View Full Version : het weg vallen van de verbinding


hugo2
8 april 2008, 10:47
ik heb al een paar weken last van het weg vallen van de verbinding
je belt iemand 5 of 10 min en dan wordt in een keer de verbinding verbroken
dan bel je terug en is er niks meer aan de handje , dat vind ik raar
als je dan de proveider belt @home zeggen ze de modem
eventjes uitzetten en dan is het goed maar blijf er last van houden
heb er verder geen problemen mee kost me toch niks extra's
maar vraag me af of ik daar als einigste last van heb ?????

telefoon 24 uur per dag gratis

tja
10 april 2008, 20:55
Dit klinkt alsof je modem veel correcties moet uitvoeren op het kabelsignaal. Dit lukt niet altijd, en als dit tijdens een gesprek gebeurt, valt het gesprek weg.

Mijn advies: Bel de klantenservice en vraag of ze de correcties van het modem willen bekijken. Wanneer deze te veel oplopen, zullen ze in eerste instantie een nieuw setje aansluitmaterialen toesturen, omdat deze problemen meestal in de wandcontactdoos of de signaalverdeler zitten.

vinnie-terranova
12 april 2008, 02:11
Ook 24 uur per dag bellen van @home.... geen problemen hier.....
Wel eens klachten van echo op de lijn van door de gebelde persoon (kan ook aan mijn toestel liggen??

tja
12 april 2008, 14:16
Echo kan aan van alles liggen. Vooral wanneer het probleem niet altijd speelt, is de oorzaak vaak moeilijk te achterhalen.

@Home web klantcontacten3
14 april 2008, 14:24
Beste mensen,

Het is inderdaad waar dat bij een wegvallende verbinding in een gesprek er sprake is van correcties. Die worden in de meting ook wel '(un)correctables' genoemd. En bij een wegvallend gesprek is er soms een uncorrectable waarde te meten.
Dit soort storingen komen vaak voor en hugo2 is zeker niet de enige die dit ervaart. In sommige huishoudens gebeurt dit constant en in elk gesprek. Natuurlijk is dit heel vervelend om te ervaren, en vooral als je zakelijke gesprekken moet voeren.
Toch liggen oorzaken bij een paar elementen. Ten eerste: de correcties van het modem. Dit is een automatische piloot die er voor zorgt dat informatie dat niet verzonden is, alsnog opnieuw verzonden wordt. Dit gebeurt ook bij het internetverkeer. Als dit niet goed verloopt of zelfs afzwakt (zoals tja aangeeft met correcties) dan is het al reden genoeg om met de provider te bellen.
Voordat u dat zou doen, kunnen er eerst een paar testjes uitgevoerd worden met uw binnenhuisinstallatie want anders kun je van @Home verwachten dat er verzocht wordt om later terug te bellen na het herstarten van het modem. Dan zult u waarschijnlijk ook een referentienummer mee krijgen die u aan de volgende collega kunt geven zodat hij of zij de storing verder in behandeling kan nemen. Dit is een hinderlijke manier van storingen oplossen omdat het eigenlijk veel sneller kan en het liefst willen de mensen dezelfde persoon aan de lijn krijgen. Daarom stel ik ook altijd voor om de klant terug te bellen via de mobiel zodat ik aan onze kant de waardes kan meten en verversen.
Komt het er daadwerkelijk op neer dat de wantcontactdoos (WCD) vervangen kan worden dan wordt er een zogeheette House Move Box toegestuurd die in veel gevallen het probleem oplost.
Correcties van het modem worden vaak veroorzaakt door de coax-aansluiting en als u die losdraait van het modem en met een wattestaafje schoonwrijft dan wil het al voor 10% tot een oplossing leiden. Anders wordt er 50 to 60% vertrouwen gelegd in de House Move Box en in het ergste geval zou er een monteur naar moeten kijken. (De cijfers zijn eigen schattingen)
Wat zich ook weleens voordoet is dat er geen correcties zijn in de meting en dat wil zeggen dat de storing veroorzaakt wordt door twee factoren. Namelijk de andere partij waar u mee belt of een netwerkstoring (groepsstoring). De laatste is het meest vervelend want de oplostijd is maximaal 3 dagen en gaat soms voorbij de haalbaarheid. Daarom is het handig om altijd minimaal 3 telefoonnummers (voorbeeldnummers) te noteren, plus de providers waar de personen aangemeld zijn en de data en tijdstippen wanneer het gesprek/verbinding wegvalt. Dit zal een hele hoop tijd besparen.
Wat ook heel belangrijk is om te doen is de test telefoon aansluiten. Dit toestel heeft de minste opties en is bedoeld om uit te sluiten dat het een toestelstoring is. Hierbij kunt u ook nog een andere telefoonkabel proberen. Dit is een RJ11 stekkertje die verkrijgbaar is in lokale telefoonwinkels.
Ruis en echo's worden ook vaak veroorzaakt door de binnenhuisinstallatie. Als dat niet zo is, dan kan het ook de andere partij zijn. Daar kunt u achterkomen als u dat alleen bij die persoon ervaart. Het kan ook zijn dat u ruis of echo ervaart bij mensen die mobiel bellen, of bij een dezelfde provider aangemeld zijn (netwerk storing). Bij het laatste is het dus dezelfde procedure: voorbeeldnummers met providerinformatie en tijdstippen noteren.

