View Full Version : Nieuw: FAN TV


Speedy.TV
25 maart 2008, 18:55
Uit de @Home nieuwsbrief:

Fan TV
Vanaf 31 maart wordt het KeuzePakket Film & Entertainment uitgebreid met de zender Fan TV. U vindt Fan TV op kanaal 118. Populaire Fan TV-programma’s zoals ‘Woon en Klus Magazine’, ‘Tuinmagazine’, ‘AutoXperience’ en ‘MotorXperience’, zijn op kanaal 118 te zien.

Fan TV is een volledig Nederlandstalige zender die naast bovengenoemde programma’s ook een uitgebreid aanbod van informatieve TV-programma’s heeft. Zo wordt in de documentaireserie ‘Jongensdroom’ Robert Doornbos, één van Nederlands succesvolste autocoureurs, gevolgd. Bovendien zendt Fan TV de internationaal bekroonde documentaireserie ‘Een baby’s wereld’ uit. Binnenkort wordt het programma-aanbod uitgebreid met een nieuwsprogramma, een watersportprogramma, een programma over gadgets en een zakenmagazine.

Harold
25 maart 2008, 19:03
RTL Nederland ziet zich genoodzaakt per direct de samenwerking met Fan Interactive Media te beëindigen. Dit betekent dat de programma's Woon & Klusmagazine, Tuinmagazine, AutoXperience en MotorXperience niet langer worden uitgezonden bij de RTL-zenders.

Meer (http://www.broadcastmagazine.nl/ccs/contentviewer01menu.php?showarticlecatid=78&menuid=71&article_id=6507&catid=78)

Bron: Broadcast Magazine

[was al eerder vermeld, maar past mooi in deze topic]

Basyeah
27 maart 2008, 00:24
Ik ben nogal benieuwd wat Fan TV gaat uitzenden. Ik kan me er moeilijk een voorstelling van maken. Alleen wat ik eens een keer had gezien kwa Fan TV website leek het helemaal niks, en leek het erg vergelijkbaar met de waardeloze tv-zender Zizone (kanaal 998). Kan iemand meer over deze zender (invulling) vertellen?

Bas

Angelo
27 maart 2008, 14:04
Ergens lijkt het me wel logisch dat FAN Tv de programma's dir RTL niet meer wil uitzenden gaat voortzetten. Deze programma's zijn bekend bij de kijkers en zo zouden ze wat meer naamsbekendheid kunnen krijgen.

Maar goed. We zullen zien, sprak de blinde.

Speedy.TV
27 maart 2008, 20:50
RTL straft producent wegens digitaal kanaal.
RTL Nederland 'straft' producent FAN van onder meer woon-, klus- en tuinprogramma's, omdat het bedrijf eind deze maand een eigen digitaal kanaal start bij een aantal kabelmaatschappijen. RTL schrapt nu de FAN-programma's.
Bron: Emerce

Kortom het lijkt erop dat de uitzendingen die eerst op RTL waren nu worden voortgezet op deze zender.

agnit
29 maart 2008, 14:21
Tv-producent FAN zit even krap bij kas vanwege een conflict met RTL over het uitzenden van programma’s als Woon & Klusmagazine, Tuinmagazine, AutoXperience en MotorXperience. Daarom zijn schuldeisers niet betaald onder wie het personeel. In brief aan zakelijke relaties zegt het bedrijf binnenkort uit de financiële problemen te zijn.

RTL 5 besloot onlangs de programma’s van FAN niet meer uit te zenden omdat de tv-producent uit Laren zelf een tv-kanaal gaat beginnen met de programma's die het via RTL uitzond. Volgens de directie van FAN stopte sponsors en adverteerders vervolgens direct hun betalingen aan FAN waardoor het bedrijf nu in de financiële problemen zit.

