View Full Version : Moderatie en kritische toon forum


xahmol
1 april 2008, 14:01
Ìk reageer op een reactie van BenJ in deze thread: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=10342

Ik doe dit hier en niet in die thread omdat ik die andere thread niet off-topic wil krijgen. Hopelijk is dit de correcte plek voor een dergelijke post.

Het moge voldoende bekend zijn hoe de MGV en m.n. dit forum met de provider omgaat. Wij gaan gewoon niet dulden, terwijl we juist vreselijk ons best doen om Ziggo meer bij dit forum te betrekken, dat zij onheus worden bejegend. Dit valt op zijn minst binnen het kader dat jullie van ons mogen verwachten dat we voor alle gasten er op letten dat de forum regels worden nageleefd. Dat kan je meteen vanaf het begin maar beter laten merken, anders is het hek van de dam. Menig forum is daar al aan ten onder gegaan. We gaan echt niet op alle slakken zout leggen, we weten ook wel dat sommige Ziggo medewerkers tegen een stootje kunnen, zoals we dat ook inmiddels weten van diverse forum bezoekers, maar zodra wij menen dat er een ongewenste trend dreigt te ontstaan dan laten we dat duidelijk merken.

Allereerst: dit is een erg mooi forum met prima moderatie, dus dank voor al het werk. Dit is ook zeker niet bedoeld als kritiek op de moderatie, alleen een hopelijk opbouwende observatie en persoonlijke mening.

Maar toch moet me even van het hart dat ik wat uit bovenstaande quote spreekt wel erg overdreven voorzichtig richting Ziggo vind. Als elke poster eerst alle woorden moet gaan wegen om te kijken of Ziggo er mogelijk aanstoot aan zou kunnen nemen krijgt dit forum wel een erg weinig kritische toon. En juist de topicstarter in het aangehaalde topic had het volgens mij uitermate netjes geformuleerd. Het is vervolgens aan Ziggo om een reactie te geven, niet aan ons om toch vooral overal te zeggen: 'ze zijn er vast mee bezig en wij gaan niet over hun prioriteiten'.

Kijk, ik vind het erg goed dat ongefundeerde scheldpartijen op Ziggo, maar ook medeforumgebruikers en/of moderators niet wordt getolereerd. Ook ik krijg altijd erg veel jeuk als iemand meteen opent met het noemen van de kabelaar met termen als oplichter, leugenaar etc.
Maar je kunt ook overdrijven in aardigheid volgens mij.

Ik ben erg lang UPC klant geweest voor mijn verhuizing juni vorig jaar naar Casema gebied. En ben daarom ook lang actief geweest (ben het eigenlijk nog steeds) op het Chelloo.com forum.
Ik denk dat dat forum een prima voorbeeld is van dat kritisch best in combinatie kan met een goede samenwerking met UPC. Chelloo.com is waar nodig erg kritisch over UPC. Sommige posters gaan tot het randje van het toelaatbare met idd die oplichter, leugenaar etc posts over UPC (en worden daar trouwens door andere forumgebruikers met inhoudelijke argumenten ook vaak op gecorrigeerd).
Maar op het forum is een team van UPC Webcare actief die zakelijk, onverstoorbaar en actief reageert op ook die heel negatieve posts en vaak met goede oplossingen voor individuele problemen komt. En als dit webteam niets mag of kan toevoegen aan de discussie zeggen ze gewoon even niets.
Door die enerzijds kritische toon en anderzijds actieve betrokkenheid van het webcare team zie je dat sommige problemen (helaas lang niet alle, maar ja, niets is perfect) idd worden opgepakt terwijl dat anders niet of pas veel later gebeurd zou zijn.

Ik denk dat je een balans moet vinden. Met alleen scheldkanonnades neemt Ziggo ons niet serieus, maar met alleen fluwelen handschoenen denk ik ook niet.

En wat ik uit bovenstaande moderatie proef is naar mijn smaak iets te veel fluwelen handschoen.

BenJ
1 april 2008, 15:51
Laat ik het om te beginnen helemaal daar mee eens zijn. Uiteindelijk willen we geen en mag er helemaal geen onderscheid zijn in de bejegening van wie dan ook. We praten over redelijk normale omgangsvormen en proberen te voorkomen dat zaken al te zeer in het persoonlijke vlak worden getrokken. Nu we net fris zijn gestart wil ik dat duidelijk laten merken.

Bewust, benadruk ik dat ook richting de provider. Deels ingegeven door ervaringen uit het verleden en deels omdat dat de partij is die het vaakst "in beeld komt". Als wij graag willen dat deze ook formeel (en niet enkelen uit persoonlijke motieven) op dit forum actief zijn en blijven (en we zijn juist volop bezig hen zover te krijgen), dan probeer je de uitingen die in het verleden een beletsel vormden, weg te nemen.

Nogmaals, ik heb het alleen maar over ongefundeerde kritiek, insinuaties en schelden op wie dan ook.

Wat ik wel heel zeker weet is, dat het enthousiasme en de bereidwilligheid om mee te werken aan een forum mede wordt ingegeven door de toonzetting. Dat geldt voor iedereen. Als daardoor mensen/instanties weg zouden blijven, dan wil je dat gewoon voorkomen.

En tenslotte, natuurlijk kan iemand ook zijn hart best wel eens luchten. Daar laten we heus wel ruimte voor.

xahmol
1 april 2008, 15:59
OK, helder.

Moet zeggen dat ik het tot nu toe ook prima vond en vind gaan, maar was verbaasd dat je uitgerekend een erg correctie post aangreep om dit punt te maken. Vandaar mijn vraag.

Maar denk dat we grotendeels hetzelfde idee hebben dan.

BenJ
1 april 2008, 16:29
Ik citeer mezelf in een van mijn replies in die discussie :

Het ging me enkel en alleen om de manier waarop hij zijn conclusie neerschreef "dat er niets zou zijn gebeurd". Ik dacht dat ik dat ook heel duidelijk had gezegd, zelfs Archie bevestigt dat in zijn reactie, hoe hij dat in wezen bedoelde. Waarmee hij deels dus mijn stellingname ontkracht. Het zij zo. De boodschap die er vanuit gaat voor een ieder lijkt me verder wel duidelijk.

CeeS
1 april 2008, 16:30
OK, helder.

Moet zeggen dat ik het tot nu toe ook prima vond en vind gaan, maar was verbaasd dat je uitgerekend een erg correctie post aangreep om dit punt te maken. Vandaar mijn vraag.

Maar denk dat we grotendeels hetzelfde idee hebben dan.
Als je in ons oude forum kijkt ( http://mgv.multikabel.nl ) zul je zie dat er vrijwel nooit gemodereerd werd. De keren zijn echt op één hand te tellen en gebeurde dan alleen bij scheldpartijen en zo.

Echter af en toe een kritische noot van "ons" moet toch wel kunnen vind ik. Daar hoef je het natuurlijk niet mee eens te zijn, dat mag gelukkig van beide kanten, maar ons standpunt als gesprekspartner van Multikabel en nu Ziggo vereist dat we hen toch met respect benaderen, anders zul je nooit resultaten bereiken.

Een reactie die in het verleden in ons (en andere) forums wel eens in de richting van een toon als "prutsers" of "niet-capabele technici" ging bij aanhoudende klachten in de diensten, werkt juist averechts. Er lezen veel techneuten van Multikabel/Casema/@Home in de forums mee en wanneer er constant denigrende opmerkingen gemaakt worden, zullen die juist minder 'hard lopen' dan wanneer je klachten op een positieve manier brengt. Veel internet-diensten storingen werden vaak al op zeer korte termijn verholpen via informele contacten en meldingen in het forum. Een lastig probleem wordt het snelst opgelost als je directe lijnen hebt met de juiste personen binnen een organisatie. Daarvan vind je vele voorbeelden op ons oude forum. Ook in dit forum zie je hier al voorbeelden van. (Standaard problemen uiteraard via de helpdesk, maar de meeste zaken op de forums zijn dat niet of worden door de andere forumleden al opgelost door de juiste tips te geven) We hebben met Ziggo goede hoop en ook toezeggingen dat we dit voor alle diensten in de toekomst zullen kunnen gaan vormgeven, ook via een meer officieel georganiseerde webcare via een forum.

Bordewolf
1 april 2008, 17:20
Zonder kritische toon en duidelijke debaters geen forum. Soms moet je nu eenmaal vergelijkingen maken om je standpunt of je gedachten duidelijk te maken. Als je niet meer mag neerschrijven wat je denkt dan denk ik dat een forum nooit kans van slagen heeft. Dit forum is er juist om je mening te geven, daar waar nodig zeker op het scherpst van de snede!

xahmol
1 april 2008, 17:31
Er lezen veel techneuten van Multikabel/Casema/@Home in de forums mee en wanneer er constant denigrende opmerkingen gemaakt worden, zullen die juist minder 'hard lopen' dan wanneer je klachten op een positieve manier brengt.

Zonder dat ik een voorstander ben van prutser/oplichter/etc comments moet ik helaas wel constateren dat het er bij UPC op lijkt dat wie het hardste dergelijke termen gebruikte op het chelloo.com of andere fora het eerste door het Webcare team geholpen werd. Kennelijk is de echte motivatie van kabelaars om nav een forum te helpen toch met name damage control op reputatieschade.

Dus zonder in dergelijke scheldkanonnades richting Ziggo te willen verzanden denk ik dat een kritische toon wel degelijk effect kan sorteren: ook Ziggo zal niet de nieuwe Radar/Kassa/Ziggo-gebruikers.nl kneus van de week willen zijn in de publieke opinie.