Waar het vaak misgaat is dat er inderdaad gezegd wordt dat na een herstart van het modem het probleem wel weer is opgelost. Uiteindelijk is dat niet zo en ruist het gewoon door. Vraag dan altijd om een referentienummer, of u kunt vragen of @Home u (mobiel) terug kan bellen.
Mocht u het probleem al vanaf het begin hebben, dan zijn er degelijk correcties te meten en heeft het met een afgezwakt geleverd signaal te maken. Vaak hebben vorige bewoners nooit bij @Home internet of telefonie gehad en ligt het aan het leveringssignaal wat al afgezwakt is.
Ik hoop u en andere mensen voldoende te hebben ge´nformeerd anders kunt u ons bereiken per email: support@home.nl met als onderwerp Webcare (en dan de storing).

Met vriendelijke groet,

@Home web klantcontacten

hugo2
17 april 2008, 16:33
kijk eens aan dat is nu een mooie uitleg
daarvoor mijn dank , zal het coax eens met een wattestokje zuiver maken en kijken wat hij dan doet
zoon House Move Box ik al eens gehad

groetjes hugo2

TV Smurf
30 april 2008, 14:37
Inhakend op dit verhaal: ook hier soms een ineens wegvallende (@Home) telefonie verbinding. Erg wisselvallig, soms al na 3 minuten dan weer na een halfuur. Zowel bij inkomend als uitgaand. Juiste coax materiaal is hier al aanwezig, Internet 12000 is stabiel, idem (digitale) TV.

Aanvullend: Ik heb een SA EPC2203 (Scientific Atlanta) internet/telefonie kabelmodem. Daar kon ik altijd door naar 192.168.100.1 te gaan diverse info van bekijken, oa signaal info. Interessant is dat - misschien door een firmware update op afstand? - alleen nog maar het "system" tabblad bekeken kan worden. Alle overige tabbladen geven een "feature not enabled" aan.

Bij iemand anders hetzelfde?

vinnie-terranova
1 mei 2008, 23:15
Geinig dat IP Adress, nooit geweten dat je zelf modem kon ''tracken''....... (bij mij werkt het dus nog wel)

TV Smurf
3 mei 2008, 19:50
Geinig dat IP Adress, nooit geweten dat je zelf modem kon ''tracken''....... (bij mij werkt het dus nog wel)

Jij hebt dezelfde Scientific Atlanta EPC2203 kabelmodem? En je kan wel de info op ALLE tabbladen (dus niet alleen System maar ook bijv. Signal of Log) zien als je naar 192.168.100.1 gaat?

Mij gaat het met name om die Signal en Log tabs. Daar is te zien of de modem problemen had.

vinnie-terranova
5 mei 2008, 00:36
Jah ik heb dezelfde modem hier staan, bij mij geeft hij op alle tabbladen de info weer mbt de modem.

PeeWee
5 mei 2008, 08:45
Jah ik heb dezelfde modem hier staan, bij mij geeft hij op alle tabbladen de info weer mbt de modem.
Dat is interessant. Zou @home dat dan toestaan en Multikabel niet? Ik vind het persoonlijk ook behoorlijk irritant dat ik mijn modem niet online kan resetten of een logfile kan checken. Hoe zit dit bij Casema?

vinnie-terranova
5 mei 2008, 11:08
Zou goed mogelijk zijn, het het straks is als we onder 1 ''dak'' zitten is nog even afwachten......misschien is het dan hier ook wel afgelopen.

PeeWee
7 mei 2008, 21:33
Ik zag vandaag voor het eerst dat er een nieuwe instelling is op de website van mijn modem (http://192.168.100.1/): Cable Modem Access Protection.

Weet iemand wat deze instelling precies voor effect heeft? En of ik de default instelling (disabled) moet wijzigen?

vinnie-terranova
7 mei 2008, 22:26
het ligt eraan welk type modem je hebt, niet bij elke type wordt dezelfde info gegeven.......:)

PeeWee
8 mei 2008, 08:28
het ligt eraan welk type modem je hebt, niet bij elke type wordt dezelfde info gegeven.......:)
Welk modem ik heb, kun je zien in mijn profiel. Zo te zien dezelfde als jij...

CeeS
8 mei 2008, 10:37
Ik zag vandaag voor het eerst dat er een nieuwe instelling is op de website van mijn modem (http://192.168.100.1/): Cable Modem Access Protection.

Weet iemand wat deze instelling precies voor effect heeft? En of ik de default instelling (disabled) moet wijzigen?
Als je Access Protection aanzet moet je misschien wel inloggen met een usernaam en wachtwoord om de modemsettings te kunnen zien :?:
Of je het dan nog kunt uitzetten zonder dat je user/pass weet .....
Je kunt het proberen :wink: