View Full Version : Volgende prijs verhoging zit er aan te komen.


ADDG
1 april 2008, 13:57
Kreeg vandaag een brief in de bus waar in staat aangekondigd dat er per 1 mei wijzigingen aan de power bundel plaats vinden. Het begon goed met een aankondiging van sneller down- en uploaden maar daarna kwam de aap uit de mouw en werd de zoveelste prijs verhoging aangekondigd van 63,50 naar 64,95 per maand. Dit staat in de ontvangen brief:Geachte heer,

Per 1 mei aanstaande wijzigt op een aantal punten de powerbundel, uw Alles-in-1 pakket van Multikabel. In deze brief zetten wij op een rij wat dit voor u als abonnee op de powerbundel betekent.

Sneller down- en uploaden
Online muziek luisteren, video's delen of tv-programma's terugkijken. De internetsnelheid van de Powerbundel past zich aan de groeiende eisen van intensief internetgebruik aan.

- De downloadsnelheid, de snelheid waarmee u bestanden ophaalt, gaat omhoog van 12 naar 16 Mbps.

- De uploadsnelheid, de snelheid waarmee u bestanden op internet zet, verdubbelt van 1500 Kbps naar 3 Mbps.

Prijsaanpassing
De prijs van uw Powerbundel wijzigt van 63,50 per maand naar 64,95 per maand.

Bovenstaande aanpassing op de Powerbundel gaan automatisch in op 1 mei 2008. U hoeft hier niets voor te doen. Uiteraard behoudt u ook alle voordelen van de Powerbundel, zoels onbeperkt bellen met ander Multikabel telefonieabonnees en het uitgebreide standaard pakket voor digitale televisie. Bovendien wordt medio 2008 de Powerbundel uigebreid met de volgende extra's:

5 extra digital tv-zenders
Nieuw in de Powerbundel wordt het digital verrassingspakket. Dit is een tweemaandelijks wisselende selectie van vijf zenders uit het totale digitale televisie-aanbod van Multikabel. Het actualy aanbod en kanaalnummer vindt u na de introductie van het verrassingpakket op www.multikabel.nl. Om digitale televisie te kunnen kijken, heeft u een digitale ontvanger nodig.

Onbeperkt gebruik van Nieuwsserver
Later dit jaar kunt u onbeperkt gebruikmaken van de Multikabel Nieuwsserver. Het quotum van 100 GB nieuwsgebruik per maand komt dan te vervallen.

Mickie
1 april 2008, 14:42
Dan zal er voor het Xtra abonnement ook nog wel wat in de pijplijn zitten denk ik.

Ik hoop positief want het verschil tussen Xtra en Power is zo wel heel minimaal geworden.

laguna
1 april 2008, 14:42
In die brief staat nog iets meer, n.l.

Mocht u zich niet kunnen vinden in deze wijziging , dan staat het u vrij om uw abonnement op te zeggen. enz.

Dus wat let u !

xahmol
1 april 2008, 14:54
3 megabit UPload is wel heel erg lekker. Neem aan dat dit ook naar alle andere Ziggo internet pakketten wordt doorgevoerd? Mijn Casema Mega heeft nu nog maar 2 up.

Mickie
1 april 2008, 15:13
Hier precies hetzelfde met Multikabel Xtra

Barfman
1 april 2008, 15:35
Ik ben er wel blij me, denk dat je niet mag klagen als powerbundel eigenaar :p

Multikabel

Per 1 mei aanstaande wijzigt op een aantal punten de Powerbundel, uw Alles-in-1 pakket van Multikabel.
In deze brief zetten wij op een rij wat dit voor u als abonnee op de Powerbundel betekent.

Sneller down- en uploaden
Online muziek luisteren, video's delen of tv-programma's terugkijken. De internetsnelheid van de Powerbundel past zich aan de groeiende eisen van intensief internetgebruik aan.
• De downloadsnelheid, de snelheid waarmee u bestanden ophaalt, gaat omhoog van 12 naar 16 Mbps.
• De uploadsnelheid, de snelheid waarmee u bestanden op internet zet, verdubbelt van 1500 Kbps naar 3 Mbps.
Prijsaanpassing
De prijs van uw Powerbundel wijzigt van € 63,50 per maand naar € 64,95-per maand.