Maar goed: zoals al aangegeven, volgens mij licht mijn mening niet zo heel ver van die van BenJ af en is het met name een nuance verschil.

BenJ
1 april 2008, 17:35
@Bor Helemaal waar, maar heb je daar ook schelden en insinuaties voor nodig ?

BenJ
1 april 2008, 18:06
Damage control speelt ongetwijfeld mee, echter moet je als provider daar wel zeer spaarzaam mee zijn, immers je roept nogal wat over jezelf af als gaat blijken dat een dergelijke methode succesvol lijkt te zijn.

Op zich heeft puur schelden voor de media i.h.a. weinig nieuwswaarde. Wel als het idd. gaat om gefundeerde terechte kritiek.

ArChie
1 april 2008, 19:23
Als veroorzaker/onderwerp van deze discussie zal ik dan ook maar mijn bijdrage leveren. De meesten die mijn bijdragen aan dit en andere forums lezen weten dat ik mij behoorlijk kritisch opstel richting de Zesko kabelbedrijven. Ik ben niet bereid om alles zonder meer te geloven wat de Zesko kabelbedrijven ons op de mouw proberen te spelden via managers, woordvoerders en de helpdesk. De Zesko kabelbedrijven zijn daar uiteraard niet blij mee en oefenen nu wat druk op het MGV bestuur uit om mij in toom te houden.

Voor de opening van dit nieuwe Ziggo forum heb ik van het MGV bestuur te horen gekregen dat ik wel andere forum gebruikers mag helpen door zaken op digitaal TV gebied uit te zoeken of technische zaken mag aankaarten, echter zonder een oordeel te hebben over het handelen en functioneren van Ziggo. Ik heb begrip voor het standpunt van het MGV bestuur die een goede relatie met Ziggo belangrijker vinden dan een Ziggo klant die zich kritisch uitlaat, maar dat zou betekenen dat ik mezelf moet muilkorven en daar heb ik geen zin in. Dat heb ik in mijn reactie aan het MGV bestuur ook laten weten.

Bij mijn eerste bijdragen aan dit nieuwe forum heb ik echter toch getracht om mij zo mild mogelijk op te stellen, maar kennelijk wil het MGV bestuur van mij een voorbeeld maken zodat meelezende Ziggo medewerkers zien dat ze hun uiterste best om mij en eventuele andere gebruikers met kritiek in toom te houden. Vandaar de wat overtrokken reactie van het MGV bestuur op mijn stukje over de stills die ik net als anderen ook niet begreep. Ik heb me deze keer getracht te beperken tot de (chronologische) feiten voor degenen die dezelfde discussie niet gevolgd hadden op het TV Home forum en niemand prutsers genoemd. Dat heb ik destijds wel in de richting van het Multikabel personeel van de afdeling digitale TV gedaan nadat ik via signaal analyses geconstateerd had dat er keer op keer dezelfde voorkombare fouten werden gemaakt die dan weer via de helpdesk glashard werden ontkend.

Ik heb geen zin om elke keer mijn woorden nauwgezet te moeten afwegen om te voorkomen dat dit op de één of andere manier door het MGV bestuur zou kunnen worden uitgelegd als een insinuatie of ongefundeerde kritiek. Kennelijk is het wel toegestaan dat Ziggo via managers, woordvoerders, NLkabel en/of de helpdesk allerlei flauwekul verspreiden zonder dat ze dat moeten onderbouwen, maar zou ik dat niet mogen aankaarten omdat ik dan eerst met harde bewijzen moet komen.

Om de samenwerking tussen MGV en Ziggo niet in de weg te zitten heb ik daarom besloten om niet langer deel te nemen aan de discussies op dit forum.


Gegroet,

ArChie

CeeS
1 april 2008, 20:34
Archie, je weet zelf heel goed dat je hier (en op het vorige forum) mag schrijven wat je wilt. Er is nog nooit een post van je weg gemodereerd !

Verder heeft Ben in verschillende posts, die niet alleen over jou gingen hier en daar een kritische opmerking gemaakt over de toonzetting tegen elkaar en over sommige posts. Dit is bedoeld om de mensen een signaal te geven dat we hier graag respectvol met elkaar omgaan. Als anderen kritisch mogen zijn, dan mag Ben dat zeker ook zijn. (hoor en wederhoor)

Jij mag wat ons betreft schrijven wat je wilt, op elke toon die je wilt. Laat je vooral niet door ons tegenhouden. Wij krijgen hier geen problemen mee met Ziggo en we zijn ook niet zoals je schrijft 'onder druk gezet' door Ziggo. Wij zijn volledig onafhankelijk van Ziggo en zijn alleen afhankelijk van de verenigings-leden van de MGV.

Wij hebben ook buiten het forum vaak met elkaar gecommuniceerd en je weet ons standpunt. Wij denken dat we veel meer voor elkaar kunnen krijgen door constructief overleg. Jij denkt dat jouw manier nadat je iets geconstateerd hebt dit op een bepaalde manier te presenteren beter werkt. Dat is je goed recht, maar verwacht dan ook wel eens een kritische opmerking terug. Als dat van jou niet mag en je daaruit de conclusie moet trekken dat je niet meer op het forum wil posten kan ik daar niets aan veranderen, dat is je eigen keuze, maar het komt op mij een heel klein beetje als chantage over. Want wij hebben er in het overleg met Ziggo geen last mee als jij op een forum reageert, dus daarom hoef je niet te stoppen met posten.

Wij hebben alleen het idee dat er veel meer uit te halen zou zijn als je jouw energie op een andere manier zou gebruiken dan altijd van het slechte uit te gaan. Dat is jouw keuze, die respecteren wij, maar heb ook oog voor die van anderen.

Esy ®
1 april 2008, 22:12
Ik zou als lid een bemiddelingspoging (op de achtergrond) in dit 'conflict' toch wel erg waarderen.
Kritische mensen met technisch inzicht kunnen we niet genoeg hebben binnen de vereniging lijkt mij.

Zelf heb ik (ook al snap ik er lang niet alles van) de bijdragen van Archie altijd heel erg gewaardeerd.

xahmol
2 april 2008, 08:48
Hmm, nu ik de reactie van Archie zie benik toch weer nogal ongerust omdat er kennelijk druk op hem is uitgeoefend die wij niet op het forum hebben gezien.

Nogmaals: als de post van Archie al als te vergaand wordt beschouwt is het voor mij een teken dat kennelijk het MGV bestuur elk vermogen tot kritische toon mist en kennelijk te veel ingekapseld is door Ziggo. Als dat inderdaad zo is, is denk ik/vrees ik dit forum niet lang een zinvol leven beschoren.

Ik ben tegen scheldkanonades, maar heb absoluut ook geen zin om terechte kritiek op Ziggo te verdoezelen omdat Ziggo dat misschien niet leuk vind om te lezen. Ik ga daar waarschijnlijk meerdere keren scherper in zijn dan Archie in de post die deze discussie veroorzaakte was.

Als dat niet gewaardeerd wordt, so be it, maar dan wordt het weer eens naar alternatieven zoeken. Persoonlijk vind ik nml de posts van Archie een schoolvoorbeeld van wat nu juist wel op dit forum moet staan: een erg goed onderbouwd verhaal dat op constructief kritische toon een probleem aankaart wat kennelijk al lange tijd niet aangepakt is en waar kritiek op Ziggo meer dan terecht is.
En als Ziggo hier idd mee bezig is: prima, laat ze dat hier melden, officieel en niet via een anoniem (hoe zeer ik anoniem ook waardeer, sommige dingen hoor je toch graag even officieel), zijn we allemaal tevreden.
En als Ziggo andere prioriteiten heeft: laat ze het hier uitleggen, dan kunnen wij reageren of dat volgens ons de goede prioriteiten zijn.

Of anders moet je de MGV als gebruikersvereniging splitten van dit forum, zodat het ene niet het andere in de weg zit.

Mickie
2 april 2008, 09:23
Zelf heb ik (ook al snap ik er lang niet alles van) de bijdragen van Archie altijd heel erg gewaardeerd.

Kan ik me helemaal bij aansluiten!

McM
2 april 2008, 10:05
Zelf heb ik (ook al snap ik er lang niet alles van) de bijdragen van Archie altijd heel erg gewaardeerd.
Helemaal mee eens.

Nog lang niet alles van Archie gelezen maar tot nu toe kan ik het zeer waarderen. Op zijn manier krijg je als gebruiker en hobbytechneut toch een blik in de keuken van de kabelbedrijven!

Archie blijf aub doorgaan met je (technishe)bijdragen aan dit forum!

McM

gkvk
2 april 2008, 10:06
Kritisch kijken kun je op diverse manieren doen en ik denk dat dit forum vooral huiverig is voor de vreemde toestanden van de laatste maanden op het oude tvhome forum waar bij voorkeur gescholden en op de persoon gespeeld werd.
Ik denk dat niemand hier op zit te wachten omdat dit de waarde van een forum tot nul terug brengt.
Ik heb het volste vertrouwen in dit forum en de mensen er achter en hun visie.
Dat de touwtjes in het begin strak aangehaald worden is gezien het verleden niet meer dan logisch.

martin1
2 april 2008, 10:08
Als ik alles terug lees komt het er op neer dat je alles mag zeggen zolang je maar niet gaat schelden, elkaar voor leugenaar of incompetent gaat uitmaken.

(In politiek Den-Haag is dit tegenwoordig wel toegestaan maar dit ter zijde)

Dus wat is het probleem ?

Iedereen mag dus zijn ongezouten mening geven en zal dat ook blijven doen.

