View Full Version : Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?


Pagina's : 1 [2]

catastrofus
18 augustus 2008, 19:35
De theroretische capaciteit van glasvezel is fenomenaal. Dat er nu streams worden aangeboden van 1,5 Mbs heeft vast te maken met het feit dat diezelfde stream ook op koperaansluitingen moet woren geleverd. Hoewel... ik 'hang' aan koper en haal 15 mbps. Glasvezel biedt in iedergeval een infrastructuur waarover eenvoudig een hoge bandbreedte kan worden gehaald.
Het echt grote voordeel zit in de manier van aanbieden. Niet alles tegelijk aan iedereen doorgeven, maar alleen de stream of video die de gebruiker opvraagt.

Het versleutelen is daardoor ook eenvoudiger, de gebruiker moet zich immers bekendmaken (ook al gaat dat automatisch, de 'andere kant' weet precies om welke aansluiting het gaat) of beschikken over en digitale sleutel. Daardoor hoef je niet bang te zijn voor het kraken van de encryptie (zie bijv. http://nl.wikipedia.org/wiki/Pretty_Good_Privacy).

Ik zie bij het ontstaan van concurrentie meer beren op de weg dan catastrofus. Het is een bekende techniek om bij een abonnement een 'gratis' decoder te leveren. Deze maakt dan gebruik van net een beetje andere techniek als de spullen van de overige aanbieders, om heen en weer switchen af te remmen. Maar misschien krijgt Catastofus wel gelijk en komt er een prijsvechter die helemaal geen zin heeft in de heisa van kastjes en die een open standaard gaat hanteren.

Het probleem zit 'm volgens mij ook niet in de techniek, maar in de organisatie van netwerken. Wanneer de operator van een netwerk ook exclusief de content wil leveren gaat het fout. Ziggo koopt nu content in en levert die weer door. Wanneer Ziggo alleen de doorgifte en beveiliging zou verzorgen werd de situatie anders. Dan zorgde Ziggo voor een verdomd goed functionerende open standaard en kunnen omroepen en andere rechthebbenden hun materiaal direct leveren aan de consumenten.

Het is een constructie die al - in meer of mindere mate - gangbaar is bij telefonie, spoorwegen en postverkeer.

Schoenmaker blijf bij je leest is het credo. En Ziggo is kabelaar. Laat ze daar goed in zijn en nog beter in worden. En laat andere bedrijven zorgen voor mooie programma's.

En voor dat een wijsneus van Ziggo nu gaat roepen dat ze al zo werken: dat is niet zo, vroeger wel, nu niet meer. Z2 is een 'ziggo product'. Het wordt niet meer alleen doorgegeven door Ziggo, maar ook geleverd door Ziggo. Dat is een doorslaggevend verschil.

Een standaard op basis van het principe van PGP is een niet bereikbaar ideaal, op dit moment. Wat jij bedoeld is de constructie ala tennet & essent/oxxio. Ziggo wordt de infrastruktuurbeheerder en elke andere partij kan er zich op inschrijven om content te leveren. Ik zou het graag willen maar, om realistisch te blijven, zie ik dat de komende jaren niet gebeuren tenzij de Opta een onderscheid gaat maken tussen die infrastruktuur en content.

Gert.

vincentDV
18 augustus 2008, 19:48
... Ik zou het graag willen maar, om realistisch te blijven, zie ik dat de komende jaren niet gebeuren tenzij de Opta een onderscheid gaat maken tussen die infrastruktuur en content...

In ieder geval gaat Opta Caiw (althans volgens het ontwerpbesluit) dwingen tot het faciliteren van doorgifte van omroepstromen door derden, inclusief het verlenen van toegang tot de conditional access. En dat laatste is natuurlijk interessant want daarmee is de exclusiviteit de wereld uit.

catastrofus
18 augustus 2008, 19:54
In ieder geval gaat Opta Caiw (althans volgens het ontwerpbesluit) dwingen tot het faciliteren van doorgifte van omroepstromen door derden, inclusief het verlenen van toegang tot de conditional access. En dat laatste is natuurlijk interessant want daarmee is de exclusiviteit de wereld uit.

Ik waardeer dit soort initiatieven :cool: Maar ik ben benieuwd hoe de Opta dat uiteindelijk voor elkaar krijgt...

Gert.

vincentDV
18 augustus 2008, 19:56
Als je van heel veel gortdroge kost houdt, kun je het ontwerpbesluit lezen op http://opta.nl/download/voorontwerpcaiw_060808.pdf

catastrofus
18 augustus 2008, 20:05
Als je van heel veel gortdroge kost houdt, kun je het besluit lezen op http://opta.nl/download/voorontwerpcaiw_060808.pdf

Nee dank je, ik laat me verrassen door dit forum :wink:

Gert.

Roy Batty
21 augustus 2008, 09:22
Interessante discussies....ook persoonlijk interessant geworden omdat ik sinds een week draai met een Sony E40xx met Alphacrypt 3.15. Binnen 5 minuten was alles geinstalleerd, mijn eerste ervaring met digitale TV, WAUW. De Alphacrypt laat ook de HD zenders in 1080-kwailteit zien en dat is echt indrukwekkend. Uiteraard had ik me al weken verdiept in de (van oudsher problematische) combinatie Sony/Alphacrypt. De problemen lijken achter de rug met de nieuwere versies van zowel Alphacrypt (firmware) en Sony DVB-C. Tijd om in te stappen dus....zoals gezegd, HD is geweldig, zeker Eurosport HD met de Olympische Spelen tot...eergisteren alleen Eurosport HD op zwart ging (wel geluid). Op Tweakers komen er meerdere meldingen binnen van gebruikers met hetzelfde zure probleem. Dit soort dingen kun je helaas dus nog verwachten....is het sabotage?....denk van niet.....kun je ondersteuning verwachten?.....zeker weten van niet. Volgens mij is dit zo`n beetje de algemene strekking rondom deze discussie. Saboteren lijkt moeilijk, dat kan alleen via Irdeto of firmware van settopboxes, dus dat heeft ook ver strekkende consequenties voor de niet-Alphacryptgebruikers. Ondersteuning verwachten is natuurlijk een ander verhaal....mischien kunnen onze mee-discussierende Ziggo-medewerkers iets betekenen voor dit Eurosport HD probleem. Via Tweakers kwam namelijk de volgende slimme opmerking voorbij tav dit probleem samen met het advies om dit op dit forum te plaatsen dus....bij deze (met dank aan ArChie :wink:):

Even gekeken wat er aan de hand is met Eurosport HD en dan blijkt dat de zogenaamde Program Clock Reference (PCR) verwijzing in de Program Map Table (PMT) van Eurosport HD verwijst naar de NULL packet stream (PID = 0x1FFF). Een dergelijke PCR verwijzing naar de NULL packet stream mag alleen worden gebruikt om aan te geven dat er geen PCR gebruikt wordt wat bijvoorbeeld voorkomt bij data only streams. Bij TV kanalen wordt die PCR echter toegepast om video en audio te synchroniseren en dan klopt het niet als die PCR staat te verwijzen naar de NULL packet stream. In dit geval zou de PCR moeten verwijzen naar de video stream van Eurosport HD aangezien daar ook de PCR in verwerkt zit. De PCR PID zou dus gelijk moeten zijn aan de video PID, namelijk 3000 ofwel 0x0BB8.

Of Ziggo/Casema zit te rommelen in de PMT of Eurosport HD levert zelf een foutieve PMT, maar in dat laatste geval is het de taak van Ziggo/Casema om Eurosport op deze fout te wijzen als ze gewoon de PMT van Eurosport HD copieren i.p.v. zelf aan te maken. De Sony TV's accepteren kennelijk niet dat de PCR bij TV kanalen niet correct is met als gevolg dat het kanaal niet wordt weergegeven. De aanbevolen kabel ontvangers pikken het waarschijnlijk wel, maar dat kan weer tot gevolg hebben dat video en audio niet goed gesynchroniseerd worden. Even bellen met de helpdesk van Ziggo, maar dat gaan die helpdesk medewerkers nooit begrijpen aangezien dit soort dingen niet in hun script voorkomen en ze alleen in zeer uitzonderlijke gevallen problemen doorzetten naar de volgende lijn. Ze zullen dus waarschijnlijk wel vertellen dat het aan het gebruik van een niet aanbevolen ontvanger ligt.

bigbroer
21 augustus 2008, 11:05
:lol:
Had precies hetzelfde probleem als hierboven beschreven, maar zojuist de TV weer aangezet en tot mijn stomme verbazing geeft eurosport hd weer beeld!
Echter het geluid springt telkens op Engels, moet het nu na zappen telkens handmatig op overig 2.0 (nederlands) zetten met de audioknop.
Zal wel

digitalekabeltelevisie
21 augustus 2008, 11:43
Bij Ziggo Oost staat de PCRPID van eurosport HD weer goed, en verwijst weer naar de video-stream. Dus er is ergens wat aangepast.

xahmol
21 augustus 2008, 11:45
Ha, leest er toch hier stiekem iemand van Ziggo mee om de Alphacrypts te ondersteunen ? :) Of foutje bij Eurosport natuurlijk.

vincentDV
22 augustus 2008, 00:12
Misschien kijkt er wel iemand van Ziggo mee zonder stiekum te doen? Iemand die gewoon leest wat er zoal leeft?
Ik heb niet begrrepen dat Ziggo een actief beleid voert in het her en der in de war schoppen van uitzendingen.
Ik bedoel maar: we kunnen van mening verschillen, maar ik ga Ziggo niet als 'de vijand' beschouwen en hem vervolgens iedere storing toedichten. De mensen bij Ziggo doen ook maar hun werk, het is alleen jammer dat binnen het management keuzes worden gemaakt die de abonnees niet altijd ten goede komen.

Roy Batty
22 augustus 2008, 08:12
Ik heb niet begrrepen dat Ziggo een actief beleid voert in het her en der in de war schoppen van uitzendingen.

Nee, ik geloof ook niet in actieve sabotage, het is gewoon niet gecertificeerd en ondersteund vanwege redenen die in dit forum al lang en breeduit behandeld zijn.

Hoe dan ook....misschien hebben we toch een Ziggo-Engelbewaarder op dit forum want....:-P....Eurosport HD is weer 'on the air'.

xahmol
22 augustus 2008, 08:52
Begrijp me niet verkeerd, ik zie Ziggo allesbehalve als de vijand. Als ik al iemand als vijand zie zijn het de mensen binnen de content industrie die nog steeds in zaken als DRM, enforced path, broadcast flag, etc geloven. Hooguit vind ik het jammer dat kabelaars hiertegen niet wat meer tegenwicht geven.

Vind het alleen erg jammer dat ze niet met een officieel erkende oplossing komen voor HTPCs en alle TVs met digitale DVB-C tuner.
Alleen snap ik de redenen waarom ze het niet doen ook wel weer, nml druk vanuit contentproviders die denken zo filesharing etc tegen te kunnen gaan. Ben het niet met die redenen eens, maar dat is weer een ander verhaal.

En vanuit die redenen zou het actief tegenwerken van Alphacrypts mij op langere termijn niet verbazen, zo gauw het technisch kan zal er vanuit contentproviders druk komen om dat te doen.

dekzwabberhen
22 augustus 2008, 08:52
Beste forum leden,

Ik gebruik ook de alpacryptmodule 3.15 in mijn Sony *X3500 TV.
En overdags is alles redelijk en blokkeervrij te vangen ook de HD kanalen van ZIGGO.

Maar 's avonds zeg na 19.00 uur, als er leuke en interesante programma's beginnen, dan wordt zeer regelmatig het kijk plezier bedorven door dat het kanaal geblokkeerd wordt, met de bekende melding, geen toegang enz. overschakelen naar een ander kanaal en weer terug is de blokkering weg en kan je weer een 10 tot 20 minuten blokkeer vrij kijken.

Ben ik nu de eenigste die daar last van heb of zijn er meer gebruikers met de zelfde problemen.??????????

Of is toch ZIGGO die juist 's avonds signalen door geef waar mijn alphacrypt op reageerd, soms is het zo erg dat ik maar weer overschakeld op de Humax 5000C om blokkeer vrij te kijken.

Of heeft iemand een oplossing hier voor!!!!!!!!!

Groet,

Dekzwabberhen

Roy Batty
22 augustus 2008, 11:35
Beste forum leden,

Ik gebruik ook de alpacryptmodule 3.15 in mijn Sony *X3500 TV.
En overdags is alles redelijk en blokkeervrij te vangen ook de HD kanalen van ZIGGO.

Maar 's avonds zeg na 19.00 uur, als er leuke en interesante programma's beginnen, dan wordt zeer regelmatig het kijk plezier bedorven door dat het kanaal geblokkeerd wordt, met de bekende melding, geen toegang enz. overschakelen naar een ander kanaal en weer terug is de blokkering weg en kan je weer een 10 tot 20 minuten blokkeer vrij kijken.

Ben ik nu de eenigste die daar last van heb of zijn er meer gebruikers met de zelfde problemen.??????????

Of is toch ZIGGO die juist 's avonds signalen door geef waar mijn alphacrypt op reageerd, soms is het zo erg dat ik maar weer overschakeld op de Humax 5000C om blokkeer vrij te kijken.

Of heeft iemand een oplossing hier voor!!!!!!!!!

Groet,

Dekzwabberhen

Ik herken dit probleem helemaal niet. Ik draai zelf ook met Alphacrypt 3.15, maar dan op een Sony E40xx. Behalve het probleem met Eurosport HD (2 dagen op zwart en inmiddels opgelost) ben ik nog geen enkel ander probleem tegengekomen, het werkt naar alle tevredenheid (hopelijk blijft het zo). Historisch heeft de combinatie Alphacrypt & Sony (Bravia) DVB-C voor veel problemen gezorgd. Op het forum van Tweakers.net is daar een speciaal topic voor actief, dus kijk daar eens hoe de ervaringen van anderen zijn met jouw type Sony i.c.m. Alphacrypt. By the way...overdadig gebruik van uitroep- & vraagtekens is niet nodig om je verhaal kracht bij te zetten :wink:.

Roy Batty
22 augustus 2008, 12:01
Begrijp me niet verkeerd, ik zie Ziggo allesbehalve als de vijand. Als ik al iemand als vijand zie zijn het de mensen binnen de content industrie die nog steeds in zaken als DRM, enforced path, broadcast flag, etc geloven. Hooguit vind ik het jammer dat kabelaars hiertegen niet wat meer tegenwicht geven.

Vind het alleen erg jammer dat ze niet met een officieel erkende oplossing komen voor HTPCs en alle TVs met digitale DVB-C tuner.
Alleen snap ik de redenen waarom ze het niet doen ook wel weer, nml druk vanuit contentproviders die denken zo filesharing etc tegen te kunnen gaan. Ben het niet met die redenen eens, maar dat is weer een ander verhaal.

En vanuit die redenen zou het actief tegenwerken van Alphacrypts mij op langere termijn niet verbazen, zo gauw het technisch kan zal er vanuit contentproviders druk komen om dat te doen.

Ja mee eens, ik geloof ook niet in een actief vijandige houding van Ziggo tov het CAM-principe, eerder een passieve houding (niet willen certificeren). De contentprovider is natuurlijk van oudsher een industrie die verschrikkelijk protectionistisch is, mooi voorbeeld was de tegenstand t.o.v. VHS eind jaren 70 door de Entertainment Industrie. Helaas zullen ze (volgens mij) elke strijd tegen open standaarden verliezen en zullen ze het juist in hun voordeel moeten aanwenden. Het grootste probleem in die industrie, is dat er, historisch bepaald, een enorm kostbare, geldverslindende machine is ontstaan met hoge winstverwachtingen om de 12e Bentley voor de aandeelhouders te kunnen bekostigen. Daarom hebben we altijd kunstmatig hooggehouden prijzen betaald voor content-dragers en helaas voor hun...met de huidige technologie krijg je dan de wraak van de consument.

Zou het trouwens haalbare kaart zijn om de Alphacrypt actief te saboteren zonder dat dit gevolgen heeft voor de gebruikers van een gecertificeerde settopbox? Bedoel, die dingen zwerven toch ook over heel Nederland met verschillende chipsets & firmwares. Die moeten deze aanpassing dan toch ook maar aankunnen, en zelfs dan...een nieuwe Alphacrypt firmware verhelpt dan het euvel dan toch weer. Enige mogelijkheid, nieuwe Settop-hardware en/of Irderto-codering, ik zie het ze doen bij Ziggo, daarbij...volgens mij zijn ze bij Ziggo dus helemaal niet bezig met actieve tegenwerking, eerder een passieve houding. Feit blijft: Alphacrypt is harstikke legaal, Mascom draag gewoon netjes zijn bijdrages af, die dingen zijn niet voor niets zo duur.

dekzwabberhen
22 augustus 2008, 14:32
Ik herken dit probleem helemaal niet. Ik draai zelf ook met Alphacrypt 3.15, maar dan op een Sony E40xx. Behalve het probleem met Eurosport HD (2 dagen op zwart en inmiddels opgelost) ben ik nog geen enkel ander probleem tegengekomen, het werkt naar alle tevredenheid (hopelijk blijft het zo). Historisch heeft de combinatie Alphacrypt & Sony (Bravia) DVB-C voor veel problemen gezorgd. Op het forum van Tweakers.net is daar een speciaal topic voor actief, dus kijk daar eens hoe de ervaringen van anderen zijn met jouw type Sony i.c.m. Alphacrypt. By the way...overdadig gebruik van uitroep- & vraagtekens is niet nodig om je verhaal kracht bij te zetten :wink:.

Bedankt voor je aanmerkingen en zal die side eens bezoeken of andere ook soort gelijke problemen hadden.

Groet Dekzwabberhen

Roy Batty
22 augustus 2008, 16:13
Bedankt voor je aanmerkingen en zal die side eens bezoeken of andere ook soort gelijke problemen hadden.

Groet Dekzwabberhen

Ik heb het linkje even voor je opgezocht, ik houd dit topic zelf ook goed in de gaten:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1268718/0

De X3500 die je hebt wordt ook in de topic-titel genoemd, dus kans dat je wel iets gaat vinden dat je verder helpt.

dekzwabberhen
22 augustus 2008, 18:40
Ik heb het linkje even voor je opgezocht, ik houd dit topic zelf ook goed in de gaten:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1268718/0

De X3500 die je hebt wordt ook in de topic-titel genoemd, dus kans dat je wel iets gaat vinden dat je verder helpt.

Beste Roy Batty,

wederom bedankt voor de info, alleen mijn probleem schijnt niemand te hebben, dus wel alle kanelen ontvangen ook de HD kanalen, maar meestal 's avonds regelmatig melding: geen bevoegdheid enz. overschakelen naar ander kanaal en weer terug en men kan weer een tijdje kijken.

