View Full Version : ruis bij tv-aansluiting


roewy
29 mei 2008, 14:31
Het volgende is het geval. mijn kabelaansluiting komt binnen in de woonkamer, een 2gatsaansluiting. deze gaat vandaar naar mijn dvd-recorder en daar mbv een spitter naar boven. werkt allemaal prima. wil alleen nu de mogelijkheid ook voor radio hebben boven. om dat gewoon via 1 kabel te laten lopen weet ik dat ik de bestaande 2gatsaansluiting moet vervangen door een 1gatsdoos. Bij wijze van test had ik de tv-kabel welke naar boven gaat (hirschmann koka) verbonden aan een einddoos van hirschmann. wilde op deze manier kijken of het beeld dan goed blijft. Echter, als ik het zo doe, krijg ik enorm veel ruis op mijn beeld. wat kan hier de oorzaak van zijn? sluit ik de kabel weer rechtstreeks aan op de tv, dan is het weer kraakhelder? kan het te maken hebben met het feit dat in de einddoos het signaal verdeeld wordt over de radio en tv-aansluiting en dat dit pas goed komt als ik beneden een 1gatsdoos heb geplaatst? in de einddoos heb ik de kabel in de opening gedaan waar een wit dopje op zit, klikt meteen goed vast, dus denk dat het daarmee niets te maken heeft.

hoop snel een reactie te ontvangen, dan kan ik weer verder gaan. durf het nu even niet aan om alles te veranderen.

tja
29 mei 2008, 23:08
Je vertelt niet duidelijk op welke aansluiting je de kabel aangesloten hebt. Als je TV aansluit op de radio-aansluiting, ziet het er inderdaad niet uit.

Thomas
30 mei 2008, 07:36
Ik had op mijn tv veel last van storing, dit bleek mijn dect telefoon te zijn. Wat goede kabels en stekkertjes gekocht en ik had er geen last meer van..