Zeggen of concluderen dat er 'niets is gebeurd is' is niet beledigend maar een conclusie/mening.

xahmol
2 april 2008, 10:08
Kritisch kijken kun je op diverse manieren doen en ik denk dat dit forum vooral huiverig is voor de vreemde toestanden van de laatste maanden op het oude tvhome forum waar bij voorkeur gescholden en op de persoon gespeeld werd.

Daar ben ik het helemaal mee eens, maar dan vind ik het gekozen voorbeeld om dit duidelijk te maken zacht uitgedrukt erg ongelukkig.

Esy ®
2 april 2008, 10:13
Kritisch kijken kun je op diverse manieren doen en ik denk dat dit forum vooral huiverig is voor de vreemde toestanden van de laatste maanden op het oude tvhome forum waar bij voorkeur gescholden en op de persoon gespeeld werd.
Ik denk dat niemand hier op zit te wachten omdat dit de waarde van een forum tot nul terug brengt.
Ik heb het volste vertrouwen in dit forum en de mensen er achter en hun visie.
Dat de touwtjes in het begin strak aangehaald worden is gezien het verleden niet meer dan logisch.

Ik kan je verzekeren dat dergelijke zaken op het MGV forum zelden hebben gespeeld. Zover ik het de laatste jaren heb ervaren ging een ieder daar vrij respectvol met elkaar om.

Ik weet niet of er vorige keer dat Archie afhaakte dingen op de achtergrond hebben gespeeld waar ik als forumlid niets van heb gemerkt maar zoals ik als schreef moeten we zuinig zijn met kanjers als Ben, Cees en Archie. (en ik vergeet er nog een paar). Mogelijk dat Archie ook wat te lange tenen heeft maar ik hoop van harte dat ze met dit probleem als volwassen mensen kunnen omgaan en we van Archie's waardevolle bijdragen kunnen blijven genieten in de toekomst.

twigger
2 april 2008, 10:21
Je hebt nu eenmaal mensen die erg eigenwijs zijn en onnodige discussies uitlokken, en het is vaak moelijk om dan niet te reageren. Op het tvhome forum staan genoeg voorbeelden. Het is natuurlijk altijd beter om zulke personen te negeren maar soms word je het bloed onder de nagels vandaan gehaald.
Ik hoop dat het hier niet zo'n bende word als op het oude forum maar ik denk dat er hier ook sneller ingegrepen word door moderators want op het tvhome forum was er bijna geen toezicht.

Dat wilde ik even zeggen.

gkvk
2 april 2008, 10:24
Daar ben ik het helemaal mee eens, maar dan vind ik het gekozen voorbeeld om dit duidelijk te maken zacht uitgedrukt erg ongelukkig.


Waarom zou dit ongelukkig zijn? Veel mensen hebben zich groen en geel geergerd aan het oude forum, hoe mensen met elkaar omgingen.
Kritiek moet kunnen , graag zelfs, we leren ervan maar er zijn vele manieren om ze te brengen.

xahmol
2 april 2008, 10:26
Waarom zou dit ongelukkig zijn? Veel mensen hebben zich groen en geel geergerd aan het oude forum, hoe mensen met elkaar omgingen.
Kritiek moet kunnen , graag zelfs, we leren ervan maar er zijn vele manieren om ze te brengen.

Gvkk, ik bedoelde met het gekozen voorbeeld niet jouw post maar de reactie van BenJ op de in de threadstart aangehaalde post van Archie, die kennelijk als voorbeeld aangegrepen werd. Ik zie daar niets, maar dan ook niets, aanstootgevends in.

Het oude TVHome forum liep idd de spuigaten uit, dat ben ik helemaal met je eens.

Maar om dan de post van Archie als voorbeeld te stellen om dat te voorkomen snap ik niet.

Mart
2 april 2008, 10:36
Kritisch kijken kun je op diverse manieren doen en ik denk dat dit forum vooral huiverig is voor de vreemde toestanden van de laatste maanden op het oude tvhome forum waar bij voorkeur gescholden en op de persoon gespeeld werd.
Ik denk dat niemand hier op zit te wachten omdat dit de waarde van een forum tot nul terug brengt.
Ik heb het volste vertrouwen in dit forum en de mensen er achter en hun visie.
Dat de touwtjes in het begin strak aangehaald worden is gezien het verleden niet meer dan logisch.

Ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat spelen op de persoon niet hoort op een forum, echter de kritiek die geuit wordt door ArChie gaat over beslissingen die door Ziggo gemaakt worden over de technische invulling van het digitale televisienetwerk. Beslissingen die in zijn ogen een negatieve uitwerking hebben op de ontvangst bij ons thuis. Het probleem is echter dat de infrastructuur voor digitale televisie zo complex is tegenwoordig dat het moeilijk is de vinger op de zere plek te leggen, wat weer tot uiting komt bij de helpdesk van de maatschappijen door standaard te beweren dat het probleem binnenshuis ligt (wat overigens ook vaak het geval is).

Wat ArChie al jaren doet is ons via fora op de hoogte houden van de veranderingen aan de infrastructuur en de mogelijke consequenties daarvan. Hierdoor was het vaak voor mij duidelijk dat het geen zin heeft om weer mijn kabel een stukje in te korten, maar dat er een verandering heeft plaatsgevonden aan de infrastructuur wat problemen veroorzaakt. Ik zou het dan ook erg jammer vinden als ArChie zijn queeste voor optimale beeldkwaliteit staakt. Dat zijn toon misschien iets is verhard is niet verwonderlijk, omdat hij weinig respons krijgt op het aangekaarte terwijl hij in mijn ogen vaak een punt heeft. Tel daarbij op dat dezelfde fout (het te vol stoppen van transport streams) meermaals wordt gemaakt, terwijl daarvoor duidelijk is geworden wat de uitwerking daarvan is, daar zou ik ook moedeloos van worden.

Sorry voor mijn lange eerste post, maar dit moest even van mijn hart.

Groet,

Mart

martin1
2 april 2008, 10:36
Gvkk, ik bedoelde met het gekozen voorbeeld niet jouw post maar de reactie van BenK op de in de threadstart aangehaalde post van Archie, die kennelijk als voorbeeld aangegrepen werd. Ik zie daar niets, maar dan ook niets, aanstootgevends in.

Het oude TVHome forum liep idd de spuigaten uit, dat ben ik helemaal met je eens.

Maar om dan de post van Archie als voorbeeld te stellen om dat te voorkomen snap ik niet.


Er staat ook niets in die post wat 'te ver gaat'.

Hij geeft gewoon zijn mening/conclusie over een onderwerp waar hij die al een hele lange periode met regelmaat geeft.

Ik denk dat de moderators van dit nieuwe forum zich ook nog moeten settelen in dit nieuwe forum.

Op het Tv Home forum ging het vaak te ver.
Op het MVG forum was de kritische toon vaak zo bedeesd en ver te zoeken dat het op mij wat stoffig en mak overkwam.

Als dit forum nou ergens in het midden van die twee fora uitkomt, is dat niet veel beter voor alle partijen !?

Mart
2 april 2008, 10:39
Op het Tv Home forum ging het vaak te ver.
Op het MVG forum was de kritische toon vaak zo bedeesd en ver te zoeken dat het op mij wat stoffig en mak overkwam.

Als dit forum nou ergens in het midden van die twee fora uitkomt, is dat niet veel beter !?

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.

TVAS
2 april 2008, 10:48
@Mart
@martin1

Ik kan me helemaal vinden in de manier waarop jullie reactie is verwoord.

xahmol
2 april 2008, 10:49
Als dit forum nou ergens in het midden van die twee fora uitkomt, is dat niet veel beter voor alle partijen !?

Hear hear! (of te wel: hier ben ik het erg mee eens).

Thomas
2 april 2008, 12:51
Hoewel ik in het MGV bestuur zit, is dit bericht mijn persoonlijke mening en niet een officieel statement vanuit de MGV.

Mijn excusses voor deze belachelijk lange post, normaal ben ik man van weinig woorden. De lucht moet weer even blauw worden op het forum..


Ik zie de MGV als een gebruikersvereniging, van, voor en door de gebruikers. Persoonlijk zit ik in de MGV om Multikabel/Ziggo te laten weten wat er gaande is bij de klanten. Dit doet de MGV tijdens overleg, vaak in persoon maar soms ook via de mail en telefoon met Multikabel. Tijdens dit overleg komen punten naar boven wat niet goed gaat maar vaak ook wat wel goed gaat.

De leden van de MGV kunnen door middel van het forum of mail punten aanmelden voor dit overleg, mochten deze punten al niet op de agenda staan.

Soms kun je met praten meer uit de kast halen dan mensen voor gek te zetten of dwars te zitten. De MGV en MK hebben een goede verstandhouding en hebben respect voor elkaar. Wanneer de MGV inspringt, is Multikabel altijd bereid om een te luisteren en staat open voor dit commentaar. Samen komen de MGV en Multikabel vaak tot een compromis wat voor beide gunstig is. Ik ga ervan uit dat dit met Ziggo net zo gaat lopen, er zal vast wel een snuffel periode zijn. Maargoed, zoals alle partners, het is altijd even wennen.

Wat helaas voorkomt is dat de discussie tussen de MGV en MK bemoeilijkt wordt door wat er op het forum gezegd wordt. Soms is het makkelijker een probleem op te lossen zonder dat de hele wereld er een zegje over gedaan heeft. Door het feit dat er soms eigenlijk te hard gespeeld wordt, maakt het deze onderwerpen moeilijk bespreekbaak omdat de toon al is gezet.