Groet Dekzwabberhen

Wien
29 augustus 2008, 16:54
Vandaag officieel bericht van Ziggo:
Geen Ziggo ondersteunig op de huidige generatie CAM in combinatie met
producten van m.n. Loewe, Sharp en/of Sony tv's.
Kopers van deze apparaten zijn niet verzekerd van ontvangst van digitaal RTV aanbod, omdat de daartoe benodigde CAM niet door Ziggo wordt ondersteund. Een van de gevolgen is dat wij de signaallevering aan de huidige generatie CI gebaseerde IDTV-CAM-combinaties op enig moment moeten gaan blokkeren.
Met ingang van 2009 komt er een nieuwe generatie IDTV's CAM op de markt, die beschikbaar is voor alle fabrikanten en die wel volledig door ons worden ondersteund met gecertificeerde en legale en goed werkende CAM en Conditionale Access.
Aldus Ziggo 29-8-08

xahmol
29 augustus 2008, 17:08
Een van de gevolgen is dat wij de signaallevering aan de huidige generatie CI gebaseerde IDTV-CAM-combinaties op enig moment moeten gaan blokkeren.

Linkje naar bron?

Zat er in trouwens. Maar key word is natuurlijk dat 'op enig moment'. Als dat over drie jaar of zo pas is, is alle nu gekochte apparatuur economisch toch al weer afgeschreven en durf ik de investering nog wel aan. Maar als het volgend jaar al is, is aanschaf van een FloppyDTV kaart voor de PC nogal kostbaar voor die korte tijd.

Skinkie
29 augustus 2008, 17:12
Linkje naar bron?

Zat er in trouwens. Maar key word is natuurlijk dat 'op enig moment'. Als dat over drie jaar of zo pas is, is alle nu gekochte apparatuur economisch toch al weer afgeschreven en durf ik de investering nog wel aan. Maar als het volgend jaar al is, is aanschaf van een FloppyDTV kaart voor de PC nogal kostbaar voor die korte tijd.

Linkje naar deze site alvast gesubmit naar een politieke partij en een nieuwssite...

Wien
29 augustus 2008, 18:55
Bron is een nieuwsbrief van Ziggo aan dealers.

Skinkie
29 augustus 2008, 19:04
Bron is een nieuwsbrief van Ziggo aan dealers.
Dit kan nog een leuk staartje krijgen...

Klaus_1250
29 augustus 2008, 19:32
Tijd om het naar de OPTA te versturen. "Moeten gaan blokkeren" is natuurlijk je reinste onzin, daarmee zeggen ze ook dat het gewoon werkt, maar dat ze niet willen dat het werkt. Daarbij komt, de Alphacrypt is volledig legaal, dus ik vraag me af of ze het uberhaupt mogen blokkeren.

Er is een reden dat de Europese wetgeving voorschrijft dat IDTV's groter als 32inch verplicht een CI-slot moeten hebben. Het is alleen jammer dat ze in Brussel zijn vergeten dat providers alsnog gebruik van CI/CAM willen tegengaan om een vendor-lockin te creeeren en middels "certificering" extra kosten voor de klant in rekening te brengen, zonder dat ze dit doorhebben.

Wat mij betreft gooit de OPTA in 2009 de kabel volledig open (digitale tv, telefonie en internet) zodat we eindelijk eens een eind krijgen aan dit soort wangedrag.

Skinkie
29 augustus 2008, 19:39
Tijd om het naar de OPTA te versturen.

Helemaal mee eens.

Wat mij betreft gooit de OPTA in 2009 de kabel volledig open (digitale tv, telefonie en internet) zodat we eindelijk eens een eind krijgen aan dit soort wangedrag.
Vergeet niet dat ze daarom al deze troep aan het introduceren zijn, zodat alleen geautoriseerde klanten, programma's kunnen bekijken. Wat betreft de mult-carry is het natuurlijk volledige kolder...

grunnsat
29 augustus 2008, 19:40
Vandaag officieel bericht van Ziggo:
Geen Ziggo ondersteunig op de huidige generatie CAM in combinatie met producten van m.n. Loewe, Sharp en/of Sony tv's.
Kopers van deze apparaten zijn niet verzekerd van ontvangst van digitaal RTV aanbod, omdat de daartoe benodigde CAM niet door Ziggo wordt ondersteund.
Of Ziggo dat nu ondersteund maakt mij niet uit. Dit werkt, ondanks het feit dat Ziggo zich niet aan diverse DVB-C standaards houdt.
Een van de gevolgen is dat wij de signaallevering aan de huidige generatie CI gebaseerde IDTV-CAM-combinaties op enig moment moeten gaan blokkeren.Ik moet nog zien dat ze dat technisch kunnen zonder ook hun huidige "goedgekeurde" ontvangers buiten werking te stellen. Als ze dat al kunnen dan zijn ze wel heel dom bezig door dat niet nu al te doen. Dat scheelt hun namelijk straks een heel grote hoeveelheid woedende klanten die plotseling ťťn van de Ziggo rommelboxjes moeten kopen en geen gebruik meer kunnen maken van de betere DVB-C ontvangers in hun dure high-end TV toestellen.
Met ingang van 2009 komt er een nieuwe generatie IDTV's CAM op de markt, die beschikbaar is voor alle fabrikanten en die wel volledig door ons worden ondersteund met gecertificeerde en legale en goed werkende CAM en Conditionale Access.
Aldus Ziggo 29-8-08Prachtig, en Ziggo kan je dure TV toestel ombouwen?

Skinkie
29 augustus 2008, 19:49
Prachtig, en Ziggo kan je dure TV toestel ombouwen?
Ik heb begrepen dat de meeste tunerboards gewoon plug en play vervangbaar zouden zijn. DVB-C/S/T problem... dus wellicht gaat het dan ook wel zo... maar vinden we het niet crypie dat Casema dit wil?

...vind nu maar eens een HD recorder die nog content kan opnemen.

Maslov
29 augustus 2008, 20:58
Niet ondersteunen, kan ik me heel goed voorstellen. Maar straks gaan blokkeren als het nog werkt?

Niet alleen tussen Rusland en het Westen schijnt de koude oorlog terug te komen, maar ook Ziggo krijgt "sovjet-trekjes" als ze dit werkelijk gaan doen.

Vooralsnog kan ik dat moeilijk geloven.:mrgreen:

jerry67
30 augustus 2008, 11:08
Vandaag officieel bericht van Ziggo:
Geen Ziggo ondersteunig op de huidige generatie CAM in combinatie met
producten van m.n. Loewe, Sharp en/of Sony tv's.
Kopers van deze apparaten zijn niet verzekerd van ontvangst van digitaal RTV aanbod, omdat de daartoe benodigde CAM niet door Ziggo wordt ondersteund. Een van de gevolgen is dat wij de signaallevering aan de huidige generatie CI gebaseerde IDTV-CAM-combinaties op enig moment moeten gaan blokkeren.
Met ingang van 2009 komt er een nieuwe generatie IDTV's CAM op de markt, die beschikbaar is voor alle fabrikanten en die wel volledig door ons worden ondersteund met gecertificeerde en legale en goed werkende CAM en Conditionale Access.
Aldus Ziggo 29-8-08
Kan de Sony Bravia dan wel een evt toekomstige "legale" cam ondersteunen? Zit nl hard te denken aan aanschaf van een Sony KDL-40W400 en zou dan nog graag vele jaren gebruik willen maken de ingebouwde DVB-C tuner.

xahmol
31 augustus 2008, 12:26
Kan de Sony Bravia dan wel een evt toekomstige "legale" cam ondersteunen? Zit nl hard te denken aan aanschaf van een Sony KDL-40W400 en zou dan nog graag vele jaren gebruik willen maken de ingebouwde DVB-C tuner.

Niet zonder nieuwe hardware in je TV. De huidige tuner ondersteund nml geen CI+. En of die hardware aanpassing duur of makkelijk is... geen idee.

Maar gewoon kopen die Bravia, zo erg is een decoder ook weer niet.

Mr_Parker
31 augustus 2008, 13:26
Het is onbegonnen werk maar ik doe het toch nog maar een keer.

Ziggo / Essent / @home / Multikabel / Casema / en elke aan hen gekoppelde kabelaar heeft nog nooit het gebruik van de Alphacrypt ondersteund / geadviseerd / verkocht. Op het moment dat deze niet meer werkt treft hen dus geen enkele blaam. De dozen schuiver van de MM en co die het wel als werkend etc verkocht hebben wellicht wel.

Daarnaast heeft meen ik anoniem hier al eens aangegeven hoe de mbv CI+ nog te introduceren "beveiliging" werkt. Als ik het goed begrepen had, en het simpel verwoord zou het op het volgende neer komen.
De CAM communiceerd met de tv / CI-slot. Deze communicatie wordt tov het CI slot uitgebreid met een soort van authorisatie op basis waarvan de CAM vervolgens weet wat wel en niet kan en mag afhankelijk van het ontvangen signaal bij een zender. Bijvoorbeeld wel opnemen in SD kwaliteit maar niet in HD.
Deze zelfde communicatie kan natuurlijk ook toegepast worden om bij volledige afwezigheid van deze communicatie, zoals nu bij een huidig CI-slot, alles te blokkeren, ipv alleen de zenders waar een vorm van restrictie opzit. Hiermee zou dus theoretisch de Alphacrypt geblokkeerd kunnen worden.

Heeft dit alles dan geen gevolgen voor de huidige gecertificeerde tv's van bijv. Sharp en Humax, en hoe zit het dan met de losse decoders....?

Zover ik begrepen heb niet, dit omdat het hele communicatie verhaal tussen CAM en CI-slot niet van toepassing is voor de gecertificeerde decoders daar dit alles in 1 producten zijn. De HD decoders van Cisco, Humax en Samsung hebben vervolgens de standaard HDCP beveiliging die voorkomt dat men langs die weg toch in HD zou kunnen opnemen als de content provider dit zou willen.

Hoe vervellend ik dit zelf ook vind overigens.

Zal "open gooien" van de kabel dit oplossen?
Tuurlijk niet! Elke andere provider zit met exact hetzelfde probleem, de content providers willen niet dat zomaar alles mogelijk is dus stellen ze eisen aan de zenders die vervolgens weer eisen stelt aan de kabelaar.
Bewijs is dat zowel UPC, Ziggo, Delta, Caiway, Glashard, en nog andere glasvezel aanbieders allen het gebruik van niet geautoriseerde decoders niet ondersteund / "tegenwerkt".

(Mocht ik ergens fout zitten neem ik aan dat bijv. Anoniem mij hier op wijst).

Ardana
31 augustus 2008, 15:03
... de content providers willen niet dat zomaar alles mogelijk is dus stellen ze eisen aan de zenders die vervolgens weer eisen stelt aan de kabelaar.
Ik ben bang dat je hier gelijk hebt. De vraag is, wat kunnen 'we', als consument, hier aan doen? De consumentenbond/kassa/radar porren om dit aan te slingeren? Dat is ze al die jaren nog niet gelukt (zie heffingen op CDs etc). De politiek? Ook niet waarschijnlijk. Die gelooft in 'marktwerking'/vrij economie, bla bla. Dat er feitelijk sprake is van kartel vorming/afspraken door de content industrie ziet niemand of wil niemand iets aan doen. (Te machtige lobby?)
M.a.w. ik ben weinig hoopvol.

Het enige wat dan rest is 'illegale' hardware gebruiken om te kunnen kijken naar waar je toch al voor betaald hebt. Bah :evil:

Skinkie
31 augustus 2008, 15:06
Ik ben bang dat je hier gelijk hebt. De vraag is, wat kunnen 'we', als consument, hier aan doen? De consumentenbond/kassa/radar porren om dit aan te slingeren? Dat is ze al die jaren nog niet gelukt (zie heffingen op CDs etc). De politiek? Ook niet waarschijnlijk. Die gelooft in 'marktwerking'/vrij economie, bla bla. Dat er feitelijk sprake is van kartel vorming/afspraken door de content industrie ziet niemand of wil niemand iets aan doen. (Te machtige lobby?)
M.a.w. ik ben weinig hoopvol.

Het enige wat dan rest is 'illegale' hardware gebruiken om te kunnen kijken naar waar je toch al voor betaald hebt. Bah :evil:
Behalve OPTA, zouden we mevrouw Kroes ook kunnen aanschrijven. Impliciet krijg je hier nu een koppelverkoop van hardware die niet aan 'de DVB' standaard meer voldoet. En Consumenten die een TV gekocht hebben met ingebouwde decoders zouden weer aan nieuwe kastjes moeten... lijkt me krom... zullen wij niet alleen vinden.

Ardana
31 augustus 2008, 15:18
Impliciet krijg je hier nu een koppelverkoop van hardware die niet aan 'de DVB' standaard meer voldoet. En Consumenten die een TV gekocht hebben met ingebouwde decoders zouden weer aan nieuwe kastjes moeten... lijkt me krom... zullen wij niet alleen vinden.
Waarbij de kabelboeren aan mevrouw Kroes vertellen dat ze wel moeten vanwege de eisen van de content industrie. En die TV's met ingebouwde decoders werden toch al niet ondersteund, dus dat was eigen risico.

Het blijft allemaal geneuzel waarbij wel een (of meerdere) hele industrie gesponsord wordt (ontwikkeling beveiliging/toko's die dat weer omzeilen/...). En de consument mag 't betalen. En dat is weer in lijn met de 'vrije markt'.

Mr_Parker
31 augustus 2008, 15:21
Het klinkt hard, maar helaas is het wel zo.
Het "probleem" van de mensen die nu een geintegreerde decoder in hun tv hebben, Loewe / Sony / Philips / etc, is voor hun rekening. De fabrikanten hebben immers stuk voor stuk aangeven dat het alleen met ondersteunde operators werkt (waar de nederlandse kabelaars helaas niet toebehoorden).

Verder zal dus in vermoedelijk afzienbare tijd juist de "koppel verkoop" ook niet meer van toepassing zijn. Zodra de CI+ ontwikkeling klaar is zou dus elke fabrikant, ook die van dvb-c kaarten voor pc's, zelf deze in hun producten kunnen gaan integreren, ipv de CI. Dan blijft alleen de CAM over, of er dan een Irdeto2 of alphacrypt cam komt die werkt is nog afwachten, maar er zou wel een "ziggo" cam komen.

Het wordt dus wel beter, met helaas wel evt. opname beperking, maar daar hebben de huidige bezitters van alphacrypt oplossingen niks aan.

Skinkie
31 augustus 2008, 15:22
Waarbij de kabelboeren aan mevrouw Kroes vertellen dat ze wel moeten vanwege de eisen van de content industrie. En die TV's met ingebouwde decoders werden toch al niet ondersteund, dus dat was eigen risico.

Het blijft allemaal geneuzel waarbij wel een (of meerdere) hele industrie gesponsord wordt (ontwikkeling beveiliging/toko's die dat weer omzeilen/...). En de consument mag 't betalen. En dat is weer in lijn met de 'vrije markt'.
Oh zeker wel. Er is hier een meneer van Casema aan de deur geweest die bij hoog en laag beweerde dat een TV van Loewe nu te koop was en geschikt was om Casema Digitale TV op te bekijken.

Ardana
31 augustus 2008, 17:47
Oh zeker wel. Er is hier een meneer van Casema aan de deur geweest die bij hoog en laag beweerde dat een TV van Loewe nu te koop was en geschikt was om Casema Digitale TV op te bekijken.
Dat is dan wel in tegenspraak met de officiŽle berichten van Ziggo. (CI+)
Met alle respect voor de mensen die het beroep uit oefenen, maar verkopers blijken niet altijd de meest betrouwbare bron te zijn... :cry:

grunnsat
31 augustus 2008, 17:48
Kan de Sony Bravia dan wel een evt toekomstige "legale" cam ondersteunen?

Ja en nee. Zolang Ziggo geen signalen meestuurt die extra kopieer beveiligingen moet activeren, gedraagt deze CI+ CAM zich als een normale CAM volgens de huidige beschrijvingen. Dan werkt hij dus in de Sony.

Wat er gebeurt als Ziggo dat soort signalen wel meestuurt (en die werken dus niet samen met de Sony) weet ik niet. Wellicht gaat je scherm op zwart, ik heb geen idee. Vraag het eens aan Ziggo zou ik zeggen, dat moeten zij nu ondertussen weten.

G038
1 september 2008, 20:03
Tuurlijk niet! Elke andere provider zit met exact hetzelfde probleem, de content providers willen niet dat zomaar alles mogelijk is dus stellen ze eisen aan de zenders die vervolgens weer eisen stelt aan de kabelaar.
Bewijs is dat zowel UPC, Ziggo, Delta, Caiway, Glashard, en nog andere glasvezel aanbieders allen het gebruik van niet geautoriseerde decoders niet ondersteund / "tegenwerkt".


En waarom kan het in bijvoorbeeld Zweden dan wel (zie http://www.comhem.se/portal/comhem/tv_digitalbox ). Stellen de content providers daar dan geen eisen aan de kabelaar?

Idem voor de satelliet en digitenne...

Ardana
2 september 2008, 12:04
En waarom kan het in bijvoorbeeld Zweden dan wel (zie http://www.comhem.se/portal/comhem/tv_digitalbox ). Stellen de content providers daar dan geen eisen aan de kabelaar?
In Zweden lijken ze Conax te gebruiken, zonder 'Ziggo-extentie' op de standaard. (Vermoedelijk doet Ziggo dat ivm koppelverkoop van de kastjes).
Dus in dat opzicht heb je gelijk. Gewoon DVB-C standaard gebruiken met standaard codering is niet onmogelijk :p . Maar volgens mij is dat in meerdere Europese landen zo, alleen de Nederlandse kabelboeren zijn 'wat' eigenwijs.

Idem voor de satelliet en digitenne...Maar ook dat is versleuteld. Ik heb ergens gelezen (ben ff kwijt waar :( ) dat Canaaldigitaal ook overweegt om op een sterkere codering over te stappen. Eigenaren van b.v. een Diablo-CAM kunnen nu al bijna alles 'FTA' kijken...

Al geloof ik wel dat Scandinavische politici eerder op hun achterste poten gaan staan als de content industrie het in hun hoofd zou halen om alleen opnemen in lagere resolutie toe te staan. Laat staan het opnemen onmogelijk maken. In Nederland geeft men daar blijkbaar liever GEEN duidelijkheid over. De overheid niet door wetgeving, de kabelboeren niet door geen standaarden te gebruiken en schimmig te doen over welke doos wel en welke niet en de content industrie al helemaal niet. (om eerder besproken krampachtige pogingen via kunstgrepen geld te blijven verdienen aan het opleggen van onnozele eisen aan de consument). Een industriestandaard als HDCP is wat dat aangaat een goed voorbeeld van het koloniale denken van diezelfde industrie. Zij bepalen wel wat goed is voor 'de domme negertjes'. (No offence).

Jdd
2 september 2008, 13:02
Ik zou zeggen start een lobby op richting Den Haag, de opta en Smit-Kroes.

het is eigenlijk van de zotte dat Hollywood actief bepaald wat wij in europa kunnen doen en kopen. Dat een vendor een standaard zo veranderd dat men eigenlijk alleen nog maar bepaalde voorgeslecteerde tv's kan kopen.

Dit gooit de gehele consumenten markt op slot. Alleen de grote spelers kunnen het zich veroorloven om voor een klein bedrijf als ziggo gespecialiseerde modellen te maken, die vervolgens ook nog een gecastreerd zijn.