Bron: http://www.villamedia.nl/journalist

Tempel
29 maart 2008, 15:37
RTL 5 besloot onlangs de programma’s van FAN niet meer uit te zenden omdat de tv-producent uit Laren zelf een tv-kanaal gaat beginnen met de programma's die het via RTL uitzond. Volgens de directie van FAN stopte sponsors en adverteerders vervolgens direct hun betalingen aan FAN waardoor het bedrijf nu in de financiële problemen zit.Vind je het gek?? Op zo'n eigen digitaal thema kanaal hebben ze een veel kleiner bereik dan via de zenders van RTL die overal in het basispakket zitten. Ik zou als sponsor/adverteerder ook niet graag hetzelfde blijven betalen voor een programma dat opeens veel minder kijkers heeft.

siltech
31 maart 2008, 10:07
De uitzendingen starten vanavond 31-3 om 18.00 uur tot die tijd is een aankondiging te zien.
EPG is volgende week beschikbaar

agnit
31 maart 2008, 15:47
op de website zie ik ook geen programma gids, is wel handig als het er zou zijn

Speedy.TV
31 maart 2008, 18:02
Hier zit op kanaal 118, Fan alleen heb ik een stilstaand beeld met een verkeersbord erop.

Het lijkt er wel op dat ze vandaag echt beginnen want ze hebben volgend persbericht verstuurd:

FAN 'Jouw wereld in beeld' van start.
Het nieuwe TV-kanaal FAN 'Jouw wereld in beeld' start maandagavond om zes uur met uitzenden. Afgelopen week heeft televisieproducent FAN overeenstemming bereikt met UPC en kleine kabelexploitanten over digitale èn analoge doorgifte van de nieuwe – volledig Nederlandstalige – zender. Dat betekent dat de succesvolle FAN-programma's binnenkort ook in zo'n 75% van de huishoudens zònder digitale ontvanger is te zien. FAN is uiteraard zeer verheugd met deze ontwikkelingen.
Televisieproducent FAN had al eerder overeenstemming bereikt over digitale doorgifte van de zender met de grote kabelexploitanten Casema, @Home en Multikabel (kanaal 118), CAIW (kanaal 52) en DELTA Kabelcomfort (kanaal 145). Daarnaast zendt FAN ook uit via diverse kleine kabelexploitanten, ondermeer Kabel Noord en St. CAI Harderwijk. Bovendien gaat UPC de FAN-programma's zelfs aanbieden via video-on-demand (VOD). De kijker kan dan zelf bepalen welk programma hij wil zien en wanneer.
FAN 'Jouw wereld in beeld' zal 24 uur per dag, zeven dagen per week voornamelijk informatieve TV-programma's gaan uitzenden voor iedereen in de leeftijd van 20 tot 65 jaar. Primair richt de zender zich hierbij op de doelgroep 35-65 jaar, een doelgroep die in het huidige zenderaanbod is ondervertegenwoordigd.
FAN hanteert een horizontale programmering. Gebaseerd op het kijkgedrag van de doelgroep is die zo samengesteld dat 's ochtends vroeg en 's avonds laat de zender een mannelijk profiel heeft met programma's als 'AutoXperience', 'MotorXperience' en de documentaireserie 'Jongensdroom' rond autocoureur Robert Doornbos.
Overdag geldt een vrouwelijk profiel met de populaire programma's 'Woon en Klusmagazine', 'Tuinmagazine' en 'Thuis in Nederland', aangevuld met 'Reismagazine' en de bekroonde serie 'Een baby's wereld'. In de avondperiode richt de zender zich met een gevarieerd programma-aanbod op zowel vrouwen als mannen.
Het programma-aanbod van FAN 'Jouw wereld in beeld' wordt op korte termijn uitgebreid met een dagelijks Vrouwenmagazine en Mannenmagazine, een Businessmagazine èn een eigentijds nieuwsprogramma dat in nauwe samenwerking met Dagblad De Pers en de IEX media groep zal worden geproduceerd.
Bron: Persbericht FAN


update: inmiddels toch beeld!

agnit
31 maart 2008, 18:38
dit lijkt me wel wat, ze hadden net een terugblik op de programma's die ze afgelopen jaren hebben gemaakt

ronvm
3 april 2008, 16:24
Moet je daarvoor een speciaal abonnement hebben of is het standaard, want ik zie hem niet. (E19)

Harold
3 april 2008, 16:46
Wat betreft het @home netwerk moet je hiervoor het Keuze Pakket Film & Entertainment of TV Digitaal Totaal pakket hebben.
Zie www.home.nl (http://www.home.nl/producten/televisie/zenderoverzicht/thema/overig#Fan%20TV%22)