Zeker op het gebiedt van DTV willen de meningen over een aantal dingen nog wel eens verschillen, zeker tussen de mensen op het forum en de mensen van Ziggo. Nu zit de MGV tussen de klanten dus de leden van dit forum en de betrokkenen van Ziggo in, dit is een lastig pakket. Neem van mij aan, de MGV heeft tanden en laat deze wanneer nodig ook wel zien. We kennen best een groot ledenbestand, dit geeft ons een pressie middel. De vraag is altijd, ga je met kannonen klaar het gesprek in of pak je het rustig op. De MGV pakt het meestal rustig op, een beleid waarvan ik persoonlijk denk dat het meeste resultaat behaald.

Het is jammer dat de meningen soms zo ver van elkaar af liggen dat de communicatie op het forum soms erg stroef loopt. Soms gaan de emoties ook wel wat meespelen, dat is jammer. Soms is het vanuit het oogpunt van de klant lastig te zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van DTV, en daar kunnen soms verkeerde conclusies uit voortkomen. Dit zorgt voor wat onrust bij zowel klanten als de betrokkenen van Ziggo. Het resultaat van deze onrust is dit topic..

Ik hoop dat we dit forum onpartijdig kunnen houden en een mate van professionaltijd kunnen waarborgen. Dat zowel de klanten en leden van dit forum als de medewerkers van Ziggo hier kunnen posten zonder dat tot verwoede welles/nietes verhalen leidt.. Het laatste wat ik wil is dat mensen zich geïntimideerd voelen of het idee hebben slecht te zijn behandeld.

Daarom wil ik iedereen, dus zowel leden van dit forum als medewerkers van Ziggo vragen het hoofd koel te houden. Ga geen rare dingen doen, werk elkaar niet tegen alleen omdat het hier wat hoog op loopt. Discussieer met elkaar maar blijf vooral lachen, de wereld houdt niet op met bestaan als er soms een bitje naar links gaat ipv naar rechts. Kom op voor je eigen mening maar doe dit met mate, realiseer je dat er soms meer achter zit dan wat je kunt zien. Vraag de MGV om hulp als je denkt niet gehoord te worden, ga niet lopen stampen op het forum.

Deze post geldt voor alle mensen op het forum, voor sommige ietsjes meer dan andere. Voel je niet gekwetst door mijn post, dat is niet mijn bedoeling. Als er problemen zijn mail me dan, ik hou van openheid en eerlijkheid. Soms ben ik daarin te bot, ik hoop dat niemand zich dit te persoonlijk aantrekt.

Nogmaals, dit is mijn persoonlijke fisie! Geen statement van de MGV.

Thomas

p.s.

Als moderator van dit forum kan ik op 1 hand tellen hoeveel berichten ik heb verwijderd of aangepast. Dit vindt ik een prettige manier van werken, ik hoop niet dat ik hier nu als politeman berichten moet gaan bewaken..

BenJ
2 april 2008, 12:58
Laat mij allereerst rechtzetten waar deze discussie nu lijkt in te ontaarden. De MGV heeft zeer veel waardering voor alle bijdragen van ArChie aan dit forum en dat is veel meer dan alleen maar postings. De suggestie die nu ontstaat is dat wij daar geen waardering voor zouden hebben, verre van dat dus. Wij betreuren het dan ook ten zeerste dat hij meent hier niet meer aan te moeten bijdragen.

Ook onze provider waardeert zijn bijdrages, deze hebben al menig maal bijgedragen tot een oplossing. Wat niet alleen ArChie, maar ook anderen, maar niet willen beseffen dat ook een provider tijd nodig heeft om zaken op te lossen. Velen denken dat zoiets in een zucht te regelen is. Men is afhankelijk van planningen, prioriteiten, mankracht en soms derden. Het niet snel "repareren" wordt vaak uitgelegd als onwil. Uiteraard spelen er ook zaken waar men gewoon niet aan wil. Daar kunnen we als MGV begrip voor opbrengen en proberen we invloed op uit te oefenen en begrip voor te kweken.

Zo ook bij ArChie, die meent dat men wel harder zal lopen als men wordt geprikkeld. Dit heeft al diverse malen gespeeld waarbij dit ook de MGV werd aangerekend. Aan de ene kant hebben wij naar de provider te kennen gegeven dat wij onafhankelijk wensen te blijven opereren aan de andere kant dus het persoonlijke verzoek aan ArChie zich toch wat te willen matigen met de notitie dat er zo veel meer mee valt te bereiken.

Alhoewel ArChie veronderstelt dat hij ons heeft laten weten zijn toon idd iets aan te passen, was mij dat niet bekend. Indachtig m.n. de oproepen vanuit het TV Home forum om ook qua moderatie wat "stringenter" te zijn en mede omdat we een nieuwe start maken met forum en provider, meende ik daarom ook in ArChies' slotopmerking, dat er nog steeds niets aan was gebeurd, aanleiding te zien dit aspect nogmaals aan de orde te stellen. Gelukkig pakte ArChie dit toen "goed" op door uit te leggen wat ie er mee bedoelde. Hetgeen, zoals ik al twee maal heb toegegeven, mijn stellingname ontkrachtte. Maar de boodschap staande houdt, zij het dan niet meer specifiek aan zijn adres. Desondanks wordt deze toch nog gekoppeld aan de postings van ArChie. Zelfs nu, binnen deze discussie in veel bredere zin, vat hij het nu op als "muilkorven", hetgeen ik dus zeer betreur.

Laat nogmaals duidelijk zijn, dat toonzetting, insinuaties en bejegening jegens wie dan ook, door ons als forumleiding tot de beheers taak wordt gerekend. Dat moet voor een ieder, ook de provider voldoende garantie zijn om zich thuis te voelen op dit forum.

Als je dan ook kijkt naar onze wijze van modereren, dan zal je zien dat wij, behoudens "onwelgevoeglijke woorden", (vloeken, schuttingtaal, etc.) postings verder intact laten, maar voorzien van een reply, met onze zienswijze. Dat noem ik geen censuur of muilkorven, dat noem ik bijsturen en in het allerergste geval "afstand van nemen". Het idee dat postvat als dat speciaal is om de provider in bescherming te nemen of om extra aardig voor hen te zijn is misplaatst. Ik vrees dat zo'n beeld ontstaat omdat juist daartegen het vaakst wordt geageerd.

Dus, ook ArChie, zie dit alsjeblieft in de juiste context. Wij proberen samen met de deelnemers het maximale uit dit forum te halen. Zelfs deze discussie op zich is daar toch al een fraai voorbeeld van.

xahmol
2 april 2008, 13:16
Als je dan ook kijkt naar onze wijze van modereren, dan zal je zien dat wij, behoudens "onwelgevoeglijke woorden", (vloeken, schuttingtaal, etc.) postings verder intact laten, maar voorzien van een reply, met onze zienswijze. Dat noem ik geen censuur of muilkorven, dat noem ik bijsturen en in het allerergste geval "afstand van nemen".

En dit vind ik prima. Mijn reden tot verhoogde zorg was dat kennelijk Archie zich door iets op het forum of buiten het forum om dermate aangevallen voelde worden dat hij dreigt op te houden hier. En dat kan de bedoeling niet zijn.

maar niet willen beseffen dat ook een provider tijd nodig heeft om zaken op te lossen. Velen denken dat zoiets in een zucht te regelen is. Men is afhankelijk van planningen, prioriteiten, mankracht en soms derden. Het niet snel "repareren" wordt vaak uitgelegd als onwil. Uiteraard spelen er ook zaken waar men gewoon niet aan wil. Daar kunnen we als MGV begrip voor opbrengen en proberen we invloed op uit te oefenen en begrip voor te kweken.

Ik snap dat helemaal, gaf dat zelf ook bovenstaand aan, maar ik vind dat je dat niet de forumgebruikers kan verwijten. Hoe moeten wij nu weten dat Ziggo er mee bezig is?
Ergo: Ziggo zelf kan dat heel makkelijk oplossen door hier a la UPC een Webcare team los te laten met officiële updates.
Een probleem wat maar voor blijft duren geeft (terecht) veel irritatie. Als de provider aangeeft het probleem te onderkennen is al een deel van de irritatie weg, want gebruikers voelen zich serieus genomen. Als de provider dan ook nog aangeeft wanneer het opgelost is, is bijna iedereen tevreden, zelfs als het antwoord is dat het helaas vanwege valide redenen nog lang gaat duren.
Kortom: Ook hier een nuance verschil, ik zou pleiten voor wat minder begrip tonen en willen vragen aan Ziggo om zelf de verantwoordelijkheid te nemen hier op het forum meer begrip te kweken.

Wat helaas voorkomt is dat de discussie tussen de MGV en MK bemoeilijkt wordt door wat er op het forum gezegd wordt. Soms is het makkelijker een probleem op te lossen zonder dat de hele wereld er een zegje over gedaan heeft. Door het feit dat er soms eigenlijk te hard gespeeld wordt, maakt het deze onderwerpen moeilijk bespreekbaar omdat de toon al is gezet.
@Thomas: En dat is nu exact wat ik bedoelde met mijn opmerking dat het wellicht helemaal niet zo'n slim idee is om dit forum aan de gebruikersvereniging te koppelen. Als dit elkaar idd tegenwerkt moeten we dit forum wellicht juist loskoppelen van MGV.
Maar ook Ziggo moet toch weten dat dit forum niet noodzakelijkerwijs DE mening van MGV weergeeft.

BenJ
2 april 2008, 13:27
Kortom: Ook hier een nuance verschil, ik zou pleiten voor wat minder begrip tonen en willen vragen aan Ziggo om zelf de verantwoordelijkheid te nemen hier op het forum meer begrip te kweken.
En dat is waar we al langer over bezig zijn een vorm van "webcare". MK was daar aanvankelijk niet zo van geporteerd. Sinds "Zesko" komt daar duidelijk kentering in. Het staat hoog op de agenda.

