View Full Version : Decoder met HDMI?


picard
28 maart 2008, 11:56
Ik heb een 32 inch lcd tv gekocht. Lees vaak dat deze het beste via HDMI verbonden kan worden voor het beste beeld.
Mijn Humax decoder (TvHome gebied) heeft echter alleen scart. Is het goed om de dure Samsung HD decoder te kopen die wel HDMI heeft? Of zullen er binnenkort andere decoders komen met HDMI?

ArChie
28 maart 2008, 12:17
Er schijnen wat andere HDTV ontvangers te komen, dus als je al een SDTV ontvanger hebt dan zou ik je willen adviseren om nog even te wachten voordat je wat anders gaat aanschaffen.

ArChie
28 maart 2008, 12:19
Het lijkt me niet handig om overal dezelfde vraag te gaan stellen. Gewoon één topic openen en even rustig afwachten wat de antwoorden zijn lijkt mij voldoende.

BenJ
28 maart 2008, 12:46
@ArChie, ik was al bezig met verplaatsen
@picard, beide posts ook nog eens op een "verkeerde plek".

anoniem
28 maart 2008, 19:30
Er schijnen wat andere HDTV ontvangers te komen, dus als je al een SDTV ontvanger hebt dan zou ik je willen adviseren om nog even te wachten voordat je wat anders gaat aanschaffen.

Zodra we de goedkeuring hebben gegeven op de nieuwe producten die in ontwikkeling zijn zal ik het laten weten. Wellicht dat je me (weer) voor bent :)

renecl
28 maart 2008, 22:10
Hoi Anoniem,

Komen er ook HDTV PVR's op de markt ?

Grt,
Rene

ArChie
29 maart 2008, 17:55
Volgens het geruchten circuit komt Samsung in het laatste kwartaal van dit jaar met een HDTV PVR op de markt. Ook schijnt Humax met een HDTV PVR bezig te zijn. Verder zit er natuurlijk ook de Scientific Atlanta HDTV VOD OpenTV PVR er aan te komen, maar dan voorlopig nog alleen in een (beperkt deel?) van het Casema gebied.

Wat er nog ontbreekt is wat meer aanbod van HDTV ontvangers zonder PVR. Voorlopig lijkt het erop dat Samsung daarvan de enige aanbieder blijft. Meer concurrentie door meer merken zou goed zijn voor de ontwikkelingen.

anoniem
29 maart 2008, 18:25
in de maak

Theunissen
30 maart 2008, 18:25
Nu inderdaad de Scart zijn langste tijd heeft gehad en HDTV toch sterk in opkomst is wordt het inderdaad eens tijd dat er meer decoders uitkomen met een HDMI uitgang. Zeker er nu bijna alleen nog maar LCD en Plasma TV's worden verkocht is een decoder met een HDMI uitgang een must.

Samsung is op dit moment de enigste decoder met een HDMI uitgang (persoonlijk vind ik die Samsung niets omdat daar altijd de Smartcard van uitsteekt (wat dus niet uitziet). Ik hoop dus dat de bekende decoder leveranciers (zoals o.a. Humax) snel uitkomen met een decoder (met en zonder PVR) met een HDMI uitgang.