij met een blokkerig beeld moet blijven zitten... toch nog maar eens bellen..:wink:

Jansam
2 juli 2008, 16:31
Ik heb nooit met Ziggo contact gehad over de Philips decoder. Woon ook in 6229. De leverancier is de eerste aanspreekpartner. Ik denk dat deze leverancier in Heer wat moe wordt van alle Philips decoders die hij terug krijgt. Toch heeft hij mij zonder veel tegenverweer perfect geholpen. Ik liep eerst weer met een Philips de deur uit vanwege de tulp geluid aansluitingen daarop, maar ging toch weer terug naar binnen om hem toch voor de Samsung om te ruilen en heel klantvriendelijk heeft hij dat gedaan. Ik heb alle probeersels met kabels en zilver papier niet eens gedaan. De signaal kwaliteit was en is nog steeds 100% en signaal sterkte varieerde per kanaal van 76% tot 88% en bij 1, 2 en 3 niet (kan je wel op de Samsung zien, Philips niet).
Mijn buurman heeft 3 weken na mij ook een Philips decoder gekregen. Hij kon géén Samsung krijgen. Toch werkt bij hem deze Philips wel goed.
Persoonlijk vergeleken vindt ik de Samsung beter beeld en duidelijkere kanaalinfo geven, om maar niet te spreken over de betere EPG.
Ik zou toch proberen deze Philips decoder om te ruilen.

Bonvivant
2 juli 2008, 19:04
[quote=Jansam;106054]
Bedankt voor alle reacties. http://ziggo-gebruikers.nl/forum/images/icons/icon14.gifIk heb contact gehad met de klantenservice van Ziggo, die verwezen mij naar de leverancier, toen ik opmerkte dat er in Maastricht op de Pierre de Coubertinweg (Geusselt) een servicepunt van @home/Ziggo ligt kon ik het ook daar proberen maar zij garandeerden mij niet dat ik de decoder daar kan omwisselen alhoewel ik na het bezoek van de monteur door Ziggo daarover opgebeld ben en verwezen. Telefonisch kun je daar niet informeren (geen tel.nr. bekend ook niet bij de klantenservice). Ik ga het morgen proberen en zal verslag doen van mijn bevindingen. Wat de leverancier te Heer betreft, er zijn daar meerdere. De mijne is echt een beetje halstarrig wat het omruilen betreft en heeft mij o.a. de wandcontactdoos doen vervangen, overigens wel met de garantie dat als het niet hielp ik ze weer kon teruggeven. Hij is en blijft ervan overtuigd dat het signaal van Ziggo niet goed is en de Philips decoder daar erg gevoelig voor is maar wel het beste beeld geeft. Enfin, niks helpt en morgen ga ik dus naar het servicepunt en kom hopelijk met een Samsung terug.

antonius
2 juli 2008, 22:19
Ik ben heel benieuwd wat je daar gedaan krijgt, ik heb er zo al mijn vermoedens over. Ziggo heeft voor Maastricht een aparte deal afgesloten, maar men heeft bepaalde problemen geheel onderschat. Ik kan me voorstellen dat winkeliers en klanten daar nu een punthoofd van krijgen. Hoeveel mensen hebben al niet dure kabels gekocht, apparaten omgeruild tegen een duurdere exemplaar, al dat gebel en gedoe en dat voor de zgn digitale televisie. Ik vind dat Ziggo over de brug moet komen als mensen nog steeds problemen hebben. Anders met een nieuwe aanbieding om bij een andere leverancier bv. een Samsung op te halen.