CeeS
2 april 2008, 13:30
En dat is nu exact wat ik bedoelde met mijn opmerking dat het wellicht helemaal niet zo'n slim idee is om dit forum aan de gebruikersvereniging te koppelen. Als dit elkaar idd tegenwerkt moeten we dit forum wellicht juist loskoppelen van MGV.
Maar ook Ziggo moet toch weten dat dit forum niet noodzakelijkerwijs DE mening van MGV weergeeft.

Het forum helemaal loskoppelen van de MGV is denk ik juist niet wenselijk omdat het toch een soort "achterban" is. Ten opzichte van je gesprekspartner sta je sterker als je een achterban hebt van een paar duizend klanten, dan dat je een losse gebruikersgroep bent met enkele sympatisanten. Daar wordt minder naar geluisterd. Verder is het een goed middel voor ons om 'feedback' te krijgen over wat er speelt en geeft ons ook de gelegenheid om vragen aan jullie te stellen.

Het feit dat er kritische geluiden via het forum te horen zijn is niet van invloed op de gesprekken die wij met Ziggo hebben. Kritisch kijken is juist nodig! Zo lang het maar netjes en gefundeerd is, en dat is het tot nu toe nog steeds geweest. Dus laat niemand zich weerhouden om te schrijven wat hij wil. Wij sturen daar in elk geval niet op aan.

Mart
2 april 2008, 13:34
Wat niet alleen ArChie, maar ook anderen, maar niet willen beseffen dat ook een provider tijd nodig heeft om zaken op te lossen. Velen denken dat zoiets in een zucht te regelen is. Men is afhankelijk van planningen, prioriteiten, mankracht en soms derden. Het niet snel "repareren" wordt vaak uitgelegd als onwil. Uiteraard spelen er ook zaken waar men gewoon niet aan wil. Daar kunnen we als MGV begrip voor opbrengen en proberen we invloed op uit te oefenen en begrip voor te kweken.

Gezien de complexiteit van DTV is dit verhaal duidelijk, mij was alleen niet bekend dat de problemen die ArChie aankaart ook daadwerkelijk op een lijstje op-te-lossen problemen stond.Alhoewel ArChie veronderstelt dat hij ons heeft laten weten zijn toon idd iets aan te passen, was mij dat niet bekend. Indachtig m.n. de oproepen vanuit het TV Home forum om ook qua moderatie wat "stringenter" te zijn en mede omdat we een nieuwe start maken met forum en provider, meende ik daarom ook in ArChies' slotopmerking, dat er nog steeds niets aan was gebeurd, aanleiding te zien dit aspect nogmaals aan de orde te stellen. Gelukkig pakte ArChie dit toen "goed" op door uit te leggen wat ie er mee bedoelde. Hetgeen, zoals ik al twee maal heb toegegeven, mijn stellingname ontkrachtte. Maar de boodschap staande houdt, zij het dan niet meer specifiek aan zijn adres. Desondanks wordt deze toch nog gekoppeld aan de postings van ArChie. Zelfs nu, binnen deze discussie in veel bredere zin, vat hij het nu op als "muilkorven", hetgeen ik dus zeer betreur.

Laat nogmaals duidelijk zijn, dat toonzetting, insinuaties en bejegening jegens wie dan ook, door ons als forumleiding tot de beheers taak wordt gerekend. Dat moet voor een ieder, ook de provider voldoende garantie zijn om zich thuis te voelen op dit forum.

Als je dan ook kijkt naar onze wijze van modereren, dan zal je zien dat wij, behoudens "onwelgevoeglijke woorden", (vloeken, schuttingtaal, etc.) postings verder intact laten, maar voorzien van een reply, met onze zienswijze. Dat noem ik geen censuur of muilkorven, dat noem ik bijsturen en in het allerergste geval "afstand van nemen". Het idee dat postvat als dat speciaal is om de provider in bescherming te nemen of om extra aardig voor hen te zijn is misplaatst. Ik vrees dat zo'n beeld ontstaat omdat juist daartegen het vaakst wordt geageerd.

Dus, ook ArChie, zie dit alsjeblieft in de juiste context. Wij proberen samen met de deelnemers het maximale uit dit forum te halen. Zelfs deze discussie op zich is daar toch al een fraai voorbeeld van.


Bedankt voor je duidelijke statement. Ik moet zeggen dat als "ontheemde" TV Home forumer ik een beetje schrok van de reactie op ArChie, terwijl hij juist op het TV Home forum als een zeer gematigde criticaster op mij overkwam: zakelijk en meestal netjes zijn punt onderbouwde. Vandaar dat andere ex-TV Homers het gevoel kregen dat er hier "fluwelen handschoenen" geacht wordt te gebruiken bij kritiek op Ziggo. Ik denk dat dit wel past in de snuffelperiode waarin we ons als "joint-venture" in bevinden.

Tot slot concludeer ik dat de kritiek an sich niet wordt veroordeeld, alleen dat het voor dit nieuwe forum nogal out-of-the-blue posten van conclusies van een twee maanden oude discussie op TV Home forum (http://tvhomenl.xsbb.nl/viewtopic.php?f=43&t=814857) een beetje hard overkomt.

TVAS
3 april 2008, 18:16
Je moet natuurlijk als je alles wil koppelen voor toekomst "ZIGGO" wel de meningen kunnen accepteren van leden van andere providers.
Ik ben ook van mening dat de stellingen cq uitspraken van ArChie niet zoveel regels commentaar verlangen als nu tentoongespreid wordt. We kunnen veel aan elkaar hebben, maar dan is tolerantie ook gevraagd. Elkaar platschelden of direct op de man spelen hoort hier duidelijk niet bij. Lijkt mij ook niet in deze draad het geval. :confused:Maar dat behoeft toch geen nadere uitleg. Gewoon doorgaan nu, en niet al teveel woorden hieraan meer besteden of misschien een kleine sorry, we hebben elkaar verkeerd begrepen?!

musicfreak
27 april 2008, 16:03
Ondertussen heeft deze discussie door een opmerking van mij (met als gebruikersnaam magteres) eerder vandaag ook een vervolg gekregen op het TVHome forum (http://tvhomenl.xsbb.nl/viewtopic.php?f=62&t=814949&p=8096077#p8096073).

Om te voorkomen dat de discussie over twee fora verdeeld wordt en vanwege het feit dat het TVHome forum binnen afzienbare tijd readonly wordt reageer ik hier.

Ik heb de hele discussie gevolgd en vind het ook erg jammer dat de technische kennis van Archie/RG2005 voor dit forum verloren lijkt te gaan. Wellicht dat een soort van bemiddeling, mediation of hoe je het ook wil noemen nog zin heeft? En dan niet online, maar in een persoonlijk gesprek.

Persoonlijk denk ik dat je - zeker omdat de zaak wat gevoelig ligt - moet uitkijken met je woordkeuze. Ik quote een opmerking van Benj op het TVHome forum (http://tvhomenl.xsbb.nl/viewtopic.php?f=62&t=814949&p=8096078#p8096076) als voorbeeld:

Dat je meent, je voor iedereen waardevolle bevindingen, te moeten vergezellen van suggestieve opmerkingen, doet juist de jouw beoogde effecten deels teniet.Dat suggestieve is een interpretatie, geen feit. Zo'n woord kan iemand gelijk weer op de kast jagen. Weer een goede reden voor een offline gesprek denk ik.

Theo61
1 juni 2008, 13:48
Laten we het kind niet met het waswater weggooien. Dit forum moet gekoppeld blijven aan de gebruikersvereniging. Als er een plek moet zijn om emoties af te reageren is dat juist niet het forum van de gebruikersvereniging.

Volgens mij bereiken we met een gebruikersvereniging alleen wat als die over feiten en meningen kan beschikken van de achterban. Voor die dingen is een actief forum juist een uitstekende bron.

Uit mijn eigen waarneming kan ik alleen maar opmaken dat er weinig ingegrepen hoeft te worden. En als het gebeurt is het direct aanleiding voor een lange discussie, niet altijd zo diepgaand als deze. Dit voorkomt op die manier wel dat er licht mee wordt omgesprongen en verduidelijkt tegelijk waar de grenzen worden getrokken.

Ed
1 juni 2008, 14:55
Laten we het kind niet met het waswater weggooien. Dit forum moet gekoppeld blijven aan de gebruikersvereniging. Als er een plek moet zijn om emoties af te reageren is dat juist niet het forum van de gebruikersvereniging.

Volgens mij bereiken we met een gebruikersvereniging alleen wat als die over feiten en meningen kan beschikken van de achterban. Voor die dingen is een actief forum juist een uitstekende bron.

Uit mijn eigen waarneming kan ik alleen maar opmaken dat er weinig ingegrepen hoeft te worden. En als het gebeurt is het direct aanleiding voor een lange discussie, niet altijd zo diepgaand als deze. Dit voorkomt op die manier wel dat er licht mee wordt omgesprongen en verduidelijkt tegelijk waar de grenzen worden getrokken.Je slaat de spijker precies op de kop... en dat is een prestatie, aangezien de kop van een spijker vaak maar een oppervlakte heeft van enkele vierkante millimeters ;).