Klaus_1250
2 september 2008, 17:39
Kan de Sony Bravia dan wel een evt toekomstige "legale" cam ondersteunen? Zit nl hard te denken aan aanschaf van een Sony KDL-40W400 en zou dan nog graag vele jaren gebruik willen maken de ingebouwde DVB-C tuner.

Een Alphacrypt is een volledig legale CAM. Ziggo bepaald niet wat legaal is, dat doen de overheid en de EU. De Alphacrypt beschikt over de juiste licenties en werkt volgens de DVB specs. Volledig legaal en zoals bedoeld is.

Wat je nu ziet is dat een aantal spelers (content-industrie in samenspel met de distributie-industrie) op de markt op een zeer aggressive manier een monopolie-positie op de kabelmarkt probeert te krijgen en daarbij horen hun eigen protocollen, specificaties en "Trust-Authorities". Ook interessant in deze context is dit: http://www.volkskrant.nl/economie/article1058108.ece/Fiscus_spekt_kas_van_opkoopfondsen .

Consument
2 september 2008, 19:47
Een Alphacrypt is een volledig legale CAM. Ziggo bepaald niet wat legaal is, dat doen de overheid en de EU. De Alphacrypt beschikt over de juiste licenties en werkt volgens de DVB specs. Volledig legaal en zoals bedoeld is.

Wat je nu ziet is dat een aantal spelers (content-industrie in samenspel met de distributie-industrie) op de markt op een zeer aggressive manier een monopolie-positie op de kabelmarkt probeert te krijgen en daarbij horen hun eigen protocollen, specificaties en "Trust-Authorities". Ook interessant in deze context is dit: http://www.volkskrant.nl/economie/article1058108.ece/Fiscus_spekt_kas_van_opkoopfondsen .

In het licht van deze problematiek ben ik vandaag toevallig op zoek geweest (ik moet wat vrije dagen opmaken van de baas) naar wat informatie n.a.v. een bericht op nu.nl waarin onze vml. socialistische Minister van FinanciŽn zegt het niet nodig te vinden om dit soort constructies aan te pakken omdat er bij de investeerders zelf al een discussie op gang is gekomen. Let op: dit gaat primair over hedgefunds, niet over drm, al lijkt er nu bij Ziggo wel een koppeling te bestaan. Eerst het bericht op nu.nl en daarna twee eraan gelieerde interessante links:
http://www.nu.nl/news/1726623/34/Bos_laat_pensioenfondsen_met_rust.html
en
http://www.leugens.nl/2008/08/24/ziggo-weer/
http://www.volkskrant.nl/economie/article1061821.ece/Opkoopfonds_splijt_vakbond

De content-industrie mag met zijn hdcp "high bandwidth content" blokkeren, we hebben het hier dan over HDTV. Normale digitale uitzendingen (SD) mogen hier natuurlijk geen hinder van ondervinden. Technisch is dit ook bij CI+ niet nodig en ik ga er maar even vanuit dat aangezien het CI+ heet, het backwards compatible is met CI. Wanneer de kabelaars sd-content gaan blokkeren bij een normale CI-verbinding hebben we het recht om te protesteren. Vergelijk het desnoods met het voorheen toegepaste drm-model bij blu-ray-spelers. Blu-ray-schijfjes waren beveiligd tegen kopieren, dvd's niet, terwijl je die ook gewoon kunt afspelen op de blu-ray-spelers.

Wel is het zaak om de OPTA en evt. de europese commissie te wijzen op de rechten van ons als burgers en de verplichtingen die daaruit voortvloeien voor de distributeurs. Zeker wanneer Ziggo straks zou opgaan in het amerikaanse UPC.

kido
12 september 2008, 09:20
uit de laatste nieuwsbrief van ziggo:

"
Belangrijke informatie
over de CAM en
Common Interface (CI)
Geen Ziggo ondersteuning op de huidige generatie
CAM in combinatie met producten van m.n. Loewe,
Sharp en/of Sony TVís .
(PotentiŽle) kopers van Loewe, Sharp en/of Sony
TVís zijn niet verzekerd van ontvangst van ons digitaal
RTV-aanbod, omdat de daartoe benodigde conditional
access module (CAM) niet door Ziggo wordt ondersteund
en de betreffende toestellen niet door Ziggo
zijn gecertificeerd. Eťn van de gevolgen is dat wij de
signaallevering aan de huidige generatie CI-gebaseerde
iDTV-CAM-combinaties op enig moment zullen moeten
gaan blokkeren.
Ziggo zal dit risico zelf duidelijk gaan communiceren op
de starterspakketten en in haar overige communicatieuitingen,
zoals website en nieuwsbrieven. Wij raden u
nadrukkelijk aan om klanten die een iDTV willen aanschaffen
hier ook op te wijzen.
Met ingang van 2009 komt er een nieuwe generatie
iDTVís en CAMís op de markt, die beschikbaar is voor
alle fabrikanten en die wel volledig door ons wordt ondersteund
met gecertificeerde legale en goed werkende
CAMís en Conditional Access."

en de reactie Van loewe.

"Naar aanleiding van de recent gepubliceerde nieuwsbrief van Ziggo betreffende ďBelangrijke informatie over de CAM en Common InterfaceĒ, met als ondertitel: ďGeen Ziggo ondersteuning op de huidige generatie CAM in combinatie met producten van m.n. Loewe, Sharp en SonyĒ, geven wij in onderstaande onze reactie op dit rondschrijven.

Het klopt dat Ziggo geen toestel van Loewe, Sharp, Sony heeft gecertificeerd noch de daartoe benodigde Conditional Access Module (CAM).

Indien Ziggo inderdaad zoals ze beweren op enig moment de huidige generatie CI-gebaseerde iDTV-CAM-combinaties zou gaan blokkeren, dan zullen ook hun eigen klanten met settop-boxen van Nokia, Panasonic en Samsung (behalve de HD-boxen) geen signaal meer kunnen ontvangen.
We achten de kans dan ook heel erg klein dat ze dit soort consumentonvriendelijke praktijken zouden toepassen, al was het maar omdat ze anders geheid mevrouw Smit-Kroes van de EG achter zich aan krijgen.

De laatste alinea in hun nieuwsbrief insinueert dat de huidige generatie CAMís (AlphaCrypt) niet legaal zou zijn en/of niet goed zou werken. Wij kunnen u verzekeren (ťn hebben daartoe de rechtsgeldige bewijzen) dat de producent van de AlphaCrypt-CAMís (het Duitse bedrijf Mascom) wel degelijk de licentierechten betaalt aan Irdeto (de softwareschrijver voor de inhoud van de CAM)

Verder verwijzen we naar besluit 204 van 7 mei 2004 uit het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden waarin de kabelproviders duidelijk worden verplicht om een open standaard te ondersteunen.

Wij hopen u hiermee voldoende geÔnformeerd te hebben. "

xahmol
12 september 2008, 13:47
Hoop toch zo dat Loewe ballen heeft en idd een rechtzaak begint en naar Kroes stapt... als ze dat doen en winnen hebben ze er vermoedelijk een klant for life bij.

kido
12 september 2008, 14:31
wie weet als het zover mocht komen

anoniem
12 september 2008, 21:04
uit de laatste nieuwsbrief van ziggo:

..
Indien Ziggo inderdaad zoals ze beweren op enig moment de huidige generatie CI-gebaseerde iDTV-CAM-combinaties zou gaan blokkeren, dan zullen ook hun eigen klanten met settop-boxen van Nokia, Panasonic en Samsung (behalve de HD-boxen) geen signaal meer kunnen ontvangen.

Het niet meer functioneren heeft ALLEEN betrekking op betreffende CA Modules en niet op de gercertificeerde ontvangers, zoals Loewe lijkt te suggereren.

Verder verwijzen we naar besluit 204 van 7 mei 2004 uit het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden waarin de kabelproviders duidelijk worden verplicht om een open standaard te ondersteunen.

De reactie wekt eveneens de indruk dat de kabeloperators de standaarden niet ondersteunen, ook dit is een bewering die niet onderbouwd wordt of kan worden.


Wij hopen u hiermee voldoende geÔnformeerd te hebben. "


___________

xahmol
12 september 2008, 22:22
@anoniem: zou graag willen dat de rechter dat bevestigd of ontkracht. Als leek vind ik het iig niet uit te leggen dat je open standaarden ondersteund, maar kennelijk alle apparatuur die die zelfde open standaard ondersteund niet ondersteund wordt.

Neem eens een voorbeeld aan Tru2Way in de VS die aantoond dat het wel kan.

anoniem
12 september 2008, 22:32
@anoniem: zou graag willen dat de rechter dat bevestigd of ontkracht. Als leek vind ik het iig niet uit te leggen dat je open standaarden ondersteund, maar kennelijk alle apparatuur die die zelfde open standaard ondersteund niet ondersteund wordt.

Neem eens een voorbeeld aan Tru2Way in de VS die aantoond dat het wel kan.


Het staat iedereen vrij om naar de rechter te stappen.
Maak nu eerst eens duidelijk wat we dan niet ondersteunen. Het conditional Access deel valt buiten de zgn Common Scrambling, geheel niet onder de standaard. Conditional Access is gewoon proprietary, daarom is het ook niet uitwisselbaar (Irdeto # NDS # Conax # NAGRA)

Maslov
12 september 2008, 22:55
Dus Ziggo ondersteunt de open standaard maar gaat zelfs zover dat ze apparatuur die volgens diezelfde (open) standaard werkt, wil gaan blokkeren.

Ik kan het haast niet geloven, maar het blijkt dan toch zo te zijn!!!!!!

Roy Batty
13 september 2008, 09:56
___________

Quote Ziggo-anoniem:

Het niet meer functioneren heeft ALLEEN betrekking op betreffende CA Modules en niet op de gercertificeerde ontvangers, zoals Loewe lijkt te suggereren.

Dit is een prima herhaling van de nieuwsbrief van Ziggo, echter in de diverse forums wordt getwijfeld aan de technische haalbaarheid van hetgeen je beweert. Hoe gaat Ziggo dit aanpakken? Bij Tweakers wordt gerefereerd aan een nieuwe generatie smartcards, dat zou natuurlijk kunnen. Zie ook:

http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1287489/last//alphacrypt

Andere opties zijn er toch eigenlijk niet zonder dat de bewering van Loewe bewaarheid wordt en ook de bestaande settop-boxes op zwart gaat (toch?)

Dan de volgende quote van Anoniem:

De reactie wekt eveneens de indruk dat de kabeloperators de standaarden niet ondersteunen, ook dit is een bewering die niet onderbouwd wordt of kan worden.

Dit is een politiek correct antwoord, raakt kant nog wal. Voer voor juristen als het ooit zover komt.

Quote uit de nieuwsbrief van Ziggo:

Met ingang van 2009 komt er een nieuwe generatie
iDTVís en CAMís op de markt, die beschikbaar is voor
alle fabrikanten en die wel volledig door ons wordt ondersteund
met gecertificeerde legale en goed werkendeCAMís en Conditional Access."

Als dit letterlijke tekst van Ziggo is, heb ik hier het meest moeite mee. Het suggereert de illegaliteit van CAM, Mascom en hun gebruikers. Een onterechte waardeloze uitspraak. De arrogantie druipt er van af.

xahmol
13 september 2008, 11:01
Het staat iedereen vrij om naar de rechter te stappen.
Maak nu eerst eens duidelijk wat we dan niet ondersteunen. Het conditional Access deel valt buiten de zgn Common Scrambling, geheel niet onder de standaard. Conditional Access is gewoon proprietary, daarom is het ook niet uitwisselbaar (Irdeto # NDS # Conax # NAGRA)

Lijkt me heel duidelijk. Zeggen een open standaard te ondersteunen en dat dan om zeep helpen met een proprietary standaard is voor mij NIET ondersteunen.

Juridisch liggen daar ongetwijfeld nuances in, maar daarom hoor ik daar graag de mening van een rechter over.

Voor mij is wel duidelijk dat kabelaars (Ziggo is helaas niet de enige, zelfs niet de ergste, zie UPC) complete onwil hebben om op dit punt naar de wens van de klant te luisteren en dat alleen overheidsingrijpen dit wel voor elkaar krijgt.
Dat het technisch niet kan is nml onzin heeft de VS aangetoond.

mvveelen
15 oktober 2008, 12:58
Whoeii wat een verhaal om door te spitten zeg.

Nu heb ik onlangs een Sony 40W4000 gekocht en had gehoord (klok en klepel) dat je mbv. een Alphacrypt CAM module dan gewoon kon zappen op het toestel van dig. zender naar dig. zender zonder dat je daarvoor zo'n grote decoder nodig had.

Mooi, dacht ik bij mezelf, en ben op zoek gegaan naar welke module dan geschikt zou zijn.
Tijdens de zoektocht kwam ik op Tweakers en dit forum en las allerlei onheilspellende berichten dat deze CAM modules geblokkeerd zouden kunnen gaan worden ?! Waarom ? Enige reden waarvoor ik het zou willen is het zappen en het niet hoeven plaatsen van een lompe decoder.

Ik heb me trouwens ook geen moment beseft dat het misschien ook wel niet zou mogen moet ik eerlijk zeggen, en eigenlijk vind ik het nog steeds wat vreemd, want wat voor misbruik zou je er nu van kunnen maken ? Dat je uitzendingen in HD kwaliteit zou kunnen opnemen en verspreiden ofzo ?

Nou ja, goed, wat is nu wijsheid : toch overgaan tot aanschaf van de Alphacrypt CAM module (met het risico dat deze binnenkort niet meer zal werken icm. Ziggo) of de lompe decoder plaatsen en afwachten tot er een (door Ziggo) gecertificeerde CAM module uit wordt gebracht (wanneer ?) ?

Nogmaals, ik wil niemand tegen de schenen schoppen, maar als eerlijke burger (die heus wel eens een bon voor te hard rijden heeft gekregen) vind ik het nogal wrang dat je wordt beknot in je (keuze)mogelijkheden.

Mr_Parker
15 oktober 2008, 13:37
Er zal denk ik niemand zijn, ik vermoed ook Anoniem niet, die zal zeggen dat je geen Alphacrypt zou mogen gebruiken.
Er is een verschillen tussen iets "niet mogen" (bijv. harder dan het toegestane maximum rijden :lol:) gebruiken en gebruiken van iets dat "niet ondersteund" wordt.
Het is echter zo dat tzt het dus zou kunnen gaan gebeuren dat dit niet meer werkt.

Helaas zal ik je verder uit de droom moeten helpen dat er een CAM gaat komen die wel ondersteund gaat worden die in jou tv volledig gaat werken.
Je tv heeft een CI slot en de CAM die er zou gaan komen is voor CI+. Of die deels backward compatible zal zijn is nog onduidelijk voor me, maar als zul je er toch rekening mee moeten houden dat je extra beperkingen zult hebben tov tv's / decoders met volle CI+.

Friedchicken
15 oktober 2008, 15:40
Volgens mij is Ziggo gestart met hun treiterpraktijken. Loewe LCD-TV's welk in staat zijn om digitale opnames te maken werken niet meer of nauwelijks.

Loewe LCD-TV's nemen opnames versleuteld op en ontsleutelen deze wanneer het toestel niet in bedrijf is (namelijk 's nachts).
Tot enkele maanden geleden ging dit zonder problemen, maar onlangs is er iets gewijzigd. De coderingssleutels zijn sneller gaan wisselen waardoor de betreffende sleutel al verlopen is voordat de opname ontsleuteld is.

Nederland 1,2 en 3 hebben hier geen last van. Het zijn de commerciele omroepen aldus www.gebruikers.tv (http://www.gebruikers.tv)

mvveelen
15 oktober 2008, 15:50
Zou het echt treiteren zijn ?

Ben ik nu zo naief om te denken dat een leverancier (Ziggo) beter gebaat is bij een tevreden klant ?

Ik denk dat ik dan toch maar even in de zgn. wachtmodus ga tot er wat meer duidelijkheid is over wat er nu verder gaat gebeuren.

The_Doman
15 oktober 2008, 15:57
Ik denk dat ik dan toch maar even in de zgn. wachtmodus ga tot er wat meer duidelijkheid is over wat er nu verder gaat gebeuren.
Probleem is nu juist dat het nogal een tijdje kan duren voordat er meer duidelijkheid is wat betreft de CAM/CI/CI+ kwestie.

catastrofus
15 oktober 2008, 15:59
Volgens mij is Ziggo gestart met hun treiterpraktijken. Loewe LCD-TV's welk in staat zijn om digitale opnames te maken werken niet meer of nauwelijks.

Loewe LCD-TV's nemen opnames versleuteld op en ontsleutelen deze wanneer het toestel niet in bedrijf is (namelijk 's nachts).
Tot enkele maanden geleden ging dit zonder problemen, maar onlangs is er iets gewijzigd. De coderingssleutels zijn sneller gaan wisselen waardoor de betreffende sleutel al verlopen is voordat de opname ontsleuteld is.

Nederland 1,2 en 3 hebben hier geen last van. Het zijn de commerciele omroepen aldus www.gebruikers.tv (http://www.gebruikers.tv)

By the way: Dit is niet geheel ongewoon of ongebruikelijk. CDS doet dit al jaren... En als je bij hun een 'gecertificeerde' decoder gebruikt moet je ook niet te lang wachten om de opname te bekijken, want anders lukt dat niet meer.

Gert.

grunnsat
15 oktober 2008, 23:06
Nu heb ik onlangs een Sony 40W4000 gekocht en had gehoord (klok en klepel) dat je mbv. een Alphacrypt CAM module dan gewoon kon zappen op het toestel van dig. zender naar dig. zender zonder dat je daarvoor zo'n grote decoder nodig had.

Klopt, maar er is een probleempje. De samenwerking tussen Sony TV en Alphacrypt werkt niet altijd even soepel. Sony weet van het probleem, zou ook een firmware upgrade hebben om het probleem te verhelpen, doch weigert die upgrade ter beschikking te stellen of uit te voeren onder het mom dat zij niet claimen dat de DVB-C tuner in Nederland ondersteund wordt. Soms moet je een aantal Alphacrypts proberen voordat je een exemplaar hebt dat werkt, zo minimaal zijn de verschillen tussen wel werken en niet werken.

Mooi, dacht ik bij mezelf, en ben op zoek gegaan naar welke module dan geschikt zou zijn.
Tijdens de zoektocht kwam ik op Tweakers en dit forum en las allerlei onheilspellende berichten dat deze CAM modules geblokkeerd zouden kunnen gaan worden ?! Waarom ? Enige reden waarvoor ik het zou willen is het zappen en het niet hoeven plaatsen van een lompe decoder.

Dan had je maar een door Ziggo goedgekeurd TeeVeetje moeten kopen zonder HDTV tuner. Wie denk je wel dat je bent door te verlangen dat je zomaar het Ziggo HDTV signaal direct op je buis mag zetten zonder een door Ziggo goedgekeurde HDTV ontvanger te kopen?