Bonvivant
3 juli 2008, 12:03
[quote=antonius;106213]
Vandaag 3-7-2008 naar het servicepunt van @home/Ziggo bij het Geusseltstadion geweest. Zijn gehuisvest in de kantoren van de KvK. Zeer vriendelijk ontvangen. Hadden geen Samsung meer want die wordt vervangen door Humax. Ik kon er zo eentje meekrijgen, maar..... er was nog een mogelijkheid! Ik gaf namelijk aan dat ik graag een zwarte uitvoering had en dat is de humax niet, die is zilverkleurig en groter (breder en hoger) dan de Philips. Hun advies was om eerst een dempertje te proberen omdat het signaal te sterk is, kon ik zo meekrijgen. Dat is een tule die 1 db dempt en die je achter op de decoder schroeft, dan daar weer de tule op die standaard meegeleverd wordt en dan daar de antenne in. Als dat niet het gewenste resultaat gaf kon ik gerust terugkomen en alsnog een Humax meenemen. Aldus gedaan en raad eens wat? Het functioneert perfect. Geen blokjes meer en een scherp beeld. Klein nadeel is dat het analoge signaal nu iets minder van kwaliteit is (wordt ook gedempt), voorheen zag ik nauwelijks verschil tussen analoog en digitaal. Probleem opgelost! Toen nog naar Ziggo klantenservice gebeld 0900 0740 optie 2 en nogmaals optie 2. Aangegeven dat ik al 14 dagen sukkel met de digi TV en dus geen profijt gehad heb van de 15 dagen gratis het gehele pakket kijken, of ze dat alsnog nu pas konden laten ingaan. En ja hoor, ook dat werd ingewilligd. Wat ik niet begrijp is dat zo`n simpele oplossing niet algemeen bekend is, ook niet bij de klantenservice en je dus allemaal goedbedoelde maar zeer arbeidsintensieve en in sommige gevallen ook nog geld kostende adviezen krijgt. Ik heb nog net niet door een aannemer mijn huis laten verbouwen maar dat is het dan ook. Beste forumleden, doe er uw voordeel mee want let op: het servicepunt te Maastricht gaat aan het einde van het jaar naar Eindhoven!:-)

antonius
3 juli 2008, 12:23
:)dit is dik voor mekaar!

Jansam
3 juli 2008, 19:46
Proficiat met deze oplossing. Eindelijk een houtsnijdend advies. Dat die monteur daar dan niet mee is gekomen?:oops:
In ieder geval ben je geholpen en dat is het voonaamste. Veel plezier ermee!:lol:

anoniem
3 juli 2008, 19:52
Bonvivant,

wil je me een PM sturen. Wij en Philips kunnen dit probleem niet doorgronden en willen graag in de gelegenheid worden gesteld het probleem te aanschouwen.

Anoniem
Ziggo

[quote=antonius;106213]
Vandaag 3-7-2008 naar het servicepunt van @home/Ziggo bij het Geusseltstadion geweest. Zijn gehuisvest in de kantoren van de KvK. Zeer vriendelijk ontvangen. Hadden geen Samsung meer want die wordt vervangen door Humax. Ik kon er zo eentje meekrijgen, maar..... er was nog een mogelijkheid! Ik gaf namelijk aan dat ik graag een zwarte uitvoering had en dat is de humax niet, die is zilverkleurig en groter (breder en hoger) dan de Philips. Hun advies was om eerst een dempertje te proberen omdat het signaal te sterk is, kon ik zo meekrijgen. Dat is een tule die 1 db dempt en die je achter op de decoder schroeft, dan daar weer de tule op die standaard meegeleverd wordt en dan daar de antenne in. Als dat niet het gewenste resultaat gaf kon ik gerust terugkomen en alsnog een Humax meenemen. Aldus gedaan en raad eens wat? Het functioneert perfect. Geen blokjes meer en een scherp beeld. Klein nadeel is dat het analoge signaal nu iets minder van kwaliteit is (wordt ook gedempt), voorheen zag ik nauwelijks verschil tussen analoog en digitaal. Probleem opgelost! Toen nog naar Ziggo klantenservice gebeld 0900 0740 optie 2 en nogmaals optie 2. Aangegeven dat ik al 14 dagen sukkel met de digi TV en dus geen profijt gehad heb van de 15 dagen gratis het gehele pakket kijken, of ze dat alsnog nu pas konden laten ingaan. En ja hoor, ook dat werd ingewilligd. Wat ik niet begrijp is dat zo`n simpele oplossing niet algemeen bekend is, ook niet bij de klantenservice en je dus allemaal goedbedoelde maar zeer arbeidsintensieve en in sommige gevallen ook nog geld kostende adviezen krijgt. Ik heb nog net niet door een aannemer mijn huis laten verbouwen maar dat is het dan ook. Beste forumleden, doe er uw voordeel mee want let op: het servicepunt te Maastricht gaat aan het einde van het jaar naar Eindhoven!:-)