Men moet hier af van dat zogenaamde 'haantjesgedrag'. Je hebt mensen die veel klagen en mensen die wat minder klagen en zich er rustig bij neerleggen. De 'hippiementaliteit' werkt tegenwoordig gewoon niet meer zo effectief. Ik bedenk me net dat een aantal reacties van mij net zo heftig zijn geweest, alleen dan pro-Ziggo. Dat is de andere kant van het verhaal, maar we moeten niet vergeten, dat dit een plek is voor discussies omtrent onze 'grote gemene deler' genaamd Ziggo. We moeten het met z'n allen hiermee doen ;) en als zelfs dit forum geen bestaansrecht meer heeft door een wirwar van mensen die hun mening door willen drukken, kan men net zo goed gelijk stoppen. Mijn inziens, moet een bepaalde suggestieve geste gerust kunnen, maar dan moet de zogenaamde 'tegenpartij' ook kunnen doorzien dat we hier allemaal met hetzelfde doel zitten.

amiboy
1 juni 2008, 15:50
Het forum helemaal loskoppelen van de MGV is denk ik juist niet wenselijk omdat het toch een soort "achterban" is. Ten opzichte van je gesprekspartner sta je sterker als je een achterban hebt van een paar duizend klanten, dan dat je een losse gebruikersgroep bent met enkele sympatisanten. Daar wordt minder naar geluisterd. Verder is het een goed middel voor ons om 'feedback' te krijgen over wat er speelt en geeft ons ook de gelegenheid om vragen aan jullie te stellen.

Het feit dat er kritische geluiden via het forum te horen zijn is niet van invloed op de gesprekken die wij met Ziggo hebben. Kritisch kijken is juist nodig! Zo lang het maar netjes en gefundeerd is, en dat is het tot nu toe nog steeds geweest. Dus laat niemand zich weerhouden om te schrijven wat hij wil. Wij sturen daar in elk geval niet op aan.

let op dit forum is niet alleen verdergegaan op het mgv voorom ook het oude tvhome forum en caseama forum horen hier nu bij dus mgv is hier zeker niet de eenige achterban. je kunt niet klakkeloos het mgv belijd voledig dortrekken op dit forum. of het forum moet los wordengezien van de mgv en als nieuw worden beschouwt of de mgv moet zich duidelijk losmaken van zijn oude belijd en los komen van het vormalig multikabel en dus ook in het bestuur en dergelijk mensen plaatsen die voormalig @home of caseama zijn. woordoor er dus eigenlijk een compleete nieuwe gebruikersvereniging ontstaat.

..... de mening van een oud @home klant

Bordewolf
1 juni 2008, 16:01
let op dit forum is niet alleen verdergegaan op het mgv voorom ook het oude tvhome forum en caseama forum horen hier nu bij dus mgv is hier zeker niet de eenige achterban. je kunt niet klakkeloos het mgv belijd voledig dortrekken op dit forum. of het forum moet los wordengezien van de mgv en als nieuw worden beschouwt of de mgv moet zich duidelijk losmaken van zijn oude belijd en los komen van het vormalig multikabel en dus ook in het bestuur en dergelijk mensen plaatsen die voormalig @home of caseama zijn. woordoor er dus eigenlijk een compleete nieuwe gebruikersvereniging ontstaat.

..... de mening van een oud @home klant

Hier zit wel iets in naar mijn mening.

Ed
1 juni 2008, 16:04
let op dit forum is niet alleen verdergegaan op het mgv voorom ook het oude tvhome forum en caseama forum horen hier nu bij dus mgv is hier zeker niet de eenige achterban. je kunt niet klakkeloos het mgv belijd voledig dortrekken op dit forum. of het forum moet los wordengezien van de mgv en als nieuw worden beschouwt of de mgv moet zich duidelijk losmaken van zijn oude belijd en los komen van het vormalig multikabel en dus ook in het bestuur en dergelijk mensen plaatsen die voormalig @home of caseama zijn. woordoor er dus eigenlijk een compleete nieuwe gebruikersvereniging ontstaat.

..... de mening van een oud @home klantDe gang van zaken bij het MGV was gewoon goed. Gezeur werd en wordt in de kiem gesmoord en ja, een perfect voorbeeld van hoe het niet moest: Troubles @ Home! Aan een goeddraaiende machine moet NIETS veranderd worden. En dus ben IK van mening dat enkelt inderdaad de naam veranderd hoeft te worden. Het bestuur en beheerders van de MGV en het forum zijn in goede handen en ben dan van mening dat hier niets veranderd hoeft te worden. Maar ja, ik ben me ook terdege bewust van het feit dat mensen het zo hebben gehad met Ziggo, dat werkelijk niets meer goed is en dat ALLES veranderd moet worden. Die mening deel ik echter niet ;).

PS Amiboy? Het valt op dat je de ene keer perfect en foutloos Nederlands tikt op dit forum en de andere keer moet je jouw bericht echt 4 keer lezen wil je het begrijpen. 2 verschillende personen op 1 account of misschien de berichten vol fouten getikt in blinde woede? Is enkelt een opmerking en niet gelijk boos worden :D

Elsido
1 juni 2008, 16:25
De gang van zaken bij het MGV was gewoon goed. Gezeur werd en wordt in de kiem gesmoord en ja, een perfect voorbeeld van hoe het niet moest: Troubles @ Home! Aan een goeddraaiende machine moet NIETS veranderd worden. En dus ben IK van mening dat enkelt inderdaad de naam veranderd hoeft te worden. Het bestuur en beheerders van de MGV en het forum zijn in goede handen en ben dan van mening dat hier niets veranderd hoeft te worden. Maar ja, ik ben me ook terdege bewust van het feit dat mensen het zo hebben gehad met Ziggo, dat werkelijk niets meer goed is en dat ALLES veranderd moet worden. Die mening deel ik echter niet ;).


Helemaal mee eens.

Saywhat
1 juni 2008, 18:18
Een goed geoliede machine moet je laten lopen, daar ga je niet aan rommelen.
De MGV zal natuurlijk wel een naamswijziging moeten ondergaan, maar verder deden en doen ze goed werk!

Ik verwacht/denk ook dat mensen die echt in aanmerking zouden komen niet via een forum dat kenbaar zullen maken, maar daar andere wegen achter de schermen voor zullen bewandelen.

amiboy
1 juni 2008, 18:43
De gang van zaken bij het MGV was gewoon goed. Gezeur werd en wordt in de kiem gesmoord en ja, een perfect voorbeeld van hoe het niet moest: Troubles @ Home! Aan een goeddraaiende machine moet NIETS veranderd worden. En dus ben IK van mening dat enkelt inderdaad de naam veranderd hoeft te worden. Het bestuur en beheerders van de MGV en het forum zijn in goede handen en ben dan van mening dat hier niets veranderd hoeft te worden. Maar ja, ik ben me ook terdege bewust van het feit dat mensen het zo hebben gehad met Ziggo, dat werkelijk niets meer goed is en dat ALLES veranderd moet worden. Die mening deel ik echter niet ;).

PS Amiboy? Het valt op dat je de ene keer perfect en foutloos Nederlands tikt op dit forum en de andere keer moet je jouw bericht echt 4 keer lezen wil je het begrijpen. 2 verschillende personen op 1 account of misschien de berichten vol fouten getikt in blinde woede? Is enkelt een opmerking en niet gelijk boos worden :D


het gaat niet zozeer om de manier van werken van de mvg maar zoal al een aantal keren op dit forum is opgemerkt is er soms toch wel een meeningsverschil tussen bijvoorbeeld oud @home klanten en mk klanten daarom lijkt het me logies om als gebruikersvereniging ook mensen uit deze gebieden op hogere bestuurlijke functies te zetten hierdoor krijg je een pluriforme gebruikervereniging. heermee voorkom je dat er straks meerdere verenigingen ontstaan en dat de totaale invloed op ziggo afneemt inplaats van toe neemt

en over het soms niet goed leesbaar zijn van mijn berichten dit kan best kloppen ik ben dyslekties als de pest. als ik snel een bericht schrijft is het dus hopeloos en als ik wat meer tijd heb dan zoek ik de moeilijke woorden gewoon op. (google is je vriend)

Ed
2 juni 2008, 08:22
en over het soms niet goed leesbaar zijn van mijn berichten dit kan best kloppen ik ben dyslekties als de pest. als ik snel een bericht schrijft is het dus hopeloos en als ik wat meer tijd heb dan zoek ik de moeilijke woorden gewoon op. (google is je vriend)Ja, het viel me op. Geen aanval van mij hoor, maar was wel benieuwd hehe. Suc6!

xahmol
2 juni 2008, 09:28
Grappig dat een thread opeens naar een maand weer actief wordt.

Even voor de goede orde: sinds ik deze thread heb gestart heb ik geen ingrijpen van de mods meer gezien die mijn wenkbrouwen deden fronzen. Ik vind dat ze heel netjes op het forum nu wat al te heftige posts van repliek dienen zonder censurering toe te passen en zo hoort het.

Tevens merk ik dat de MGV richting Ziggo nu wel degelijk een kritische toon heeft.

Ik wil niet zo arrogant zijn om te denken dat het aan deze thread ligt, maar wat mij betreft is zowel dit forum als de MGV inmiddels op de erg goede weg. Ben zelf dus ook maar even MGV lid geworden nu ze ook open staan voor mij als Ziggo klant in Casema gebied.

BenJ
4 juni 2008, 09:37
Grappig dat een thread opeens naar een maand weer actief wordt.

Even voor de goede orde: sinds ik deze thread heb gestart heb ik geen ingrijpen van de mods meer gezien die mijn wenkbrouwen deden fronzen. Ik vind dat ze heel netjes op het forum nu wat al te heftige posts van repliek dienen zonder censurering toe te passen en zo hoort het.

Tevens merk ik dat de MGV richting Ziggo nu wel degelijk een kritische toon heeft.

