View Full Version : Casema ism Sitecom WL-173


de juin
5 juni 2008, 12:44
Beste mensen,

Ik hoop dat er hier nog iemand is die me kan helpen, want ik word lichtelijk simpel. Een vriend van me heeft, net als ik, casema internet en een Sitecom WL-173. Zonder router met de kabel direct in zn laptop is alles prima, maar zodra ik de router er tussen hang krijg ik geen verbinding met internet. In het admin panel komen en alles is geen probleem, en ik heb ook al meerdere keren modem/router gereset maar dat helpt ook niet echt. Het maffe is ook dat als ik zijn router mee naar huis neem en hem er bij mij aan hang, alles meteen werkt. Als ik mijn router (belkin) mee naar hem neem, werkt die ook niet. Waaaaaaar kan dat aan liggen, anyone?

ACoster
5 juni 2008, 13:09
Gebruik je ook dezelfde kabels als je de router bij jou probeert ?
Niet toevallig een cross-cable ofzo ertussen ?

de juin
5 juni 2008, 13:27
Nja niet exact dezelfde kabels, maar de kabels zijn het probleem niet weet ik wel

ACoster
5 juni 2008, 13:37
De kabels is ongerveer het enige wat overblijft, dus ik zou het toch maar eens proberen.

OldSkool
5 juni 2008, 13:41
Heb je je vriend zijn modem al eens gereset? Het modem heeft namelijk een MAC table waarin 3 mac adressen worden geregistreerd, één van het modem zelf en twee waaraan een isp ip adress word toegekend. Als je al vaak van devices hebt geswitch zonder hierbij het modem te hebben gereset.....

En je kunt wel de admin page van die Sitecom benaderen...kun je dan ook pingen naar het modem? Ik geloof dat het adres van het modem iets van 192.168.100.1 Probeer het modem eens te pingen.

de juin
5 juni 2008, 13:49
ja, modem heb ik er al heel vaak uit getrokken in de hoop dat dit zou helpen, maar helaas.

modem pingen zal ik eens proberen. ik las ergens ook half/half iets dat je evt kunt inloggen in het modem ook? hoe gaat dat en kan ik daar evt nog meer nuttige dingen uit halen?

OldSkool
5 juni 2008, 15:42
Hmm, ja het resetten had je al gedaan, ik had je 1e post niet goed gelezen :?
Het probleem zit hem, denk ik, niet in het modem. Zonder router werkt de internet verbinding wel. Je hebt nu twee verschillende routers geprobeerd en beide werken niet terwijl beide routers wel werken op een andere [casema] ziggo verbinding. Ik zou ook nog de utp kabel check doen, wees er zeker dat de utp kabel tussen modem en router [op de wan port] straight is ipv cross. Laptop werkt wireless of via een utp naar de router? Sluit deze ook het liefst even via een utp op de router [op een lan port] aan. Doe dan weer ff een pingtest naar bij nu.nl etc en een pingtest naar ip adres modem [ik denk dat dit 192.168.100.1 is]

Succes.

ACoster
5 juni 2008, 16:10
OVer het algmeen is 192.168.100.1 het adres van je router. Je modem heeft volgens mij het adres verkregen van Ziggo.
Kan je in de Sitecom-router zien wat de status is van de internetverbinding ? Wat geeft de logfile voor melding in de router ?

de juin
5 juni 2008, 16:34
Ik ben van het weekend waarschijnlijk weer bij hem, dan zal ik in ieder geval even een andere kabel meenemen om het uit te kunnen sluiten en eens wat af gaan pingen. thanks voor de tips en jullie horen ongetwijfeld nog van me ;)

Saywhat
5 juni 2008, 23:28
192.168.100.1


Dit is ip van je modem, 100%

tja
6 juni 2008, 00:27
Inderdaad! De meeste routers zijn benaderbaar via 192.168.1.1

de juin
10 juni 2008, 11:29
Gisteren nog maar eens wat bekeken bij die vriend van me, maar nog niet veel verder gekomen.
Ik heb de kabel waarmee hij nu zolang direct aangesloten zit op zijn modem even tussen het modem en de router gehangen (die kabel werkt dus in ieder geval, dat is uitvoerig bewezen). Vervolgens alle stekkers er uit, modem er weer in, router er in en de laptop weer aan. Daarna draadloos de laptop met de router verbinding laten maken en een schietgebedje gedaan.... geen internetverbinding. Het adminpanel van de router geeft niet al te bijster veel info verder. Er is gewoon geen verbinding met internet for some reason. Ik heb ook wat gepingd naar 192.168.100.1 en daar kreeg ik geen reactie mee, wat ik dan wel weer erg vreemd vind. Mijn idee is dus dat die router niet met het modem wil praten om de een of andere reden, iemand nog enig idee waarom niet?

CeeS
10 juni 2008, 12:11
Mijn idee is dus dat die router niet met het modem wil praten om de een of andere reden, iemand nog enig idee waarom niet?
Heb je wel het modem even uit- en weer aan gezet nadat je de aansluiting op het modem gewisseld hebt van laptop naar de router ?

