View Full Version : Inloggen Multikabel


Leonardo
30 maart 2008, 16:57
qoute MK; Klanten moeten in de toekomst niet meer inloggen met hun nogal cryptische gebruikersnaam. In de toekomst moet je je email-adres gebruiken om in te loggen, het password blijft hetzelfde./quote

Als geen cryptodeskunige zijnde zegt mij iets dat de beveiliging minder geworden is.
Tot voor kort moest je als kwaadwillige derde zowel de inlogname als het password weten te achterhalen. Nu alleen maar het password.
Dat is toch een stapje terug?

Goed dat ik op 'onze' nieuwe hoofdpagina las dat dit ook geldt voor de nieuwsserver want dat heb ik nergens meegekregen. Ik neem aan met het e-mailadres van het hoofdaccount.(?)

BenJ
30 maart 2008, 17:30
idd. nieuwsserver ook met hoofdaccount. Het beveiligings aspect staat al geagendeerd.

CeeS
30 maart 2008, 19:46
Goed dat ik op 'onze' nieuwe hoofdpagina las dat dit ook geldt voor de nieuwsserver want dat heb ik nergens meegekregen. Ik neem aan met het e-mailadres van het hoofdaccount.(?)

In de email die je kreeg stond dat uitgebreid beschreven hoor. Er zijn verschillende emails, voor de hoofd-accounts en voor de sister-accounts. In de mail voor de hoofd-account staat beschreven waarvoor dit allemaal geldt. De emails worden in verschillende batches verzonden, dus misschien heb je wel die van de sister-account, maar nog niet die van de hoofdaccount gekregen.

de tekst van de brief is:

Geachte abonnee,
Als internetabonnee bij Multikabel bent u gewend om met uw gebruikersnaam in te loggen op diensten zoals e-mail, webmail, Service Site en de nieuwsserver. Deze manier van inloggen wordt vereenvoudigd. Vanaf vandaag logt u op alle Internetdiensten van Multikabel in met uw e-mailadres. In deze e-mail leest u wat de gevolgen voor u kunnen zijn en waar u eventueel uw instellingen dient aan te passen. Let op: uw wachtwoord blijft ongewijzigd.

Instellingen mailprogramma
Maakt u voor het lezen en verzenden van e-mail gebruik van een mailprogramma, zoals Outlook (Express), dan dient u bij de instellingen uw huidige gebruikersnaam te vervangen door uw volledige e-mailadres. We adviseren u om zo snel mogelijk uw instellingen aan te passen. Dit om te voorkomen dat u uw mail niet meer kunt ophalen en versturen. Een beschrijving voor het aanpassen van uw e-mailadres in Outlook (Express) vindt u bij veelgestelde vragen.
Uw gebruikersnaam: [hoofdaccount-gebruikersnaam]
Uw e-mailadres: [hoofdaccount-emailadres]
Let op: dit zijn uw hoofdgegevens, het zogenoemde hoofdaccount

Webmail
Gebruik uw e-mailadres en wachtwoord om in te loggen.
Met Webmail kunt u overal waar een internetverbinding beschikbaar is uw e-mail lezen.

Service-Site
Gebruik uw e-mailadres en wachtwoord om in te loggen op de Service Site. Hier kunt u o.a. uw e-mailinstellingen wijzigen, spamfilters configureren en uw abonnementen beheren. Een aantal diensten, zoals het aanmaken van extra e-mailadressen en het online bekijken van uw facturen, kunt u alleen regelen als u bent inlogt met het
e-mailadres van uw hoofdaccount.

Homepage
Gebruik uw e-mailadres en bijbehorend wachtwoord om uw eigen website te uploaden.

Nieuwsserver
Maakt u gebruik van de Multikabel/QuickNet nieuwsserver? Dan dient u in de instellingen van uw newsprogramma uw huidige gebruikersnaam te vervangen door uw volledige e-mailadres. We adviseren u om zo snel mogelijk uw instellingen aan te passen om te voorkomen dat u geen bestanden meer kunt ophalen of uploaden.

Meer informatie
Heeft u vragen over de gewijzigde manier van inloggen? Raadpleeg dan eerst de antwoorden op mogelijke vragen (http://http://www.multikabel.nl/service-desk/veelgestelde-vragen/?id=477). Heeft u na het raadplegen van deze brief en de veelgestelde vragen nog behoefte aan aanvullende informatie, dan kunt u contact met onze Klantenservice op 072-8009999. De Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10.00 en 17.00 uur. Meer informatie over onze abonnementen vindt u op www.multikabel.nl (http://www.multikabel.nl).

Met vriendelijke groet,

Willy Verweij
Product Manager Internet en Telefonie

Leonardo
31 maart 2008, 12:15
In de email die je kreeg stond dat uitgebreid beschreven hoor. Er zijn verschillende emails, voor de hoofd-accounts en voor de sister-accounts.
Inderdaad. Straal overheen gekeken.