Ik wil niet zo arrogant zijn om te denken dat het aan deze thread ligt, maar wat mij betreft is zowel dit forum als de MGV inmiddels op de erg goede weg. Ben zelf dus ook maar even MGV lid geworden nu ze ook open staan voor mij als Ziggo klant in Casema gebied.Ook wij moeten even inslingeren. Nu we ons handen een ietsiepietsie meer vrij hebben, moeten we weer tijd maken voor de MGV als vereniging.

Om te beginnen de ALV met als inzet de zaak formeel om te zetten naar een Ziggo Gebruikers Vereniging. Het wordt dan ook hoog tijd om het zittende bestuur een representatie te laten zijn van alle Ziggo abonnees. Wanneer we een ALV meteen achter de start van het nieuwe forum hadden geplakt dan was dat een beetje moeilijk geworden als er alleen maar mensen van MK huize lid zouden zijn.

Ik ben alleen bang dat het MK gehalte van de MGV nog in de meerderheid is, maar vertrouw er op dat kandidaten voor het bestuur van niet MK signatuur serieus meedoen in de stemrondes op basis van gezond verstand. Bovendien is het aantal kandidaten voor een bestuursfunctie nou nooit bepaald groot. Gezien de schaalvergroting lijkt me daarbij een uitbreiding van het aantal zeker op zijn plaats.

xahmol
4 juni 2008, 10:18
Bovendien is het aantal kandidaten voor een bestuursfunctie nou nooit bepaald groot. Gezien de schaalvergroting lijkt me daarbij een uitbreiding van het aantal zeker op zijn plaats.

Is dit een verkapte wervingpoging ? :wink:

BenJ
4 juni 2008, 10:51
Is dit een verkapte wervingpoging ? :wink:Meer een "luide" hint.

amiboy
4 juni 2008, 12:10
Meer een "luide" hint.

of gewoon heel simpel het moet ziggo worden dus een niet al te groot mk gehalte

CeeS
4 juni 2008, 18:29
of gewoon heel simpel het moet ziggo worden dus een niet al te groot mk gehalte
MK bestaat niet meer, we zijn met zijn allen al Ziggo. Weliswaar met nu nog wat technische verschillen tussen Casema/MK/Home maar dat is over een paar maanden ook verdampt. Er zijn dus ook geen lokale belangen meer en alles wat in een overleg ter sprake komt is voor iedereen. Dat was op het laatste overleg wat wij op 7 mei jl hadden ook al zo.

amiboy
4 juni 2008, 18:50
MK bestaat niet meer, we zijn met zijn allen al Ziggo. Weliswaar met nu nog wat technische verschillen tussen Casema/MK/Home maar dat is over een paar maanden ook verdampt. Er zijn dus ook geen lokale belangen meer en alles wat in een overleg ter sprake komt is voor iedereen. Dat was op het laatste overleg wat wij op 7 mei jl hadden ook al zo.

ik weet niet of je mijn bericht niet volledig gelezen fo niet goed begrepen hebt maar ja mk bestaat niet meer maar daarom is het nog wel zo dat de gebruikersverenigin die dich wil voordoen als de gebruiker verening van ziggo (de mvg) een mk gebruikerverening was. hierdoor is deze orgnisatie gericht op de oude situatie en zijn er alleen bestuurfunctie vervult met mensen uit het mk gebied waardoor je alsnog of je het nu wil of niet en beleid krijgt wat geriht is op het OUDE mk. wat ik dus wil zeggen en in een aantal keer eerder heb gezecht wil de mvg zich voordoen als de ziggo gebruikerverening en dus daarbij ook dit forum als zijn thuisfrond benoemen ook mensen moet toelatin in zijn bestuur die uit het vormlige @home en casema gebied komen. er is nu eenmaal een verschil in cultuur en manier van denken tussen aan aantal groepen klanten van ziggo en als de ziggo gebruikerverening moet je dus ook al deze groepen kunnen vertegenwoordigen. kotom het gehalte mk in de bestuurlijk gedeelte van de gebruikerverening moet kleiner worden en aangevult worden met mensen uit het @home gebied en casema gebied

CeeS
4 juni 2008, 18:56
mk bestaat niet meer maar daarom is het nog wel zo dat de gebruikersverenigin die dich wil voordoen als de gebruiker verening van ziggo (de mvg) een mk gebruikerverening was. hierdoor is deze orgnisatie gericht op de oude situatie en zijn er alleen bestuurfunctie vervult met mensen uit het mk gebied waardoor je alsnog of je het nu wil of niet en beleid krijgt wat geriht is op het OUDE mk.

Heb je daar dan voorbeelden van ?
Want zo werkt de MGV niet. Ik herken ons er niet in in elk geval.
Als wij zaken zouden laten liggen dan moeten die wel gemeld worden lijkt mij, dan pakken we ze op.

amiboy
4 juni 2008, 19:35
Heb je daar dan voorbeelden van ?
Want zo werkt de MGV niet. Ik herken ons er niet in in elk geval.
Als wij zaken zouden laten liggen dan moeten die wel gemeld worden lijkt mij, dan pakken we ze op.

het gaat om dit punt niet om zaken laten liggen of niet. wat ik tot nu toe heb kunnen zien of merken van de mgv is mij dit niet tegengevallen echter ik denk dat je het met mij eens bent even een voorbeeldje

nederland is lid van de eu. de eu bepaalt in grote lijnen het buitenlandbeleid. nederland wil hier invloed op hebben daarom is iet meer dan 5% van het europees parlement gevult met afgevaardigden van nederland. nu even terug naar de mvg de mvg wil de ziggo gebruikerveniging zijn. de toon en invormatie stroom tussen de mvg en ziggo is hier het buitenland beleid. dus ook de mensen willen uit bijvoorbeeld het @home gebied willen iet invloed op uitoevenen. wat dus ook mensen uit dit gebied in het mgv bestuur plaats. natuurlijk zullen er veel dingen voor iedereen hetzelfde zijn zo wil iedereen goed en constant internet en wil er niemand meer betalen. maar bijvoorbeeld het er doordrukken van een tv zender. hier kunnen mensen in het @home gebied dus ander over denken hier willen ze bijvoorbeeld zender b en mensen uit het mk gebied zender a. de mvg heeft hierbij de rol dat deze 1 bepaalde zender kan doordrukken bij ziggo welke zender gaat dit worden juist zender a terwijl het @home gebied groter is maar zender b blijft hier wel links liggen. je snap nu hopelijk wat ik bedoel het gaat niet om het heden of verleden maar om de toekomst. zodat er in de toekomst een gebruikervening is die niet scheef naar 1 kant gegroeit is.

catastrofus
4 juni 2008, 20:43
het gaat om dit punt niet om zaken laten liggen of niet. wat ik tot nu toe heb kunnen zien of merken van de mgv is mij dit niet tegengevallen echter ik denk dat je het met mij eens bent even een voorbeeldje

nederland is lid van de eu. de eu bepaalt in grote lijnen het buitenlandbeleid. nederland wil hier invloed op hebben daarom is iet meer dan 5% van het europees parlement gevult met afgevaardigden van nederland. nu even terug naar de mvg de mvg wil de ziggo gebruikerveniging zijn. de toon en invormatie stroom tussen de mvg en ziggo is hier het buitenland beleid. dus ook de mensen willen uit bijvoorbeeld het @home gebied willen iet invloed op uitoevenen. wat dus ook mensen uit dit gebied in het mgv bestuur plaats. natuurlijk zullen er veel dingen voor iedereen hetzelfde zijn zo wil iedereen goed en constant internet en wil er niemand meer betalen. maar bijvoorbeeld het er doordrukken van een tv zender. hier kunnen mensen in het @home gebied dus ander over denken hier willen ze bijvoorbeeld zender b en mensen uit het mk gebied zender a. de mvg heeft hierbij de rol dat deze 1 bepaalde zender kan doordrukken bij ziggo welke zender gaat dit worden juist zender a terwijl het @home gebied groter is maar zender b blijft hier wel links liggen. je snap nu hopelijk wat ik bedoel het gaat niet om het heden of verleden maar om de toekomst. zodat er in de toekomst een gebruikervening is die niet scheef naar 1 kant gegroeit is.


Ik snap er niets van, de mgv heet nog de mgv omdat een evt naamsverandering nog niet is doorgevoerd. Maar ik heb op geen enkele wijze het gevoel dat zij partij kiezen voor kommentaren, opmerkingen of wensen (of wat dan ook) van oud mk-klanten. In hun optreden zijn ze (voor mij) al de ZGV (ziggo gebruikers vereninging). Hoezo heb je de indruk dat, als het huidige mgv-bestuur ook het zgv-bestuur zou gaan vormen, dit niet zo zou zijn?

Gert.

amiboy
4 juni 2008, 21:21
Ik snap er niets van, de mgv heet nog de mgv omdat een evt naamsverandering nog niet is doorgevoerd. Maar ik heb op geen enkele wijze het gevoel dat zij partij kiezen voor kommentaren, opmerkingen of wensen (of wat dan ook) van oud mk-klanten. In hun optreden zijn ze (voor mij) al de ZGV (ziggo gebruikers vereninging). Hoezo heb je de indruk dat, als het huidige mgv-bestuur ook het zgv-bestuur zou gaan vormen, dit niet zo zou zijn?