Je moet het modem namelijk resetten nadat je er een ander apparaat aan hangt (met een ander MAC-adres), anders wordt dat apparaat niet geaccepteerd.

de juin
10 juni 2008, 12:29
Vervolgens alle stekkers er uit, modem er weer in, router er in en de laptop weer aan.

yes, dat bedoelde ik hiermee, zou moeten werken toch?

basaz1
10 juni 2008, 12:52
Hoi

Heb dezelfde router en hetzelfde probleem gehad
De oplossing is simpel
op de site van sitecom kan je de nieuwe firmware downloaden
Welke je dan naar de router kan uploaden ( DIT NIET DRAADLOOS DOEN MAAR MET NETWERKKABEL)

http://www.sitecom.com/showdownload.php?id=2904De kans is groot dat dit helpt

Bas

de juin
10 juni 2008, 12:55
Thanks voor de tip, maar ook dat had ik me al bedacht en geprobeerd :cry:

dick360
10 juni 2008, 13:00
Ik heb na een aantal storingen en uitval van het netwerk, mijn router (bekabeld) voorzien van een nieuwe firmware, (die ook verbinding's problemen aanpakt,volgens de info van de fabrikant.)Tot op heden geen problemen meer; meschien een optie??

CeeS
10 juni 2008, 13:39
@dejuin:

- sluit je laptop eens met een kabel aan op de router en dus niet draadloos.

- wat voor ip-adres krijgt je laptop dan ?
- ga daarna naar het menu van de router: wat voor ip-adres krijgt de router ?
- Voer in een command-venster in: ipconfig -all Wat voor ip-adres staat er dan bij default-gateway en bij DNS ?
- heb je internet als je de laptop met een kabel aansluit?

Eerst maar even antwoord hierop ?

de juin
10 juni 2008, 20:22
de eerste en laatste vraag kan ik nog uit mn hoofd beantwoorden, de andere 2 kom ik nog op terug zodra ik weer bij hem langs ga:
- de laptop krijgt dan een ip in de range welke de router 'm toekent, ik meen 192.168.1.100 oid
- zonder router er tussen (met de kabel direct van het modem naar de laptop dus) werkt ie prima

Frans55
10 juni 2008, 21:15
Hallo,
Ikheb ookinternet van voorheen Casema Den Haag met als router de WL -173 en adapter WL-172 beide werken prima ook zonder de 172 rechtstreeks met kabel via de router. het inlog adres = 192.168.0.1.
succes

CeeS
10 juni 2008, 22:24
- zonder router er tussen (met de kabel direct van het modem naar de laptop dus) werkt ie prima
Ik bedoel met de router er wel tussen, maar dan niet draadloos maar de laptop aangesloten via een kabel naar de router en router naar het modem.

(dit om uit te sluiten dat je niet toevallig via draadloos een probleem hebt en dat je router het wel doet. Het zou kunnen dat je in het netwerk van de buren zit bijvoorbeeld)

de juin
11 juni 2008, 10:26
Ik bedoel met de router er wel tussen, maar dan niet draadloos maar de laptop aangesloten via een kabel naar de router en router naar het modem.

(dit om uit te sluiten dat je niet toevallig via draadloos een probleem hebt en dat je router het wel doet. Het zou kunnen dat je in het netwerk van de buren zit bijvoorbeeld)

oh, verkeerd gelezen sorry. met kabel heb ik het in het begin voornamelijk geprobeerd en dat werkte ook niet. ik heb zijn SSID gewijzigd in zijn eigen naam, waardoor ik wel zeker weet dat ik draadloos aan de goede router connect (er hangen idd nog wel wat sitecommetjes in de lucht daar). de reden dat ik het draadloos eens geprobeerd heb, was omdat er aangegeven werd dat de kabel tussen het modem en de router wellicht gaar was. door die te vervangen met de andere kabel (die hij normaal gebruikt om bedraad te internetten vanaf het modem), weet ik in ieder geval zeker dat het daar niet aan ligt.

abyss
24 juli 2008, 09:37
Als je in het configuratie menu van die router zit, doe je dat via Wifi of kabel? ik dacht hier en daar ter zien dat je dat via een kabel doet.

Even een paar dingen uitsluiten
Zie je de router in het lijstje met netwerken staan? ja heb ik gelezen
Het Ziggo modem is dat draadloos of niet?
heb je wel eens een 20 minuten gewacht, soms kan het even duren voor het moden een ipadrs afgeeft!

Ziggofan
15 oktober 2008, 19:06
Welke aanbieder heb je gekozen bij het installeren van de router? Je moet kiezen voor een modem zonder password. Bijvoorbeeld Casema of de optie Motorola zonder password.

In andere gevallen kan het modem botsen met computernamen etc waardoor er geen IP meer doorkomt voor je draadloze verbinding.

CeeS
15 oktober 2008, 22:50
Welke aanbieder heb je gekozen bij het installeren van de router? Je moet kiezen voor een modem zonder password. Bijvoorbeeld Casema of de optie Motorola zonder password.

In andere gevallen kan het modem botsen met computernamen etc waardoor er geen IP meer doorkomt voor je draadloze verbinding.

De post waar je op reageert is van juni/juli, die is vast wel opgelost....

de juin
16 oktober 2008, 08:00
Om heel eerlijk te zijn:
ik kreeg door zijn post een mailtje als notification dat er iets in dit onderwerp was geplaatst en dat deed me denken 'oja, daar was ik voor onze vakanties mee bezig geweest' :oops: ik moet die vriend van me maar weer eens bellen om te kijken of we dit alsnog op kunnen lossen denk ik :)
ik zal dan eerst alle genoemde mogelijke oplossingen eens doorlopen, mocht ik nog vast lopen kom ik er zeker op terug!