TVAS
3 april 2008, 18:00
Moet je daarvoor een speciaal abonnement hebben of is het standaard, want ik zie hem niet. (E19)

Wat is jouw provider nu?

ronvm
5 april 2008, 12:16
Mijn provider is Multikabel

kobus
6 april 2008, 17:24
Ik heb Fan TV een paar keer even op gehad maar heb hem steeds weer van ellende afgezet. De beeldkwaliteit is gewoon diep triest: Blokkerig beeld, haperend beeld, slecht geluid.... Gewoon niet om aan te zien en te horen.

CeeS
6 april 2008, 18:34
Ik heb Fan TV een paar keer even op gehad maar heb hem steeds weer van ellende afgezet. De beeldkwaliteit is gewoon diep triest: Blokkerig beeld, haperend beeld, slecht geluid.... Gewoon niet om aan te zien en te horen.
Vreemd, bij mij is hij prima en scherp. Is je signaal wel goed (BER?) ?

TVAS
6 april 2008, 19:14
Mijn provider is Multikabel

Ik had je graag willen helpen, maar mijn provider is nog steeds @Home en daar is dit kanaal prima te ontvangen.

Harold
6 april 2008, 22:49
Ja, ook hier geen problemen met FAN TV (@Home 8600)

ronvm
7 april 2008, 17:32
Ik heb al gezien dat je je moet abonneren op het "entertainment-pakket'. Dat hebben we maar gedaan, want klussen, tuinieren etc...we hebben het lang genoeg gemist. Met dank voor jullie reacties.:rolleyes:

kobus
8 april 2008, 12:28
Vreemd, bij mij is hij prima en scherp. Is je signaal wel goed (BER?) ?
BER? Geen idee. De signaalsterkte is wel goed, terwijl de kwaliteit van het beeld en geluid nog steeds bagger is.
Vind het overigens wel vreemd dat alleen Fan TV last heeft hiervan.

hugo2
9 april 2008, 12:31
heb hier ook een goede verbinding ook bij @home
is wel een leuke zender de vroeger progamma's
bekijken hahahahahah die kapsel's van toen

RJD
29 mei 2008, 13:43
Gisteren is FAN TV failliet verklaard. Ik ben benieuwd wat er met het nieuwe digitale kanaal gaat gebeuren.

twigger
29 mei 2008, 14:10
Gisteren is FAN TV failliet verklaard. Ik ben benieuwd wat er met het nieuwe digitale kanaal gaat gebeuren.zal verdwijnen natuurlijk, gelukkg maar vind er niks aan.

The_Doman
29 mei 2008, 15:17
Gisteren is FAN TV failliet verklaard. Ik ben benieuwd wat er met het nieuwe digitale kanaal gaat gebeuren.
Hopenlijk wordt deze zender helemaal verwijderd!
De transportstream waarin deze zender zich bevindt zit waarschijnlijk al te vol waardoor er storingen op andere zenders optreden. :evil:

amiboy
29 mei 2008, 16:26
zal verdwijnen natuurlijk, gelukkg maar vind er niks aan.

rtl gaat de programma's opkopen denk ik..... en heel mischien nog het kanaal zelf ook zo zouden ze nog een extra digitaal kanaal hebben. ik ga hier door op de toenmalige geruchten dat er ook nog een rtl9 bij zou komen.

hvanbeek
29 mei 2008, 17:51
Persberichtje van FAN:FAN televisie zender niet failliet.

FAN televisie zender ‘Jouw wereld in beeld’ blijft doorgaan met uitzenden!

Laren, 29 mei 2008

FAN ‘jouw wereld in beeld’ - de nieuwste zender van Nederland – blijft doorgaan met het uitzenden van televisieprogramma’s, ondanks het faillissement van twee aan FAN gelieerde bedrijven.

Enige tijd geleden was reeds bekend dat de bedrijven FAN Interactive media BV en TV Partners Nederland BV (beiden werkmaatschappijen van FAN) financieel in de problemen waren geraakt door de abrupte beëindiging van de TV-productieovereenkomst met RTL Nederland.