Ik heb me trouwens ook geen moment beseft dat het misschien ook wel niet zou mogen moet ik eerlijk zeggen, en eigenlijk vind ik het nog steeds wat vreemd, want wat voor misbruik zou je er nu van kunnen maken ? Dat je uitzendingen in HD kwaliteit zou kunnen opnemen en verspreiden ofzo ?

Dat vertelt Ziggo je niet, en hun beweegredenen vind je ook nergens terug in de leveringsvoorwaarden. Ze kijken wel link uit dat officieel toe te geven, dan krijgen ze de hele wereld over zich heen.

Nou ja, goed, wat is nu wijsheid : toch overgaan tot aanschaf van de Alphacrypt CAM module (met het risico dat deze binnenkort niet meer zal werken icm. Ziggo) of de lompe decoder plaatsen en afwachten tot er een (door Ziggo) gecertificeerde CAM module uit wordt gebracht (wanneer ?) ?

Gewoon proberen met de Alphacrypt. Er kan je niets gebeuren tenslotte. Als Ziggo zijn grootspraak waar maakt en de Alphacrypt blokkeert heeft Kassa weer heel wat avondjes beeldbuis vulling. Denk er aan om firmware versie 3.16 te vragen, en om hem te mogen ruilen als hij niet werkt.

Nogmaals, ik wil niemand tegen de schenen schoppen, maar als eerlijke burger (die heus wel eens een bon voor te hard rijden heeft gekregen) vind ik het nogal wrang dat je wordt beknot in je (keuze)mogelijkheden.

Dat zal Ziggo een zorg zijn.

powadha
24 oktober 2008, 23:27
Tering jantje, dacht met mijn sony 40v4000 eindelijk onbezorgd tv te kunnen gaan kijken. Wat een gedoe blijkt het te zijn. Gezien de laatste post ga ik toch een AlphaCrypt proberen maar een fijn begin bij Ziggo is het zeker niet.

Mr_Parker
25 oktober 2008, 16:26
Niet voor het een of het ander, maar waarom dacht je met je 40V4000 onbezorgd digitaal te kunnen gaan kijken?

Sony geeft aan dat Nederland niet ondersteund is en ook Ziggo geeft nergens aan dat die Sony ondersteund is....

Begrijp me niet verkeerd, het zou wel fijn geweest te zijn als het wel ondersteund wordt. Ik heb vooral het idee dat de verkopers in de winkels totaal niet uitleggen hoe de vork in de steel zit en dus er maar lekker oplos verkopen zonder de klanten fatsoenlijk voor te lichten.
Gevolg hiervan is dat Ziggo, en deels ook oa Sony, "de huid vol gescholden" krijgen over dit soort zaken. Hoewel ze misschien wat fatsoenlijker zouden kunnen omgaan met de DVB-C / Alphacrypt oplossing treft Ziggo op dit moment mijn inziens echter nog geen blaam.

grunnsat
26 oktober 2008, 11:16
Niet voor het een of het ander, maar waarom dacht je met je 40V4000 onbezorgd digitaal te kunnen gaan kijken?

Sony geeft aan dat Nederland niet ondersteund is en ook Ziggo geeft nergens aan dat die Sony ondersteund is....

Begrijp me niet verkeerd, het zou wel fijn geweest te zijn als het wel ondersteund wordt. Ik heb vooral het idee dat de verkopers in de winkels totaal niet uitleggen hoe de vork in de steel zit en dus er maar lekker oplos verkopen zonder de klanten fatsoenlijk voor te lichten.
Gevolg hiervan is dat Ziggo, en deels ook oa Sony, "de huid vol gescholden" krijgen over dit soort zaken. Hoewel ze misschien wat fatsoenlijker zouden kunnen omgaan met de DVB-C / Alphacrypt oplossing treft Ziggo op dit moment mijn inziens echter nog geen blaam.

Sorry, maar je lijkt niet helemaal te begrijpen hoe de zaken in elkaar steken. In principe maakt Ziggo gebruik van standaard Irdeto 2 encryptie. Voor Irdeto 2 zijn tal van CAM's verkrijgbaar (o.a. van Irdeto zelf) waardoor je met iedere DVB_C ontvanger met een CI slot (in een TV of als losse receiver) volkomen legaal het Ziggo signaal zou moeten kunnen bekijken. Echter Ziggo wil dit voorkomen en heeft daarom een extra barriere toegevoegd in de vorm van een CAM key. HIermee wordt voorkomen dat zo'n CAM gebruikt kan worden, zodat alleen maar "goedgekeurde" (lees speciaal aangepaste) ontvangers gebruikt kunnen worden. Mascom, de leverancier van de Alphacrypt, heeft echter een legale methode gevonden om deze CAM key barriere ongedaan te maken waardoor je wel een ontvanger met CI slot kunt gebruiken.

De opmerking dat Ziggo geen blaam treft lijkt mij dus een gotspe gezien deze feiten.

Mr_Parker
26 oktober 2008, 11:44
Laat mij het dan niet begrijpen, maar zover ik weet is het Ziggo niet verboden om bij het DVB-C / Irdeto 2.0 concpet dat zij hanteren om de cam-key toe te passen. Dat deel van DVB-C dat zij moeten gebruiken ivm standaard verplichting doen zij zover ik tot nog toe begreep, maar dat extra is niet prettig maar wel toegestaan.
Ziggo geeft zelf heel duidelijk aan dat zij alleen op een selecte groep apparaten ondersteuning bieden en werking garanderen, hoewel die werking te wensen over laat. Als iemand dan toch een Sony / Philips / Loewe / Floppy-D-TV kaart / etc koopt vind ik niet dat ziggo blaam treft op het moment dat het niet 100% werkt, of in een later stadium mogelijk nog maar beperkt dan wel niet.

ChillyWilly
26 oktober 2008, 12:57
Laat mij het dan niet begrijpen, maar zover ik weet is het Ziggo niet verboden om bij het DVB-C / Irdeto 2.0 concpet dat zij hanteren om de cam-key toe te passen. Dat deel van DVB-C dat zij moeten gebruiken ivm standaard verplichting doen zij zover ik tot nog toe begreep, maar dat extra is niet prettig maar wel toegestaan.
Ziggo geeft zelf heel duidelijk aan dat zij alleen op een selecte groep apparaten ondersteuning bieden en werking garanderen, hoewel die werking te wensen over laat. Als iemand dan toch een Sony / Philips / Loewe / Floppy-D-TV kaart / etc koopt vind ik niet dat ziggo blaam treft op het moment dat het niet 100% werkt, of in een later stadium mogelijk nog maar beperkt dan wel niet.

Met het eerste deel ben ik het eens. Iets niet ondersteunen vind ik prima, maar ga dan niet die dingen blokkeren, en dat is nu waar de geruchten over gaan. Ik ben gewoon een (dubbel) betalende klant en wil gewoon mijn FloppyDTV blijven gebruiken.

grunnsat
26 oktober 2008, 17:10
Met het eerste deel ben ik het eens. Iets niet ondersteunen vind ik prima, maar ga dan niet die dingen blokkeren, en dat is nu waar de geruchten over gaan. Ik ben gewoon een (dubbel) betalende klant en wil gewoon mijn FloppyDTV blijven gebruiken.

Als je mijn bericht goed gelezen hebt, dan is blokkeren juist datgene wat ze vanaf het begin gewilt hebben. Even zo goed is de Alphacrypt een doelbewuste workaround om die blokkade weer ongedaan te maken. Het is dus consequent vanuit het standpunt van Ziggo dat ze zouden proberen de Alphacrypt weer te blokkeren. Dit staat haaks op onze belangen als consument. Ik heb er niets op tegen om te betalen voor programmapakketten, en dat daarvoor encryptie gebruikt wordt, dat is allemaal logisch. Ik heb er heel veel op tegen dat Ziggo wil bepalen welke ontvangers wij mogen gebruiken, ik kan en wil zelf bepalen welke apparatuur ik aanschaf. Daar heb ik Ziggo niet voor nodig. Straks gaan zij nog bepalen welk type TV ik mag kopen.

mvveelen
26 oktober 2008, 17:25
grunnsat, helemaal mee eens.

Het zou Ziggo juist sieren als ze de alternatieven met rust zouden laten.

Wishful thinking zullen we maar zeggen.........

Nakamissy
27 oktober 2008, 15:41
Ik heb er heel veel op tegen dat Ziggo wil bepalen welke ontvangers wij mogen gebruiken, ik kan en wil zelf bepalen welke apparatuur ik aanschaf. Daar heb ik Ziggo niet voor nodig. Straks gaan zij nog bepalen welk type TV ik mag kopen.

Heet dit niet koppelverkoop? En is dit niet bij wet verboden?

Mr_Parker
28 oktober 2008, 09:51
Als je dit koppel verkoopt noemt is de auto verkoop ook koppel verkoop.
De staat bepaalt immers welke auto's wel en niet toegelaten zijn op de openbare weg...

Ik kan wel een andere kopen, maar mag die niet gebruiken op de openbare weg.
Net als ik dus wel een andere decoder / tv kan en mag kopen van Ziggo, maar zij zeggen niet toe dat alles werkt.

(Ik weet het weer een krom vergelijk waar tig gaten in te schieten zijn.)

Esy ģ
28 oktober 2008, 10:10
Als je dit koppel verkoopt noemt is de auto verkoop ook koppel verkoop.
De staat bepaalt immers welke auto's wel en niet toegelaten zijn op de openbare weg...

Ik kan wel een andere kopen, maar mag die niet gebruiken op de openbare weg.
Net als ik dus wel een andere decoder / tv kan en mag kopen van Ziggo, maar zij zeggen niet toe dat alles werkt.

(Ik weet het weer een krom vergelijk waar tig gaten in te schieten zijn.)

Ja dat is idd niet zo'n goede vergelijking. :wink: De Staat verkoopt geen auto's. :)

Mr_Parker
28 oktober 2008, 10:22
Je hoeft je decoder ook niet verplicht bij Ziggo te kopen, dit kun ook bij oa elektronica zaken.

grunnsat
28 oktober 2008, 19:38
Je hoeft je decoder ook niet verplicht bij Ziggo te kopen, dit kun ook bij oa elektronica zaken.

Alleen zijn dat allemaal wel ontvangers van fabrikanten waarmee Ziggo een overeenkomst heeft gesloten om de apparatuur aan te laten passen naar Ziggo standaards.

Als Ziggo geen cam key zou gebruiken, en zich verder ook aan de DVB-C standaards zou houden (bijv. m.b.t. de NIT informatie), dan zou je ieder willekeurige DVB-C ontvanger met CI slot kunnen gebruiken. Is dat zo moeilijk te begrijpen?

En maakt dat wat uit? Zeker, mijn niet officiŽle Topfield had laatst een probleempje, dus ik moet terug vallen op mijn officŽle Samsung ontvanger. Het verschil in beeldkwaliteit was dramatisch, in plaats van het briljante beeld van de Topfield een donker drabbig beeld van de Samsung. Dat is waarom ik zelf wil uitmaken welke ontvanger ik gebruik.

anoniem
28 oktober 2008, 20:22
Voor de zoveelste keer, Ziggo hanteert voor de ontvangers een EICTA standaard en houdt zich wel aan de DVB-C standaarden.
De CAM key is niet gestandariseerd, omdat DVB alleen het scrambling algoritme heeft gespecificeerd (DVB-CSA). Het gebruik van een global key of een unieke key tussen de smartcard en de ontvanger valt geheel onder het proprietary domein van CA en valt niet onder een standaard.


Alleen zijn dat allemaal wel ontvangers van fabrikanten waarmee Ziggo een overeenkomst heeft gesloten om de apparatuur aan te laten passen naar Ziggo standaards.

Als Ziggo geen cam key zou gebruiken, en zich verder ook aan de DVB-C standaards zou houden (bijv. m.b.t. de NIT informatie), dan zou je ieder willekeurige DVB-C ontvanger met CI slot kunnen gebruiken. Is dat zo moeilijk te begrijpen?

En maakt dat wat uit? Zeker, mijn niet officiŽle Topfield had laatst een probleempje, dus ik moet terug vallen op mijn officŽle Samsung ontvanger. Het verschil in beeldkwaliteit was dramatisch, in plaats van het briljante beeld van de Topfield een donker drabbig beeld van de Samsung. Dat is waarom ik zelf wil uitmaken welke ontvanger ik gebruik.

Maslov
28 oktober 2008, 20:27
...... Dat is waarom ik zelf wil uitmaken welke ontvanger ik gebruik.

Dat wil ik ook en ik zal er alles aan doen om dat te bereiken. Ben het helemaal met je eens! Het probleem bij Ziggo is dat ze dit proberen te voorkomen uit angst dat ze worden aangesproken op het niet goed functioneren van apparatuur die we gebruiken.

En iedereen weet dat angst altijd een slechte raadgever is en dat de wens van de klanten altijd voorop moet staan. Ik voorspel je dat als Ziggo dat niet wil horen, en daar lijkt het sterk op, dan bestaat dat bedrijf over een aantal jaren niet meer. De bazen weten dit al lang, maar die zijn dan met een volle beurs weg. :mrgreen: De hard werkende medewerkers zijn dan hun baan kwijt. :oops:

Maslov
28 oktober 2008, 20:37
...... Het gebruik van een global key of een unieke key tussen de smartcard en de ontvanger valt geheel onder het proprietary domein van CA en valt niet onder een standaard.


Standaard of niet, je moet het als bedrijf ook echt willen om je klanten als klant te behandelen.

Het is een schande dat ik niet zelf mag uitmaken welke apparatuur ik gebruik.
Ik ben er van overtuigd dat Ziggo hier opzettelijk weinig prioriteit aan geeft (laat ik het netjes zeggen). Nogmaals Ziggo: Het roer moet echt radicaal om. Zoals het nu gaat is het een doodlopende weg!!!!!

grunnsat
28 oktober 2008, 20:40
Voor de zoveelste keer, Ziggo hanteert voor de ontvangers een EICTA standaard en houdt zich wel aan de DVB-C standaarden.
De CAM key is niet gestandariseerd, omdat DVB alleen het scrambling algoritme heeft gespecificeerd (DVB-CSA). Het gebruik van een global key of een unieke key tussen de smartcard en de ontvanger valt geheel onder het proprietary domein van CA en valt niet onder een standaard.


Voor zover ik dat van andere meer ingewijde gebruikers begrijp houdt Ziggo zich m.b.t. de NIT tabellen niet aan de standaards, vandaar dat een netwerk search met niet-Ziggo ontvangers altijd fout gaat. En de reden voor die vermaledijde CAM key is toch uitsluitend om het gebruik van CI ontvangers onmogelijk te maken of niet soms?

anoniem
28 oktober 2008, 20:48
Standaard of niet, je moet het als bedrijf ook echt willen om je klanten als klant te behandelen.

Het is een schande dat ik niet zelf mag uitmaken welke apparatuur ik gebruik.
Ik ben er van overtuigd dat Ziggo hier opzettelijk weinig prioriteit aan geeft (laat ik het netjes zeggen). Nogmaals Ziggo: Het roer moet echt radicaal om. Zoals het nu gaat is het een doodlopende weg!!!!!

Ik weet niet waarop je deze boute uitspraken baseerd. Als Ziggo geen richting had gegeven aan de specificatie dan was er geen DTV ontvanger markt ontstaan.
Inmiddels is er een ruim aanbod aan gecertificeerde ontvangers SD/HD/PVR/IDTV beschikbaar. Binnen het aanbod kan de klant zelf kiezen. Maar als je liever een niet gecertificeerde ontvanger wilt aanschaffen dan is dat je eigen keus. Ik hoor graag over welke niet gecertificeerde ontvangers jij het hebt, die ook nog eens concurrend zijn met de prijs.
Lees de ervaringen van gebruikers met niet-gecertificeerde ontvangers eerst nog eens.

anoniem
28 oktober 2008, 20:59
Voor zover ik dat van andere meer ingewijde gebruikers begrijp houdt Ziggo zich m.b.t. de NIT tabellen niet aan de standaards, vandaar dat een netwerk search met niet-Ziggo ontvangers altijd fout gaat. En de reden voor die vermaledijde CAM key is toch uitsluitend om het gebruik van CI ontvangers onmogelijk te maken of niet soms?

Beste Grunsat,

EICTA is een standaard. Binnen de DVB-TM module is begin 2000 afgesproken dat er geen aanpassingen meer plaatsvindt van de DVB-SI specificatie v.w.b. multi-NIT's en dat het gebruik van NIT-o een andere betekenis heeft op kabel. Het idee van NIT-o vindt zijn oorsprong op satelliet en kan niet van toepassing zijn op een gesloten kabelomgeving. Alle kabel ontvangers in Europa maken gebruik van deze tabel. Je vindt het gebruik van de NIT-o ook terug in andere standaarden zoals de Nordic standaard.
De eerste standaard waarin dit beschreven is is de Eurobox.
Als een ontvanger die niet juist omgaat met een NIT-o tabel is in feite een DVB-S ontvanger met een ander front-end. De EICTA specificatie beperkt zich echter niet tot enkel de NIT-o maar specificeert veel meer aspecten, die nodig zijn om een volledig product te specificeren. DVB specificeert geen complete producten.


Anoniem

grunnsat
28 oktober 2008, 21:10
Ik weet niet waarop je deze boute uitspraken baseerd. Als Ziggo geen richting had gegeven aan de specificatie dan was er geen DTV ontvanger markt ontstaan.
Inmiddels is er een ruim aanbod aan gecertificeerde ontvangers SD/HD/PVR/IDTV beschikbaar. Binnen het aanbod kan de klant zelf kiezen. Maar als je liever een niet gecertificeerde ontvanger wilt aanschaffen dan is dat je eigen keus. Ik hoor graag over welke niet gecertificeerde ontvangers jij het hebt, die ook nog eens concurrend zijn met de prijs.
Lees de ervaringen van gebruikers met niet-gecertificeerde ontvangers eerst nog eens.

Laat mij daar nou eens op antwoorden. Ik had mijn Topfield 5200 PVR al een hele tijd voordat Ziggo (Home) zelfs maar gehoord had van PVR's. Mijn Topfield heeft component signaal uitgang, zodat ik hem kan integreren met mijn A/V receiver. Welke Ziggo ontvangers hebben dat? Ik heb een 500GB harde schijf in de ontvanger. Welke Ziggo PVR heeft dat? Ik kan opnames in originele digitale kwaliteit van de PVR kopiŽren, en eventueel branden. Met welke Ziggo ontvanger kan dat?

