View Full Version : Slecht signaal


hdj
29 maart 2008, 20:07
Hallo,

Wij hebben pas een nieuwe tv met digitale ontvanger aangeschaft voor als 2e tv. Na het aansluiten van de tv en ontvanger hadden we op veel kanalen een goede ontvangst (op ongeveer 25 meter vanaf het aansluitpunt). Een aantal kanalen gaven geen beeld. Dit heeft een paar dagen geduurd, toen hadden we op geen enkele zender meer beeld en was de sterkte van het signaal volledig weg. De volgende dag is het nog 1 maal terug geweest zoals in het begin.

Nadat de problemen verergerden ben ik gaan testen om uit te zoeken waar het probleem ligt. Wanneer ik met goede kwaliteit spullen een tv aansluit op ongeveer 10 meter vanaf de hoofdaansluiting dan is de signaalsterkte nog maar 8%, ook wanneer de kabel rechtstreeks op de aansluiting zit zonder bijvoorbeeld het internetfilter.

De sterkte van het signaal bij de 1e tv (direct bij de aansluiting) is 45%, kwaliteit 100%. Dit is inclusief internetfilter en de door @Home geleverde RTV splitter. De kabel zit hierbij rechtstreeks op de RTV splitter vanaf de digitale ontvanger.

Graag zou ik willen weten hoe het kan dat het signaal na 10 meter al zo dramatisch is terwijl het wel beter is geweest.