Bovenstaande aanpassingen op de Powerbundel gaan automatisch in op 1 mei 2008. U hoeft hier niets voor te doen. Uiteraard behoudt u ook alle voordelen van de Powerbundel, zoals onbeperkt bellen met andere Multikabel telefdnieabonnees en het uitgebreide Standaard Pakket voor Digitale televisie. Bovendien wordt medio 2008 de Powerbundel uitgebreid met de volgende extra's:

5 extra digitale tv-zenders
Nieuw in de Powerbundel wordt het digitale verrassingspakket. Dit is een tweemaandelijks wisselende selectie van vijf zenders uit het totale digitale televisie-aanbod van Multikabel. Het actuele aanbod en kanaalnummers vindt u na de introductie van het verrassingspakket op www.multikabel.nl. Om digitale televisie te kunnen kijken, heeft u een digitale ontvanger nodig.

Onbeperkt gebruik van Nieuwsserver
Later dit jaar kunt u onbeperkt gebruikmaken van de Multikabel Nieuwsserver. Het quotum van 100 GB nieuwsgebruik per maand komt dan te vervallen.

Mocht u zich niet kunnen vinden in deze wijziging, dan staat het u uiteraard vrij om uw abonnement op te zeggen. Heeft u nog vragen? U kunt contact opnemen met de Klantenservice via telefoonnummer ¬0900 - 685 84 52 (€ 0,01 p/m), kies in het menu optie 1. Onze Klantenservice is op werkdagen geopend van 9.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over onze abonnementen vindt u op www.multikabel.nl/producten.

Met vriendelijke groet

Jorrit de Groot
Product Manager Bundels

JanD
1 april 2008, 15:41
In die brief staat nog iets meer, n.l.

Mocht u zich niet kunnen vinden in deze wijziging , dan staat het u vrij om uw abonnement op te zeggen. enz.

Dus wat let u !


Volgens mij staat er zoiets als:


Geachte klant,

We hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd, u had hier weliswaar niet omgevraagd maar we doen het toch. Het is wel wat duurder. Als het u niet aanstaat, rot u maar op.

Product Manager Bundels

Boneless
1 april 2008, 15:44
Leuk, dat verrassingspakket. Maar ik heb alle zenders al (behalve de premium), dus wat is het voordeel dan? Sneller downloaden prima, uploaden idem. Maar onbeperkt newsserver is een cadeautje waar de gemiddelde internetter tegenwoordig niets meer aan heeft, want het gebruik van newsservers als downloadmedium is gewoon flink minder geworden sinds de komst van torrentsites.

LambiK
1 april 2008, 16:15
ik krijg net een telefoontje van een maat die vertelde per 1 mei power abbo
nieuwe snelheden krijgt
16 Mbit download en 3 Mbit upload

En wat krijgen de xtra klanten?
Ik ben erg benieuwd

Johan2

Ik was misleid door een tekst maar misschien beter om verder te gaan in een eerder geopend topic, modjes jullie beslissen het of we hier verder gaan of op
http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=10487
@mod : at your service

Saywhat
1 april 2008, 18:48
Maar onbeperkt newsserver is een cadeautje waar de gemiddelde internetter tegenwoordig niets meer aan heeft, want het gebruik van newsservers als downloadmedium is gewoon flink minder geworden sinds de komst van torrentsites.

Dit is niet correct, de laatste jaren is juist het downloaden via newsgroepen onwijs aangetrokken. Vroeger wist zo wat niemand hoe het werkt, tegenwoordig zit iedereen er makkelijk op te downloaden zonder al te veel poespas.
Daarnaast is het een groot voordeel dat met de meeste newsservers je ook de volle snelheid constant pakt, wat je met torrents vaak niet red (met een beetje internetabonnement van formaat althans)

Ik denk dat zoals iedere verhoging van snelheden en prijsverandering er altijd een groepje klagers blijft. Ik ben in elk geval wel blij met een redelijk stuk sneller voor weinig extra geld.