En wat betreft de prijs, daar gaan jullie nou echt de mist in. Als ik meer wil uitgeven voor een top kwaliteit ontvanger of een top kwaliteit TV, dan is dat mijn zaak. Het idee dat iedereen een goedkoop rommel ontvangertje zoekt, of een simpel TeeVeetje is belachelijk. Je begrijpt toch zelf ook wel dat mensen niet voor niets veel geld willen uitgeven voor een topkwaliteit Loewe TV met ingebouwde DVB-C ontvanger? Wat moet je nou met zo'n JVC HD-Ready toestel met een Ziggo approved SDTV(!!) tuner? Zoiets bedenk je toch niet?

catastrofus
28 oktober 2008, 21:27
Beste Grunsat,

EICTA is een standaard. Binnen de DVB-TM module is begin 2000 afgesproken dat er geen aanpassingen meer plaatsvindt van de DVB-SI specificatie v.w.b. multi-NIT's en dat het gebruik van NIT-o een andere betekenis heeft op kabel. Het idee van NIT-o vindt zijn oorsprong op satelliet en kan niet van toepassing zijn op een gesloten kabelomgeving. Alle kabel ontvangers in Europa maken gebruik van deze tabel. Je vindt het gebruik van de NIT-o ook terug in andere standaarden zoals de Nordic standaard.
De eerste standaard waarin dit beschreven is is de Eurobox.
Als een ontvanger die niet juist omgaat met een NIT-o tabel is in feite een DVB-S ontvanger met een ander front-end. De EICTA specificatie beperkt zich echter niet tot enkel de NIT-o maar specificeert veel meer aspecten, die nodig zijn om een volledig product te specificeren. DVB specificeert geen complete producten.

Anoniem

Dit is natuurlijk voor de gemiddelde (beeldbuis/forum)-kijker, die een dvb-c tuner in z'n teevee heeft (en met alphacrypt werkt) of (zoals ik) een omgebouwde dvb-s decoder gebruikt, natuurlijk blah, blah. Hier kan ik (kunnen wij) niets mee. Het zijn natuurlijk allemaal mooie woorden vanuit de kabelboer kant hoe zij voldoen aan standaards, maarre wij willen vrijheid in keuze van een ontvanger en dat wordt (uiteindelijk, denk ik) onmogelijk gemaakt. Als het aan de kabelboer ligt nemen we met z'n allen zo'n leuke, uitgeklede kabelboer-ontvanger, waarbij de kabelboer kan bepalen o.a. wat we wel of wat we niet kunnen opnemen of met welke kwaliteit we genoegen willen nemen...

Gert.

xahmol
28 oktober 2008, 21:52
@Anoniem: Wederom, ik waardeer je bijdragen. Maar ook ik vind het toch vaak een rookgordijn van technische termen die verdoezelt dat de kabelinsdustrie in Nederland er nog niet in geslaagd is te doen wat in de VS wel kan met Tru2Way: een uniforme standaard.

En het kan best zijn dat UPC hier meer schuldig aan is dan Ziggo, feit is dat je klanten opzadelt met een tweederangs product ten opzichte van wat het zou kunnen zijn.

En kom nu niet bij mij aan dat de officiŽle decoders qua functionaliteit / prijs concurrerend zijn met niet ondersteunde alternatieven. Vergelijk een gemiddelde Windows Mediacenter bak met de compleet onbetrouwbare EPG opnames en dramatische PVR GUI van mijn Cisco en je begrijpt wat ik bedoel.

De enige reden dat ik de Cisco tolereer en daar zelfs 430 euro voor neerleg (daar heb je toch al bijna een leuke Windows mediacenter barebone voor) is dat het de enige HDTV PVR oplossing is die ondersteund wordt.

Maslov
28 oktober 2008, 21:56
Ik weet niet waarop je deze boute uitspraken baseerd. Als Ziggo geen richting had gegeven aan de specificatie dan was er geen DTV ontvanger markt ontstaan.
Inmiddels is er een ruim aanbod aan gecertificeerde ontvangers SD/HD/PVR/IDTV beschikbaar. Binnen het aanbod kan de klant zelf kiezen. Maar als je liever een niet gecertificeerde ontvanger wilt aanschaffen dan is dat je eigen keus. Ik hoor graag over welke niet gecertificeerde ontvangers jij het hebt, die ook nog eens concurrend zijn met de prijs.
Lees de ervaringen van gebruikers met niet-gecertificeerde ontvangers eerst nog eens.

Er is maar ťťn (uitgeklede) HD PVR (Cisco) beschikbaar die nog steeds niet werkt volgens de specs en die de nodige problemen heeft en die ik niet op mijn interne netwerk kan aansluiten. Hoezo een ruim aanbod? Dit is toch werkelijk een gotspe!

grunnsat
28 oktober 2008, 22:13
Dit is natuurlijk voor de gemiddelde (beeldbuis/forum)-kijker, die een dvb-c tuner in z'n teevee heeft (en met alphacrypt werkt) of (zoals ik) een omgebouwde dvb-s decoder gebruikt, natuurlijk blah, blah. Hier kan ik (kunnen wij) niets mee. Het zijn natuurlijk allemaal mooie woorden vanuit de kabelboer kant hoe zij voldoen aan standaards,

Ho ho, dit is niet fair ten opzichte van Anoniem. Hij geeft een redelijk gedetailleerd antwoord op een opmerking van mij, en dat is zonder meer prijzenswaardig. Dit issue is vaker aan de orde geweest, en voor zover mij bekend is hij nu voor het eerst op deze materie in gegaan. Ik weet te weinig van dit stukje techniek af nu een weerwoord te geven, als dat al van toepassing zou zijn. Ik ga proberen meer documentatie te vinden over NIT-o om te kijken hoe ťťn en ander in elkaar steekt. IK ben het heel vaak niet eens met de standpunten van Anoniem, maar laten we wel netjes en fair blijven.

Met het tweede gedeelte van je bijdrage kan ik het in essentie wel eens zijn.

maarre wij willen vrijheid in keuze van een ontvanger en dat wordt (uiteindelijk, denk ik) onmogelijk gemaakt. Als het aan de kabelboer ligt nemen we met z'n allen zo'n leuke, uitgeklede kabelboer-ontvanger, waarbij de kabelboer kan bepalen o.a. wat we wel of wat we niet kunnen opnemen of met welke kwaliteit we genoegen willen nemen...

Gert.

anoniem
28 oktober 2008, 22:34
Laat mij daar nou eens op antwoorden. Ik had mijn Topfield 5200 PVR al een hele tijd voordat Ziggo (Home) zelfs maar gehoord had van PVR's. Mijn Topfield heeft component signaal uitgang, zodat ik hem kan integreren met mijn A/V receiver. Welke Ziggo ontvangers hebben dat? Ik heb een 500GB harde schijf in de ontvanger. Welke Ziggo PVR heeft dat? Ik kan opnames in originele digitale kwaliteit van de PVR kopiŽren, en eventueel branden. Met welke Ziggo ontvanger kan dat?

En wat betreft de prijs, daar gaan jullie nou echt de mist in. Als ik meer wil uitgeven voor een top kwaliteit ontvanger of een top kwaliteit TV, dan is dat mijn zaak. Het idee dat iedereen een goedkoop rommel ontvangertje zoekt, of een simpel TeeVeetje is belachelijk. Je begrijpt toch zelf ook wel dat mensen niet voor niets veel geld willen uitgeven voor een topkwaliteit Loewe TV met ingebouwde DVB-C ontvanger? Wat moet je nou met zo'n JVC HD-Ready toestel met een Ziggo approved SDTV(!!) tuner? Zoiets bedenk je toch niet?

Jij vertelt er alleen niet bij wat de prijs vande Topfield was en tevens niet welke problemen gepaard gingen met dit apparaat, wie was de distributeur ook al weer. Voor het overzetten naar DVD zijn ook oplossingen beschikbaar icm gecertificeerde ontvangers. Je vergeet alleen dat wij gehouden zijn aan contracten met content providers die steeds meer restricties opleggen aan digitale ontvangers. Hun stelregel is immers geen protectie geen content. Lees de nieuwe voorstellen van de MPAA als voorbeeld maar eens door ( http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html (http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html)) T.a.v. TV zul je nog even moeten wachten opde CI+ ondersteuning. Vanaf dat moment komt er een scala aan IDTV oplossingen beschikbaar.

anoniem
28 oktober 2008, 22:39
@Anoniem: Wederom, ik waardeer je bijdragen. Maar ook ik vind het toch vaak een rookgordijn van technische termen die verdoezelt dat de kabelinsdustrie in Nederland er nog niet in geslaagd is te doen wat in de VS wel kan met Tru2Way: een uniforme standaard.

En het kan best zijn dat UPC hier meer schuldig aan is dan Ziggo, feit is dat je klanten opzadelt met een tweederangs product ten opzichte van wat het zou kunnen zijn.

En kom nu niet bij mij aan dat de officiŽle decoders qua functionaliteit / prijs concurrerend zijn met niet ondersteunde alternatieven. Vergelijk een gemiddelde Windows Mediacenter bak met de compleet onbetrouwbare EPG opnames en dramatische PVR GUI van mijn Cisco en je begrijpt wat ik bedoel.

De enige reden dat ik de Cisco tolereer en daar zelfs 430 euro voor neerleg (daar heb je toch al bijna een leuke Windows mediacenter barebone voor) is dat het de enige HDTV PVR oplossing is die ondersteund wordt.

De Cisco wordt alleen binnen het Casema gebied aangeboden. Als je het forum goed volgt dan zou je kunnen weten dat er een andere non-interactive HD-PVR in ontwikkeling is. Verder ga je toch geen MWMC vergelijken met een STB !.

xahmol
28 oktober 2008, 22:42
Verder ga je toch geen MWMC vergelijken met een STB !.


Waarom mag ik dat niet vergelijken? Ik moet wel door het beleid om Mediacenter niet officieel te ondersteunen. En nogmaals, voor de prijs van de Cisco heb je een instap mediacenter die meer kan dan de Cisco.

Of moet ik maar accepteren dat omdat het een STB is de mogelijkheden en interface meteen dramatisch slecht zijn?

Oh, en wat die content aanbieder eisen betreft: Waarom kan het in nota bene de VS dan wel? CableCARD/Tru2Way toont aan dat het mogelijk is om een oplossing te hebben die zelfs de MPAA kan accepteren waarmee het toch mogelijk is om HTPCs en eigen gekozen PVRs te ondersteunen met een open standaard.

anoniem
28 oktober 2008, 22:51
@Anoniem: Wederom, ik waardeer je bijdragen. Maar ook ik vind het toch vaak een rookgordijn van technische termen die verdoezelt dat de kabelinsdustrie in Nederland er nog niet in geslaagd is te doen wat in de VS wel kan met Tru2Way: een uniforme standaard..

Een standaard op zich heeft geen waarde, zolang marktpartijen er geen gebruik van maken. DVB heeft een MHP spec ontwikkelt voor interactiviteit, maar deze spec is echter niet geadapteerd door de operators in de lidstaten. De grootste Europese operators maken nameijk allemaal gebruik van OpenTV.
Verder het succes van een standaard een kwestie van schaalgrootte en dus markt omvang, t,w, VS vs NL. Aangezien de EU op dit punt niet tot 1 standaard is gekomen worden er verschillende specificaties gebruikt die voor een deel ook niet openbaar zijn.

grunnsat
29 oktober 2008, 00:19
Jij vertelt er alleen niet bij wat de prijs vande Topfield was en tevens niet welke problemen gepaard gingen met dit apparaat, wie was de distributeur ook al weer. Voor het overzetten naar DVD zijn ook oplossingen beschikbaar icm gecertificeerde ontvangers. Je vergeet alleen dat wij gehouden zijn aan contracten met content providers die steeds meer restricties opleggen aan digitale ontvangers. Hun stelregel is immers geen protectie geen content. Lees de nieuwe voorstellen van de MPAA als voorbeeld maar eens door ( http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html (http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html)) T.a.v. TV zul je nog even moeten wachten opde CI+ ondersteuning. Vanaf dat moment komt er een scala aan IDTV oplossingen beschikbaar.

Natuurlijk was de Topfield niet goedkoop, maar de prijs was niet onredelijk voor die tijd in vergelijking met soortgelijke satelliet ontvangers. En zoals ik al schreef, als ik het geld over heb voor dit soort apparatuur, dan moet ik dat zelf weten, dat is de kern van de zaak. Mijn A/V receiver en mijn DVD speler zijn ook prijzig, evenals mijn TV. Niet gigantisch duur, maar zeker geen goedkoop spul.

Het enige probleem dat ik lange tijd gehad heb met de Topfield was het probleem dat hij met de tweede tuner opgenomen gecodeerde uitzendingen niet kon decoderen. Dat is opgelost met de 3.15 firmware van de Alphacrypt. Alleen moet ik nu heel snel decoderen, want jullie wijzigen de sleutels ook steeds sneller. Voor de rest heeft deze ontvanger altijd 100% goed gefunctioneerd. En zoals gezegd, het beeld is een plaatje. Overigens heb ik mijn Topfield uit Duitsland laten komen, in Nederland werd hij toen (nog) niet verkocht. In Duitsland worden ze gewoon verkocht voor kabel netwerken, daar kan het blijkbaar wel zonder CAM key ellende?

Ik weet dat je DVD's kunt branden met Ziggo ontvangers, maar bij mijn weten altijd via de SCART uitgang, dus digitaal (ontvanger)> analoog (SCART) > digitaal (DVD). Bij mij kan het digitale signaal direct naar DVD, is toch beter nietwaar?

Over de content protectie ellende heb ik al vaker het nodige geschreven. De deerniswekkende pogingen van de content industrie om hun content te beschermen tegen kopieŽren zijn werkelijk te treurig voor woorden. Het enige wat ze er mee bereiken is dat prachtige nieuwe dragers zoals SACD, DVD audio en Bluray niet of nauwelijks van de grond komen. Het kopieŽren houden ze toch niet tegen. In feite is deze industrie zijn eigen grootste vijand. CI+ zal straks ook wel gekraakt of ondervangen worden, net zo als dat al geldt voor HDCP.

The_Doman
29 oktober 2008, 00:57
Ik weet dat je DVD's kunt branden met Ziggo ontvangers, maar bij mijn weten altijd via de SCART uitgang, dus digitaal (ontvanger)> analoog (SCART) > digitaal (DVD). Bij mij kan het digitale signaal direct naar DVD, is toch beter nietwaar?
Met de Humax PVR-9200C en Siemens PVR-M750 zijn de DVB streams verliesvrij over te zetten naar de PC.
Met de Siemens PVR kan zelfs rechtstreeks naar een externe USB HD opgenomen worden. :)
Mits onze provider dit niet blokkeert (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=10919) natuurlijk. :?

grunnsat
29 oktober 2008, 07:46
Met de Humax PVR-9200C en Siemens PVR-M750 zijn de DVB streams verliesvrij over te zetten naar de PC.
Met de Siemens PVR kan zelfs rechtstreeks naar een externe USB HD opgenomen worden. :)
Mits onze provider dit niet blokkeert (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=10919) natuurlijk. :?

Dank voor deze aanvulling. De Humax lijkt best een heel aardige ontvanger, maar waarom heeft hij weer geen component (YPbPr) uitgang? Bij mijn Topfield heb ik de keuze of mijn Scart uitgang een standaard RGB signaal uitgeeft, of YPbPr. Dat laatste heb je nodig voor aansluiting op een A/V receiver.

De Siemens werd enige tijd geleden grootschalig gedumpt. Zelfs met de nieuwste firmware blijkt hij nog steeds problemen te hebben met opnemen, en Siemens heeft het onderhoud aan de firmware stopgezet. Niet echt wat je wilt lijkt mij.

Jdd
29 oktober 2008, 10:10
Jij vertelt er alleen niet bij wat de prijs vande Topfield was en tevens niet welke problemen gepaard gingen met dit apparaat, wie was de distributeur ook al weer. Voor het overzetten naar DVD zijn ook oplossingen beschikbaar icm gecertificeerde ontvangers. Je vergeet alleen dat wij gehouden zijn aan contracten met content providers die steeds meer restricties opleggen aan digitale ontvangers. Hun stelregel is immers geen protectie geen content. Lees de nieuwe voorstellen van de MPAA als voorbeeld maar eens door ( http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html (http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html)) T.a.v. TV zul je nog even moeten wachten opde CI+ ondersteuning. Vanaf dat moment komt er een scala aan IDTV oplossingen beschikbaar.

Maar bij dit soort contracten die ziggo afspreekt moet men (ziggo) ook rekening houden met de (on)redelijkheid tov de ziggo klanten.

Men neemt nu al op, en speelt af. De men zal deze functionaliteit dit ook verwachten met DTV in de kwaliteit die ze zelf wensen. Gaat dit niet door wat voor beperking dan ook zal men kwaad zijn op Ziggo en niet de Mpaa.
En zal men simpelweg afhaken.

En naar de Mpaa toe is het ook heel simpel worden de kijkers beperkt in wat ze willen, dan zullen ze afhaken.
Geen kijkers is geen reclame inkomsten en dit zullen de klanten van mpaa ook niet leuk vinden.

Mijn inziens belemmerd wat er nu gebeurd de keuze vrijheid van de consument tot een zeer beperkte keuze, en stopt die de inovatie op het gebied van DTV. Alleen de grote spelers kunnen nog product ontwikkeling doen, voor de de kleine spelers en de startups wordt het simpelweg onbetaalbaar.

The_Doman
29 oktober 2008, 10:41
De Humax lijkt best een heel aardige ontvanger, maar waarom heeft hij weer geen component (YPbPr) uitgang? Bij mijn Topfield heb ik de keuze of mijn Scart uitgang een standaard RGB signaal uitgeeft, of YPbPr. Dat laatste heb je nodig voor aansluiting op een A/V receiver..
De Humax PVR is natuurlijk een SD PVR en component via SCART is niet erg gebruikelijk.
We mogen al blij zijn dat de Humax decoders tenminste een S-Video uitgang hebben.

De Siemens werd enige tijd geleden grootschalig gedumpt. Zelfs met de nieuwste firmware blijkt hij nog steeds problemen te hebben met opnemen, en Siemens heeft het onderhoud aan de firmware stopgezet. Niet echt wat je wilt lijkt mij.
De Siemens is natuurlijk wel een verhaal apart.
Jammer dat men de verkeerde personen als beta-testers heeft gebruikt voor dit apparaat.
Mijn ervaringen staan hier:
Siemens M750: Opnames zonder(!) glitches/dropouts !! (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11786)
Momenteel werken de twee Siemens PVR's die ik hier heb staan uitstekend in combinatie met een USB HD.
Zelfs als standalone zap-box is het qua beeldkwaliteit de beste (SD) decoder die ik hier heb kunnen testen. :wink:

Jammer is alleen de provider soms teveel rommelt met het DVB signaal waardoor er problemen ontstaan met de Siemens PVR.
Siemens M750: Lange ZAP Tijden en Foutmeldingen! (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11543)
Siemens M750: 102-29 opname niet toegestaan, weer actief (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=121478#post121478)


en Siemens heeft het onderhoud aan de firmware stopgezet. Niet echt wat je wilt lijkt mij.
Toch heeft Anoniem diverse keren aangegeven dat er nog steeds aan de firmware wordt gewerkt door Siemens.
Maar ja, dat wordt ook van de Panasonic decoder gezegd....

anoniem
29 oktober 2008, 22:44
Maar bij dit soort contracten die ziggo afspreekt moet men (ziggo) ook rekening houden met de (on)redelijkheid tov de ziggo klanten.