anoniem
3 juli 2008, 19:54
Proficiat met deze oplossing. Eindelijk een houtsnijdend advies. Dat die monteur daar dan niet mee is gekomen?:oops:
In ieder geval ben je geholpen en dat is het voonaamste. Veel plezier ermee!:lol:

De oplossing is bekend, want 1 v/d monteurs is hier zelf mee gekomen.

antonius
3 juli 2008, 21:59
Dus het dempertje dat is het, dan haal ik morgen toch een dempertje bij Ziggo:wink:

Mtricht
24 juli 2008, 10:13
bij dit servicepunt ben ik ook gegaan en heb de philips omgeruild voor een humax. alles werkt zoals het hoort !
alleen de preview periode was verlopen en heb niet kunnen kijken naar alle zenders.
tot mijn schrik vandaag kreeg ik via factuur online van ziggo wel netjes € 79,00 in rekening gebracht voor het tv digitaalpakket !!! terwijl ik aan de actie van € 15,00 in Maaatricht heb mee gedaan. hebben andere ook dit gekregen ?

heb via contactformulier dit voorgelegd aan ziggo, ben benieuwd !!!

antonius
24 juli 2008, 11:58
je wordt heel mooi ontvangen, maar men werkt langs elkaar heen

mach.mail
24 juli 2008, 12:28
Heb sinds 4 weken philips cdr 2020.
Als ik op de toets info druk om tijdens een film bijvoorbeeld de filmbeschrijving te lezen, valt de tekst na enkele zinnen weg.
Heb alle andere toetsen al geprobeerd volgens mij, maar krijg de rest van de filmbeschrijving niet te zien.
Hoor echter van diverse mensen dat dit mogelijk moet zijn.

Wie heeft hier ervaring mee ?

Jansam
24 juli 2008, 19:08
bij dit servicepunt ben ik ook gegaan en heb de philips omgeruild voor een humax. alles werkt zoals het hoort !
alleen de preview periode was verlopen en heb niet kunnen kijken naar alle zenders.
tot mijn schrik vandaag kreeg ik via factuur online van ziggo wel netjes € 79,00 in rekening gebracht voor het tv digitaalpakket !!! terwijl ik aan de actie van € 15,00 in Maaatricht heb mee gedaan. hebben andere ook dit gekregen ?

heb via contactformulier dit voorgelegd aan ziggo, ben benieuwd !!!

Nee dat is mij gelukkig niet overkomen. Ik hoop niet dat ik een dergelijk welkomsgeschenk nog kan verwachten.
Wat betreft het lezen van (met) de info(knop) op de Philips DCR2020 kan ik mij inderdaad herinneren dat deze informatie wel heel erg gauw was verdwenen. Gelukkig doet dit euvel zich niet voor met de Samsung DCB270R die ik nu heb. Ben daar nog steeds erg tevreden over:cool:.

ejkruith
24 juli 2008, 19:42
Heb sinds 4 weken philips cdr 2020.
Als ik op de toets info druk om tijdens een film bijvoorbeeld de filmbeschrijving te lezen, valt de tekst na enkele zinnen weg.
Heb alle andere toetsen al geprobeerd volgens mij, maar krijg de rest van de filmbeschrijving niet te zien.
Hoor echter van diverse mensen dat dit mogelijk moet zijn.