Gert.

om een simpele reden zoals ziggo zelf al gezecht heeft zijn er 3 bedrijven met een zeer regionale invloed samen gevoegt. waar ik een beetje bang voor ben is het feit dat de toekomstige zgv blijft hangen in de reginale bindingen die de mk had en er dus minder ruimte is voor die van de andere regio's natuurlijk hoeft dit niet zo te zijn maar laat je ook mensen van de andere regios in je bestuur dan ben je er zeker van dat alle regio's en mening in de toekoste zgv kwijd kunnen

catastrofus
4 juni 2008, 21:54
om een simpele reden zoals ziggo zelf al gezecht heeft zijn er 3 bedrijven met een zeer regionale invloed samen gevoegt. waar ik een beetje bang voor ben is het feit dat de toekomstige zgv blijft hangen in de reginale bindingen die de mk had en er dus minder ruimte is voor die van de andere regio's natuurlijk hoeft dit niet zo te zijn maar laat je ook mensen van de andere regios in je bestuur dan ben je er zeker van dat alle regio's en mening in de toekoste zgv kwijd kunnen


Waarom zouden ze geen mensen in het bestuur willen nemen uit de Casema of @Home regio willen nemen dan? Even een quote van BenJ:


Ik ben alleen bang dat het MK gehalte van de MGV nog in de meerderheid is, maar vertrouw er op dat kandidaten voor het bestuur van niet MK signatuur serieus meedoen in de stemrondes op basis van gezond verstand. Bovendien is het aantal kandidaten voor een bestuursfunctie nou nooit bepaald groot. Gezien de schaalvergroting lijkt me daarbij een uitbreiding van het aantal zeker op zijn plaats. __________________
BenJ

Wel nu, dit zou je angst voor MK-overwicht toch moeten verminderen, niet?

Gert.

amiboy
4 juni 2008, 23:28
Waarom zouden ze geen mensen in het bestuur willen nemen uit de Casema of @Home regio willen nemen dan? Even een quote van BenJ:


Wel nu, dit zou je angst voor MK-overwicht toch moeten verminderen, niet?

Gert.

ja zolang er terijnertijd ook uit de andere gebieden mensen richting de bestuursfuncites gaan neemt dat inderdaat mijn angst weg

Saywhat
5 juni 2008, 23:03
Volgens mij zijn we nu allen 1, oftewel de drukte is sowieso nutteloos in mijn ogen, omdat iedere beslissing voor het Ziggo gebied is. Ziggo heeft van 3 bedrijven 1 gemaakt, onderscheid bestaat dus eigenlijk niet meer...
Ik begrijp overigens de angst wel hoor! Misschien is het in elk geval mogelijk de oude mgv de kans te gunnen zich te bewijzen, als dat echt zo slecht uitpakt kan er altijd nog wat veranderen denk ik?

btw wat is er de afgelopen dagen allemaal loos op dit forum?
De 1 slaat compleet door in het veels te pro Ziggo te zijn, en anderen volledig de andere kant op...
Beetje jammer, laten we het met zijn allen gewoon leuk houden, en IEDER zijn mening gewoon respecteren zonder elkaar direct weer in de haren te vliegen...

Afijn zoals een ieder zal zien is dit dus volledig op mijn eigen mening gebaseerd, wat een ander daarvan vind zal ik ten alle tijde respecteren. Laat een ieder dat nou eens doen :wink:

xahmol
6 juni 2008, 09:20
btw wat is er de afgelopen dagen allemaal loos op dit forum?
De 1 slaat compleet door in het veels te pro Ziggo te zijn, en anderen volledig de andere kant op...
Beetje jammer, laten we het met zijn allen gewoon leuk houden, en IEDER zijn mening gewoon respecteren zonder elkaar direct weer in de haren te vliegen...

Helemaal eens, al denk ik dat de overdreven pro Ziggo klanten een niet helemaal onlogische reactie zijn op de extreem negatieve posts. Moet zelf ook wel eens een neiging onderdrukken als ik heel eerlijk ben als ik al die azijnzijkers lees (en dat is overigens in enkele gevallen niet helemaal gelukt). Actie is reactie al snel, maar idd, overdreven positief is net zo irritant als overdreven negatief.

Ik vrees een logisch gevolg van een nieuw forum en een 'nieuwe provider' met nog wat opstart problemen: een toestroom van mensen die hier alleen komen om hun reeds bestaande frustratie te uiten. Let maar eens op, 95% van de zwaar negatieve posts zijn van mensen waarvan dat de eerste post is.
Ebt hopelijk vanzelf weer weg.

Ed
6 juni 2008, 11:05
Helemaal eens, al denk ik dat de overdreven pro Ziggo klanten een niet helemaal onlogische reactie zijn op de extreem negatieve posts.De bekende hamer en de bekende spijker...

Ik vrees een logisch gevolg van een nieuw forum en een 'nieuwe provider' met nog wat opstart problemen: een toestroom van mensen die hier alleen komen om hun reeds bestaande frustratie te uiten. Let maar eens op, 95% van de zwaar negatieve posts zijn van mensen waarvan dat de eerste post is. Ebt hopelijk vanzelf weer weg.
Ik zie dit forum al als nieuw, bijvoorbeeld al door de link en het aantal bezoekers. Maar wat jij schetst is toch allang in gang gezet? Frustraties zijn weg en je ziet ze niet meer. Oja, als je te lang in de ogen van bepaalde mensen iets te pro-Ziggo bent, pogen ze je ook weg te sturen ;)... stel je voor haha.

amiboy
6 juni 2008, 14:31
Helemaal eens, al denk ik dat de overdreven pro Ziggo klanten een niet helemaal onlogische reactie zijn op de extreem negatieve posts. Moet zelf ook wel eens een neiging onderdrukken als ik heel eerlijk ben als ik al die azijnzijkers lees (en dat is overigens in enkele gevallen niet helemaal gelukt). Actie is reactie al snel, maar idd, overdreven positief is net zo irritant als overdreven negatief.

Ik vrees een logisch gevolg van een nieuw forum en een 'nieuwe provider' met nog wat opstart problemen: een toestroom van mensen die hier alleen komen om hun reeds bestaande frustratie te uiten. Let maar eens op, 95% van de zwaar negatieve posts zijn van mensen waarvan dat de eerste post is.
Ebt hopelijk vanzelf weer weg.

klopt de neagtive sfeer zal na de fusieproblemen wel afgelopen zijn. ik blijf de toekomst iedergeval nog steeds positief inzien

Ed
6 juni 2008, 20:03
klopt de neagtive sfeer zal na de fusieproblemen wel afgelopen zijn. ik blijf de toekomst iedergeval nog steeds positief inzienNee hoor, mensen blijven een forum pas aanspreken als er gezeik is. Anders niet, waarom zou men hier anders zitten? (zo denken velen, alsof de MGV/ZGV het wel allemaal oplost en men zelf geen energie wil verdoen of moeite wil doen). Niet dat ik zo denk, maar daarom is er zoveel gezeik...

amiboy
6 juni 2008, 21:09
Nee hoor, mensen blijven een forum pas aanspreken als er gezeik is. Anders niet, waarom zou men hier anders zitten? (zo denken velen, alsof de MGV/ZGV het wel allemaal oplost en men zelf geen energie wil verdoen of moeite wil doen). Niet dat ik zo denk, maar daarom is er zoveel gezeik...
ja een grote groep mensen komt her alleen om hun probleem of klacht te zeiken maar ook een deel niet op dt form word meer besproken dan alleen de problemen en problemen zullen er ook altijd blijven alleen als de problemen meer erg of minder grootschalig zijn word het zeikgehalte over de problemen wel minder

Bordewolf
6 juni 2008, 23:28
De moderatie is hier prima. Ze moeten even omgaan met de nieuwe TVhome-klanten. Ik denk dat ze even met Sander, de moderator van het TVhome forum moeten gaan praten, dan denk ik dat zich een hoop oplost.

BenJ
6 juni 2008, 23:49
Wat mij meer en meer gaat tegenstaan dat we kennelijk ook nog eens worden opgezadeld met een stuk TV Home geschiedenis dat hier gewoon doorloopt.

Het is toch om doodziek van te worden om telkens weer met hetzelfde soort "conflicten" tussen forum bezoekers onderling te worden opgezadeld. Daarvoor zijn we dit forum niet begonnen. Laat mekaar toch met rust. Als je je stoort aan een ander leg het voor mijn part bij de forumleiding, maar hou het nog liever voor jezelf. Maar ga niet zelf ook als een soort moderator optreden. Doen we het niet goed laat het ons weten, maar hou eindelijk eens op met dat onderlinge gebakkelei. We hebben wel wat anders te doen. Gedraag je gewoon als goede gasten betaamd.

Jantje zegt wat; Pietje bevalt het niet en zegt ook wat; Waarop Jantje weer op Pietje reageert en zo gaan de poppetjes weer dansen. Wat deed de ouderwetse meester vroeger ook alweer op school ?

twigger
13 juni 2008, 09:47
ik ontving zojuist een email dat er een reactie in dit topic is geplaatst, maar dat bericht is blijkbaar weer verwijderd. Laatste bericht is van 6 juni zie ik.

catastrofus
14 juni 2008, 20:30
ik ontving zojuist een email dat er een reactie in dit topic is geplaatst, maar dat bericht is blijkbaar weer verwijderd. Laatste bericht is van 6 juni zie ik.


Klopt. Ik had 'm ook maar voor die tijd zat ik al in dit topic te kijken en zag een off-topic klaagitem verschijnen. Terecht dat die gemodereerd is.

Gert.

Ed
15 juni 2008, 00:13
Klopt. Ik had 'm ook maar voor die tijd zat ik al in dit topic te kijken en zag een off-topic klaagitem verschijnen. Terecht dat die gemodereerd is.Of zelf verwijderd met hand in eigen boezem... Beter dan de rest... ;) Bijvoorbeeld...