Men neemt nu al op, en speelt af. De men zal deze functionaliteit dit ook verwachten met DTV in de kwaliteit die ze zelf wensen. Gaat dit niet door wat voor beperking dan ook zal men kwaad zijn op Ziggo en niet de Mpaa.
En zal men simpelweg afhaken.

En naar de Mpaa toe is het ook heel simpel worden de kijkers beperkt in wat ze willen, dan zullen ze afhaken.
Geen kijkers is geen reclame inkomsten en dit zullen de klanten van mpaa ook niet leuk vinden.

Mijn inziens belemmerd wat er nu gebeurd de keuze vrijheid van de consument tot een zeer beperkte keuze, en stopt die de inovatie op het gebied van DTV. Alleen de grote spelers kunnen nog product ontwikkeling doen, voor de de kleine spelers en de startups wordt het simpelweg onbetaalbaar.

Uiteraard nemen we het belang van de klant mee, maar dat neemt niet weg dat onze invloed natuurlijk marginaal is, op het totaal aan afnemers wereldwijd.

grunnsat
30 oktober 2008, 07:54
De Humax PVR is natuurlijk een SD PVR en component via SCART is niet erg gebruikelijk.

Dat ben ik niet met je eens. Jaren geleden had mijn Loewe 72cm CRT TV al component ingang op de SCART connector. Veel satelliet ontvangers hebben de mogelijkheid voor component op SCART, en dat is logisch want A/V receivers kunnen niets met RGB. Een aparte component uitgang (RGB tulpjes) kan natuurlijk ook.

We mogen al blij zijn dat de Humax decoders tenminste een S-Video uitgang hebben. Zelfs die oude Samsung ontvangers hebben dat al


De Siemens is natuurlijk wel een verhaal apart.
Jammer dat men de verkeerde personen als beta-testers heeft gebruikt voor dit apparaat.
Mijn ervaringen staan hier:
Siemens M750: Opnames zonder(!) glitches/dropouts !! (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11786)
Momenteel werken de twee Siemens PVR's die ik hier heb staan uitstekend in combinatie met een USB HD.
Zelfs als standalone zap-box is het qua beeldkwaliteit de beste (SD) decoder die ik hier heb kunnen testen. :wink:

Jammer is alleen de provider soms teveel rommelt met het DVB signaal waardoor er problemen ontstaan met de Siemens PVR.
Siemens M750: Lange ZAP Tijden en Foutmeldingen! (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11543)
Siemens M750: 102-29 opname niet toegestaan, weer actief (http://www.ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=121478#post121478) Ik heb je verhaal even snel doorgelezen, en als ik het goed begrijp dan kan de Siemens wel goed opnemen als je niet tegelijkertijd TV kijkt. Dat verbaast mij niet, want dan hoeft de Siemens bijna niets te doen. De rekencapaciteit die nodig is om een beeld op het scherm te zetten is vele malen groter dan die nodig is om een stream te deŽncrypten en door te geven naar USB of IP. Het is mooi dat het zo lukt, maar ik wil graag tegelijkertijd TV kijken en opnemen.....

Toch heeft Anoniem diverse keren aangegeven dat er nog steeds aan de firmware wordt gewerkt door Siemens.
Maar ja, dat wordt ook van de Panasonic decoder gezegd....

The_Doman
30 oktober 2008, 09:43
We mogen al blij zijn dat de Humax decoders tenminste een S-Video uitgang hebben.
Zelfs die oude Samsung ontvangers hebben dat al

Je informatie is onjuist!
Groot minpunt van alle tot nu toe uitgebrachte SD/HD kabeldecoders van Samsung is nu juist het ontbreken van een S-Video uit mogenlijkheid!

anoniem
30 oktober 2008, 20:43
Toch heeft Anoniem diverse keren aangegeven dat er nog steeds aan de firmware wordt gewerkt door Siemens.
Maar ja, dat wordt ook van de Panasonic decoder gezegd.... ...

Helaas voor degenen die de hoop gevestigd hadden op een nieuwe release voor de Siemens, moet ik meedelen dat er niet meer gewerkt wordt aan een upgrade. Het grootste probleem wat niet gelinked is aan de HW performance en dat E34 tot gevolg had, is door ons in het Headend in Driebergen aangepast. Als zich nieuwe ernstige gebreken mochten voordoen, dan zal Siemens dit naar mijn verwachting oppakken.

anoniem
30 oktober 2008, 20:49
Je informatie is onjuist!
Groot minpunt van alle tot nu toe uitgebrachte SD/HD kabeldecoders van Samsung is nu juist het ontbreken van een S-Video uit mogenlijkheid!

Het zou geen probleem zijn naast RGB en composite ook S-video en evt component aan te bieden voor de gangbare SD chipsets. Het probleem is echter dat de schakematrix voor alle non-composite smaken geen passende filtering kan toepassen. Het blijkt dat de uitgang geoptimaliseerd kan worden voor 1 type, de andere uitgang configuraties voldoen dan niet meer aan de video eisen de gesteld worden aan de uitgang. Dat is de reden dat het aantal extra output typen beperkt is.

Ardana
30 oktober 2008, 21:34
Geachte Anoniem,
T.a.v. TV zul je nog even moeten wachten opde CI+ ondersteuning. Vanaf dat moment komt er een scala aan IDTV oplossingen beschikbaar.
Mag/kan je hier een periode aan hangen? Q1,2,3,4 2009? Later...?

Houdoe,
Ardana.

anoniem
30 oktober 2008, 23:03
Geachte Anoniem,

Mag/kan je hier een periode aan hangen? Q1,2,3,4 2009? Later...?

Houdoe,
Ardana.

medio - 2H 2009

Ardana
30 oktober 2008, 23:06
medio - 2H 2009
Merci! Jammer dat 't niet eerder komt, maar prettig om iets meer duidelijkheid te hebben.

xahmol
31 oktober 2008, 10:29
Oh, en komen er dan ook IDTV oplossingen beschikbaar die mensen ook daadwerkelijk willen kopen? Kortom: niet alleen TVs van fabrikanten die in ieder geval ik eigenlijk niet wil hebben en dan van die fabrikanten ook nog de slechte types?

Jdd
31 oktober 2008, 10:33
Helaas voor degenen die de hoop gevestigd hadden op een nieuwe release voor de Siemens, moet ik meedelen dat er niet meer gewerkt wordt aan een upgrade. Het grootste probleem wat niet gelinked is aan de HW performance en dat E34 tot gevolg had, is door ons in het Headend in Driebergen aangepast. Als zich nieuwe ernstige gebreken mochten voordoen, dan zal Siemens dit naar mijn verwachting oppakken.


En voor de 9401 ?

The_Doman
31 oktober 2008, 12:24
Het zou geen probleem zijn naast RGB en composite ook S-video en evt component aan te bieden voor de gangbare SD chipsets. Het probleem is echter dat de schakematrix voor alle non-composite smaken geen passende filtering kan toepassen. Het blijkt dat de uitgang geoptimaliseerd kan worden voor 1 type, de andere uitgang configuraties voldoen dan niet meer aan de video eisen de gesteld worden aan de uitgang. Dat is de reden dat het aantal extra output typen beperkt is.

Een heel verhaal waar ik niets van begrijpen en geloven kan. :?::?
Blijkbaar gebruikt Samsung dan consequent de verkeerde chipset voor hun decoders aangezien Philips, Siemens en Humax (Cisco box ook?) het blijkbaar wel voor elkaar krijgen om ook een S-Video signaal aan te bieden op hun decoders.

Het zal natuurlijk gewoon weer een kostenreductie zijn geweest....

xahmol
31 oktober 2008, 12:42
Het zal natuurlijk gewoon weer een kostenreductie zijn geweest....

Geloof eerder in de kostenreductie. Anyway: geen enkele UPC box heeft S-Video uitgang (weet ik uit 7 jaar UPC ervaring en van Chelloo.com), ongeacht merk (Thomson, Philips of Pace). Heeft dus niets met merk te maken, eerder een keuze.

anoniem
31 oktober 2008, 21:12
En voor de 9401 ?


loopt op dit moment

anoniem
31 oktober 2008, 21:17
Geloof eerder in de kostenreductie. Anyway: geen enkele UPC box heeft S-Video uitgang (weet ik uit 7 jaar UPC ervaring en van Chelloo.com), ongeacht merk (Thomson, Philips of Pace). Heeft dus niets met merk te maken, eerder een keuze.

geef maar eens URL's naar specificaties van boxen met alle uitgangen inclusief high-end video specificaties, of ST / broadcom / NEC chipsets met datasheets, om aan te tonen dat het wel beschikbaar is !!

grunnsat
31 oktober 2008, 22:01
geef maar eens URL's naar specificaties van boxen met alle uitgangen inclusief high-end video specificaties, of ST / broadcom / NEC chipsets met datasheets, om aan te tonen dat het wel beschikbaar is !!

http://www.topfield-europe.com/downloads/produktblatt_TF_5200_PVR_C.pdf

anoniem
31 oktober 2008, 22:27
http://www.topfield-europe.com/downloads/produktblatt_TF_5200_PVR_C.pdf

Het is duidelijk dat deze ontvanger meerdere video formaten ondersteunt. Mijn punt is echter dat je wel multiformats kunt ondersteunen, echter als je gaat meten aan deze uitgangen met hoogwaardige video meetapparatuur, dan moet je helaas vaststellen dat deze specificaties gemiddeld veel slechter zijn, omdat men de chipvendors compromis moet maken.
De HD-ontvangers met dedicated HD-component uitgangen voldoen wel aan de hoge video eisen. Aangezien er geen substantiele marktvraag is voor hoogwaardige multiformat video uitgangen voor SD ontvangers, zullen semiconductor manufacturers hier niet in investeren. Voor HD vindt dit wel plaats omdat alleen component HD ondersteunt.

grunnsat
31 oktober 2008, 23:46
Het is duidelijk dat deze ontvanger meerdere video formaten ondersteunt. Mijn punt is echter dat je wel multiformats kunt ondersteunen, echter als je gaat meten aan deze uitgangen met hoogwaardige video meetapparatuur, dan moet je helaas vaststellen dat deze specificaties gemiddeld veel slechter zijn, omdat men de chipvendors compromis moet maken.
De HD-ontvangers met dedicated HD-component uitgangen voldoen wel aan de hoge video eisen. Aangezien er geen substantiele marktvraag is voor hoogwaardige multiformat video uitgangen voor SD ontvangers, zullen semiconductor manufacturers hier niet in investeren. Voor HD vindt dit wel plaats omdat alleen component HD ondersteunt.

Ik gebruik deze ontvanger met component via mijn A/V receiver. En ik kan je verzekeren dat het beeld veel beter is dan van de Samsung 9401R. Vroeger gebruikte ik de Topfield met RGB, en ook toen was het beeld beter. IK heb geen idee welke chipset gebruikt wordt, maar de Topfields staan bekend om hun hoge beeldkwaliteit. Er bestaat ook nog een 5100 model voor de scandinavische markt, an daarvan is weer een uitvoering met HDMI verkrijgbaar (geen HDTV ontvanger !).

Dat laatste zou feitelijk standaard moeten zijn op iedere moderne receiver. Digitaal uit (receiver) naar digitaal in (TV), vereweg het beste.

roald
2 november 2008, 20:44
Dus als een tv koop met een dvb-c tuner met onderstuning van mpeg4 en h.264. Zit je altijd goed. Want ik wil een nieuwe tv aanschaffen maar ga niet met 2 afstandbedieningen zitten.(wat ik nu tot ergenis wel doe) En ten tweede je benut heel de functies van de tv niet meer. Maar als ziggo dit niet gaat oplossen ben ik genoot zaakt om naar een andere oplossing te gaan zoeken. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Roy Batty
7 november 2008, 08:53
medio - 2H 2009

Dit is waardevolle info, dank daarvoor. Nu zijn alle belangrijke tv-fabrikanten aangesloten bij het CI+ forum, echter een 'release strategy' van CI+ in de apparatuur kan ik nergens terugvinden. Heb jij (of iemand anders) enig idee wanneer de eerste toestellen op de markt zullen komen met CI+? Ik bedoel...goed nieuws dat Ziggo medio 2009 CI+ gaat ondersteunen, maar wanneer kan ik nu mijn Sony kopen met CI+ ?

xahmol
7 november 2008, 10:30
Hmmm... dilemma, dilemma.

Nu een nieuwe TV kopen met geld wat nu in mijn zak brand om in ons mooie net nieuw gekochte en grotere huis te zetten of wachten en maar hopen dat 2H 2009 zoals zovaak niet weer minimaal een jaar later wordt.

Kijk, als ik zeker zou weten dat ik zeg Q2 2009 een gegarandeerd met Ziggo werkende Sony Bravia zou kunnen kopen is het simpel.
Maar ben ergens bang dat tegen de tijd dat het echt zo ver is we al weer een economische levensduur van een TV (is voor mij zo'n jaar of 3, sorry, gadgetfreak) verder zijn.

Als Sony nu slim zou zijn en nog dit jaar hun tot nu toe magere omzet voor dit jaar wat willen opkrikken (en het kan Łberhaupt technisch) zou het geven van een waardebon om de TV wanneer beschikbaar om te bouwen naar CI+ een briljante zet zijn.

Voor Ziggo zou dat trouwens ook niet een onhandige zet zijn. Ik ben niet graag helpdeskmedewerker op het moment dat als CI+ inderdaad wordt ingevoerd alle mensen met een gloednieuwe TV met DVB-C tuner die ze door de winkel is verkocht als werkend met Ziggo dmw Alphacrypt massaal verontwaardigd gaan bellen.
95% van die mensen hebben natuurlijk nooit gelezen dat Ziggo deze TVs NIET officieel ondersteund en hebben zeker nog nooit van CI+ gehoord. Zij volgen gewoon de verkopers die nog steeds vlijtig DVB-C geschikte TVs icm Alphacrypt verkopen als werkend met Ziggo.
Niet bepaald goed voor het toch al niet zo positieve public image van Ziggo lately.
UPC heeft dat probleem een stuk minder, want daar werkte de DVB-C tuner toch al nooit.

powadha
7 november 2008, 10:34
Sony zal zich werkelijk geen drol aan trekken van wat Ziggo bedenkt. De afzetmarkt is wel wat groter dan alleen Nederland. Als CI+ dermate groot wordt zal het uiteraard zijn tv's gaan aanpassen maar voorlopig hebben ze voorraden die er nog uit moeten dus dat zal ook wel even op zich laten wachten...

xahmol
7 november 2008, 10:45
Sony zal zich werkelijk geen drol aan trekken van wat Ziggo bedenkt. De afzetmarkt is wel wat groter dan alleen Nederland.

Voor Sony Global heb je helemaal gelijk. Voor Sony Nederland kan het echter een aardige manier zijn nog net de targets voor 2008 te halen.
En heb geen idee hoe bewerkelijk ombouw naar CI+ is en of dat Łberhaupt kan. Als de TV modulair is opgebouwd en je gewoon de ene DVB-C tuner voor een andere kan vervangen mag het toch niet zo moeilijk zijn? Behalve dat er waarschijnlijk ook in de firmware dan nog wat moet gebeuren.

Maar goed: dit alles is uiteraard puur speculatie (en wishful thinking van mijn kant).

powadha
7 november 2008, 10:57
wat betreft je wishful thinking zou ik graag met je meedoen. Ik vrees dat het toch een tegenvaller gaat worden. Firmware updates voor tv's zie ik maar zelden....

Je twijfel kan ik me voorstellen, ik heb zelf net een nieuwe Sony gekocht (met CI). Over een maand volgt een verhuizing en dan begint het digitale 'feest' ook voor mij. Zo langzamerhand weet ik niet of ik nog voor de alphacrypt ga of toch maar braaf met twee afstandsbedieningen ga zitten. Dat een nieuwe standaard altijd gepaard gaat met hardware problemen is geen verassing. Maar 'early adapters' zijn we allang niet meer en dit had toch beter geregeld moeten zijn.

Excalibur
7 november 2008, 12:32
Aan de ene kant is het namelijk zo, dat je na een verhuizing potentieel opgezadeld wordt met apparatuur die gewoon waardeloo geworden is, en aan de andere kant schendt deze vorm van protectionisme het beginsel van vrije handel. Een apparaat dat ik in Spanje koop is immers de facto niet bruikbaar hier en zo wordt elke vorm van concurrentie de kop in gedrukt.
Bovendien wordt door het standaardiseren van deze apparatuur ervoor gezorgd dat er door heel Europa een enkele standaard ontstaat, zodat het voor fabrikanten ook aantrekkelijker wordt om deze standaard te gaan implementeren in hun producten: Lees TV's met ingebouwde dvb tuner. Idealiter zou het mogelijk moeten zijn om een uitwisselbare printplaat in de tv te kunenn stoppen, zodat de consument kan kiezen tussen dvb-c, t of s(2).

Het is toch altijd al zo geweest dat er binnen Europa cq wereldwijd verschillen waren tussen de verschillende apparaten? Je weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel, maar ik noem PAL-B, PAL-G, NTSC. Zo zijn er meer zaken die nooit geheel hetzelfde zullen zijn binnen europ cq wereldwijd.

Ja het limiteerd je keuze voor apparatuur aan de andere kant zullen fabrikanten waarschijnlijk nooit hun apparatuur geschikt maken voor alle mogelijke opties als DVB-S DVB-C en DVB-T. Je stelt dit voor als het kunnen verwisselen van een printplaat, maar tja, een dergelijke optie kost nogal een paar centen vermoed ik, en ik denk niet dat fabrikanten die investering gaan maken (hebben ze in het verleden ook nog nooit gemaakt).

Ik weet niet of het de vrije handel schendt. Ik ben niet geheel op de hoogte wat er met de andere coderingstechnieken mogelijk is. Als het daarmee (te) gemakkelijk is om de streams te kraken/decoderen zonder dat men daar een geldige/betaalde kaart van Ziggo voor nodig heeft kan ik me voorstellen dat de kabelaar dat de nek om wil draaien, hetzijn natuurlijk hun centen waar dan misbruik van gemaakt zou worden.

Met internet is het al net zo, je kan ook niet elk wilekeurig kabelmodem aan de verbinding hangen om te kunnen internetten bij een kabelaar (UPC, Ziggo). Als het modem niet bij de leverancier bekend is/geregistreerd staat dan gaat het simpelweg niet werken. En op zich een niet onlogische stap. Ik hoor nu de tegen argumenten alweer dat het bij ADSL wel kan, klopt. Maar dat netwerk zit heel anders in elkaar dan een HFC netwerk, en die verschillen zijn niet geheel onbelangrijk. Je wil je netwerk beschermen tegen mensen/apparaten die ongeoorloofd gebruik maken van hetgeen jij aanbied aan diensten, en dat ligt bij ADSL veel simpeler en minder complex als bij een HFC netwerk.

Rowdy.nl
7 november 2008, 16:06
Een tijdje terug had iemand deze site: http://www.ziggoziet.nl/jesse/ al eens gepost.

Een officiŽle site van Ziggo waar ze doodleuk een mediacentre bespreken met DVB-C. (zie links onder).

Of ziggo moet (per direct) stoppen met deze site, of (per direct) het ook echt mogelijk maken, en ondersteunen lijkt me.
Nu "adverteren" ze immers met iets dat niet kan / mag / werkt / ondersteund wordt / etc.... (hoe je het ook wil formuleren)

Hoe zit dat nu hiermee anoniem?
En nog steeds heeft Anoniem deze vraag mooi ontweken.

Een Ziggo site waar een leuk type Mediacenter PC wordt weergegeven. Leg mij en vele anderen hier eens uit hoe dat ding werkt.

Als ik op die naam van dat ding op Google zoek (http://www.google.nl/search?q=Shuttle+XPC+SG33G5M+DVB-C&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a) is de eerste hit een webshop (http://www.shuttleshop.nl/ssconfig.php?system=548) waar ik de vermelde DVB-C ontvanger kan kiezen met 'CAM' voor Casema/UPC/Ziggo... Moet Ziggo het lef eens hebben dat ding nu, of in de toekomst niet meer te laten werken, dan hebben de eigenaren die zo'n ding na aanleiding van die site gekocht hebben toch wel een redelijke grond voor een rechtszaak? (al dan niet door sabotage van de CAM)

Nu kun je wel met het lame excuus komen dat die site niet van Ziggo is (SIDN verwijst niet naar Ziggo) maar Ziggo is normaal wel wat agressiever met het verwijderen van onterechte sites die in hun huisstijl gemaakt zijn?

Overigens ga ik lekker met mijn nieuwe 42PFL9603H icm een Alphacrypt lekker digitale TV van Ziggo bekijken, als ze al ooit CI+ gaan ondersteunen is mijn TV al afgeschreven: begin van dit topic zegt Anoniem "begin 2009" verderop "medio 2H 2009". Die laatste is dus na oktober 2009. Net zoals we nu al die extra hoge snelheid van Ziggo hebben die ze bij de introductie beloofden. Right.

Disclaimer
Niet bedoeld als rant oid, en mij boeit het verder betrekkelijk weinig, ik ben redelijk happy met wat ik heb maar ik irriteer me mateloos dat Ziggo (ook bij mensen/bedrijven in het algemeen hoor) vanalles beloofd, altijd te laat is met wat ze beloven en als het dan komt komt het in een afgezwakte vorm.

Met betrekking tot Anoniem; geeft antwoord op simpele vragen van mensen. Zodra iemand er verstand van lijkt te hebben en met gerichte vragen/argumenten komt wordt die persoon:
- of genegeerd
- of verwezen naar irrelevante handleidingen/voorwaarden zonder de volgens hem belangrijke/relevante stukken te quoten
- of met afkortingen afgekat
- of gepoogd met overbodige mumbo jumbo af te troeven.

De nickname alleen al. Geef jezelf bv de naam "frits, de ziggo employee'. Maar "anoniem", komop zeg...

anoniem
7 november 2008, 21:25
Sony zal zich werkelijk geen drol aan trekken van wat Ziggo bedenkt. De afzetmarkt is wel wat groter dan alleen Nederland. Als CI+ dermate groot wordt zal het uiteraard zijn tv's gaan aanpassen maar voorlopig hebben ze voorraden die er nog uit moeten dus dat zal ook wel even op zich laten wachten...

ik denk dat je je toch vergist, Sony is juist 1 v/d initiatiefnemers van CI+

Rowdy.nl
7 november 2008, 22:14
[...]
Zodra iemand er verstand van lijkt te hebben en met gerichte vragen/argumenten komt wordt die persoon:
- of genegeerd
- of verwezen naar irrelevante handleidingen/voorwaarden zonder de volgens hem belangrijke/relevante stukken te quoten
- of met afkortingen afgekat
- of gepoogd met overbodige mumbo jumbo af te troeven.

Genegeerd, check!

anoniem
7 november 2008, 22:55
Genegeerd, check!

maak je vragen eerst maar eens concreet..

Rowdy.nl
7 november 2008, 23:09
maak je vragen eerst maar eens concreet..
Leesdepost boven je vorige post, daar staat een vraag van maanden terug die je ontweek en waar ik graag een antwoord op wil.


Maar speciaal voor jou: waarom adverteert ziggo met een 'mediacenter' terwijl dat volgens hen/jou niet ondersteund wordt?

anoniem
8 november 2008, 00:24
Een tijdje terug had iemand deze site: http://www.ziggoziet.nl/jesse/ al eens gepost.

Een officiŽle site van Ziggo waar ze doodleuk een mediacentre bespreken met DVB-C. (zie links onder).

Of ziggo moet (per direct) stoppen met deze site, of (per direct) het ook echt mogelijk maken, en ondersteunen lijkt me.
Nu "adverteren" ze immers met iets dat niet kan / mag / werkt / ondersteund wordt / etc.... (hoe je het ook wil formuleren)

Hoe zit dat nu hiermee anoniem?

Ik ben door een mede gebruiker gewezen op het feit dat ik dit niet beantwoord heb (bericht van 28 juni). Klopt ook niet gezien :cry:.Ik weet niet of dit een officiele ziggo site is, indien dit wel het geval is en indien hier de mediacenter wordt besproken in combinatie met gescramblede signalen dan is dit inderdaad niet juist. Allereerst zullen we na moeten of dit een site van Ziggo is.

Rowdy.nl
8 november 2008, 04:38
Ik ben door een mede gebruiker gewezen op het feit dat ik dit niet beantwoord heb (bericht van 28 juni). Klopt ook niet gezien :cry:.Ik weet niet of dit een officiele ziggo site is, indien dit wel het geval is en indien hier de mediacenter wordt besproken in combinatie met gescramblede signalen dan is dit inderdaad niet juist. Allereerst zullen we na moeten of dit een site van Ziggo is.Zoals ik al zei, de sidn verwijst naar een door mij niet plaatsbaar persoon/bedrijf. Maar, er wordt gebruik gemaakt van de ziggo huisstijl,verwezen naar ziggo.nl etc... Eeen week etc, okey, maar ik wil niet geloven dat Ziggo hier al maanden niets van weet, en dan vooral niets tegen onderneemd... Vreemd. Misschien dat je dit intern kunt aankaarten en uitsluitsel over kunt geven?

Roy Batty
8 november 2008, 07:56
ik denk dat je je toch vergist, Sony is juist 1 v/d initiatiefnemers van CI+

Klopt helemaal; nu de grote vraag....heb je enig idee wanneer de eerste toestellen met CI+ op de markt zullen komen?

anoniem
8 november 2008, 10:41
Zoals ik al zei, de sidn verwijst naar een door mij niet plaatsbaar persoon/bedrijf. Maar, er wordt gebruik gemaakt van de ziggo huisstijl,verwezen naar ziggo.nl etc... Eeen week etc, okey, maar ik wil niet geloven dat Ziggo hier al maanden niets van weet, en dan vooral niets tegen onderneemd... Vreemd. Misschien dat je dit intern kunt aankaarten en uitsluitsel over kunt geven?


Wil je nog eens argumenten aanvoeren op welke juridische gronden wij iets zouden moeten ondernemen.

anoniem
8 november 2008, 10:48
Klopt helemaal; nu de grote vraag....heb je enig idee wanneer de eerste toestellen met CI+ op de markt zullen komen?

Dat hangt in hoge mate af van de komende twee maanden waarin de belangrijkste voorbereidingen moeten worden getroffen. Best-case verwachten we begin Q2/2009, als dit niet lukt dan wordt het medio 2009. Voor CI+ moet er een speciale CI+ CAM ontwikkeld worden en moeten CI+ iDTV's ontwikkeld worden door alle grote fabrikanten. Beide moeten uitgebreid getest worden op interworking en vervolgens gezamelijk met ons signaal / Headend. Eerst moeten de units getest worden en vervolgens het geheel.

Rowdy.nl
8 november 2008, 12:49
Wil je nog eens argumenten aanvoeren op welke juridische gronden wij iets zouden moeten ondernemen.Als die site van jullie is; juridisch niets, maar wel jullie verantwoordelijkheid nemen en of die site verwijderen of de AlphaCrypt (aangezien dat de enigste is waar dat mee zou kunnen werken) erkennen.

Als dat niet jullie site is; juridische stappen ondernemen; ziggo is jullie bedrijfsnaam, de site maakt duidelijk gebruik van jullie huisstijl...

Overigens:
[...]
Zodra iemand er verstand van lijkt te hebben en met gerichte vragen/argumenten komt wordt die persoon:
- of genegeerd
- of verwezen naar irrelevante handleidingen/voorwaarden zonder de volgens hem belangrijke/relevante stukken te quoten
- of met afkortingen afgekat
- of gepoogd met overbodige mumbo jumbo af te troeven.

mumbo jumbo, check!

nu nog de afkortingen en de verwijzing naar de voorwaarden en we hebben de lijst gehad...

The_Doman
8 november 2008, 13:08
Als dat niet jullie site is; juridische stappen ondernemen; ziggo is jullie bedrijfsnaam, de site maakt duidelijk gebruik van jullie huisstijl...

Als je even zoekt zie je dat die site gemaakt is door Tribal DDB (http://www.ddbamsterdam.nl/public/nl/ddb-group/tribal-ddb) welke ook Ziggo als klant heeft.
Die site is dus gemaakt in opdracht van Ziggo.
Ook hebben de klanten ooit een nieuwsbrief van Ziggo gehad welke verwees naar deze site.

Dus dat men er 'zogenaamd' niets van zou weten klopt natuurlijk niet.

powadha
8 november 2008, 13:09
@anoniem: medio 2009 kan er dus als het een beetje meezit CI+ geleverd worden met een standaard Sony tv en zonder decorders gekeken worden. Das mooi natuurlijk, maar is er ook maar enige kans voor al die mensen die nu met CI zitten in hun Sony dat er een 'uitbreiding' naar CI+ komt?
Helaas ben ook ik ťťn van de 'gelukkigen' die net een nieuwe tv gekocht heeft en nu hoort dat we beter een maand of 6-9 hadden kunnen wachten. Het zou toch wel heel zuur zijn als er niets aan te doen zou zijn....

BenJ
8 november 2008, 13:49
Dus dat men er 'zogenaamd' niets van zou weten klopt natuurlijk niet.Eerlijk gezegd heb ik dat niet zien beweren.

Als MGV hebben wij van de zomer over diverse issues op deze site met Ziggo contact gehad, deze zijn daarna ook keurig aangepast. Het fenomeen van dit mediacentre, wat door een forumlid al eens eerder is aangedragen, heb ik bewust laten liggen omdat het wel een pikante situatie is. Ziggo adverteert met een apparaat dat zij niet supporten.

Op zich werkt dit apparaat wel natuurlijk en was er geen grond om te eisen dat er iets aan die advertentie werd gedaan.

Nu CI+ min of meer zijn beslag krijgt, wordt het uitermate interessant.
Ofwel de advertentie blijft staan wat in wezen dan aangeeft dat dit apparaat ook op de nieuwe standaard kan/zal werken. Dan wel hij verdwijnt, wat aangeeft dat ie niet meer kan/zal werken. Hoe dan ook ben ik zeer benieuwd naar de uitkomst.

Mocht blijken dat de reeds verkochte apparaten niet meer werken in de nieuwe situatie, dan ziet Ziggo, nu als leverende en aansprakelijke partij, zich voor een probleem gesteld.

anoniem
8 november 2008, 13:56
@anoniem: medio 2009 kan er dus als het een beetje meezit CI+ geleverd worden met een standaard Sony tv en zonder decorders gekeken worden. Das mooi natuurlijk, maar is er ook maar enige kans voor al die mensen die nu met CI zitten in hun Sony dat er een 'uitbreiding' naar CI+ komt?
Helaas ben ook ik ťťn van de 'gelukkigen' die net een nieuwe tv gekocht heeft en nu hoort dat we beter een maand of 6-9 hadden kunnen wachten. Het zou toch wel heel zuur zijn als er niets aan te doen zou zijn....

Nee, zoals ik in eerdere postings al eens heb verteld is een toestel niet achteraf te upgraden naar CI+.

Mart
8 november 2008, 14:32
Nu CI+ min of meer zijn beslag krijgt, wordt het uitermate interessant.
Ofwel de advertentie blijft staan wat in wezen dan aangeeft dat dit apparaat ook op de nieuwe standaard kan/zal werken. Dan wel hij verdwijnt, wat aangeeft dat ie niet meer kan/zal werken. Hoe dan ook ben ik zeer benieuwd naar de uitkomst.

Ik ben ook zeer benieuwd. Sowieso ůf er een pc oplossing komt die CI+ gecertificeerd is.

digitalekabeltelevisie
8 november 2008, 16:53
Ofwel de advertentie blijft staan wat in wezen dan aangeeft dat dit apparaat ook op de nieuwe standaard kan/zal werken. Dan wel hij verdwijnt, wat aangeeft dat ie niet meer kan/zal werken. Hoe dan ook ben ik zeer benieuwd naar de uitkomst.
De site bestaat op zich nog wel, maar lijkt niet meer actief in gebruik. De homepage http://www.ziggoziet.nl is niet meer bereikbaar, je wordt vanaf daar geforward naar www.ziggo.nl (http://www.ziggo.nl). Dus ik denk dat de site wel gaat verdwijnen.

xahmol
8 november 2008, 17:15
Ziggoziet wordt (sinds redelijk recent overigens) ook niet meer van de ziggo.nl site gelinkt.

Het WAS absoluut een officiŽle Ziggo site, want de link stond pontificaal op de ziggo.nl homepage.

Maar het lijkt er op dat ze hem stilletjes laten verdwijnen en alleen via een achterdeur nog te bereiken is.

Waarschijnlijk vanwege het Mediacenter gladde ijs waar ze zich op aan het betreden waren.

Blijft natuurlijk dat het compleet van de zotte is dat alle kabelaars in Nederland (we moeten nml niet vergeten dat UPC nog erger is, daar werkt het zelfs officieus niet) Mediacenters (Windows, Linux of wat al dan niet meer) in meer of mindere mate onmogelijk maken terwijl mediacenters nu net zo ongeveer de enige apparaten zijn die echt leveren wat alle advertenties van kabelaars over interactieve TV beloven.
Geloof me, als je ťťn week met een mediacenter hebt gewerkt weet je dat al die zogenaamde interactieve decoders, officiŽle PVRs en EPGs slappe aftreksels zijn.
Hyper frustrerend. Zeker omdat alle fabrikanten stug blijven volhouden dat het niet zo'n vaart zal lopen met CI+.
Wie moet je dan als klant geloven? De klantenservice van toch gerenomeerde fabrikanten als Philips en Loewe en de meeste verkopers in electronica zaken die helaas natuurlijk nooit iets zwart of wit willen garanderen of een anonieme Ziggo medewerker op een forum? Ziggo heeft (iig naar de klant) nog nooit FORMEEL iets geroepen. Zet dit dan in de FAQ op de website. Dan hebben we tenminste iets meer.

anoniem
8 november 2008, 20:06
Ziggoziet wordt (sinds redelijk recent overigens) ook niet meer van de ziggo.nl site gelinkt.

Het WAS absoluut een officiŽle Ziggo site, want de link stond pontificaal op de ziggo.nl homepage.

Maar het lijkt er op dat ze hem stilletjes laten verdwijnen en alleen via een achterdeur nog te bereiken is.

Waarschijnlijk vanwege het Mediacenter gladde ijs waar ze zich op aan het betreden waren.

Blijft natuurlijk dat het compleet van de zotte is dat alle kabelaars in Nederland (we moeten nml niet vergeten dat UPC nog erger is, daar werkt het zelfs officieus niet) Mediacenters (Windows, Linux of wat al dan niet meer) in meer of mindere mate onmogelijk maken terwijl mediacenters nu net zo ongeveer de enige apparaten zijn die echt leveren wat alle advertenties van kabelaars over interactieve TV beloven.
Geloof me, als je ťťn week met een mediacenter hebt gewerkt weet je dat al die zogenaamde interactieve decoders, officiŽle PVRs en EPGs slappe aftreksels zijn.
Hyper frustrerend. Zeker omdat alle fabrikanten stug blijven volhouden dat het niet zo'n vaart zal lopen met CI+.
Wie moet je dan als klant geloven? De klantenservice van toch gerenomeerde fabrikanten als Philips en Loewe en de meeste verkopers in electronica zaken die helaas natuurlijk nooit iets zwart of wit willen garanderen of een anonieme Ziggo medewerker op een forum? Ziggo heeft (iig naar de klant) nog nooit FORMEEL iets geroepen. Zet dit dan in de FAQ op de website. Dan hebben we tenminste iets meer.

Dit is in het afgelopen tijd als een door onze persvoorlichter bevestigd:
http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2008/08/ziggo_bevestigt_support_c.shtml

Verdere informatie zal beschikbaar komen zodra we meer zekerheid, wanneer de producten precies beschikbaar komen. Dat kunnen we op dit moment niet, omdat de testen nog moeten beginnen en de eerste samples nog niet beschikbaar zijn.

CeeS
8 november 2008, 20:22
Waarschijnlijk vanwege het Mediacenter gladde ijs waar ze zich op aan het betreden waren.
Ik heb dat filmpje van Jesse net nog even bekeken op die ziggoziet site, maar die mediacenter oplossing die daar getoond wordt, zou zelfs ondersteund kunnen worden door Ziggo. Nergens wordt namelijk gesproken dat hier een digitale TV tuner gebruikt wordt. Als je het mediacenter met analoge TV kaarten gebruikt blijft het hele filmpje nog steeds geldig. De 'uitzending gemist' waar daar over gesproken wordt komt toch van internet. Niet dat analoge tuners in de tegenwoordige tijd nog echt acceptabel is als je eenmaal digitale kwaliteit gewend bent (ik heb ook nog een analoog mediacenter hier :sad:), maar juridisch heb je geen poot om op te staan als je dit zou willen aanvechten zoals Rowdy suggereert....

The_Doman
8 november 2008, 20:52
Ik heb dat filmpje van Jesse net nog even bekeken op die ziggoziet site, maar die mediacenter oplossing die daar getoond wordt, zou zelfs ondersteund kunnen worden door Ziggo. Nergens wordt namelijk gesproken dat hier een digitale TV tuner gebruikt wordt.

Inderdaad wordt in het filmpje nergens op de details van de hardwareconfiguratie ingegaan.
Hier is trouwens nog zo'n filmpje:
Ziggo Ziet: Het Media(Center) gebruik van Leen (http://www.metacafe.com/watch/1497001//)

Het gaat dan ook niet om het filmpje zelf maar om het feit dat er wordt verwezen/geadverteerd met een DVB-C PC-tuner configuratie.

http://img383.imageshack.us/img383/6919/ziggomcddvbcep9.gif

xahmol
8 november 2008, 20:55
maar juridisch heb je geen poot om op te staan als je dit zou willen aanvechten zoals Rowdy suggereert....

Denk dat dat gladde ijs ook meer publicitair is, denk idd dat ze je juridisch niets kan maken.

Maar nog even het plaatje wat onder het filmpje stond toen het filmpje nog op ziggoziet.nl stond en al in het begin van deze thread gepost stond:

EDIT: plaatje maar weer even verwijderd, iemand was mij voor :wink:

Ergo: het is wel degelijk een DVB-C model en dus een digitale tuner.

xahmol
8 november 2008, 21:00
Dit is in het afgelopen tijd als een door onze persvoorlichter bevestigd:
http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2008/08/ziggo_bevestigt_support_c.shtml

Verdere informatie zal beschikbaar komen zodra we meer zekerheid, wanneer de producten precies beschikbaar komen. Dat kunnen we op dit moment niet, omdat de testen nog moeten beginnen en de eerste samples nog niet beschikbaar zijn.

De link waar je naar verwijst bevestigd CI+ invoering. Niet dat dit betekend dat mediacenters mogelijk daarmee niet meer werken.

En dat is een belangrijk onderscheid, zeker voor de mensen die leek zijn en zich door een verkoper laten aanpraten dat het werkt, of zelfs als ze wel iets weten worden verteld dat Ziggo dat toch niet gaat doen.

En ook dit is weer van horen zeggen (hoewel ik digitalekabeltelevisie vertrouw dat hij niet over zijn bronnen liegt) en niet op de Ziggo site zelf.

Bang dat een officiŽle melding te veel negatieve publiciteit creŽerd?

Geloof me: als straks bij al die mensen met een gloednieuwe TV en alpacrypt het beeld op zwart gaat dan nog veel meer negatieve publiciteit. En een nog meer overbelaste helpdesk.

En kun je op zijn minst zeggen of er nagedacht wordt over HTPC producten of dat dat bij voorbaat uitgesloten is?

anoniem
8 november 2008, 22:14
De link waar je naar verwijst bevestigd CI+ invoering. Niet dat dit betekend dat mediacenters mogelijk daarmee niet meer werken.

En dat is een belangrijk onderscheid, zeker voor de mensen die leek zijn en zich door een verkoper laten aanpraten dat het werkt, of zelfs als ze wel iets weten worden verteld dat Ziggo dat toch niet gaat doen.

En ook dit is weer van horen zeggen (hoewel ik digitalekabeltelevisie vertrouw dat hij niet over zijn bronnen liegt) en niet op de Ziggo site zelf.

Bang dat een officiŽle melding te veel negatieve publiciteit creŽerd?

Geloof me: als straks bij al die mensen met een gloednieuwe TV en alpacrypt het beeld op zwart gaat dan nog veel meer negatieve publiciteit. En een nog meer overbelaste helpdesk.

En kun je op zijn minst zeggen of er nagedacht wordt over HTPC producten of dat dat bij voorbaat uitgesloten is?

Om CI+ te kunnen ondersteunen moeten worden voldoen aan een CI+ licentie. De licenties worden nog niet uitgegeven, omdat de Trusted Authority nog niet ondergebracht is / opgericht is.

Mart
8 november 2008, 22:22
En kun je op zijn minst zeggen of er nagedacht wordt over HTPC producten of dat dat bij voorbaat uitgesloten is?

Producenten moeten met productideeŽn komen die voldoen aan de voorwaarden van de CI+ licentie, dat wordt getoetst en eventueel gecertificeerd. Het is dus vooraf onmogelijk om te zeggen of er gecertificeerde producten komen. Persoonlijk denk ik dat voor HTPC oplossingen het moeilijk zal zijn om aan alle certificeringseisen te voldoen, maar wellicht zijn er nog wat slimme ontwikkelaars die het aandurven om zo'n product te ontwikkelen.

rob99nl
14 november 2008, 14:46
Hoi,

Ik had gisteren een Ziggo techneut over de vloer en heb hem gevraagd hoe het zit met CAM kaarten als Alphacrypt.

Hij vertelde dat Ziggo dat gaat ondersteunen, ik begreep dat er niet meer zo apatisch:wink: op gereageerd wordt bij Ziggo. AKA hij zei letterlijk: doen!

Verder was het onbekend hoe of wat en wanneer CI+ realtiteit wordt.

Blijft gissen hoor...

groet,

Robert

Mart
14 november 2008, 16:09
Hoi,

Ik had gisteren een Ziggo techneut over de vloer en heb hem gevraagd hoe het zit met CAM kaarten als Alphacrypt.

Hij vertelde dat Ziggo dat gaat ondersteunen, ik begreep dat er niet meer zo apatisch:wink: op gereageerd wordt bij Ziggo. AKA hij zei letterlijk: doen!

Zou zeker een mooie stap zijn als dit gaat gebeuren!


Verder was het onbekend hoe of wat en wanneer CI+ realtiteit wordt.

Blijft gissen hoor...

CI+ is nog volop in ontwikkeling in praktische zin, er is echt alleen maar een verwachte introductiedatum te geven. Blijft inderdaad gissen.

Groet,

Mart

The_Doman
14 november 2008, 16:16
CI+ is nog volop in ontwikkeling in praktische zin, er is echt alleen maar een verwachte introductiedatum te geven. Blijft inderdaad gissen.
Inderdaad, er is nog niets zeker.
Beste zou natuurlijk zijn dat de consumenten massaal de CI+ apparatuur gaan boycotten. :wink:
Het CI+ is plan is alleen maar geintroduceerd om de consument/kijker te belemmeren in zijn mogenlijkheden.

Mart
14 november 2008, 17:46
Inderdaad, er is nog niets zeker.
Beste zou natuurlijk zijn dat de consumenten massaal de CI+ apparatuur gaan boycotten. :wink:
Het CI+ is plan is alleen maar geintroduceerd om de consument/kijker te belemmeren in zijn mogenlijkheden.

Er staat een plus achter CI. Het wordt dus de verbeterde versie :wink:.
Met officiŽle support voor CI+ met bijbehorende (goedkope?) CAM wordt er een drempel weggenomen voor mensen die digitaal televisie willen kijken met hun CI+ TV, zonder extra settop box. Voor alle andere toepassingen zoals (ingebouwde) PVRs en HTPCs zal het inderdaad een hoop mogelijkheden beperken in de toekomst, wanneer HDTV de standaard wordt. Of een boycot zal helpen of zelfs van de grond zal komen? Ik weet het niet.

rob99nl
14 november 2008, 18:02
Als je met CI+ digitaal kan kijken zonder topbox ben ik blij:)

Als ze er maar voor zorgen dat het met de huidige tv's werkt! Kheb ner een Sony 46z4500 gekocht!

Ik heb trouwens gebeld naar Cardwriter met de vraag 'wat moet ik doen, alphacrypt kopen of niet' Zij vertelde dat het beter is om te wachren tot jan/feb 2009, schijnt dan wat te gaan veranderen.

Wie. wat, waar?? Geen idee:grin:

groet,

Robert

anoniem
14 november 2008, 18:38
Als je met CI+ digitaal kan kijken zonder topbox ben ik blij:)

Als ze er maar voor zorgen dat het met de huidige tv's werkt! Kheb ner een Sony 46z4500 gekocht!

Ik heb trouwens gebeld naar Cardwriter met de vraag 'wat moet ik doen, alphacrypt kopen of niet' Zij vertelde dat het beter is om te wachren tot jan/feb 2009, schijnt dan wat te gaan veranderen.

Wie. wat, waar?? Geen idee:grin:

groet,

Robert

CI+ gaat niet werken met de bestaande TV ontvangers, dit is elders op het forum al vaker uitgelegd.

The_Doman
14 november 2008, 18:54
Er staat een plus achter CI. Het wordt dus de verbeterde versie :wink:.

Verbeterde versie inderdaad. :wink:

Meer/totale controle door de provider.
Minder mogenlijkheden en vrijheid voor de klant/kijker.

grunnsat
14 november 2008, 23:46
Ik heb trouwens gebeld naar Cardwriter met de vraag 'wat moet ik doen, alphacrypt kopen of niet' Zij vertelde dat het beter is om te wachren tot jan/feb 2009, schijnt dan wat te gaan veranderen.

Wie. wat, waar?? Geen idee:grin:

Niets officieels van Ziggo in ieder geval. Misschien een nieuwe CAM ŗ la Alphacrypt??

rob99nl
15 november 2008, 10:53
Ja, om mijn gedachten eens te verwoorden: ik begrijp Ziggo e,a, niet in deze!!

Picture this:roll:

Ik ben vorige week over gegaan van Ziggo oud all-in-one naar het nieuwe al--in-one. Verschil voor mij: 8Mb/s ipv 4Mb/s plus gelijke prijs.

Wat schetst mijn verbazing? Krijg ik (gratis dus) een nieuwe digitale decoder, een Humax, en weer 3 maanden alle zenders. Dan heb ik zoiets van; als Ziggo nu een eigen CAM kaart heeft....kunnen ze een hoop kosten besparen. Sluit desnoods een joint-venture met Mascom...of ben ik in de war??:eek::eek:

groet,

Robert

rob99nl
15 november 2008, 18:57
Uit een ander topic gevist:

Ziggo laat verder aan Tweakers.net weten in overleg te zijn met leveranciers van cam-modules. Deze decoderkastjes kunnen in htpc's en televisies met ingebouwde dvb-c-elektronica worden ingebouwd. Mede door de verschillende versleutelingsstandaarden die de Nederlandse kabelaars gebruiken kunnen gebruikers echter tegen problemen aanlopen, zo blijkt onder meer uit de ervaringen (http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1244075) van GoT-bezoekers. Ziggo hoopt nu in overleg met de leveranciers van de hardware en Irdeto, de firma achter het gebruikte versleutelingsmechanisme voor het digitale signaal, meer duidelijkheid te geven over hardware die wel op zijn kabelnetwerk zal werken. Onduidelijk is nog of concurrent UPC soortgelijke plannen heeft; een woordvoerder was woensdag niet bereikbaar.

http://tweakers.net/nieuws/55096/ziggo-wil-meer-smartcards-per-abonnee-digitale-tv-toelaten.html


is van augustus hoor...

groet,

Robert

Maslov
15 november 2008, 20:52
Dit bevestigt mijn vermoeden dat er achter de schermen wel degelijk aan wordt gewerkt om hier een oplossing voor te zoeken.

Dit ook omdat een bericht van anoniem, waarin hij nog beweert dat Ziggo nooit zal meewerken aan het gebruik van cam-modules, plotseling is verdwenen.

Kennelijk begint men ook bij Ziggo het licht een beetje te zien. Nu maar hopen dat dit inderdaad zo is en dat we hierover ook informatie krijgen. Eigenlijk raar dat we als klanten daarvoor afhankelijk zijn van een monopolist als Ziggo. Ik kan niet wachten op het moment dat ook deze kabelmarkt echt wordt vrijgegeven.:wink:

catastrofus
15 november 2008, 21:01
Dit bevestigt mijn vermoeden dat er achter de schermen wel degelijk aan wordt gewerkt om hier een oplossing voor te zoeken.

Dit ook omdat een bericht van anoniem, waarin hij nog beweert dat Ziggo nooit zal meewerken aan het gebruik van cam-modules, plotseling is verdwenen.

Kennelijk begint men ook bij Ziggo het licht een beetje te zien. Nu maar hopen dat dit inderdaad zo is en dat we hierover ook informatie krijgen. Eigenlijk raar dat we als klanten daarvoor afhankelijk zijn van een monopolist als Ziggo. Ik kan niet wachten op het moment dat ook deze kabelmarkt echt wordt vrijgegeven.:wink:

Welnee, de kabelboer zal niet mee werken met een 3de partij om een CAM-module (voor welke externe partij dan ook) uit te brengen. Wil je licht zien bij ziggo, dan moet je het batterijtje vervangen... Ze zijn in zichzelf gekeerd en dat blijven ze ook.

Gert.

Maslov
15 november 2008, 21:07
Ik ben bang dat je gelijk hebt maar, als positief mens, blijf ik toch hopen. :wink:

(voorlopig :oops:)

grunnsat
16 november 2008, 00:19
Dit verhaal van Tweakers is al eerder aan de orde geweest. Het is wel erg amateuristisch van toon. Die CAM modules zijn gewoon de speciale nog niet bestaande versies die bij CI+ horen. Niets nieuws onder de zon dus.

Kun je ze gebruiken bij een HTPC? twijfelachtig, zoveel DVB-C tuners zijn er niet, en dan moet ťťn van de fabrikanten wel heel veel moeite gaan doen om zijn PCI CI tuner zo te bouwen dat die in staat is te voorkomen dat je bijvoorbeeld een HDTV programma in volledige resolutie kan opnemen, want dat is de bedoeling van CI+.

rob99nl
19 november 2008, 14:47
Vanochtend nog ff een ziggo man aan de lijn (m'n linksys router wil niet meer praten met het kabelmodem), uiteraard ga ik het dan weer hebben over de tv decoder:-P:-P

Hij vertelde mij dat de irdeto 3 door UPC op dit moment in Amsterdam getest wordt, dat Ziggo samenwerkt met UPC.
Zal zeker ruim een jaar duren voordat ze zover zijn, wordt dan waarschijnlijk weer een nieuwe decoder, maar ik proefde ook wel misschien een interne TV oplossing (verder weet ik het ook niet)

Verteld dat ik weet hoe ze flink kosten kunnen besparen...eruit met die decoder en een CAM kaartje maken! :pompom::pompom:

In ieder geval....het gaat nog ff duren verwacht ik.

Verder gaan ze naar veeel snellere internet verbindingen (hmm..naam ff kwijt) die honderden Mb/s aan kunnen.

Denk ik er toch aan om een alphacrypt kaartje te kopen.....

groet,

Robert

Klaus_1250
19 november 2008, 15:11
Zal zeker ruim een jaar duren voordat ze zover zijn, wordt dan waarschijnlijk weer een nieuwe decoder, maar ik proefde ook wel misschien een interne TV oplossing (verder weet ik het ook niet)
Er zullen vast nieuwe decoders voor uitkomen, maar het lijkt me stug dat deze vereist worden. Dat kost Ziggo wel erg veel geld.


Verteld dat ik weet hoe ze flink kosten kunnen besparen...eruit met die decoder en een CAM kaartje maken! :pompom::pompom:Dat weten ze wel hoor, maar er zijn specifieke redenen dat ze daar niet voor gekozen hebben.

Verder gaan ze naar veeel snellere internet verbindingen (hmm..naam ff kwijt) die honderden Mb/s aan kunnen.
Docsis 3. Kunnen meerdere download-kanalen gebruiken. De modems die nu op de markt zijn (wel duur en lastig leverbaar) kunnen 3 tot 6 kanalen gebruiken, wat theoretisch 150-300Mbps is. Praktisch valt het wat lager uit (130 tot 250Mbps). Alleen heb je dan wel verschrikkelijk veel downstream kanalen nodig op de kabel.

Er is nog ruimte, maar niet zoveel. Zeker niet als de kabel open zou gaan.

864-1000Mhz is nog onontgonnen gebied, waar je nog 600-800Mbps aan downstreams kwijt kan, alleen heb je dan wel een kwalitatief erg goed kabelnetwerk nodig.

rob99nl
19 november 2008, 15:34
Helemaal goed Klaus...Docsis 3:)

Robert

maurijn
21 november 2008, 22:57
Helemaal goed Klaus...Docsis 3:)

Robert

Bijna helemaal goed, Eurodocsis 3.0 :grin:

Maurijn

roald
27 november 2008, 20:55
CI+ gaat niet werken met de bestaande TV ontvangers, dit is elders op het forum al vaker uitgelegd.
Dus Ziggo geeft nu iedereen een ontvanger die straks niet meer tegebruiken is. Hoeveel mensen denkt ziggo straks nog als klant te hebben?????????????????

xahmol
27 november 2008, 21:25
Dus Ziggo geeft nu iedereen een ontvanger die straks niet meer tegebruiken is. Hoeveel mensen denkt ziggo straks nog als klant te hebben?????????????????

Is ook al (veel) vaker uitgelegd: de officiŽle decoders zijn wel dmv firmware te updaten.

Excalibur
27 november 2008, 21:56
Docsis 3. Kunnen meerdere download-kanalen gebruiken. De modems die nu op de markt zijn (wel duur en lastig leverbaar) kunnen 3 tot 6 kanalen gebruiken, wat theoretisch 150-300Mbps is. Praktisch valt het wat lager uit (130 tot 250Mbps). Alleen heb je dan wel verschrikkelijk veel downstream kanalen nodig op de kabel.

Er is nog ruimte, maar niet zoveel. Zeker niet als de kabel open zou gaan.

864-1000Mhz is nog onontgonnen gebied, waar je nog 600-800Mbps aan downstreams kwijt kan, alleen heb je dan wel een kwalitatief erg goed kabelnetwerk nodig.

UPC heeft docsis 3.0 al in de praktijk werkend ;)

grunnsat
28 november 2008, 08:16
Is ook al (veel) vaker uitgelegd: de officiŽle decoders zijn wel dmv firmware te updaten.

Dat heeft nog niemand beweerd, het is niet nodig, en het kan niet.

Die CI+ modules moeten voorkomen dat je bijvoorbeeld films in de originele HDTV kwaliteit digitaal kunt opnemen. Geen enkele Ziggo ontvanger biedt die mogelijkheid, dus valt er ook niets te voorkomen.

xahmol
28 november 2008, 08:32
Dat heeft nog niemand beweerd, het is niet nodig, en het kan niet.

Die CI+ modules moeten voorkomen dat je bijvoorbeeld films in de originele HDTV kwaliteit digitaal kunt opnemen. Geen enkele Ziggo ontvanger biedt die mogelijkheid, dus valt er ook niets te voorkomen.

Goh, laat ik nu toch echt zien dat mijn Cisco HD decoder precies dat doet. HD in originele kwaliteit opnemen.
CI+ moet dan ook niet dat voorkomen, maar voorkomen dat je die opname naar iets anders kopieerd dan de Cisco zelf.

Maar je hebt in zoverre gelijk dat ik wat onzorgvuldig geformuleerd heb. Een firmware update is idd als ik het goed begrijp niet nodig omdat het Softcam systeem wat de decoders gebruiken Łberhaupt geen CI en dus ook geen CI+ gebruiken.
En als ik het technisch nog steeds incorrect zeg zullen er ongetwijfeld mensen zijn die me weer corrigeren :wink:

Klaus_1250
29 november 2008, 14:58
Goh, laat ik nu toch echt zien dat mijn Cisco HD decoder precies dat doet. HD in originele kwaliteit opnemen.
CI+ moet dan ook niet dat voorkomen, maar voorkomen dat je die opname naar iets anders kopieerd dan de Cisco zelf.

Nee. Of je wel of niet HD kan opnemen hangt af van rechten. Als een zender niet wil dat je een programma opneemt, kunnen ze dat met CI+ regelen. Ze kunnen ook aangeven dat je het maar 1 keer mag bekijken. En het hangt natuurlijk ook af hoe je tv is aangesloten (HDMI met HDCP, etc) en of al je hardware / software wel gerechtigd is.

CI+ is onderdeel van "trusted path", waarbij de gehele keten van content leverancier tot en met je beeldscherm en speakers beveiligd en gecontroleerd is, zowel softwarematig als hardwarematig.