NoClaim
1 april 2008, 19:42
Ik ben al powerabonne sinds 512KB (jezus wat was dat snel destijds).
Ik ben nu met 12MB niet ontevreden, maar ik vind 16MB ietsjes te veel van het goede.

Ik bedoel: waar heb ik dit voor nodig als ik gewoon internet, e-mail en zo nu en dan download (ik dacht dat ik ondertussen de nieuwsgroepen wel leeggevist had, maar de blijven maar vol staan)

Ik ben benieuwd wat family gaat doen?
Of gaan ze het slim (en klant onvriendelijk) aanpakken.
Eerst power opwaarderen, hierdoor wordt het verschil met family bundel wel erg groot, dus wil je niet overstappen. Je wel de mogelijkheid geven om je abo op te zeggen (zijn ze wettelijk verplicht als zij contract voorwaarde aanpassen) en pas na een maand of langer een volgend abootje aan te pakken.
Mocht namelijk namelijk na die maand blijken dat de nieuwe family bundel in de buurt komt van de huidige powerbundel kan je niet meer kosteloos overstappen (power opzeggen en een family afsluiten)

prin0096
1 april 2008, 21:40
Ik had een Xtra abo. Maar door het niet meer kostenloos bellen ben ik gedowngrade naar de Powerbundel. Door de laatste verhoging ben ik meer dan tevreden en heb zelf een hogere uploadsnelheid.
Tja die 1,45 euro verhoging. Die mag de pret niet drukken.

djcujo
1 april 2008, 23:38
Waarom krijg ik het idee dat ze van het x-tra abo af willen ?
Ik ben vanaf dag 1 dat extra bestond over gegaan, maar je wordt steeds weer op de proef gesteld door altijd achter de feiten aan te lopen. X-tra is het duurste, maar wordt tot nu toe altijd als laatste geupgrade... als het al geupgrade wordt.

raymond
2 april 2008, 01:15
Hi!

Leuk, dat verrassingspakket. Maar ik heb alle zenders al (behalve de premium), dus wat is het voordeel dan? Sneller downloaden prima, uploaden idem. Maar onbeperkt newsserver is een cadeautje waar de gemiddelde internetter tegenwoordig niets meer aan heeft, want het gebruik van newsservers als downloadmedium is gewoon flink minder geworden sinds de komst van torrentsites.

Dat zien we niet echt aan het verbruik terug hoor, wat je schetst.

Bye,
Raymond

buisj
2 april 2008, 13:38
Let wel op allemaal, het gaat hier om snelheidsverhogingen van Power in een all-in bundel en niet om een enkel Power abonnement dus. Er komen dus twee soorten Powers begrijp ik hieruit.

R107Marc
4 april 2008, 03:59
Wat hebben we aan die zgn. verhoging ?

Ik vraag er niet om............ maar wel ongevraagd de prijs opdrijven en dan met wat 'lucht' het geheel wat opvullen.

Ben erg benieuwd wat de nieuwe gimmicks zullen zijn, ik heb er geen bal aan en ik zal echt NIET de enige zijn.

Verlagen ze het eerst, dan weer omhoog! en oohh jaa de belkosten deze zijn ook nog veel te hoog, komt er ook nog es bij dus je bent er nog niet.

63,50 of 64,95 is beide ongelovelijk prijzig en we hebben geen Guldens meer maar ik heb daar een vreemd gevoel bij.

Barfman
4 april 2008, 08:49
Wat hebben we aan die zgn. verhoging ?

Ik vraag er niet om............ maar wel ongevraagd de prijs opdrijven en dan met wat 'lucht' het geheel wat opvullen.

Ben erg benieuwd wat de nieuwe gimmicks zullen zijn, ik heb er geen bal aan en ik zal echt NIET de enige zijn.