Wie heeft hier ervaring mee ?

Gebruik als je en het menu zit de pijl (toets) naar beneden.

Bonvivant
24 juli 2008, 21:31
[quote=Jansam;109264]Nee dat is mij gelukkig niet overkomen. Ik hoop niet dat ik een dergelijk welkomsgeschenk nog kan verwachten.

Ook ik zag een afschrijving van € 79,00 deze maand. Ik heb naar klantenservice gebeld. De klantenservice medewerker vroeg meteen of ik meegedaan had met de € 15,00 actie. Toen ik dat bevestigde vertelde de medewerker dat het afboeken een administratieve fout is van Ziggo en werd het online hersteld. Binnen uiterlijk 4 weken maar vermoedelijk eerder mag ik de terugboeking op mijn rekening verwachten. Afwachten en scherp in de gaten houden!
Upgrade 25 juli:
vandaag een brief van Ziggo ontvangen met de melding van de abusievelijke afboeking van € 79,00. Wordt verrekend met de volgende maandfactuur.
Ik denk dus dat meer mensen nu zo'n brief hebben gehad of gaan krijgen.

Up date 9 september.
In augustus wel het gewone abonnementsgeld afgeboekt maar niks verrekend of teruggestort. Maar weer eens gebeld met klantenservice. Daar zag men dat de € 79 wel was afgeboekt (volgens hun dus terug getsort). Ik had niks op mijn rekening maar er kunnen een paar dagen tussen zitten. Inmiddels 1,5 week verder en nog altijd geen terugboeking van de ten onrechte afgeschreven € 79. Ziggo luistert en is nieuwsgierig zeggen ze maar blijkbaar graait Ziggo ook en teruggeven, hó maar! Ik snap niet dat het een wel kan en het ander niet, wat een administratieve warboel!

mach.mail
25 juli 2008, 11:02
Gebruik als je en het menu zit de pijl (toets) naar beneden.

Hoi,

De toets naar beneden onder de OK toets ?
Als ik het infoscherm open heb en ik druk op die toets, krijg ik de eerstvolgende zender te zien.

Bonvivant
25 juli 2008, 12:08
De volgorde is volgens mij de volgende toetsen volgorde: epg; programma kiezen met pijltjes; OK; met pijltjes de ontbrekende tekst zichtbaar maken. Exit.

mach.mail
25 juli 2008, 14:03
Hoi,

De toets naar beneden onder de OK toets ?
Als ik het infoscherm open heb en ik druk op die toets, krijg ik de eerstvolgende zender te zien.

OK, gaan we dat doen.

Had van andere Ziggo gebruikers gehoord dat zij de rode of groene knop konden gebruiken.
Zij hebben ook een afstandsbediening met meer mogelijkheden.
Wellicht komt dat omdat zij een samsung decoder hebben.

bedankt

Bonvivant
25 juli 2008, 23:30
[quote=mach.mail;109396]OK, gaan we dat doen.

Nog een kleine aanvulling: nadat je gescrolled hebt druk je weer OK en dan kun je kiezen exit of epg om het scherm te verlaten.

MJonkers
8 september 2008, 22:00
Heb de decoder pas. De philips hangt vast er reageert nergens op :cry:, soms stil beeld wel geluid, vaak helemaal geen beeld geen geluid.
Hou je de rode knop 3 seconden in dan reset hij en werkt hij weer. Wordt er gek van, kunnen ze nou niet eens een goed apparaat maken. Ook vaak blokkerig beeld vooral bij RTL8.

Heeft iemand anders dit ook gehad en wat is de oplossing, zelfs fabrieksinstellingen terugzetten helpt niet.

groeten,

Marc

antonius
9 september 2008, 10:20
De laatste week is mijn philips ook weer instabiel en onvoorspelbaar, ook het beeld is soms minder.

kiwiblade
16 oktober 2008, 17:36
Hier op 6215EH ook weinig vreugde over de 2022 van Philips. Ned 1,2 en 3 zijn ok, maar alle andere zenders blokkerig of wegvallend. Al vanalles geprobeerd, tot aan nieuwe kabel aan toe. Ander ding dat me opvalt: als ik de netwerkfrequentie op 356000 instel en naderhand het signaal van bijv. Ned 1 controler, dan staat daar ineens een frequentie van 278... .

Ik ga zo'n dempertje maar eens proberen.

Groet,

Mark.

MJonkers
16 oktober 2008, 18:45
Is opgelost heb hem gratis opgewisseld voor een Humax. De philips is rotzooi. Heb totaal geen problemen meer en alleen maar omgewisseld.

gr, Marc

CeeS
16 oktober 2008, 20:43
Ander ding dat me opvalt: als ik de netwerkfrequentie op 356000 instel en naderhand het signaal van bijv. Ned 1 controler, dan staat daar ineens een frequentie van 278...

Dat is normaal, die 356MHz is de frequentie waar je hem op moet instellen, de ontvanger haalt daar zijn gegevens vandaan. Maar er zijn nog vele andere frequenties in gebruik. Op elk zo'n frequentie zitten een aantal zenders. Dus sommige zenders vind je op dezelfde frequentie, anderen zitten samen weer op een andere. Die netwerkfrequentie gebruik je dus alleen voor het zoeken van de zenders en het instellen.

SSleurink
23 maart 2009, 16:02
ik vroeg me af of jullie ook weten welke netwerk id en frequentie en symbol rate en modulatie je in moet vullen voor de eerste installatie..... ik heb online wat dingen op gezocht maar de frequenties hebben niet altijd 6 nummers en het netwerk id heel vaak 5 nummmers, en dat past dus niet...

kan iemand mij helpen?

Mr_Parker
23 maart 2009, 22:36
ik wil je wel helpen aan je Netwerk ID en frequentie maar dan zul je je postcode of woonplaats moeten geven.
Hier (http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/netwerktabel.shtml) is in ieder geval een tabelletje te vinden.

Mocht Amsterdam toch als woonplaats kloppen dan vermoed ik zeer sterk dat je UPC als kabelaar hebt en dan ben je op hun aangewezen en kun je niks beginnen met de Ziggo decoder.

SSleurink
25 maart 2009, 13:56
ja, we hebben inderdaad upc... maar weet jij wat ik dan moet doen? mijn postcode is 1055RM in amsterdam..... ik snap er echt helemaal niets van en baal nogal van al het geld wat ik er aan uit heb gegeven nu dat het het nog steeds niet doet!!!

alvast bedankt, sophie

om1
25 maart 2009, 16:43
Je kan niks met deze decoder bij UPC. UPCen Ziggo gebruiken verschillende technieken.

Ik zou de decoder terugrbrengen naar de leverancier. Hij heeft je mogelijk verkeerd voorgelicht over welk apparaat voor jouw situatie geschikt is.

Mr_Parker
25 maart 2009, 22:43
Bij UPC ben je aangewezen op de decoders die je bij UPC kunt huren of een bepaald High Def. model van, toevallig, Philips dat je ook op enkele plaatsen kunt kopen.

Het betreft bij UPC echter zoals om1 al opmerkt over geheel andere typen die met een andere sleutel techniek werken dan bij Ziggo.

Bij UPC kun je momenteel zover ik verder weet ook maar max 1 decoder per adres gebruiken.

Terug naar de leverancier met deze decoder is dus het enige juiste advies.

SSleurink
26 maart 2009, 13:56
dank jullie wel voor het advies! ik ga hem maar terug brengen....en waarschijnlijk een nieuwe televisie kopen voor de woonkamer.... eentje die de nederlandse frequenties wel kan ontvangen!

nogmaals bedankt!

sophie