Na de breuk met RTL is er tot het uiterste getracht de verplichtingen aan bestaande klanten zo goed mogelijk na te leven. Dit heeft helaas niet kunnen voorkomen dat er ernstige liquiditeitsproblemen ontstonden en betalingen niet op tijd konden worden gedaan. Dit heeft uiteindelijk geleid tot het faillissement van beide bedrijven.

De zenderactiviteiten van FAN vallen niet onder eerder genoemde vennootschappen, zijn voldoende rendabel om door te gaan, en komen door het faillissement dus niet in gevaar.

Bordewolf
29 mei 2008, 18:00
Tot nu toe op Fan Tv alleen maar ouwe meuk! Niets geen toevoeging naar mijn smaak dan.... Snel eraf en met SciFi, MTV2 en Skynews komen!

hvanbeek
29 mei 2008, 18:02
blijft een echoput die BordeWolf..maar je hebt een punt ;)

Bordewolf
29 mei 2008, 22:03
Tja, ik echo er wat aan af, maar soms denk ik bij mezelf ik rakel nog maar eens hetzelfde op, misschien dat de oren en ogen bij Ziggo nu wel goed open zijn,. Tot nu toe luisteren ze alleen naar interne eigen gemaakt dubieuse enqueten ipv forums als dit.

En geloof me ik spreek wat betreft deze enquetes uit eigen ervaring!

TVAS
29 mei 2008, 22:25
Tja, ik echo er wat aan af, maar soms denk ik bij mezelf ik rakel nog maar eens hetzelfde op, misschien dat de oren en ogen bij Ziggo nu wel goed open zijn,. Tot nu toe luisteren ze alleen naar interne eigen gemaakt dubieuse enqueten ipv forums als dit.

En geloof me ik spreek wat betreft deze enquetes uit eigen ervaring!

Zucht!:cry:

Thomas
30 mei 2008, 10:54
Volgens mij zijn het de Multikabel medewerkers zelf die toen gestart zijn om SCIFI op tv te krijgen.. Dus wat Bordewolf zegt is niet helemaal waar..

Ik wil niet weer een klaag, steun en kreun topic! Ik neem aan dat het we nu weer wat zakelijker verder gaan, meningen over de inhoudt van FAN tv hebben we nu wel gezien..

Bordewolf
30 mei 2008, 11:16
Volgens mij zijn het de Multikabel medewerkers zelf die toen gestart zijn om SCIFI op tv te krijgen.. Dus wat Bordewolf zegt is niet helemaal waar..

Ik wil niet weer een klaag, steun en kreun topic! Ik neem aan dat het we nu weer wat zakelijker verder gaan, meningen over de inhoudt van FAN tv hebben we nu wel gezien..

Thomas, dit laatste was mij niet bekend. Maar heb jij wel eens een digitale enquete ingevuld van @home/Multikabel/Casema ? Daar lusten de honden geen brood van. Ik kreeg er 1 over het betalen voor een smartcard. Bijvoorbeeld een vraag over wat dat mocht kosten. Daar stond het antwoord:" Dit moet gratis blijven" mooi niet bij. M.a.w. komt op het moment dat men ons wil laten betalen naar voren dat uit een enquete is gebleken dat de mensen er wel voor willen betalen, terwijl de geenquteerden geen keuze hadden om aan te geven dat ze op een degelijke bijdrage niet zaten te wachten.

In diezelfde enquetes werden vragen gesteld over 2e smarcard, betalen voor diensten die nu reeds in het abo zitten (softwareupdates, up/downgraden abonnement, helpdesk, onderhoud etc). Maar opties als "totaal mee oneens of oneens" stonden er niet bij.

Tot zover mijn relaas over de enquetes. Ik wou dit er even bij vermelden omdat men bij FanTV en andere kanalen altijd roept dat de abonnees dat willen en dat dit uit een enquete blijkt. Maar ja als je vraag of RTL4 moet verdwijnen of MTV2, dan kiest men MTV2. Zelfde met bijvoorbeeld NET5 of SkyNews. Kortom de vraagstelling is gericht op wat de kabelaar en door wil drukken en niet wat de consument daadwerkelijk wil.