Verlagen ze het eerst, dan weer omhoog! en oohh jaa de belkosten deze zijn ook nog veel te hoog, komt er ook nog es bij dus je bent er nog niet.

63,50 of 64,95 is beide ongelovelijk prijzig en we hebben geen Guldens meer maar ik heb daar een vreemd gevoel bij.

Dan zeg je je abbo toch op, kan vrijblijvend hoor.

LambiK
4 april 2008, 13:02
Toen Xtra abbo uitkwam was ik en andere één van de eerste die het nam, toen was xtra altijd belangrijk ivm de upload, download is pas laatste jaar om hoog gegaan, maar toen was 99 euro ook goed en nu zit ik incl tv telefonie en xtra abbo ook op 99 euro dus ik maak me niet zo druk
En ik wacht rustig af wanneer ik de olie gekoelde utp uit kan proberen, vorig jaar bleek het voor xtra niet door te gaan helaas ;)


Mvg

Johan2

Vincent
4 april 2008, 17:24
Ik kan niet wachten op X-tra eurodocsis 3.0! :mrgreen:

Jammer dat er altijd zoveel geklaagd wordt op dit soort fora. Ik vraag me af wanneer de eerste reactie komt dat ziggo nu een grote monopolie heeft en ze ons toch wel kunnen naaien wat ze willen :-| Wat is nu 1,45 euro, driekwart biertje minder in de kroeg per maand. En je krijgt er toch een veel hogere snelheid voor terug. Maargoed, ik zal het wel verkeerd zien ;)

Saywhat
4 april 2008, 20:14
Tja klagen is altijd erg makkelijk, dat zeer waarschijnlijk de meerderheid er wel blij mee is.........

Het is nu mogelijk kostenloos te downgraden, dat kan een mooie oplossing zijn voor iemand die niet sneller wilt, de nieuwe family snelheid is ook niet verkeerd!!

Feit blijft voorlopig dat ik nog op extra zit, dus nog geen direct voordeel, vooral de nieuwe upload vind ik bijzonder wrang...

Afijn mijn overstap richting power duurt niet lang meer denk ik

kingpin
4 april 2008, 21:47
Ik kan niet wachten op X-tra eurodocsis 3.0! :mrgreen:

Jammer dat er altijd zoveel geklaagd wordt op dit soort fora. Ik vraag me af wanneer de eerste reactie komt dat ziggo nu een grote monopolie heeft en ze ons toch wel kunnen naaien wat ze willen :-| Wat is nu 1,45 euro, driekwart biertje minder in de kroeg per maand. En je krijgt er toch een veel hogere snelheid voor terug. Maargoed, ik zal het wel verkeerd zien ;)
Nee hoor, je ziet het - gedeeltelijk- goed.
Goed, dat we rustig moeten wachten op eurodocsis 3.0. want dan begint het pas. Zal wel ergens na de zomer moeten plaatsvinden, toch?
Maar dat Ziggo een grote monopolie heeft, nou nee. KPN echter wel.
Waar we ook rustig op moeten wachten is ergens in mei. Dan pas komt Ziggo in de lucht. Ik denk dat ze dan pas met aanbiedingen gaan komen om klanten bij KPN weg te snoepen. Zouden ze voor bestaande klanten ook nog wat leuks in petto hebben? :confused:

Met groet,
Tom

Kabrio
4 april 2008, 23:01
Feit blijft voorlopig dat ik nog op extra zit, dus nog geen direct voordeel, vooral de nieuwe upload vind ik bijzonder wrang...Tja, misschien dat men op z'n minst voorlopig (tot het verrassende nieuwe effect (oliegekoelde UTP-kabels?????) van het X-tra-abbo) de upload van het X-tra-abbo kan verhogen naar het nieuwe niveau van de Powerbundel? Anders begint men wel heel erg raar over te komen... Wij betalen met X-tra best wel veel, maar de gebruikers van de Powerbundel worden op hun wenken bediend. Nee, ik downgrade niet, ik wil die snelheid!!! Waaarvoor? Behoeft geen uitleg...